Home Office

Home Office

Son dakika home office haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan home office ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını home office haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Home Office

haberleri sayfasında son dakika yaşanan home office gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 home office haberi bulunmuştur. Tüm home office haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan...
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan... Çalışma hayatında yeni bir dönem başlıyor. Pandemi ile birlikte başlayan uzaktan çalışma süreci ilr prk çok sektörün ofis dışından da çalışabildiği görüldü. Sagın döneminin sona ermesiyle uzaktan çalışan bazı firmalar ofislere dönmeye başladı. Ancak çalışanların büyük kısmı uzaktan çalışmanın devam etmesini istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları Türkiye’de esnek çalışma modelini yeniden gündeme getirdi. TİSK’in çalışmasına göre, Türkiye’de çalışanların yüzde 21’i için uzaktan çalışma modelinin mümkün olabileceği belirtilirken bu oranın artması bekleniyor. TİSK Başkanı Akkol, uzaktan çalışmanın yanı sıra yarı zamanlı çalışma, mikro işler, çağrı üzerine çalışma gibi birçok farklı esneklik modelinin bulunduğunu belirtiyor.
20.07.2022 Çalışma Hayatı
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor. Kira fiyatlarıyla ilgili milyonları ilgilendiren yasa resmen geçerlilik sağladı. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, bugünden itibaren 1 temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Yasa ile kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 25’in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz olacak.
11.06.2022 Ekonomi
Bunları yaparak maaşınızı yükseltebilirsiniz! Çalışan milyonları kapsıyor, 5 kritik bilgi...
Bunları yaparak maaşınızı yükseltebilirsiniz! Çalışan milyonları kapsıyor, 5 kritik bilgi... Maaşınızı nasıl artırabilirsiniz? Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Fiyatlar giderek artıyor. Buna karşın yıllık olarak şirketler normal zamlarını yapıyor. Ancak fiyatların arttığı oranda zam yapılmadığı için çalışanlar zorlanıyor ve ödeme güçlüğü çekebiliyor. İşverene giderek ara zam isteyen çalışanlar olumsuz yanıt alabiliyor. Temel ücret önemli evet. Ancak yüksek bir maaşın yanı sıra daha fazlasını isteyebileceğiniz çok şey de bulunuyor. 'Daha fazla para istiyorum' demenin yanı sıra, zammı neden hak ettiğinizi düşündüğünüze dair somut nedenler vermek de yardımcı olabilir. Peki maaşları artırmanın bir yolu var mı? İstediğiniz maaş zammını almak için doğru soruları nasıl sorabilirsiniz? Çalışanlar işverenle zam konusunu konuşurken olumlu sonuç için nasıl bir yol izlemeli? İşte maaş yükseltme taktikleri...
16.04.2022 Çalışma Hayatı
İnternet hızımız düştü
İnternet hızımız düştü Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 2021 yılında 2 basamak gerileyerek internet hızında düşüş yaşadığı gözlendi.
4.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Pandemide talep patladı! Maliyeti 1 milyon liraya kadar çıkıyor
Pandemide talep patladı! Maliyeti 1 milyon liraya kadar çıkıyor Pandemide ilgi arttı, maliyeti 500 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişiyor. Şehir hayatının zorluğundan kaçanların yeni trendi haline geldi, bazıları kendi üretimini bile yapıyor. Pandemi ve şehir hayatının zorluğu nedeniyle kendi kendine yeten evlere ilgi artarken, bazı ev sahipleri güneş panelleri kurup kendi elektriğini de üretiyor.
19.01.2022 Ekonomi
İnternetten para kazanma yöntemleri nelerdir? İnternetten para kazanmak için neler yapılabilir?
İnternetten para kazanma yöntemleri nelerdir? İnternetten para kazanmak için neler yapılabilir? Dışarıda çalışma imkanı bulunmayan ve evden çalışarak para kazanmak isteyen kişiler internetten para kazanmak için çeşitli yöntemler araştırmaktadır. İnsanlar günlerinin büyük bir çoğunluğunu internette geçirmektedir. İnternetten para kazanmak elbette mümkündür. Ancak kolay yoldan para kazanmak gibi bir durum söz konusu değildir. İnternet üzerinden yaptığınız işe göre elde edeceğiniz gelirde de farklılıklar olacağını söylemek mümkündür.
16.02.2022 Gündem
Futbolda rejenerasyon evde kısa egzersiz!
Futbolda rejenerasyon evde kısa egzersiz! Covid-19 salgını sebebiyle eve hapsolan ve masa başında çalışmak zorunda kalan insanların kısa egzersizlerle vücutlarını rahatlatabileceği bazı yöntemler yayınlandı.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Evden çalışma oranları artıyor! Zirvede o ülke var
Evden çalışma oranları artıyor! Zirvede o ülke var Kovid-19 ile birlikte home-office (evden çalışma) kavramı gittikçe yaygınlaşırken, 2020 yılında Avrupa ülkelerinde evden çalışma oranı yüzde 12,3 olarak kayıtlara geçti. Evden çalışma oranlarında Avrupa ülkeleri arasında lider Finlandiya oldu.
20.05.2021 Ekonomi
İnternet hızında 170 ülke arasında 103'üncü sıradayız
İnternet hızında 170 ülke arasında 103'üncü sıradayız Hayatımıza ilk 1993 yılında giren ve sonrasında yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 30.51( Mbps) ile 170 ülke arasında 103'üncü sıraya yerleştiği görüldü.
16.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Evi ve iş yeri olan milyonları ilgilendiriyor! 1 Mart'ta başlıyor, altın oran 1800 lira...
Evi ve iş yeri olan milyonları ilgilendiriyor! 1 Mart'ta başlıyor, altın oran 1800 lira... Türkiye'de evi ve iş yeri olan yaklaşık 2 milyon kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Süreç 1 Mart'ta başlıyor. Kira geliri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname verilecek. Gelir için uygulanacak istisna tutarı 6.600 lira. Yani bu tutarın üzerinde geliri olanlar beyanda bulunacak. 1.000 lira aylık kira elde eden bir vatandaşın 1.800 lira ve üzeri düşürebilecek Gerçek Gideri bulunmuyorsa, Götürü Gideri seçmesi lehine olacak ve bu şekilde daha az vergi ödeyecektir.
26.02.2021 Ekonomi
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı!
Maskeli yaşam diş tedavilerine olan ilgiyi artırdı! Diş tedavilerini erteleyen çoğu kişi pandemi döneminin olmazsa olmazı maskeli yaşam ile birlikte diş tedavilerine öncelik veriyor. Özellikle diş tedavisi sürecindeki görüntüden rahatsız olacağını düşünenler maskeli yaşamı fırsat olarak görüyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Aylin Sezen Yalçın koronavirüs sürecindeki diş tedavileri, uygulamalar ve alınan önemler ile ilgili bilgi verdi.
25.02.2021 Sağlık
O ilçede ev fiyatları uçtu! Prefabrik yapılara ilgi arttı!
O ilçede ev fiyatları uçtu! Prefabrik yapılara ilgi arttı! Koronavirüs süreci ile birlikte yazlıkçılar uzaktan çalışma ve online eğitim nedeniyle şehirlere dönüşü erteliyor. Hatta şehirlerden yazlık bölgelere büyük bir akın var. Çoğu kişi de yazlık bölgelerde ev fiyatları artınca ikinci seçenek olarak tercihini arsadan yana kullanıyor. Arsa alıp prefabrik ev yapmak moda oldu.
6.12.2020 Ekonomi
Esnek çalışmada kimler idari izinli sayılacak? İstanbul'da mesai saatleri değişti!
Esnek çalışmada kimler idari izinli sayılacak? İstanbul'da mesai saatleri değişti! İstanbul'da mesai saatleri ve esnek mesai ile ilgili İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplantısının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Koronavirüs salgını ile ilgili yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda alınan kararları açıklayan İstanbul Valisi Yerlikaya, vaka sayısının ekim ayının ikinci yarısından bu yana 2 bin seviyesinin üzerinde seyrettiğine dikkat çekti. Vali Yerlikaya, kamu kurumları, hamileler, 65 yaş üstü çalışanlar ile ilgili alınan kararları açıkladı. Peki, Esnek mesai nedir? Esnek çalışmada kimler idari izinli sayılacak? İstanbul'da esnek çalışma düzenlemesi kimleri kapsıyor? Çalışma saatleri değişti mi? Kimler idari izinli sayılacak? İşte tüm ayrıntılarıyla İstanbul'da uygulanacak esnek çalışma uygulaması...
4.11.2020 Gündem
Esnek çalışma nedir? Kamu esnek çalışma ne zamana kadar sürecek? Esnek çalışma genelgesi…
Esnek çalışma nedir? Kamu esnek çalışma ne zamana kadar sürecek? Esnek çalışma genelgesi… Kamuda esnek çalışmaya yönelik Cumhurbaşkanlığı genelgesinin ardından, kamu kurumlarında uzaktan ve dönüşümlü çalışma uygulamaları başladı. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Covid-19 önlemleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanacak. Resmi Gazete’de yayınlanan genelgeye göre, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma imkanı sağlanacak. Peki, esnek çalışma nedir? Esnek çalışma şartları ve kamuda esnek çalışma genelgesi…
31.08.2020 Çalışma Hayatı
Esnek çalışma saatleri nedir? Kamuda esnek çalışma modeli ne demek, nasıl olacak? Esnek çalışma şartları ve genelgesi!
Esnek çalışma saatleri nedir? Kamuda esnek çalışma modeli ne demek, nasıl olacak? Esnek çalışma şartları ve genelgesi! Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Covid-19 önlemleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan genelgeye göre, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma imkanı sağlanacak. Peki, esnek çalışma sistemi nedir? Esnek çalışma şartları ve kamuda esnek çalışma genelgesi…
26.08.2020 Çalışma Hayatı
Evden çalışan herkesi ilgilendiriyor! Çok önemli uyarı
Evden çalışan herkesi ilgilendiriyor! Çok önemli uyarı Evden çalışan herkesi ilgilendiriyor. Çok önemli uyarı geldi. İHÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yeliz Gümrükçüoğlu, "Pandemi sonrası yeni normal dönemde ve daha sonrasında da home-office çalışmaya kanaatimizce sıkça başvurulacağından, konuya ilişkin mevzuatın gözden geçirilmesini gerektiren durumların ve yargı alanını uzun yıllar meşgul edeceğini düşündüğümüz problemlerin değerlendirilmesi lazım" dedi.
27.05.2020 Gündem
Evden çalışanlar iş ve özel hayatı nasıl ayırmalı?
Evden çalışanlar iş ve özel hayatı nasıl ayırmalı? Corona virüs salgını sonrası küçük ve büyük ölçekli şirketlerden birçoğu evden çalışma düzenlemesine giderken, Endüstri ve Örgüt Psikoloğu Dr. Öğr. Üyesi Merve Mamacı, evden çalışanların iş ve özel yaşam dengesini nasıl kurması gerektiğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.
24.04.2020 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan corona virüsle ilgili alınan yeni kararları açıkladı! Özel sektör de esnek çalışma modeline geçiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan corona virüsle ilgili alınan yeni kararları açıkladı! Özel sektör de esnek çalışma modeline geçiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni corona virüs tedbirlerini açıkladı. Şehirlerarası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlandı. Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışama modeline geçiliyor. Yurt dışı uçuşlar tamamen durduruldu.
27.03.2020 Siyaset
Esnek çalışma nedir,  ne demek? Esnek çalışma modeli nasıl uygulanır? (Özel sektör de esnek çalışma modeline geçiyor)
Esnek çalışma nedir, ne demek? Esnek çalışma modeli nasıl uygulanır? (Özel sektör de esnek çalışma modeline geçiyor) Dünyayı etkisi altına alan corona virüsün Türkiye’de de görülmesiyle birlikte çeşitli önlemler alınmaya başlandı ve birçok firma evden çalışmaya başladı. Virüs ile mücadele kapsamında geçen hafta kamuda esnek çalışma modeline geçilmişti. Corona virüsü salgının Türkiye'de artmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni corona virüs tedbirlerini açıkladı.Erdoğan, Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışama modeline geçildiğini duyurdu.
28.03.2020 Çalışma Hayatı
Evden çalışanlar bunlara dikkat! Mutlaka yazılı protokol olmalı
Evden çalışanlar bunlara dikkat! Mutlaka yazılı protokol olmalı Tüm dünyada büyük bir salgın haline gelen corona virüs vakalarının Türkiye'de de görülmesinin ardından birçok iş yeri evden çalışmak gibi alternatifler üzerinde duruyor. İşte bu süreçte yapılabilecekler...
18.03.2020 Corona Virüsü
Kira geliri beyan dönemi başlıyor! Kritik tarih...
Kira geliri beyan dönemi başlıyor! Kritik tarih... Evi ve iş yeri olup da kiraya verenler için kritik tarih 1 Mart. Kira geliri beyan verme süresi ise bir ay. Bu sürede beyanda bulunmayanlar ceza öder. Kira gelirleri için istisna tutarı 4 bin 400 lira olarak belirlendi. Giderlerinizi vergiden düşebilirsiniz. Buradaki altın oran ise 1140 lira.
19.02.2019 Gündem
Türkiye'nin yüzde 73’ü evden çalışmak istiyor
Türkiye'nin yüzde 73’ü evden çalışmak istiyor İnsan kaynakları seçme, yerleştirme ve danışmanlık şirketi Randstad’ın yılın 4 çeyreğinde paylaştığı “Workmonitor/İnsan Kaynakları İstihdam Araştırması Raporu” yayınlandı.
21.03.2018 Gündem
İngiltere FETÖ’cülere sığınma vizesi verecek
İngiltere FETÖ’cülere sığınma vizesi verecek İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın, hükümete sunduğu 'Türkiye: Gülenizm' başlıklı raporda, ülkeye giriş yapan kişilerin FETÖ'cü olduğunu söylemesi durumunda bile sığınma hakkı verilmesi istendi.
30.04.2017 Dünya
Dumankaya'dan esnek kampanya
Dumankaya'dan esnek kampanya Dumankaya İnşaat Mayıs ayında yeni ev arayanlara yönelik yeni fırsatlar sunuyor.
12.05.2016 Arşiv
Sur Yapı Cityscape Turkey’de!
Sur Yapı Cityscape Turkey’de! 4 kıtadan 19 ülkeye gayrimenkul satışı yapan Sur Yapı, Cityscape Turkey’de yabancı yatırımcıların gözdesi olacak.
22.03.2016 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Home Office ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki home office haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.