İhlas Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da İhlas Ne Anlama Gelir?
İhlas Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da İhlas Ne Anlama Gelir? En önemli dini terimlerin arasında yer alan ihlas, hulus kelimesinden türetilmiştir. Hulus, sözlerinde ve davranışlarında samimi olmak, riyadan uzak durmak ve yapmacıklıktan kaçınmak demektir. İhlas kelimesi ise daha çok fıkıh ve kelam ilmimde terim anlamıyla kullanılmaktadır. 
29.01.2024 Gündem
Akrabaları iş yerini şikayet edince çözümü böyle buldu! Kapıya yazı astı
Akrabaları iş yerini şikayet edince çözümü böyle buldu! Kapıya yazı astı Adana’da bir kişi akrabalarından zarar görünce açtığı iş yerine, ‘Akrabalarımız giremez’ ve ‘Akrabalarım oturamaz’ dövizleri astı. İş yeri sahibi, “Ne gelirse akrabadan gelir derler.
15.05.2024 Adana
FOX neden NOW oldu? FOX TV NOW TV olarak ne zaman değişecek, FOX TV satıldı mı?
FOX neden NOW oldu? FOX TV NOW TV olarak ne zaman değişecek, FOX TV satıldı mı? Fox TV'nin isim değişikliği başvurusu RTÜK tarafından onaylandı. Uzun yıllardır televizyon ekranlarında Fox Tv ismiyle yayın yapan kanalın ismi Now Tv oldu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşçı, Fox TV kanalı hakkında yeni kararı açıkladı. 22 Nisan 1993'te yayın hayatına başlayan İhlas Yayın Holding'in yayın kuruluşu olan TGRT'nin yayın haklarının devredilmesinden sonra aynı frekans üzerine 24 Şubat 2007 tarihinde kurulan Fox TV neden NOW TV oldu, FOX’un adı neden değişti? Now ne demek, ne anlama geliyor?
26.01.2024 Magazin
Polisin motorsikletli gence sözleri gündem oldu! Bakan Yerlikaya'dan teşekkür telefonu
Polisin motorsikletli gence sözleri gündem oldu! Bakan Yerlikaya'dan teşekkür telefonu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'da motosiklet sürücüsü gence sergilediği babacan tavırla herkesin takdirini kazanan polis memurunu telefonla arayarak tebrik ettiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya mesajında "Bir motosiklet sürücüsü olarak bu video, bu sözler beni çok duygulandırdı" ifadelerini kullandı.
22.07.2023 Gündem
Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler?
Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun’da Teknosfest’e katıldı. Önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağı ile ilgili konuştu. Cunhurbaşkanı Erdoğan, “Samsun'da ilk defa sizlerin takdirine sunulan KIZILELMA insansız savaş uçağımız dünya harp tarihinde oyun değiştirici hamle olarak görülmektedir.” dedi. Bu açıklamaların ardından pek çok kişi de Bayraktar Kızılelma ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Kızılelma ne demek? Bayraktar Kızılelma ne zaman göklerde olacak? Bayraktar Kızılelma’nın teknik özellikleri neler? İşte detaylar…
3.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Terviye nedir, terriye günü ne demek? Terviye günü namazı nasıl ve hangi vakitte kılınır, Terviye günü orucu ne zaman tutulur, orucuna nasıl niyet edilir?
Terviye nedir, terriye günü ne demek? Terviye günü namazı nasıl ve hangi vakitte kılınır, Terviye günü orucu ne zaman tutulur, orucuna nasıl niyet edilir? Zilhicce'nin 8. Günü olan terviye günü ile ilgili aramalar Kurban Bayramı arefesi öncesi arttı. Terviye günü, Zilhicce ayının 8. günü sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke'den Mina'ya doğru hareket ettikleri gündür. Peki, Terviye nedir, terviye günü ne demek? Terviye günü namazı nasıl ve hangi vakitte kılınır, Terviye günü orucu ne zaman tutulur, orucuna nasıl niyet edilir?
7.07.2022 Gündem
Türkiye’nin gizli gücü! İlk kez görüntülendi
Türkiye’nin gizli gücü! İlk kez görüntülendi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve tasarlanan AKSUNGUR ile ANKA insansız hava araçları Türkiye Cumhuriyeti’nin gökyüzündeki gözleri olarak huzur ve güvenliğini sağlamanın yanı sıra uzun uçuşlar ile afet bölgelerinde de başarılı görevler icra ediyor. Son olarak AKSUNGUR’a entegre edilen sivil baz istasyonu sistemi ile afet durumlarında mobil iletişimin kesintisiz devamlılığı sağlanacak.
24.04.2022 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Türk Tabipler Birliği'ne sert tepki: Mutlaka kapatılmalıdır
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Türk Tabipler Birliği'ne sert tepki: Mutlaka kapatılmalıdır Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Açık açık sesleniyorum. Türk Tabipler Birliği mutlak suretle kapatılmalıdır. İsminin başındaki Türk'ü hak etmeyen bu birliğin hiçbir hekimimizi temsil edemeyeceği açıkça bilinmelidir." dedi.
22.03.2022 Siyaset
Suudi Arabistan'dan skandal Türkiye kararı!
Suudi Arabistan'dan skandal Türkiye kararı! Suudi Arabistan’ın Türkiye'den hayvanî ürün ithalatını askıya alma kararı, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından ilgili ihracatçı birliklerine yazılı olarak iletildi.
25.11.2020 Ekonomi
Virüsün tahribatını gözler önüne serdi
Virüsün tahribatını gözler önüne serdi Kayseri'de korona virüse yakalandıktan sonra tedavi altına alınan Uzman Doktor İsa Üzüm'ün yaşadıkları ve anlattıkları virüsün insan vücuduna verdiği tahribatı gözler önüne serdi.
3.10.2020 Sağlık
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş İdlib açıklaması: Sevkiyat devam edecek
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş İdlib açıklaması: Sevkiyat devam edecek Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı 'ndaki konulara değinerek "Bölgeye askeri tahkimat ve sevkiyatımız devam edecek" ifadelerine yer verdi.
18.02.2020 Gündem
Dehşeti bu sözlerle anlattı: Belki birine gider diye...
Dehşeti bu sözlerle anlattı: Belki birine gider diye... İstanbul’da cezaevinden izinle çıkan bir kişi, iki çocuğunun annesi eski eşini önce bıçakladı ardından çaydanlıkta ısıttığı kızgın yağı üzerine döktü. Yoğun bakıma alınan Kübra’nın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, annesi yaşananları anlatarak, “Bu bana yar olmaz, belki birine gider deyip onu bu hale getiriyor. Bunu ailece konuşup, tasarlayarak benim kızıma yaptılar” dedi.
19.09.2019 Yaşam
Adnan Polat: "Arda, benim için hayal kırıklığı oldu"
Adnan Polat: "Arda, benim için hayal kırıklığı oldu" Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat, TRT Spor'da yayınlanan Ajans Saati programında açıklamalarda bulundu.
19.10.2018 Galatasaray
İstanbul ve İzmir için deprem uyarısı
İstanbul ve İzmir için deprem uyarısı 9 Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İstanbul ve İzmir için deprem uyarısında bulunarak, “Ege ölçeği ile baktığımız zaman, Ege’deki depremler biraz daha yavaş gelişen fayların oluşturduğu depremler. Uzun süreli depremler oluyor yani her fay ortalama 500-1000 yılda bir kırılıyor. Ama örneğin İzmir ve çevresinde yaklaşık 400 yıldır yıkıcı bir deprem olmuyor. Bu ne demektir? Demek ki depremin oluş zamanı yaklaştı” dedi.
29.09.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu'na soğuk duş!
Kılıçdaroğlu'na soğuk duş! HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ByLock açıklamasından sonra AK Parti'den sert eleştiriler gelirken konunun yargıya taşınacağı da belirtildi. Açıklamaların tamamı haberimizde...
29.09.2021 Gündem
Türkiye'nin merak ettiği o kişi ortaya çıktı, paralar teslim edildi
Türkiye'nin merak ettiği o kişi ortaya çıktı, paralar teslim edildi İzmir’de altınlarını bozdurduktan sonra yaklaşık 10 bin TL eksik para alan ve kuyumcusu tarafından her yerde aranan Türkiye'nin merak ettiği isim Mahir Güntürk, yapılan haberler üzerine ortaya çıkarak parasını teslim aldı. Paralarını altın olarak alan ve gözyaşlarına boğulan Güntürkün, "Çok duygulandım. Demek ki hala dünyada iyi esnaflar varmış demek ki. Helal süt emmiş insanlar varmış” dedi.
31.03.2017 Yaşam
Eker: Almanya’da hapis cezasıyla tehdit edildim
Eker: Almanya’da hapis cezasıyla tehdit edildim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “Almanya ziyaretim sırasında belediye başkanı adına imzalanmış bir mektupta beni para ve hapis cezasıyla tehdit ettiler. Camiye gitmeme engel olmaya kalktılar. Ben bunu uluslararası mahkemelere taşıyacağım. Bu son derece antidemokratik bir uygulama” dedi.
23.03.2017 Siyaset
Doğu Karadeniz'in referandum yorumu
Doğu Karadeniz'in referandum yorumu Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin illerinde yeni anayasanın oylanacağı referandum ile ilgili yapılan sokak röportajında ”Evet” diyenler çoğunlukta olurken, bazıları ise henüz kararını vermediğini belirtti.
7.02.2017 Siyaset
Bomba ayrıntı: Amerikalı savcı TBMM’yi bombalayan pilotlarla...
Bomba ayrıntı: Amerikalı savcı TBMM’yi bombalayan pilotlarla... İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Yaşar, Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinde, "TSK Kılıçdaroğlu’nun hangi sözünden rahatsız oldu", "Amerika'ya kimler hangi akılları vererek FETÖ’yü korumaya çalışıyor", "Amerikalı savcı TBMM’yi bombalayan pilotlarla ilgili hangi soruyu sordu?", "KCK’da yapılması istenenin benzeri yapılıyor sözünü kim söyledi?", "Adil Öksüz çift taraflı ajan mı?", "FETÖ Adil Öksüz üzerinden ne yapmaya çalışıyor?" sorularını cevap aradı...
29.09.2021 Gündem
Bakan Ala: “Polisin ağır silahları olacak”
Bakan Ala: “Polisin ağır silahları olacak” İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Öyle bir düzen kurmalıyız ki, Talat Aydemir’i mezardan çıkarıp ordunun başına getirseniz darbe yapamayacak durumda olması lazım” diye konuştu...
29.09.2021 Gündem
Bakan Zeybekçi: Rusya konusunda üzgünüz
Bakan Zeybekçi: Rusya konusunda üzgünüz Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Rus pilotunun öldürülmesi meselesi son derece üzücü bir mesele. Bu üzüldüğümüz bir mesele. Özür dilemek diplomatik anlamda çok başka bir şeydir. Pişmanlık da değil, üzgünüz yani. Onların da üzgün olması lazım. Türk hava sahasının bu kadar kasıtlı bir şekilde ihlal edilmesinden onların da üzgün olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.
29.09.2021 Gündem
Zeybekci: Pişman değiliz ama üzgünüz
Zeybekci: Pişman değiliz ama üzgünüz Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Rus pilotunun öldürülmesi meselesi son derece üzücü bir mesele...
29.09.2021 Gündem
Bakan açıkladı! 'Rusya masası' kuruldu
Bakan açıkladı! 'Rusya masası' kuruldu Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Rusya üzerinden transit olarak geçirmek zorunda olduğumuz nakliye araçları şimdi Hazar yoluyla gidiyor...
10.12.2015 Ekonomi
Hüseyin Çelik'ten açıklamalar
Hüseyin Çelik'ten açıklamalar Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı 'AK Parti ile CHP koalisyon kursun' açıklamalarını değerlendirerek, "Sayın Bahçeli'nin bu tavrı artık gerçekten kabak tadı vermeye başladı. O yolu göstereceksen kendine göster önce. Sayın Bahçeli, MHP'nin koalisyona girip girmeyeceğini, girmesi halinde veya girmemesi halinde şartlarının ne olacağını tabii ki söylenebilir ama CHP ve AK Parti'ye yol ve rota çizmek Sayın Bahçeli'nin işi değil" dedi.
29.09.2021 Gündem
CHP'yle ilgili bomba iddia
CHP'yle ilgili bomba iddia Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AOÇ Kavşağı'ndaki robot heykelinin kaldırılarak yerine dinozor heykeli koyulmasına yönelik, "Dinozoru da kaldırtacağım, başka bir şey koyacağım...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri