Hematoloji

Hematoloji

Son dakika hematoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hematoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hematoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hematoloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hematoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 274 hematoloji haberi bulunmuştur. Tüm hematoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Fahrettin Koca'dan LÖSANTE sorusuna cevap! 'Sonuna kadar, yoğun bakım dahil açığız'
Bakan Fahrettin Koca'dan LÖSANTE sorusuna cevap! 'Sonuna kadar, yoğun bakım dahil açığız' Ak Parti seçim stantında yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Koca, diğer siyasi partilerin seçim stantlarını da ziyaret etti.
9.03.2024 Gündem
ÇÜ rektörlük duyurdu: "Güçlendirme çalışmaları devam etmektedir"
ÇÜ rektörlük duyurdu: "Güçlendirme çalışmaları devam etmektedir" Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında rektörlük konu ile ilgili açıklama yaptı.
22.02.2024 Adana
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu Kanama bozukluğu ile en kanlı kalp ameliyatlarından birine alındı, kalbi açıkta yoğun bakımda tam 24 saat izlendi. Toplam 22 ünite kan verildi ve kalp kapağı yapay kapak ile değiştirildi. Rizeli inşaat mühendisi Emrullah Çitfçi, kanama bozukluğu hastalığı 'Von Willebrand' taşıyıcısıyken, enfeksiyona bağlı kalp kapağı değişimi ameliyatı ile sağlığına kavuşan hasta olarak tıp literatürüne girecek.
25.11.2023 Gündem
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi Halit Ergin, 18 yaşındayken işe girmek için sağlık raporu almaya gittiği hastanede kanser olduğunu öğrendi. 4 yıl boyunca tedavi gören hasta, kız kardeşinden yapılan ilik nakli sonrasında hayata tutundu.
6.04.2023 Sağlık
Emine Erdoğan'dan kanser hastası çocuklara moral ziyareti
Emine Erdoğan'dan kanser hastası çocuklara moral ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören kanser hastası çocukları TRT Çocuk'ta yayımlanan çizgi film kahramanlarının maskotlarıyla ziyaret ederek moral verdi.
29.12.2022 Gündem
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi?
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi? Athena grubunun gitaristi Hakan Özoğuz lenfoma hastalığına yakalandı. Tedavi gören 45 yaşındaki Özoğuz bir süredir konserlere çıkmıyordu. Gökhan Özoğuz'un ikizi Hakan Özoğuz hastalığı sonrasında lenfoma kanserinin ne olduğu, belirtileri ve tedavi süreci merak ediliyor. Peki, Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…
21.09.2022 Sağlık
Son dakika... 4/1-(a), 4/1-(b) ve 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Flaş emeklilik detayı, 10 puan artıyor
Son dakika... 4/1-(a), 4/1-(b) ve 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Flaş emeklilik detayı, 10 puan artıyor Gelen son dakika haberine göre, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı yüzbinleri ilgilendiriyor. Emeklilik ile ilgili flaş detay ortaya çıktı. Göz hastalıkları, onkoloji, kulak burun boğaz hastalıkları, hematoloji, ortopedi, dermatoloji gibi çok sayıda hastalığı kapsıyor. Emeklilik imkanı doğuyor. İşte malulen emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
29.08.2022 Çalışma Hayatı
Hemşirenin akılalmaz planı! 15 doktorun sistemine girip 7 milyon liralık ilaç çalmış
Hemşirenin akılalmaz planı! 15 doktorun sistemine girip 7 milyon liralık ilaç çalmış Adana’da 15 doktorun sistemine girip 7 milyon lira değerinde kanser ilacı alımı yaparak sattığı öne sürülen hemşire tutuklandı. Zanlının, sistemlerini açık bırakan 15 doktor adına söz konusu ilaçlar için talep oluşturduğu, daha sonra da hastanenin eczanesine gidip başka bir hemşirenin adını ve imzasını kullanarak ilaçları aldığı ortaya çıktı.
23.06.2022 Yaşam
Hastaların ilaçlarını vermeyip, satan şebekeye operasyon!
Hastaların ilaçlarını vermeyip, satan şebekeye operasyon! Adana Şehir Hastanesi'nde AIDS ve lösemi hastalarının kullandığı antikor ilaçlarını yasa dışı satarak, kamuyu 2 milyon 53 bin TL zarara uğradığı tespit edilen şebekeye operasyon düzenlendi. Hemşirelerin de aralarında olduğu 10 şüpheliden 7'si gözaltına alındı. Fiyatları yüksek ilaçların Hematoloji Bölümü'nde yatan hastalara verilmediği de ortaya çıktı.
16.06.2022 Yaşam
Bursa'da hasta çocuklara moral
Bursa'da hasta çocuklara moral Bursa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği farklı etkinliklerle hastanelerde tedavi gören çocuklara moral vermeye devam ediyor. Son olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan etkinlikte hasta çocuklar, resim yaparak moral buldu.
7.06.2022 Sağlık
Çay ve kahve tüketenlere kritik uyarı!
Çay ve kahve tüketenlere kritik uyarı! Türkiye’de her 5 yetişkinden 1’inde demir eksikliği görüldüğünü söyleyen İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Ekinci, “Çay, kahve ve kakao içerdikleri tannik asit (tanen maddesi) dolayısıyla demir emilimini azaltmaktadır. Bu nedenle demir yönünden zengin bir yemekten 2 saat önce veya sonra çay veya kahve tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Çay ile kahve kıyaslandığında, çay daha çok demir emilimini azaltabilmektedir” dedi.
25.03.2022 Sağlık
Erken emeklilik ile ilgili açıklama! Yaşı beklemeye gerek yok, başvurular SGK'ya yapılıyor
Erken emeklilik ile ilgili açıklama! Yaşı beklemeye gerek yok, başvurular SGK'ya yapılıyor Emeklilikte yaşı beklemeye gerek kalmıyor. Erken emekli olabilirsiniz. Başvurular SGK müdürlüklerine yapılıyor. Hastalığı ya da engeli olup yaşı beklemeden az primle emekli olmak isteyen herkesi çok yakından ilgilendiriyor. SGK istatistikleri yayımladı ve en çok hangi hastalıklardan dolayı erken emekli olanlar belli oldu. Hastalık nedenleriyle erken emekli olunabiliyor ve yaşı beklemeye de gerek kalmıyor. Erken emeklilikte 10 yıllık sigortalılık süresi ile toplam olarak 1800 gün malullük sigortası primi ödemiş olma şartı bulunuyor. Sürekli bakıma muhtaç derecede olanlarda ise 10 yıllık sigortalılık süresi şartı da aranmıyor. Şartları sağlayan vatandaşlar bağlı bulundukları SGK müdürlüklerine müracaat edebilir ve malulen emeklilik için başvuru yapabilirler. SGK, en çok hangi hastaları malulen emekli ediyor? Emeklilikle ilgili tüm detaylar...
12.03.2022 Emekli
Akdeniz anemisi taşıyıcıları yorgun değil, depresif ve kaygılı
Akdeniz anemisi taşıyıcıları yorgun değil, depresif ve kaygılı Akdeniz anemisi (Beta Talasemi) kırmızı kan hücrelerimizin içinde bulunan ve dokulara oksijen taşınmasında görevli olan hemoglobinin yapısal bozukluğuyla ortaya çıkan genetik geçişli bir hastalıktır. Belirti vermeyen Akdeniz anemisinin çocuklara geçmesi ihtimalinin hastaları kaygılandırıyor. Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Rafet Eren Akdeniz anemisi hakkında merak edilenleri anlattı.
5.02.2022 Sağlık
Ünlü doktorları isyan ettiren sahtekarlık! Ereksiyon ilacı...
Ünlü doktorları isyan ettiren sahtekarlık! Ereksiyon ilacı... Sosyal medyada, güvenilir tıp uzmanlarının isim ve fotoğrafları kullanılarak yapılan 'ilaç' reklamları isyan ettirdi. Kiminin 'ereksiyon ilacı' kiminin de 'parazit ilacı' reklamında ismi kullanıldı. Ne olduğu bilinmeyen bu ürünlerde isimleri kullanılan Prof. Mustafa Çetiner ve Prof. Mehmet Ceyhan, bu sahtekârlığa son verilmesi çağrısında bulundu.
29.01.2022 Gündem
Kanser savaşçısı minikler, hastalığın zorluklarını resim yaparak yendi
Kanser savaşçısı minikler, hastalığın zorluklarını resim yaparak yendi Kiminin serumdan eli fırça tutamadı, öteki eliyle yaptı; kiminin kemoterapinin yarattığı bulantı kusmalardan, boyama yapmaya mecali kalmadı. Ama onlar, kanser tedavileri için hastanede kaldıkları haftalar, belki aylar boyunca, hayata sımsıkı sarılmanın yolunu resim yapmakta buldu.
6.01.2022 Gündem
Anemi nedir, belirtileri nelerdir?
Anemi nedir, belirtileri nelerdir? Uzm. Dr. Sevinç Yılmaz, soluk cilt, yorgunluk, unutkanlık, baş dönmesi ve saç dökülmesi gibi belirtiler gösteren aneminin vücutta birçok sistemi etkilediğine dikkat çekerek, hastalığın altında yatan nedenin doğru araştırılmasını ve tedavinin uygun yöntemlerle yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.
28.12.2021 Sağlık
Dikkat! 15 yaş altı çocuklar risk altında
Dikkat! 15 yaş altı çocuklar risk altında Çocukluk çağı kanserleri arasında en sık görülen kanser türünün lösemi olduğunu belirten Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, Türkiye’de yılda ortalama 3 bin 500 çocuğa çocukluk çağı kanseri tanısı konulduğunun altını çizdi. Baytan, “Çocukların günlük yaşantılarında sıradan gibi görülen yorgunluk, halsizlik gibi belirtiler aslında kırmızı kan hücrelerinin üretilememesinden kaynaklanıyor olabilir” dedi.
11.11.2021 Sağlık
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi Türk Hematoloji Derneği (THD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, hematolojik kanser ve kök hücre nakli hastalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmasının sakıncalı olmadığını ve mutlaka aşılanmaların önerildiğini söyledi.
7.11.2021 Sağlık
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi
Hematolojik kanser hastalarına "Kovid-19 aşısı yaptırın" önerisi Türk Hematoloji Derneği (THD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, hematolojik kanser ve kök hücre nakli hastalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmasının sakıncalı olmadığını ve mutlaka aşılanmaların önerildiğini söyledi.
7.11.2021 Sağlık
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat!
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat! Çocuk Hematoloji Bölümü ve Kemik İliği Nakli Merkezi’nden Prof. Dr. Bülent Barış Kuşkonmaz, kemik iliği nakli ve sonraki süreçte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
6.11.2021 Sağlık
Marketlerde satılıyor! Çok tehlikeli! Kadınları...
Marketlerde satılıyor! Çok tehlikeli! Kadınları... Marketlerde satılıyor. Terlemeyi önleyici deodorantların meme kanserine yol açıp açmayacağına dair süren tartışma, iki yeni çalışmanın yayınlanmasıyla bilim camiasında yeniden alevlendi. Sonuçlar deodorantların kadınları tehdit ettiği yönde.
14.10.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurtlarla ilgili son dakika açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurtlarla ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana'da toplu açılış programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında yurt eleştirilerine tepki göstererek, "Bizim tek üzüntümüz hayatın doğal akışında yaşanan hadiselerin abartılması, marjinal çevrelerce çarpılması, mecrasından çıkartılarak istismar aracı haline dönüştürülmesidir. Bu istismar siyasetini son günlerde yurt meselesinde bir kez daha gördük. Geçtiğimiz ve bu yılın başvurularının üst üste binmesi sebebiyle oluşan geçici yoğunluk kadrolu militanlarca istismar ediliyor. Öğrencilikle hiçbir alakası olmayan bu kişiler parklarda poz vererek devletimizin bu alandaki yatırımını gölgelemeye çalıştı" ifadelerini kullandı.
9.10.2021 Gündem
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Beyni küçültüyor
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Beyni küçültüyor Ankara'da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, İngiltere'de yapılan araştırmayla Covid-19 geçirenlerin beyinlerinde 'gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildiğini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu açıkçası ilerleyen dönemde hem MS hem Alzheimer artışlarına neden olabilecek bir gelişme" dedi.
7.10.2021 Sağlık
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Lenfomanın habercisi olabilir
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Lenfomanın habercisi olabilir Lenfoma olarak da bilinen lenf kanserine ilişkin uyarılarda bulunan Çocuk Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ceyhun Bozkurt, “Bu hastalık çocuklarda lenf bezi büyümeleri, halsizlik, iştahsızlık, inatçı ateş, vücudun değişik yerlerinde birtakım morluklar gibi bulgularla gelebilir. Daha önce rastlamadığımız anormal değişiklikler olursa hekime başvurmalıyız” dedi.
15.09.2021 Sağlık
Lenfoma hastalarına Covıd sürecinde 8 önemli uyarı
Lenfoma hastalarına Covıd sürecinde 8 önemli uyarı Lenfoma görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor ve tedavi için geç kalınan hastalar hayati tehlike ile karşı karşıya kalabiliyor. Dünyada kanser istatistikleri konusunda düzenli kayıt yapılan ülkelerde elde edilen verilere göre, lenfomanın yaklaşık iki kat artış gösterdiği görülüyor. Hematoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Çetin, 15 Eylül 'Dünya Lenfoma Günü'' nedeniyle lenfoma hastalarının dikkat etmesi gerekenleri anlattı.
14.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hematoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hematoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.