Hyperloop

Hyperloop

Son dakika Hyperloop haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hyperloop ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hyperloop haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hyperloop

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hyperloop gelişmeleri de dahil olmak üzere 34 hyperloop haberi bulunmuştur. Tüm hyperloop haberleri aşağıda listelenmiştir.
Geleceğin ulaşım teknolojileri Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda
Geleceğin ulaşım teknolojileri Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2022 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve gençlerin yeni nesil ulaşım teknolojilerine odaklanmasını sağlayan Hyperloop Geliştirme Yarışması için başvurular 20 Şubat tarihine kadar devam ediyor.
13.02.2024 Yaşam
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
TÜBİTAK'ta yeni nesil ulaşım teknolojisi 'Hyperloop' geliştirme yarışması
TÜBİTAK'ta yeni nesil ulaşım teknolojisi 'Hyperloop' geliştirme yarışması  TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde TEKNOFEST kapsamında 'Hyperloop Geliştirme Yarışması' düzenleniyor. Test ve kontrollerden geçen araçlar, yarın vakumlanmış tünelden geçme yarışmasına katılacak.
17.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Tesla, SpaceX'in CEO'su ve Twitter'ın yeni patronu Elon Musk'tan olay paylaşım!
Tesla, SpaceX'in CEO'su ve Twitter'ın yeni patronu Elon Musk'tan olay paylaşım! Twitter'ın yeni patronu Elon Musk'ın paylaşımı sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Ünlü milyarder Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda 'Gizemli koşullar altında ölürsem, sizi tanımak güzeldi' ifadesine yer verdi.
9.05.2022 Dünya
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
24.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2022 başvuruları başladı! Son tarih 28 Şubat
TEKNOFEST 2022 başvuruları başladı! Son tarih 28 Şubat Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 5.yılında büyük bir coşku ve heyecanla TEKNOFEST 2022’ye hazırlanıyor. Rotasını Karadeniz’e çeviren TEKNOFEST, her yıl yüzbinlerce gencin başvuruda bulunduğu ve Türkiye’nin en büyük para ödüllü Teknoloji Yarışmalarını bu yıl 39 ana yarışma-97 farklı kategori olarak düzenliyor. Millî Teknoloji Hamlesi ateşiyle yanan meşaleyi teknoloji ve bilimle buluşturacak gençler için yarışma başvuruları açılırken, görkemli festivalde yer almak ve teknoloji yarışmalarında kıyasıya mücadele etmek isteyenler için son başvuru tarihi 28 Şubat olarak belirtiliyor. Yarışmalara başvurular www.teknofest.org web sitesi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor.
12.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Virgin Hyperloop, içinde yolcu bulunan kapsülle yüksek hızlı sürüşü  test etti
Virgin Hyperloop, içinde yolcu bulunan kapsülle yüksek hızlı sürüşü test etti Amerikan ulaşım teknolojisi şirketi Virgin Hyperloop, ilk kez içinde yolcu bulunan kapsülle yüksek hızlı sürüş deneyi yaptı.
9.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk, dünyanın 3’üncü en zengin insanı oldu
Elon Musk, dünyanın 3’üncü en zengin insanı oldu ABD’li ünlü girişimci Elon Musk'ın servetinin 115 milyar dolar olduğu açıklandı. Musk, servetiyle dünyanın en zengin insanları listesinde Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'i geride bırakarak dünya sıralamasında 3’üncü sıraya yerleşti.
2.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Neuralink nedir? Elon Musk’ın çip projesi ne işe yarayacak?
Neuralink nedir? Elon Musk’ın çip projesi ne işe yarayacak? Elon Musk Neuralink için bu geceyi tarih verdi. Tesla ve SpaceX'in CEO'su olan Elon Musk, insan beyniyle bilgisayarı birleştirecek şirketi Neuralink'in etkinlik tarihini açıkladı. Neuralink etkinliğinde Neuralink cihazını tanıtacak. Peki, Neuralink nedir? Neuralink ne işe yarayacak? Elon Musk’ın çip projesi hakkında merak edilenler…
29.08.2020 Gündem
İnsan beynini bilgisayara bağlayacak! Tarih...
İnsan beynini bilgisayara bağlayacak! Tarih... Ünlü iş adamı, Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin CEO'su olan Elon Musk, insan beyniyle bilgisayarı birleştireceğini açıklayan Neuralink için tarih açıkladı
10.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Vizyoner'19 Zirvesi'nin bu yılki teması: Dijital Gelecek!
Vizyoner'19 Zirvesi'nin bu yılki teması: Dijital Gelecek! Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından gerçekleştirilecek Vizyoner’19 zirvesi 27 Kasım'da başlıyor. Zirvenin bu yılki teması “Dijital Gelecek”.
20.11.2019 Bilim ve Teknoloji
VİZYONER19 27 Kasım’da kapılarını açıyor
VİZYONER19 27 Kasım’da kapılarını açıyor MÜSİAD tarafından iki yılda bir düzenlenen “VİZYONER Zirvesi” “Dijital Gelecek” temasıyla 27 Kasım 2019 tarihinde 3.kez düzenlenecek.
14.11.2019 Gündem
Elon Musk Hyperloop için tarih verdi
Elon Musk Hyperloop için tarih verdi Çılgın girişimci Elon Musk, yüksek hızlı ulaşım hizmeti sunacak olan Hyperloop test tünelinin 10 Aralık'ta açılacağının müjdesini verdi.
23.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk’ın yeni projesi onay aldı
Elon Musk’ın yeni projesi onay aldı Sahip olduğu Boring Company ile trafiği rahatlatmak için tünel kazmaya başlayan Elon Musk’ın yeni projesi için yeşil ışık yakıldı.
17.09.2018 Bilim ve Teknoloji
Beşinci boyut ulaşımla 24 kilometre 20 dakika
Beşinci boyut ulaşımla 24 kilometre 20 dakika Chıcago merkezinden O’Hare Havalimanı arasındaki 24 kilometrelik mesafe 20 dakikanın altına indirecek yeraltı ray sistemi projesi onay aldı.
15.06.2018 Dünya
Uçak gibi trenin bileti 1 dolar!
Uçak gibi trenin bileti 1 dolar! Elon Musk, 30 kilometreyi 8 dakikada alacak yeni toplu taşıma konsepti Hyperloop bilet fiyatının ekonomik olacağını açıkladı
19.05.2018 Dünya
Elon Musk yeni hedefini açıkladı
Elon Musk yeni hedefini açıkladı Teknoloji dünyasının son dönemde en çok konuştuğu kişi olan Elon Musk, yeni hedefini açıkladı.
12.04.2018 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk'ı kızdıracak açıklama
Elon Musk'ı kızdıracak açıklama Teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates Bitcoin ve Elon Musk'ın üzerinde yoğun mesai harcadığı Hyperloop sistemi ile ilgili yeni bir tartışmaya neden olabilecek açıklamalarda bulundu.
1.03.2018 Bilim ve Teknoloji
Uzaydan sonra  Türkiye’de
Uzaydan sonra Türkiye’de Çılgın girişicimci Elon Musk’ın uzaya bile gönderdiği otomobil markası Tesla, Türkiye’ye geliyor. Şirket bu yıl İstanbul’da önce servis kuracak sonrasında showroom açacak
11.02.2018 Otomobil
Mars'a kurulacak kentten yeni kareler
Mars'a kurulacak kentten yeni kareler Geçtiğimiz aylarda Mars'ta kent kurmak için geliştirdiği projesini kamuoyu ile paylaşan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), projeden yeni kareler paylaştı.
3.12.2017 Bilim ve Teknoloji
Tesla heyecanı
Tesla heyecanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikli oto Tesla, uzay aracı SpaceX, Hyperloop gibi çılgın projelerin yaratıcısı ünlü girişimci Elon Musk’la görüştü. ‘Türkiye’nin Otomobili’ hamlesi sonrası gerçekleşen bu buluşma, ‘Elektrikli Tesla ile iş birliği yapılır mı?’ heyecanı yarattı
8.11.2017 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk görüşmesi sona erdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Space X şirketinin kurucusu Elon Musk'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
8.11.2017 Siyaset
Varlık Fonu ile uzaya
Varlık Fonu ile uzaya Türkiye Varlık Fonu’nun yakında yeni işlerlik kazanacağını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli “Fon, Elon Musk’ın SpaceX projesine de ortak olabilir” dedi
13.10.2017 Ekonomi
TDK "petrol" ve "doğal gaz"ın Türkçe karşılıklarını belirledi
TDK "petrol" ve "doğal gaz"ın Türkçe karşılıklarını belirledi Bazı yabancı sözcüklere yeni karşılıklar belirleyen Türk Dil Kurumu, "petrol" kelimesini "yer yağı", "doğal gaz"ı da "yer gazı" ismiyle Türkçeye kazandırdı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hyperloop ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hyperloop haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.