İbraname

İbraname

Son dakika ibraname haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ibraname ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ibraname haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İbraname

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ibraname gelişmeleri de dahil olmak üzere 41 ibraname haberi bulunmuştur. Tüm ibraname haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışan herkesi kapsıyor! İstifa kararı geçersiz sayıldı
Çalışan herkesi kapsıyor! İstifa kararı geçersiz sayıldı Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. 16 sene boyunca çalıştığı işyerinin küçültme politikası doğrultusunda baskı altında imzaladığı istifa mektubu ile kapı önüne konulan işçi soluğu İş Mahkemesi'nde aldı. Mahkemenin işe iade kararı verdiği işçiye bir müjde de Bölge Adliye Mahkemesi'nden geldi.
26.11.2022 Çalışan Hakları
Borç ve alacağı olan milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Flaş imza detayı
Borç ve alacağı olan milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Flaş imza detayı Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Borç ve alacağı olan çalışanların dikkat etmesi gerekiyor. İbranameler tarafların sözleşme nedeniyle birbirlerine borç ve alacaklarının kalmadığını göstermek üzere hazırladıkları belgelerdir. İşçinin işveren karşısında daha zayıf konumda olması ibranamelere birtakım sınırlamaların konulmasını zorunlu kılmıştır. Borçlar Kanunu’ndaki düzenleme öncesinde Yargıtay ilkeleriyle sınırlanan ibraname, bugün kanunda yer alan kurallarla net bir şekilde sınırlandırılmıştır. Yargıtay’a göre ibranamelerin geçerliliği için gereken bir aylık süre, feshi izleyen bir aylık sürede işverenin olası baskılarını azaltmak, iş güvencesinin sağlanması açısından önemlidir. Geçerli ve haklı neden iddialarına dayanan fesihlerde dahi ibraname düzenlenmesi için feshi izleyen bir aylık sürenin beklenmesi gerekir. İşte ibranamelerle ilgili çalışanları ilgilendiren detaylar...
22.08.2022 Çalışan Hakları
İşe girerken atılan imzaya dikkat! Flaş açıklama geldi! Geçersiz sayılıyor
İşe girerken atılan imzaya dikkat! Flaş açıklama geldi! Geçersiz sayılıyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. İşe girerken atılan imzalarla ilgili uyarı geldi. İşe yeni giren vatandaşlara imza attırılarak kıdem tazminatı ve diğer haklarından vaz geçmeleri sağlanıyordu. Çalışanları ise imza attıkları için haklarını kaybettiklerini varsayıyorlardı. Fakat bu imzaların hiçbir geçerliliği yok. Konuyla ilgili kritik açıklama geldi. Peki, bu tür ibranamelerin geçerli olmasının koşulları nelerdir? İşe girerken ibraname imzalayan işçi kıdem tazminatı alamaz mı, alacakları için dava açamaz mı? İşte konuyla ilgili bilinmeyen tüm detaylar...
25.06.2022 Çalışan Hakları
İş yerinde bunu yapan tüm çalışanlar yandı! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ücret ödenmeyecek
İş yerinde bunu yapan tüm çalışanlar yandı! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ücret ödenmeyecek Milyonlarca özel sektör çalışanını çok yakından ilgilendiriyor. Bunu yapan yandı, kıdem ve ihbar tazminatı alamayacak! Bilgileri karıştıran işçi için kötü haber geldi. Özel bir hastanede kayıt görevlisi olarak çalışan kişi, isim benzerliği nedeniyle hastanın nüfus cüzdanının aslını almadan başka bir hasta adına kayıt açtı ve iki hastanın bilgilerini karıştı. 9 yaşındaki hastanın bilgisi yerine, 32 yaşındaki başka bir hastanın bilgilerini giren çalışan bu nedenle tazminatsız olarak işten atıldı. İş Mahkemesi’nin ‘mağdur’ dediği görevliye kötü haber Yargıtay’dan geldi. Davacının haksız olduğunu, kıdem ve ihbar tazminatı talebinin reddine karar verilmesi gerektiği bildirildi.
18.03.2022 Gündem
İşçi işveren herkesi ilgilendiriyor! Tazminat alamaz, üstüne para öder...
İşçi işveren herkesi ilgilendiriyor! Tazminat alamaz, üstüne para öder... Milyonlarca işçi ve işvereni çok yakından ilgilendiriyor. İstifa eden işçi kıdem ve ihbar tazminatı alamaz. İşçiye işsizlik ödeneği de ödenmez. İstifa eden işçi ihbar sürelerine uymalıdır. Uymaması halinde işverene ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilir. İstifa ederek iş sözleşmesini fesheden işçi işe iade davası da açamaz...
21.09.2021 Çalışan Hakları
Çalışanlara güzel haber! Karar verildi, geçersiz...
Çalışanlara güzel haber! Karar verildi, geçersiz... Milyonlarca işçi ve işvereni yakından ilgilendiriyor. Önemli bir karara imza atıldı ve geçersiz olduğuna karar verildi. İşe girişlerde imzalanan sözleşmelere işçinin belli bir süreden önce işten ayrılması halinde tazminat ödeyeceğine ilişkin cezai şart konuluyor. Sözleşmenin süresinden önce feshi koşuluna bağlı olan cezai şartın geçerli olabilmesi için sözleşmenin “belirli süreli” olması gerekir.
18.08.2021 Çalışan Hakları
Antalya'da 'tefecilik' operasyonu: 17 kişi tutuklandı
Antalya'da 'tefecilik' operasyonu: 17 kişi tutuklandı Antalya'nın Serik ilçesinde, jandarmanın düzenlediği 'tefecilik' operasyonunda gözaltına alınan 26 şüpheliden 17'si, mahkemece tutuklanırken, 1'i savcılık sorgusunun ardından 8'i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10.07.2021 Gündem
İşçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Üç hafta süresi var...
İşçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Üç hafta süresi var... Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Herkes merak ediyordu ve belli oldu. İmzayı atan dava açamaz. Arabulucu, kural olarak Arabuluculuk Bürosu tarafından ve adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonları başkanlıklarına bildirilen listeden belirlenmektedir. Ancak işçi ve işveren, listede yer alan herhangi bir arabulucu üzerinde anlaşmışlarsa bu arabulucu görevlendirilir. Arabulucu, yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren üç hafta içinde sonuçlandırır. Bu süre zorunlu hâllerde arabulucu tarafından en fazla bir hafta uzatılabilir.
14.01.2021 Uzmana Sor
İş sözleşmesinin feshinde geçerli sebepler! “Bütün alacaklarımı aldım” ibranamesi geçerli mi?
İş sözleşmesinin feshinde geçerli sebepler! “Bütün alacaklarımı aldım” ibranamesi geçerli mi? İş sözleşmesi fesihlerinde geçerli birçok sebep bulunuyor. Sözleşme fesihlerinde çalışanın merak ettiği konuların başını çeken bu sebeplerin ne olduğu merak edilirken, konuyla ilgili birçok soruya yanıt aranıyor. Çalışana istifa ya da iş sözleşmesinin feshinde ‘Bütün alacaklarımı aldım’ şeklinde bir ibraname imzalatılmasının hukuken geçerli olup olmaması da bu soruların başını çekiyor. İşte detaylar…
11.01.2021 Çalışan Hakları
Yargıtay'dan işçiye müjdeli haber!
Yargıtay'dan işçiye müjdeli haber! İşyerinde kendisine ‘ispiyoncu’ diyen mesai arkadaşıyla kavga eden işçiye kınama cezası verildi. Bir hafta sonra, aynı olay sebebiyle işten çıkartılan işçi soluğu mahkemede aldı. İş Mahkemesi’nin tazminat ödenmemesi gerektiğine hükmettiği işçiye müjdeli haber Yargıtay’dan geldi.
1.11.2020 Gündem
Otuz gün dolmadan imzalanan ibraname geçersiz
Otuz gün dolmadan imzalanan ibraname geçersiz İşverenin işten ayrılırken çalışanlara imzalattığı, alacağının kalmadığına dair ibra sözleşmelerinin, iş akdinin feshinden itibaren en az bir ay sonra düzenlenmesi ve alacakların banka kanalıyla ödenmesi gerekiyor. Bir aylık süre dolmadan imzalatılan ibra sözleşmeleri geçersiz kabul ediliyor. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberi
14.10.2020 Çalışan Hakları
Taksitli alışveriş yapanlar dikkat! Senedini almayan yanar...
Taksitli alışveriş yapanlar dikkat! Senedini almayan yanar... Taksitli ürün alan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Taksitli ürün satışı yapan bir mağazadan ürün alan yüzlerce kişi, ödemelerini yaptıkları halde senetleri alamayınca kâbus yaşadı. Firma mağazalarını kapatınca, müşterilere ait ödenmiş senetleri avukatlık bürosuna verdi. Büro, senet sahiplerine tek tek mesaj göndererek ‘icralık’ olduklarını bildirdi. Paniğe kapılan çok sayıda kişi büronun yolunu tuttu. 830 liralık ocağın tüm ödemesini yapan aileden 3 bin lira talep edilirken, 3 bin liralık bir başka senet borcu için ise 18 bin lira talep edildi. Firmanın Suriyeli yeni sahibine ulaşılamazken, uzmanlar ise uyarıyor: ‘Ödemesini yaptığınız senedi mutlaka alın.”
3.09.2020 Ekonomi
Çalışanlar dikkat! Her ibraname geçerli değil... İşte  hukuki ‘helalleşme’ hakkında her şey...
Çalışanlar dikkat! Her ibraname geçerli değil... İşte hukuki ‘helalleşme’ hakkında her şey... İş ilişkisi içerisinde iki tarafın da karşılıklı olarak birbirinden borç veya alacağının bulunmadığını gösteren ibraname herkes için büyük önem taşıyor. Yazılı olmayan ya da imza taşıman ibranameler geçerli değil. İşte mağdur olmamak için yapılması gerekenler...
20.01.2020 Ekonomi
İşçinin "hileli arabuluculuk" iddiasında yeniden yargılama kararı
İşçinin "hileli arabuluculuk" iddiasında yeniden yargılama kararı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 9. Hukuk Dairesi, kendisine "hileli arabuluculuk tutanağı" imzalattırıldığı iddiasıyla işe iade davası açan işçinin başvurusunu haklı bularak, yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi.
29.12.2019 Gündem
Borcu olanlara iyi haber! ‘Kara listeden’ çıkabilirsiniz
Borcu olanlara iyi haber! ‘Kara listeden’ çıkabilirsiniz Kredi ve kart borcu 2-3 yıl ödenmediği için varlık yönetim şirketlerine devrediyor. Bu borcu kapatmak isteyene şirketler, kişinin ve borcun durumuna göre uygun ve esnek ödeme planları yapıyor. Borcunu ödeyenler ‘kara listeden’ çıkıp yeniden kredi çekme imkanına sahip olabiliyor.
2.12.2019 Ekonomi
Tüketici mahkemesinden emsal karar! Faiziyle ödenecek
Tüketici mahkemesinden emsal karar! Faiziyle ödenecek Tüketici mahkemesi, kazada perte (ağır hasarlı) çıkan Porsche otomobili için değerinin altında ödeme yapan sigorta şirketinin araç sahibine faiziyle birlikte ödeme yapmasına karar verdi.
4.11.2019 Gündem
Kıdemden kesilen vergilerin iadesi! Paranızı alabilirsiniz
Kıdemden kesilen vergilerin iadesi! Paranızı alabilirsiniz Geçmişte işverenle anlaşarak işinden ayrılıp kıdem tazminatı alanlardan yapılan gelir vergisi kesintileri iade ediliyor. 27 Mart 2018 tarihinden önce 5 yılda işinden ayrılıp da tazminat alanları kapsıyor. İade alabilmek için dava açmamış olmak, süren davalardan da vazgeçmek gerekiyor.
24.09.2019 Ekonomi
İşte çalışanın tüm hakları
İşte çalışanın tüm hakları İş bulmak ne kadar önemliyse, iş bulduktan sonra veya ayrılırken haklarını bilmek ve korumak da o kadar önemli. İşte bilinmesi gereken haklarınız.
17.08.2019 Çalışan Hakları
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Fazla mesai...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Fazla mesai... Bilindiği üzere Türkiye'de çalışma saati haftalık 45 saat. Bunun üzerine çıkan çalışma saatleri mesai olarak kabul ediliyor. Çalışana fazla mesai yaptırılacaksa sözleşmede olması gerekli. Maaş asgari ücretin üstündeyse ve sözleşmede fazla mesainin aylık ücrete dahil olduğu yazıyorsa yıllık 270 saate kadar yapılan fazla mesai için ücret talep edilemez.
Kıdem tazminatını kurtarma formülü
Kıdem tazminatını kurtarma formülü İşverenler çıkarttıkları işçilerine tazminatını ödemek için 'ibraname' imzalamayı zorunlu kılıyor. İşçi ise tedirginlik duyuyor. İşçinin 'tüm haklarımı aldım' yazısı imzalaması tüm haklarının ödendiği anlamına gelmiyor. Haklar ödenmemişse bu imzanın bir geçerliliği yok.
16.05.2019 Ekonomi
Hastane sahibi doktora tuzak kurdu!
Hastane sahibi doktora tuzak kurdu! İstanbul’da özel bir hastanede kadın doğum uzmanı olarak çalışan Nadide Korkut, maddi haklarını alamadığı gerekçesiyle dava açıp 253 bin lira kazandığı hastane sahibi S.Ö. tarafından dolandırıldığını iddia etti.
6.05.2019 Gündem
Yargıtay: Zorla istifa ettirilen işçiye ihbar tazminatı ödenir
Yargıtay: Zorla istifa ettirilen işçiye ihbar tazminatı ödenir Yargıtay; zorla, baskı ve tehdit ile özgür iradesi olmadan istifa dilekçesi imzalattırılan işçiye ihbar tazminatı da ödenmesi gerektiğine hükmetti.
27.03.2019 Ekonomi
Trafik sigortasında buna dikkat! Ek tazminat alabilirsiniz...
Trafik sigortasında buna dikkat! Ek tazminat alabilirsiniz... Trafik kazası geçirdikten sonra sakat kalan ve açtığı tazminat davasıyla sigorta şirketinden tazminat alan vatandaş, sakatlık oranı artmış veya aldığı tazminat gerçek zararını karşılamıyorsa yeniden dava açabiliyor ve sigorta poliçe limitleri dahilinde ek tazminat almaya hak kazanabiliyor.
5.02.2019 Ekonomi
Bank Asya ödemeleri bugün başladı
Bank Asya ödemeleri bugün başladı TMSF, Bank Asya'da nezdindeki sigortalı katılım fonlarının bugünden itibaren hak sahiplerine ödenmeye başlanacağını açıkladı.
5.12.2016 Ekonomi
O borcu olanlar dikkat
O borcu olanlar dikkat Bankalardan satın aldıkları batık kredileri tahsil eden varlık yönetim şirketleri, ödenmemiş elektrik, doğalgaz ve telefon faturalarının tahsilatına da talip oldu Bankaların gecikmiş alacaklarını satın alarak bilançolarını iyileştirmelerine katkı sağlayan, bireylere de borçlarını ödeme imkânı tanıyarak yeniden borçlanma şansı yaratan varlık yönetim şirketleri, sahip oldukları teknoloji ve tecrübeyle ödenmemiş faturalara da talip oldu...
29.01.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İbraname ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ibraname haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.