Ödemeler başlıyor, cezası var! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor...
Ödemeler başlıyor, cezası var! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor... Ödemeler için geri sayım başladı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor, cezası var. İkinci taksit ödemeleri başlıyor, 30 Kasım'da sona erecek. İnternetten bile yapılabiliyor. Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde resmen başlıyor. İsteyen kişiler emlak vergisi son ödeme tarihine kadar tahakkuk eden vergi borçlarını tek seferde ödeyebileceği gibi isteyen kişiler de taksitle ödeme yapma imkanından yararlanarak ödemelerini gerçekleştirebilecek. Ödeme yapılmadığı takdirde emlak vergisi tutarının yanı sıra, gecikme süresine üzerinden tahakkuk eden gecikme faizinin ödenmesi gerekiyor. Gecikme durumunda aylık yüzde 1,6 oranında ceza uygulanıyor.
20.10.2021 Ekonomi
Geliri olmayan, gazi, şehit yakını ve engelliler ödemeyecek! 31 Mayıs son gün
Geliri olmayan, gazi, şehit yakını ve engelliler ödemeyecek! 31 Mayıs son gün Bina, arsa ve arazi sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emlak vergisi ile ilgili önemli gelişme. İlk taksit için son gün 31 Mayıs olarak duyuruldu. İkinci taksit ise kasım sonu olarak belirtildi. Emlak vergisin zamanında ödemeyene ise gecikme zammı uygulanacak. Vergiler belediyeye doğrudan ödenebileceği gibi belediyenin banka hesabına yatırılabilir, internet sitesi üzerinden kredi kartı ile veya posta çeki ile ödenebilecek. Ayrıca geliri olmadığını belgeleyenler ile gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimler eğer brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları varsa (intifa hakkına sahip olunması hali dâhil) bu konutları için emlak vergisi oranı sıfır olarak uygulanacak ve bu kişiler emlak vergisi ödemeyecekler.
11.05.2021 Ekonomi
Emlak vergisi 2. taksiti Aralık’ta mı ödeniyor?
Emlak vergisi 2. taksiti Aralık’ta mı ödeniyor? Emlak vergileri, iki taksit halinde ödeniyor. 2019 vergi takvimine göre mart, nisan ve mayısta birinci taksiti ödenen emlak vergisinin ikinci taksiti ise kasımda ödenecek. Araya hafta sonu girmesi durumunda 2. Taksit Aralık’a sarkabilir. Belirtilen günlerde ödenmeyen vergiler için ise yasak faiz uygulanacak. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri için son gün ne zaman? Emlak vergisi 2. taksiti Aralık’ta mı ödeniyor? İşte emlak vergisi ödemeleri hakkında merak edilenler…
21.11.2019 Ekonomi