Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek”
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek” Türkiye tarihinin en kurak dönemini yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporu da bu gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye'nin büyük bölümü şiddetli kuraklık riskiyle karşı karşıya. Haritaya göre temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta ise son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Çözüm olarak kuraklık, aşırı yağış yönetimi ve iklim değişikliği politikalarının birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Altuğ, önümüzdeki yıllarda kuraklığın daha maliyetli bir doğal afet haline geleceğine, dünyanın kuraklığa bağlı bir de gıda kriziyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Türkiye’nin olası kuraklık tehditine karşı yeterli bilince olup olmamasına yönelik sorulan soruya ise “Bu konuda maalesef karamsarım.” Diyerek üzücü tablonun altınız çizdi.
19.08.2023 Gündem
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda...
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda... Dünya koronavirüsten sonra yeni bir salgınla karşı karşıya gelebilir mi? Yapılan son araştırmalara göre, artan sıcaklıkların etkisiyle radyoaktif olan ve akciğer kanserine yol açan radon gazına maruz kalma riskimiz oldukça yüksek. "Tıpkı Kovid gibi bir riskin olduğunu tabii ki söyleyebiliriz" diyen uzmanlar, binaların bodrum ve zemin katlarına dikkat çekti.
20.02.2022 Gündem
Uzmanlardan iklim krizinin artarak devam edeceği uyarısı
Uzmanlardan iklim krizinin artarak devam edeceği uyarısı İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Baran Bozoğlu, "Bugün iklim değişikliğinin etkilerini yaşıyorsak gelecek yıl çok daha şiddetli, ondan sonra sürekli çok daha şiddetli yaşayacağız" dedi.
16.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Gül'ün, TBMM'nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı açılış konuşması
Gül'ün, TBMM'nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı açılış konuşması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dışa açık vedünyayla bütünleşmiş Türk ekonomisinin, son küresel gelişmelerden belli ölçüdeetkilenmesinin doğal karşılanması gerektiğini belirterek, "Dünya ekonomilerininiçinde bulunduğu krizi, ülkemiz için bir fırsata dönüştürmek suretiyle aşmamızınmümkün ve gerekli olduğuna inanıyorum...
1.10.2008 Siyaset