İftar için kritik uyarı! Yemekten sonra hemen uyumayın yoksa...
İftar için kritik uyarı! Yemekten sonra hemen uyumayın yoksa... Ramazan ayında öğünlerin sayılarının azalması ve saatlerinin belirli olması ile yaşanan beslenme değişikliğinden en çok sindirim sistemi etkileniyor. Hızlı yemek, yanlış beslenmek, fazla gıda alımı gibi durumlar mide rahatsızlıklarıyla birlikte kabızlığı da beraberinde getirebiliyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uzman Dr. Koray Tuncer, Ramazan ayında sindirim sistemini sağlıklı tutmanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.04.2021 Ramazan
Koronavirüs sürecinde sahur ve iftar önerileri
Koronavirüs sürecinde sahur ve iftar önerileri Ramazan ayının gelmesiyle birlikte pek çok kişinin aklında “Ramazanda nasıl beslenmeliyim?”, “Sahurda ne yemeliyim?”, “Koronavirüsü atlattım oruç tutabilir miyim?” gibi sorular var. Peki nasıl beslenmeliyiz? Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy anlattı.
21.04.2021 Ramazan
Sahur ve iftarda mutlaka tüketin! Kabızlığa hazımsızlığa iyi geliyor!
Sahur ve iftarda mutlaka tüketin! Kabızlığa hazımsızlığa iyi geliyor! Ramazan ile birlikte değişen yemek alışkanlıkları konusunda uyarılar gelmeye devam ediyor. Uzmanlar özellikle sahurda ve iftarda probiyotik gıdaları tavsiye ediyor. Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu ramazanda vücudun direncini düşürmeyecek probiyotik gıdaların tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
5.05.2020 Arşiv