Hepatit A

Hepatit A

Son dakika hepatit A haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hepatit A ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hepatit A haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hepatit A

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hepatit a gelişmeleri de dahil olmak üzere 192 hepatit a haberi bulunmuştur. Tüm hepatit a haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca'dan 'Hepatit A aşısı' açıklaması
Bakan Koca'dan 'Hepatit A aşısı' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hepatit A aşısı sıkıntısı olduğu iddiası asılsızdır" dedi. Bakan Koca, stoklarda 312.000 doz Pediatrik Hepatit A Aşısı bulunduğunu belirtti.
15.07.2023 Gündem
ABD'de kahve skandalı! Binlerce Hepatit A bulaştı
ABD'de kahve skandalı! Binlerce Hepatit A bulaştı Ünlü kahve devinin ABD'deki bir şubesinde, çalışanlardan birinin Hepatit A çıkması ülkede paniğe neden oldu. Bölgede binlerce kişinin virüsü kaptığı düşünülürken, şirket kafenin yakınlarındaki herkesi aşı olmaya çağırdı.
24.11.2021 Dünya
Anne babalar dikkat! Yaz hastalıkları keyfinizi kaçırmasın
Anne babalar dikkat! Yaz hastalıkları keyfinizi kaçırmasın Yazın yeterince sıvı alınmamasından güneş altında uzun süre kalınmasına, açıkta satılan yiyecekler tüketilmesinden temiz olmayan denize veya havuza girilmesine dek bir çok etken yaz aylarında çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Hele de söz konusu çocuk olduğunda bu hastalıklar çok daha kolay ortaya çıkabiliyor.
27.05.2021 Sağlık
Tüm Türkiye merak ediyor! İşte Çin aşısı hakkında detaylar...
Tüm Türkiye merak ediyor! İşte Çin aşısı hakkında detaylar... CNN TÜRK'te Cüneyt Özdemir Çin aşısı ile ilgili detayları masaya yatırdı. Çin aşısı hakkında neler biliniyor? İşte detaylar...
5.12.2020 Gündem
Çocuklarda yaz hastalıkları
Çocuklarda yaz hastalıkları Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cansu Yılmaz, tatile çıkmadan önce çocukların sağlığı için bazı önlemler alınması gerektiğini söyledi.
5.07.2020 Sağlık
325 milyon kişi Hepatit virüsü taşıyor!
325 milyon kişi Hepatit virüsü taşıyor! Dünya Sağlık Örgütüne göre, dünya genelinde 325 milyon kişinin Hepatit B ve Hepatit C virüsüyle yaşıyor. Hepatit virüsü taşıyan 300 milyon kişi ise hastalığından habersiz
27.07.2019 Sağlık
"Halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor"
"Halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor" Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesi, Haydarpaşa Numune Sağlık Uygulama Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Erol, sosyoekonomik koşulların iyileşmesiyle ve aşılamaların yaygınlaşmasıyla bulaşıcı hepatitlerin giderek daha az görülür hale geldiğini belirterek, "Ancak hepatitler hala tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir." dedi.
26.07.2019 Sağlık
28 öğrenci hastaneye kaldırıldı
28 öğrenci hastaneye kaldırıldı Muş'ta hepatit A virüsü bulaşan 28 öğrenci hastanede tedavi altına alındı.
2.11.2018 Yaşam
Nar yedi başına gelmeyen kalmadı!
Nar yedi başına gelmeyen kalmadı! Avustralya'da ismi açıklanmayan bir kadının donmuş nar yedikten sonra Hepatit A'dan öldüğü açıklandı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri vatandaşlara, derin donduruculardaki meyveleri tüketmeme uyarısında bulundu
7.06.2018 Sağlık
ABD'de "Hepatit A" alarmı!
ABD'de "Hepatit A" alarmı! California'da Hepatit A salgınında ölenlerin sayısı 19'a yükseldi.
19.10.2017 Sağlık
Hepatit A'dan korunmada en etkili yol!
Hepatit A'dan korunmada en etkili yol! ABD’nin Kaliforniya eyaletinde orman yangınlarının ardından tespit edilen Hepatit A salgınına dikkat çeken uzmanlar, hastalıktan korunmada temizlik ve aşılamanın önemli rol oynadığına vurgu yapıyor.
17.10.2017 Sağlık
Yangınların vurduğu Kaliforniya'da "Hepatit A" alarmı
Yangınların vurduğu Kaliforniya'da "Hepatit A" alarmı ABD'nin Kaliforniya eyaletinde geçen pazar günü başlayan orman yangınlarının ardından bu kez ölümcül Hepatit A salgını nedeniyle "acil durum" ilan edildi.
14.10.2017 Dünya
ABD sokaklarında çamaşır suyuyla Hepatit A temizliği!
ABD sokaklarında çamaşır suyuyla Hepatit A temizliği! ABD'nin San Diego kentinde 16 kişinin ölümüne neden olduğu belirtilen Hepatit A ile mücadele kapsamında sokaklar çamaşır suyuyla yıkanmaya başlandı.
12.09.2017 Dünya
1,5 milyon öğrenci bulaşıcı hastalık riski altında
1,5 milyon öğrenci bulaşıcı hastalık riski altında 1,5 milyon öğrenci 18 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Ancak uzmanlar okulların açılmasından önce enfeksiyon hastalıklarına karşı uyardı.
6.09.2017 Sağlık
'Hepatit yılda 1,5 milyon can alıyor'
'Hepatit yılda 1,5 milyon can alıyor' Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gül, "Dünyada yılda 1,5 milyon kişinin ölümüne neden olan viral hepatitler önemli bir halk sağlığı problemidir" dedi.
28.07.2017 Sağlık
Tatil hastalıklarından korunmak için 10 öneri
Tatil hastalıklarından korunmak için 10 öneri Turist ishali, sıtma, sarı humma, kolera, hepatit A ve B, tifo, zatürre ve grip, tatilde en sık görülen hastalıklar. Uzmanlar, bu hastalıklar nedeniyle tatilin kabusa dönmemesi için önlem almak gerektiğine dikkat çekiyor.
3.07.2017 Sağlık
Sosyal medyada tanıdı, karaciğerini verdi
Sosyal medyada tanıdı, karaciğerini verdi Yaşamak için acilen karaciğer nakline ihtiyaç duyan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Büşranur Balcıoğlu, Nesrin Özdemir'in karaciğeri ile hayata tutundu. Özdemir, genç kızın durumunu sosyal medyadan öğrendi ve yardımına koştu.
20.01.2017 Sağlık
‘Hepatit’ten korunmak tedavisinden kolay!
‘Hepatit’ten korunmak tedavisinden kolay! Yeterince dezenfekte edilmemiş havuzlarda yüzülmesi ve iyi yıkanmamış sebze meyve tüketilmesi Hepatit A hastalarının sayısının artmasına neden oluyor...
27.07.2015 Sağlık
Elinizi doğru yıkıyor musunuz?
Elinizi doğru yıkıyor musunuz? Hastalıkların yayılmasında doğru yıkanmayan eller sanıldığından çok daha önemli bir rol oynuyor...
18.10.2014 Sağlık
Tatilde hastalık kapmayın
Tatilde hastalık kapmayın Seyahat süresinde veya sonrasında tatilcilerin besin zehirlenmesi, ishal, kolera, tifo, sarılık, sıtma, sarı humma, zatürree gibi hastalıklara yakalanmalarının söz konusu olduğu bildirildi
29.04.2005 Yaşam
Hepatit-B'nin bir adım ötesi kanser
Hepatit-B'nin bir adım ötesi kanser Gastroenteroloji Uzmanı Erol Avşar: Hepatit-b tedavi edilmezse karaciğer kanserine yol açar
2.02.2003 Yaşam
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 6 Şubat depremlerine değinerek "6 Şubat sabahı ülkemiz daha önce görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma Maymun çiçeği virüsü tün dünyaya yayılıyor. Hafta sonu birçok ülkeden pozitif test sonucu haberleri geldi, virüsün yayılma hızı bilim insanları için de sürpriz oldu. Bütün ülkeleri uyaran Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı.
23.05.2022 Dünya
Yeni salgın alarmı! Çocukları vuruyor
Yeni salgın alarmı! Çocukları vuruyor ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), dün yaptığı açıklamayla ülkede çocuklara bulaşan ve kaynağı bilinmeyen akut hepatit vakasının 180’e ulaştığını duyurdu. Vakaların yarısında "Adenovirüs" tespit edildiği ve bunun önemli bir ipucu olduğu belirtildi.
19.05.2022 Dünya
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisinde fırtınanın geçtiğini ama aşının öneminin devam ettiğini kaydetti.
30.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hepatit A ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hepatit a haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.