Gebelikte yüksek tansiyon ve protein kaçağına dikkat
Gebelikte yüksek tansiyon ve protein kaçağına dikkat Gebelikte ortaya çıkan tansiyon problemleri anne ve bebek sağlığını tehlikeye sokabiliyor. Gebeliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkan gebelik tansiyonu, toplumda “gebelik zehirlenmesi” olarak bilinen preeklampsi hastalığına yol açabiliyor. Gebeliklerin yüzde 3-4’ünü etkileyen preeklampsi hastalığı, yüzde 16’lık oran ile anne bebek ölümlerinin nedenleri arasında ikinci sırayı alıyor. Anne adayının, alanında uzman hekimler tarafından sıkı bir şekilde takip edilmesi ve en uygun zamanda doğumun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Kudret Erkenekli, gebelik tansiyonu ve preeklampsi hakkında bilgi verdi.
14.06.2021 Sağlık
"Gebelikte bulantı ve tansiyonu hafife almayın"
"Gebelikte bulantı ve tansiyonu hafife almayın" Hamilelikte artan hormonlara bağlı gelişen karaciğer hastalıkları anne ve bebeğin hayatını tehdit ettiğini söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, "Yüksek tansiyon, bulantı, kaşıntı gibi gebelikte sık rastlanan şikâyetlerin mutlaka araştırılması ve tedavinin vakit kaybetmeden başlatılması gerekir." dedi.
24.01.2020 Sağlık
Böbrekleri bozan 4 hastalık
Böbrekleri bozan 4 hastalık Türkiye, böbrek hastalığı sıklığında dünyadaki en yüksek ülkelerden biri...
5.02.2019 Sağlık
Diyabet böbrekleri de hasta ediyor
Diyabet böbrekleri de hasta ediyor - Türkiye’de erişkin nüfusta kronik böbrek hastalığı görülme sıklığı yüzde 15...
16.11.2013 Arşiv
Hamilelikte risk yaratan hastalıklar
Hamilelikte risk yaratan hastalıklar Günümüzde pek çok hamilelik sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor ve anne bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor. Ancak bazı riskli durumlar var ki hem bebeğin hem de annenin sağlığını tehdit ediyor, hatta ölümlerine bile neden olabiliyor! Hamilelikte yüksek risk oluşturan sorunlar anne adayında önceden var olabileceği gibi, hamilelikte de ortaya çıkabiliyor.
21.10.2013 Arşiv
İdrarda protein kaçağına dikkat! Yedikleriniz boşa gidiyor olabilir
İdrarda protein kaçağına dikkat! Yedikleriniz boşa gidiyor olabilir Vücut işlevleri için kritik öneme sahip olan proteinler böbreklerin filtreleme işlevindeki bozukluk nedeniyle idrarda kayba uğrayabiliyor. Protein kaçağı olarak adlandırılan bu durum tıbbi bir sorunun işareti olsa da beslenme şeklinde yapılan değişikliklerle de önlenebiliyor. Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgi verirken, protein kaçağına karşı nasıl beslenilmesi gerektiğini da aktardı.
12.11.2023 Sağlık
Hastalığına teşhis konamadı! Yıllar sonra gerçek ortaya çıktı, bu belirtilere dikkat
Hastalığına teşhis konamadı! Yıllar sonra gerçek ortaya çıktı, bu belirtilere dikkat Hemşirelik öğrencisi 19 yaşındaki Beyzanur Yekiner, tam 13 yıl boyunca böbrek ve şiddetli karın ağrısı ile onlarca doktor, hastane dolaştı. Hastalığına bir türlü teşhis konamayan genç kız, geçtiğimiz yıl yapılan anjiyo sonucu nihayet doğru teşhisi alabildi ve şikayetlerinin, çok nadir görülen bir hastalık olan "fındıkkıran sendromu" nedeniyle ortaya çıktığı anlaşıldı.
28.08.2022 Yaşam
Gece sık idrara çıkıyorsanız dikkat!
Gece sık idrara çıkıyorsanız dikkat! Geceleri sık idrara çıkmanın böbrek yetmezliğinin belirtilerinden birisi olabileceği, bu nedenle ciddiye alınması gerektiği belirtildi.
10.07.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri