Hepatit B

Hepatit B

Son dakika hepatit b haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hepatit b ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hepatit b haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hepatit B

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hepatit b gelişmeleri de dahil olmak üzere 117 hepatit b haberi bulunmuştur. Tüm hepatit b haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm...
Doğal antidepresan! Ağrı kesici özelliği dikkat çekiyor, uyku sorunları için çözüm... Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
10.09.2023 Sağlık
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem
Doğal antidepresan, ağrı kesici özelliği bulunuyor! Kronik yorgunluk, epilepsi, uyku sorunu...
Doğal antidepresan, ağrı kesici özelliği bulunuyor! Kronik yorgunluk, epilepsi, uyku sorunu... Kireçlenmelere karşı etkili, kronik yorgunluğu bitiriyor. Bel ve boyun fıtığı, romatizma, epilepsi, uyku sorununa iyi geliyor, antidepresan ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. Karaciğerin bağışıklık sistemi, karaciğer yağlanması, hepatit B, sivilce gibi cilt sorunlarında etkili, kronik yorgunluk hissi, ciltte sivilce oluşumu, karaciğer yağlanması ve hepatit B için çok faydalı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, her derde deva kürün tarifini verdi...
16.04.2022 Sağlık
Hepatit B hastalığı tedavi edilebilir mi?
Hepatit B hastalığı tedavi edilebilir mi? Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, hepatit B ve tedavisi hakkında çok önemli bilgiler verdi.
12.11.2021 Sağlık
Oğlunun verdiği kilolar sayesinde nakil olup hayata tutundu!
Oğlunun verdiği kilolar sayesinde nakil olup hayata tutundu! Romanya'da yaşayan 58 yaşındaki Cornelius Florin Suciu, Hepatit B hastalığına bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle nakil olmak için Türkiye’ye geldi. Babasına karaciğerini vermek isteyen oğlu Dimitrie Suciu ise yapılan tahliller sonrası şaşkına döndü. Karaciğerinde yağlanma belirlenen ve babasına organ bağışında bulunması imkânsız görülen genç adam, 6 ayda 23 kilo vererek babasına yeni hayatını hediye etti.
5.08.2021 Sağlık
Türkiye'de akut Hepatit B görülme sıklığı 100 binde 1'in altına düştü
Türkiye'de akut Hepatit B görülme sıklığı 100 binde 1'in altına düştü Türkiye'de genel nüfus içerisinde Hepatit B görülme sıklığı, 2020'de 725 akut Hepatit B vakası ile 100 binde 0,9'a geriledi.
28.07.2021 Sağlık
Her 30 saniyede 1 kişi hepatite bağlı hastalıklara yeniliyor!
Her 30 saniyede 1 kişi hepatite bağlı hastalıklara yeniliyor! Covid-19’un etkileri tüm dünyada halen devam ederken, hepatit virüsleri salgın sürecinde hastalar ve taşıyıcılar hastaneye gitmekten çekindiği için yayılmaya devam ediyor. Bu süreçte en çok hepatit B ve C gibi kronikleşmiş hastalığı olan veya bunun farkında olmayanların tedavilerini aksatması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Koray Tuncer; 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü nedeniyle hepatit virüsü ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2021 Sağlık
Hepatit beklemez! Risk altındaki kişiler hekime başvurmalı!
Hepatit beklemez! Risk altındaki kişiler hekime başvurmalı! Viral hepatitlere dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacı ile Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Hepatit Birliği tarafından 28 Temmuz günü, Dünya Hepatit Günü olarak kabul ediliyor. Dünya Hepatit Günü’ne özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, hepatit B enfeksiyonundan aşı ile korunmanın mümkün olduğunu belirterek çoğunlukla sinsi ilerleyen hepatit C enfeksiyonuna dikkat çekti.
27.07.2021 Sağlık
Kronik Hepatit B hastalığını önlemek mümkün!
Kronik Hepatit B hastalığını önlemek mümkün! Alanında ilk olan ‘Kronik Hepatit B Hasta Kayıt Çalışması’ ile KHB tanı ve tedavisinde kullanmak üzere önemli istatistiksel veriler elde edilecek.
27.07.2021 Sağlık
İhmal etmeyin! Yemek borusu varisi için risk oluşturuyor!
İhmal etmeyin! Yemek borusu varisi için risk oluşturuyor! Birçoğumuz varisleri daha çok bacaklardaki oluşumlar olarak bilsek de çoğunlukla karaciğerden kaynaklı nedenlerden dolayı yemek borusunda da varisler ortaya çıkabiliyor. Karaciğeri sağlıklı olan insanlarda özofagus varislerinin görülmeyeceğine dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün, hastalığı oluşturan risk faktörleriyle ilgili uyarılarda bulundu. Ergün, siroz hastalarının yemek borusu varisleri için riski grup olduğunu belirtti.
23.03.2021 Sağlık
“Karaciğer sağlığı için Hepatit B aşısını yaptırın”
“Karaciğer sağlığı için Hepatit B aşısını yaptırın” Türkiye’de ortalama her 3 kişiden birinin hepatit B enfeksiyonu geçirdiğini dikkat çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Hepatit B bulaşan insanların çoğunluğu hastalığı ayaktan geçirir ve bağışıklık kazanır. Bazı insanlarda ise hepatit B’ye karşı bağışıklık oluşmaz ve taşıyıcılık devam eder. Buna kronik enfeksiyon diyoruz. Kronik Hepatit B enfeksiyonu olanların yaklaşık yüzde 25 ila 40’ında karaciğer hastalığına bağlı siroz ya da karaciğer kanseri gelişebilmektedir” dedi.
25.09.2020 Sağlık
Deniz Kolgu kimdir, nerelidir?
Deniz Kolgu kimdir, nerelidir? Teknik direktör ve spor yorumcusu Önder Deniz Kolgu hakkında bir iddia ortaya atıldı. Z.U isimli bir kadının tanıştığı Deniz Kolgu'nun kendisini evlenme bahanesiyle kandırarak binlerce lira para aldığını ileri sürmesinin ardından Deniz Kolgu hakkında yapılan araştırmalar arttı. Arama motorları üzerinden Deniz Kolgu, kimdir sorusuna yanıt arandı.
17.08.2020 Gündem
Organ nakliyle yaşama tutundular! Çifte bayram...
Organ nakliyle yaşama tutundular! Çifte bayram... İzmir’de nakil bekleyen siroz hastaları Süleyman Öğüş ve Nigar Aydın, corona virüs salgını nedeniyle hayatın durduğu dönemde kadavradan gerçekleşen karaciğer nakliyle tekrar hayata tutundu.
31.07.2020 Sağlık
Dünyada 325 milyon kişi hepatit B ve hepatit C ile yaşıyor
Dünyada 325 milyon kişi hepatit B ve hepatit C ile yaşıyor Küresel sağlık problemi haline gelen ve insanların sağlığını ciddi oranda tehdit eden hepatit virüsleri, her yıl bir milyonu aşkın kişinin çeşitli hastalıklardan hayatını kaybetmesine yol açıyor.
28.07.2020 Sağlık
Dikkat! Uzun yıllar hiçbir belirti vermeyebilir
Dikkat! Uzun yıllar hiçbir belirti vermeyebilir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre; dünyada 325 milyon kişi hepatit B ya da C virüsüyle birlikte yaşıyor. Üstelik bu kişilerin 290 milyonu, hastalık genel olarak sessiz seyrettiği için hepatit hastası olduğundan habersiz.
27.07.2020 Sağlık
“Viral hepatitler toplum sağlığını tehdit ediyor”
“Viral hepatitler toplum sağlığını tehdit ediyor” Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurullah Dikmen, “Karaciğerde meydana gelen iltihabi reaksiyon olarak tanımlanan hepatit gerekli önlemler alınmadığında ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Bu hastalığın özellikle de virüs kaynaklı hepatit B ve hepatit C türlerindeki kronikleşme riski toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor” dedi.
13.07.2020 Sağlık
Karaciğerini bağışlayıp kardeşini yaşattı
Karaciğerini bağışlayıp kardeşini yaşattı Antalya'da, karaciğer nakli olması gerektiği söylenen Mevlüt Kurşun (37) için tüm ailesi seferber oldu. Yapılan testler sonucu Kurşun, ablası Dilara Mamet Yiğit'in (39) karaciğer dokusuyla yaşama tutundu.
23.06.2020 Sağlık
Vitamin ve mineral deposu arı poleni
Vitamin ve mineral deposu arı poleni Arı polenin vitamin ve mineral kaynağı olduğunu ifade eden Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, “Yüzde 20 oranında protein de içerir. Polen tüm bu bileşenleri bir arada barındırdığı için literatürde ‘Tek Tam Gıda’ olarak geçer” dedi.
23.12.2019 Sağlık
Gazinoda kaçak çalıştırılan yabancı uyruklu kadında HIV pozitif çıktı
Gazinoda kaçak çalıştırılan yabancı uyruklu kadında HIV pozitif çıktı Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir gazinoda yapılan denetimde çalışma izni bulunmadığı belirlenerek sağlık kontrolüne götürülen 8 yabancı uyruklu kadından birinde HIV, üçünde Hepatit B tespit edildi, iş yerine 98 bin lira ceza kesildi.
16.11.2019 Yaşam
"Hepatit sebebiyle yılda 1,4 milyon kişi ölüyor"
"Hepatit sebebiyle yılda 1,4 milyon kişi ölüyor" Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, "Dünyada 325 milyon viral Hepatit B ve C'li hasta var, 75 milyon civarında da kronik Hepatit C'li insan var ve yıllık bu iki kronik hepatitin yol açtığı hastalıklardan, özellikle siroz veya karaciğer kanseri, yaklaşık 1,4 milyon kişi hayatını kaybediyor." dedi.
29.07.2019 Sağlık
325 milyon kişi Hepatit virüsü taşıyor!
325 milyon kişi Hepatit virüsü taşıyor! Dünya Sağlık Örgütüne göre, dünya genelinde 325 milyon kişinin Hepatit B ve Hepatit C virüsüyle yaşıyor. Hepatit virüsü taşıyan 300 milyon kişi ise hastalığından habersiz
27.07.2019 Sağlık
Halaya yeğen hediyesi
Halaya yeğen hediyesi Aydın’ın Didim ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Zinnet Adanur (37) karaciğer sirozu tanısıyla nakil kararı alınınca geniş aileye sahip olmanın avantajını yaşadı.
3.06.2019 Sağlık
"Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebiliyoruz"
"Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebiliyoruz" Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Genel Sekreteri Doç. Dr. Süda Tekin, Hepatit B'yi artık anne karnında engelleyebildiklerini belirterek, "Annede eğer hepatit B hastalığı varsa, doğuma yakın anneye bir tedavi veriyoruz. Doğar doğmaz, bebeğe hem aşı hem de bir serum uyguluyoruz. Anneden bebeğe geçişini tamamen azaltarak, bebeğimiz kurtulmuş oluyor." dedi.
18.03.2019 Sağlık
Hepatit B ve D'ye "aşı" kalkanı
Hepatit B ve D'ye "aşı" kalkanı Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Oğuz: "Şu anda elimizde bulunan ilaçlar mikrobu karaciğerden tamamen atamıyor ve ya da uzun yıllar sonra atabiliyor. En doğru olanı mikrobu vücuda almamak. Bunun için aşılanmak önem taşıyor. Hepatit B önlenirse D de ortadan kalkar. Korunmak için hepatit B'ye karşı aşı yaptırılmalı" dedi.
28.08.2018 Sağlık
Hepatit C tarihe karışacak!
Hepatit C tarihe karışacak! Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Atakan Yeşil, “Hepatit C’den tamamen kurtulmak yeni ilaçlar sayesinde çok büyük oranda mümkün hale geldi. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüm dünyada hepatit C’nin tamamen yok edilmesi planlanmaktadır”
27.07.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hepatit B ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hepatit b haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.