İdeal Kilo

İdeal Kilo

Son dakika ideal kilo haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ideal kilo ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ideal kilo haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İdeal Kilo

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ideal kilo gelişmeleri de dahil olmak üzere 598 ideal kilo haberi bulunmuştur. Tüm ideal kilo haberleri aşağıda listelenmiştir.
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor!
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor! Kadının doğal yaşam döngüsünün içerisinde doğurganlık da bulunuyor. Hamile bir kadının enerji ihtiyacının periyodik olarak arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Hamilelik döneminde folik asit, demir, D vitamini ve kolajen takviyeleri ilk aydan itibaren kullanılabiliyor. Besin olarak enerji ihtiyacı ise altıncı aydan itibaren başlıyor. Bu dönemde ekstra bir kâse yoğurt veya 2 fazla köfte hamilenin ekstra kalori ihtiyacını karşılayabiliyor. Dolasıyla halk arasında sıklıkla kullanılan ‘iki canlısın sen, iki kişilik beslenmelisin’ söylemi toplumda yer edinmiş yanlış bir ifade. İdeal kilo ile hamile kalmak hem gebe hem de bebek sağlığı için oldukça önemli” dedi.
19.03.2022 Sağlık
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları!
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları! Vücudun yeterince insülin üretmemesi ya da hücrelerin insülini düzgün kullanamaması durumu olan insülin direnci, toplumda birçok kişiyi etkiliyor. Kanser, obezite, tansiyon, diyabet, karaciğer yağlanması gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkaran insülin direnci, kişilerde kilo verememe durumunun arkasında yatan önemli bir sağlık sorunu olarak da yer alıyor. Bu kapsamda yaşam tarzında bazı değişiklikler yaparak insülin direncinin dengelenebileceğinin altını çizen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, “Obezite ve aşırı kilolu kişilerin büyük çoğunluğunda insülin direnci oluşuyor. Pankreas, zamanla insülin salgılama yeteneğini kaybettiğinde ise kişilerde Tip 2 diyabete davetiye çıkıyor. Bu durumun şeker hastalığına dönüşmemesi için kişinin ideal kiloya ulaşması gerekiyor. Bu yüzden insülin direnci olan hastalara su diyeti tedavisi ile insülin direncini kontrol altına alıyor ve hastanın ideal kiloya ulaşmasını sağlıyoruz’’ dedi.
15.03.2022 Sağlık
Uzun boylularda risk daha fazla! Uyarı geldi
Uzun boylularda risk daha fazla! Uyarı geldi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, ”Her 10 santimlik boy uzunluğunun kolorektal kanser gelişme riskinde yüzde 14 lük ve yine bağırsak adenom gelişmesinde yüzde 6’lık bir artışa yol açtığı gösterildi. En yüksek persentilde en uzun olan kişilerde, en düşük persentildeki en kısa olan bireylere göre bağırsak kanseri riskinin yüzde 24 daha fazla” dedi.
7.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Kilo alma diyeti nedir, nasıl yapılır? Kilo alma diyet listesi!
Kilo alma diyeti nedir, nasıl yapılır? Kilo alma diyet listesi! Birçok insan için kilo alma bir sorun iken bazı insanlar ise kilo alamamaktan şikayetçi olmaktadır. Kilo alamama problemi aynı zamanda kilo alma problemi kadar etkileyici ve insanın moralini bozucu bir rahatsızlıktır. Kilo alamama birden fazla nedene bağlı olabildiği gibi yapılan araştırmalar ile beraber uygulanan kilo alma diyetleri sayesinde çözümlenebilmektedir. Kilo alma diyeti nedir ve nasıl yapılır? İşte sağlıklı kilo almanın yolları…
19.01.2022 Sağlık
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor'
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor' Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek!
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek! Amerika’da yayınlanan yeni bir rapora göre, daha önce kanser tanısı almış 1.5 milyon kanser hastasının uzun süreli takibinde, bu bireylerin ilerleyen yıllarda farklı bir kanser tanısı alma ihtimalinin sağlıklı bireylere göre daha yüksek olduğu rapor edildi. Raporda en büyük risk faktörünün sigara içilmeye devam edilmesi ve kilolu olunması olarak gözlendi. Ayrıca Erkeklerin sağlıklı bireylere kıyasla ikincil bir farklı kanser geliştirme ihtimalinin yüzde 11 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
24.08.2021 Sağlık
Böbrekleri sağlıklı tutmak için 7 öneri
Böbrekleri sağlıklı tutmak için 7 öneri Böbrek hastalıklarından korunmak için sağlıklı beslenmek, ideal kiloda olmak ve düzenli egzersiz yapmak çok önemli. Böbrek sağlığı için önemli önerilerde bulunan İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Özel bir neden yoksa günde 1.5-2 litre su içmek, gelişigüzel ilaç kullanımından kaçınmak, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek ve kan şekeri ve kan basıncını doktorun önerdiği aralıklarda düzenli kontrol ettirmek böbrek hastalıklarından korunmak için oldukça önemli” dedi.
24.07.2021 Sağlık
Yazın ideal kilo için 8 altın öneri
Yazın ideal kilo için 8 altın öneri Yaz mevsimi yaklaşırken hızlı zayıflamak, daha ince görünmek amacıyla şok diyetlere başvuranlar dikkat! İdeal vücut ağırlığına gelmenin ve bunu korumanın bazı temel kuralları olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, yazın ideal kilo için 8 kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
25.05.2021 Sağlık
Bu diyeti yapanlar dikkat! Bağışıklığı çökertiyor!
Bu diyeti yapanlar dikkat! Bağışıklığı çökertiyor! Salgın döneminde yapılan uzun aralıklı diyetler, bağışıklık sistemini düşürdüğü için vücudu enfeksiyona karşı korumasız bırakabilir. Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr Cüneyt Saltürk diyetlerin Covid-19 enfeksiyonuna da yatkınlık oluşturabileceği konusunda uyardı.
31.03.2021 Sağlık
Doğum kilolarından kurtulmanın yolları!
Doğum kilolarından kurtulmanın yolları! Doğumdan sonra sağlıklı bir kiloya geri dönmek pek çok kadın için zorlu bir sürecin başlangıcı olabiliyor. Uzmanlar, normal kilo aralığına geri dönmenin yeni anneler için hem sağlık hem de gelecekteki hamilelikleri için faydalı olduğunu belirtiyor. Peki, Doğum kiloları nasıl verilir? Doğum sonrası kilo vermede dikkat edilmesi gerekenler ne? Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, doğum sonrası kilo verirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
25.01.2021 Sağlık
'Pandemi döneminde tüm bireyler beslenmesine dikkat etmeli'
'Pandemi döneminde tüm bireyler beslenmesine dikkat etmeli' Ankara’da Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Özdemir, pandemi döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekerek, "Kronik hastalığı olan ileri yaş bireyler başta olmak üzere tüm yaş grubundaki bireylerin günlük beslenmesinde protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin kaynaklara yer vermesi çok önemli" dedi.
8.12.2020 Sağlık
“Diyabet, toplumda sıklığı her geçen gün artan bir pandemidir”
“Diyabet, toplumda sıklığı her geçen gün artan bir pandemidir” Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Attila Önmez, “Diyabetin tipi ne olursa olsun, tedavinin temeli yaşam tarzı değişikliğidir” dedi.
2.11.2020 Sağlık
Kemik erimesi, ilaç kullanmadan tedavi edilebilir mi?
Kemik erimesi, ilaç kullanmadan tedavi edilebilir mi? Teşhis edilmesi zor olan ve halk arasında ''kemik erimesi'' olarak bilinen osteoporozun nasıl teşhis edileceğine dair bilgiler veren Prof. Dr. İnan İlker Arıkan, ilaç kullanılmadan uygulanabilecek tedavi yöntemlerini paylaştı.Osteoporoz riski taşıyan hastalara egzersiz öneren Arıkan, ideal kiloyu sağlayan ve direnç artıran aktivitelerin günlük olarak yapılması durumunda, kas kütlesini ve kemik mineral yoğunluğunu korumaya faydalı olduğunu söyledi.
20.10.2020 Sağlık
Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek 10 öneri
Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek 10 öneri Sonbaharda alınacak 2-3 kilonun bağışıklık fonksiyonunu tehlikeye sokabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Duygu Yıldırım, “Siz de fazla kiloluysanız veya olması gerekenden zayıfsanız, vakit kaybetmeden ideal kilonuza sağlıklı bir diyetle ulaşmalısınız. Bunun için günde 4- 6 öğün beslenin ve kahvaltınızı çok geç yapmayın” diyerek, 10 maddede bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.
3.09.2020 Sağlık
Sağlıklı kilo vermek isteyenlere: 'Tabak modeli'
Sağlıklı kilo vermek isteyenlere: 'Tabak modeli' Beslenme ve diyetetik uzmanları Dr. Ülkü Demirci ile Arş. Gör. Kübra Şahin, sağlıklı kilo vermek isteyenler için önemli tüyolar verdi. ''Aç kalmayın, öğüt atlamayın'' önerisinde bulunan Dr. Demirci, sağlıklı kilo vermek isteyenlere, ''Tabak Modeli''ni önerdi.
29.07.2020 Sağlık
'Düşük kalorili diyetler bağışıklık sistemini olumsuz etkiler'
'Düşük kalorili diyetler bağışıklık sistemini olumsuz etkiler' Tüm dünyada hızla yayılan corona virüse karşı mücadelede en güçlü silahın bağışıklık sistemi olduğunu bildiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Özdemir, “Yayınlanan çalışmaların virüsün bulaşmasını etkileyen veya tedavi eden herhangi bir besinin olmadığını vurgulasa da yeterli ve dengeli beslenmek, fiziksel aktivite ve düzenli uykunun bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır” dedi.
20.04.2020 Sağlık
Kansere karşı 7 etkili beslenme şekli
Kansere karşı 7 etkili beslenme şekli Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Küçük, kanserde genetik etkenler yüzde 5-10 arasında sorumlu olsalar da, hastalığın yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerden etkilendiğini söyledi.
25.08.2019 Sağlık
Böbrekteki taşın cinsine göre beslenin!
Böbrekteki taşın cinsine göre beslenin! Yaşam kalitemiz için büyük önem taşıyan böbrek sağlığının en büyük düşmanı böbrek taşları, doktor ve diyetisyen eşliğinde kontrol altına alınabilir. Böbreklerdeki dört farklı taş oluşumuna karşı özel beslenme reçetesi uygulanarak böbrek sağlığı korunabilir. Örneğin; kalsiyum okzalat taşı olanlar domates ya da bamya yerken yanında yoğurt tüketmeli, ürik asit taşı olanlar hamsi ve yulaftan uzak durmalı, strüvit taşına karşı bol bol C vitamini alınmalı, sistin taşından mustaripler ise günlük posa miktarını artırmalı.
21.03.2018 Sağlık
Yaza formda girmenize yardımcı olacak uygulamalar
Yaza formda girmenize yardımcı olacak uygulamalar Baharı karşıladığımız bugünlerde birçoğumuz kıştan kalan fazla kiloları atıp yaza formda girme arzusunda.
17.03.2018 Arşiv
İdeal doğum kilosu diye bir şey var mı?
İdeal doğum kilosu diye bir şey var mı? Hamilelik boyunca anne adayının aklını taktığı en önemli konulardan biri olan 'kaç kilo alacağım?' sorusuna Doğum Uzmanı Op. Dr. Zahide Küçük, hamilelikte ideal kilo almak diye bir şeyin olmadığı, gebelik döneminde alınacak kilonun hamilelik öncesi kilolarla bağlantılı olduğu şeklinde açıklık getirdi.
1.03.2018 Sağlık
Ramazan'da sağlıklı kalmak için 5 öneri!
Ramazan'da sağlıklı kalmak için 5 öneri! Oruçluyken ideal kilo dengesini korumak ve sağlıklı kalmak için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor.
28.05.2017 Sağlık
Obezite ameliyatı anne olmaya engel mi?
Obezite ameliyatı anne olmaya engel mi? Giderek artan obezitenin yol açtığı sorunlardan kurtulmak isteyenler için cerrahi seçenekler de var.
17.02.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İdeal Kilo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ideal kilo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.