Haydarpaşa Limanı

Haydarpaşa Limanı

Son dakika Haydarpaşa Limanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Haydarpaşa Limanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Haydarpaşa Limanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haydarpaşa Limanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haydarpaşa limanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 107 haydarpaşa limanı haberi bulunmuştur. Tüm haydarpaşa limanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Araba fiyatlarına darbe üstüne darbe! Limanlar sıfır araç doldu fiyatlar düşecek
Araba fiyatlarına darbe üstüne darbe! Limanlar sıfır araç doldu fiyatlar düşecek Araç piyasasında alınan önlemler piyasadaki dengeleri değiştirdi. İstanbul'da bulunan Haydarpaşa Limanı’na gemilerle getirilen binlerce ithal sıfır aracın havadan çekilen görüntüleri ilginç manzaralar oluşturdu. Öte yandan Araba piyasasında önemli fırsatlar sunuyor. Yeni araç almak isteyen tüketiciler için markalara göre değişiklik gösteren %15 ile %20 arasında dikkat çekici indirimler mevcut. Bu indirim oranları, döviz kuru artışı göz önünde bulundurulduğunda %20 ila %25'e kadar çıkabiliyor. Otomobil sektöründeki bu indirim dalgası, sıfır araç piyasasının yanı sıra ikinci el otomobil piyasasını da etkiliyor. İkinci el otomobil alıcıları için de %10 ile %15 arasında cazip indirim fırsatları bulunuyor. Bu dönem, hem yeni hem de ikinci el otomobil piyasasında avantajlı fiyatlar sunan bir fırsat penceresi olarak öne çıkıyor. Tüketiciler, hem finansal avantajlar hem de rekabetçi fiyatlar sayesinde araç sahibi olmak için ideal bir zaman diliminde bulunuyorlar. Bu indirimler, otomobil almayı düşünenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.
17.11.2023 Ekonomi
Haydarpaşa'da gemi karaya oturdu
Haydarpaşa'da gemi karaya oturdu  Haydarpaşa Limanı'na yanaşma manevrası yapan 197 metre boyundaki yük gemisi karaya oturdu.
4.04.2022 Gündem
Yavuz Sondaj Gemisi'nin kule montajı çalışmaları sürüyor
Yavuz Sondaj Gemisi'nin kule montajı çalışmaları sürüyor Karadeniz'de sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla 7 Ekim'de Filyos Limanı'na ulaşan Yavuz Sondaj Gemisi'nin kule montajı çalışmaları hızla devam ediyor.
19.11.2021 Ekonomi
Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'de
Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'de Türkiye'nin sondaj gemilerinden 'Yavuz', Karadeniz'de gerçekleştirilen sondaj faaliyetlerine katılmak için Zonguldak'a ulaştı. Filyos Limanı'nda kule montajı yapılacak 'Yavuz', ardından Karadeniz'deki ilk görevine başlayacak.
7.10.2021 Gündem
Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'e açıldı
Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'e açıldı Yavuz sondaj gemisi, kule direklerinin sökümünün ardından petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına katılmak üzere İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açıldı. Geminin boğaz geçişine Kıyı Emniyeti Kurtarma römorkörü de eşlik etti.
6.10.2021 Ekonomi
Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'deki ilk görevi için hazırlanıyor
Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'deki ilk görevi için hazırlanıyor Yavuz sondaj gemisinin Karadeniz'deki ilk görevi öncesi İstanbul Boğazı geçişi için kule söküm işlemleri tamamlandı ve gemi Yenikapı açıklarına demirledi.
27.09.2021 Ekonomi
Yavuz sondaj gemisi boğaza demirledi
Yavuz sondaj gemisi boğaza demirledi Karadenizde çalışma yapmak üzere İstanbul boğazına gelen Türkiye'nin üç sondaj gemisinden biri olan Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'e açılmak üzere İstanbul boğazına demirledikten sonra Haydarpaşa Limanı'na yanaştı. Üst platformu sökülecek olan geminin boğazdan geçtikten sonra Karadeniz'de çalışma yapacağı kaydedildi.
14.08.2021 Ekonomi
Kanuni sondaj gemisi göreve hazır! Geri sayım başladı
Kanuni sondaj gemisi göreve hazır! Geri sayım başladı Türkiye'nin denizlerdeki sondaj faaliyetleri durmaksızın devam ediyor. Karadeniz'de gerçekleştirilecek sondaj faaliyeti için 14 Kasım'da Zonguldak'ın Filyos Limanı'na ulaşan 'Kanuni'nin İstanbul Boğazı'ndan geçebilmesi için sökülen kulesi sondaj gemisine konuldu. Montaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından son hazırlıklarla birlikte geminin 2021 yılının ilk aylarında 'Sakarya Gaz Sahası'nda göreve başlaması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de gemideki kulelerin birleştiği anları gösteren bir video paylaşarak "Kanuni, hırçın Karadeniz’de sondaja açılmak için hazırlanıyor. Kule birleşti. Geri sayım başladı..." mesajını paylaştı.
6.12.2020 Ekonomi
Sondaj gemisi 'Kanuni' Zonguldak'ta
Sondaj gemisi 'Kanuni' Zonguldak'ta Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi 'Kanuni', Karadeniz'de gerçekleştirilecek sondaj faaliyeti için Zonguldak'a ulaştı. Filyos Limanı'nda kule montajı yapılacak 'Kanuni' ile ilk sondaj faaliyetine 'Sakarya Gaz Sahası'nda başlanacak.
14.11.2020 Ekonomi
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e gidiyor!
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e gidiyor! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez "Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni'yi bugün Karadeniz'e uğurluyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopter ile Kanuni sondaj gemisinin üzerinden geçti.
13.11.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez'den 'Kanuni' paylaşımı
Bakan Dönmez'den 'Kanuni' paylaşımı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin Çanakkale Boğazı'nda Şehitler Abidesi'ni selamlayıp Haydarpaşa Limanı'na ulaştığını açıkladı.
19.10.2020 Ekonomi
Kanuni Sondaj Gemisi İstanbul'da
Kanuni Sondaj Gemisi İstanbul'da Kanuni sondaj gemisi, Karadeniz’deki sondaj faaliyetlerine katılmak İstanbul Yenikapı açıklarında demir aldı.
19.10.2020 Ekonomi
Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni doğalgaz rezervini açıkladı!
Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni doğalgaz rezervini açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklenen doğalgaz müjdesi ile ilgili açıklama yaparak, "Yeni yapılan sondajda 4 bin 445 metreye ulaştık. Keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metre kip daha ilave edildi. TUNA-1'de toplam miktar 405 milyar metreküpü buldu. Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv, ülkemizin bugüne kadarki en büyük hidrokarbon kaynağıdır. Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle inşallah ülkemizin doğal gazda dışarıya bağlılığı önemli ölçüde azalacaktır." ifadelerini kullandı.
17.10.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez'den Oruç Reis açıklaması!
Bakan Dönmez'den Oruç Reis açıklaması! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Oruç Reis Doğu Akdeniz'de faaliyet göstereceği bölgeye vardı. Dün testler başladı ve bugün ilk sismik okumaları almaya başlıyoruz." dedi.
14.10.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez duyurdu: Kanuni, Karadeniz’e dümen kıracak
Bakan Dönmez duyurdu: Kanuni, Karadeniz’e dümen kıracak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin Mersin Taşucu Limanı'ndan demir aldığını ve Yavuz sondaj gemisini selamlayarak Haydarpaşa Limanı'na yöneldiğini belirtti.
13.10.2020 Gündem
Bakan Dönmez açıkladı! Karadeniz'de Fatih'le petrol ve doğal gaz arayacak
Bakan Dönmez açıkladı! Karadeniz'de Fatih'le petrol ve doğal gaz arayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin, 2021 yılının ilk aylarında faaliyetlerine başlayacağını belirterek, "Böylece Karadeniz'de Fatih artık Kanuni ile birlikte çalışacak. Şu anda üçüncü ve dördüncü katmandaki sondaj çalışmaları tamamlandı, test çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde test çalışmalarını bitireceğiz. Sonra da inşallah sonuçlara göre varsa ilave bir keşif vatandaşımızla paylaşacağız" dedi.
3.10.2020 Ekonomi
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e açılmaya hazırlanıyor
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e açılmaya hazırlanıyor Mersin'in Silifke ilçesinde bakıma alınan Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni’nin, Taşucu’ndan demir alıp, Karadeniz'e açılması için sayılı günler kaldı.
3.10.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez duyurdu! Kanuni 10 Ekim'de demir alacak
Bakan Dönmez duyurdu! Kanuni 10 Ekim'de demir alacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisine ilişkin, "Denizlerimizde Kanuni dönemi başlıyor. Kanuni, Haydarpaşa Limanı’nda boğaz geçişi hazırlıkları için 10 Ekim'de Taşucu Limanı'ndan demir alacak." açıklamasında bulundu.
30.09.2020 Gündem
Fatih, Mersin'den yola çıkıp, Çanakkale Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açılmıştı
Fatih, Mersin'den yola çıkıp, Çanakkale Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açılmıştı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetlerini sürdürdüğü 229 metre uzunluğunda, 51 bin 283 grostonluk, 12 bin fit deniz ve maksimum 40 bin fit sondaj derinliği özelliklerine sondaj gemisi Fatih, geçtiğimiz 8 Nisan günü, Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerine katılmak üzere Çanakkale Boğazı'ndan geçti.
21.08.2020 Ekonomi
Türkiye Petrolleri'nin (TPAO) Karadeniz'deki faaliyetleri neler?
Türkiye Petrolleri'nin (TPAO) Karadeniz'deki faaliyetleri neler? Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti. Bu rakam, Türkiye'nin yıllık tutarı yaklaşık 12 milyar dolar seviyesine gerileyen doğal gaz ithalatını ciddi miktarda önleyebilecek seviyede bulunuyor. Sakarya Gaz Sahası'ndan yılda 10 milyar metreküp doğal gaz üretimi gerçekleştirilmesi durumunda, Türkiye'nin 32 yıllık doğal gaz ihtiyacının 5'te biri sadece bu noktadan sağlanabilir. Diğer yandan, bu keşif bölgede yeni rezervlerin habercisi olurken, bu miktarın yeni sondajlarla artması bekleniyor. Peki, Türkiye Petrolleri'nin Karadeniz'deki faaliyetleri neler? İşte TPAO ile ilgili merak edilenler...
21.08.2020 Ekonomi
Tuna-1 lokasyonu nerede, derinliği kaç metre? 'Fatih' gemisi Karadeniz'deki ilk sondajına başladı! Karadeniz Tuna-1 kuyusu nerede?
Tuna-1 lokasyonu nerede, derinliği kaç metre? 'Fatih' gemisi Karadeniz'deki ilk sondajına başladı! Karadeniz Tuna-1 kuyusu nerede? Fatih, Karadeniz'deki ilk sondajına Tuna-1 lokasyonunda başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Fatih' gemimizin Karadeniz'deki ilk sondajına başladığını açıkladı. Bakan Dönmez açıklamasında 'Varsa mutlaka bulacağız.' ifadesini kullandı. Peki, Tuna 1 lokasyonu nerede? Karadeniz Tuna-1 kuyusu nerede? Tuna-1 kuyusu derinliği ne kadar?
20.07.2020 Gündem
Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz'de ilk sondaj için hazır
Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz'de ilk sondaj için hazır Trabzon Limanı'na demir atan Fatih Sondaj Gemisi'nin 103 metrelik kulelerinin montajı tamamlandı. 880 tonluk ilk kule platformu yerine monte edilen gemi, sondaja Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 lokasyonunda başlayacak.
12.06.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez: Fatih sondaj gemimizi ilk sondajı için yolcu ediyoruz
Bakan Dönmez: Fatih sondaj gemimizi ilk sondajı için yolcu ediyoruz Fatih Sondaj gemisini Karadeniz'e uğurlama töreni düzenlendi. Haydarpaşa Limanı'ndaki törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Libya ile vardığımız anlaşma uyarınca Türkiye Petrolleri, kendi ruhsat alanlarımızda petrol aramak için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Askı ve ilan sürecinin ardından yaklaşık 3-4 ay içerisinde buradaki ilk faaliyetlerimize de başlayabileceğiz" dedi.
29.05.2020 Ekonomi
Platform söküldü: 'Fatih' sondaj gemisi harekete hazır
Platform söküldü: 'Fatih' sondaj gemisi harekete hazır Karadeniz'de görev yapmadan önce hazırlıklar için bir süredir Haydarpaşa Limanı'nda bulunan Fatih sondaj gemisinde platform söküm çalışmaları tamamlandı. Sökülen platform bir mavna üzerine yerleştirildi. Gemide yapılan çalışmalar havadan görüntülendi. Bu arada söküm işlemleri için bir süredir Haydarpaşa Limanı'nında bulunan Fatih sondaj gemisi de hareket ederek, Ahırkapı açıklarına demirledi.
25.05.2020 Gündem
Bakan Dönmez: Fatih sondaj gemisinin yeni durağı Karadeniz olacak
Bakan Dönmez: Fatih sondaj gemisinin yeni durağı Karadeniz olacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin teknik hazırlıklarının ardından yeni durağının Karadeniz olacağını bildirdi.
9.04.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Haydarpaşa Limanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haydarpaşa limanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.