Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa Garı

Son dakika Haydarpaşa Garı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Haydarpaşa Garı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Haydarpaşa Garı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haydarpaşa Garı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haydarpaşa garı gelişmeleri de dahil olmak üzere 249 haydarpaşa garı haberi bulunmuştur. Tüm haydarpaşa garı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kartal İstimbotu yerine gitmeyi bekliyor... ‘Geldikleri gibi giderler’ demişti
Kartal İstimbotu yerine gitmeyi bekliyor... ‘Geldikleri gibi giderler’ demişti Atatürk’ün İstanbul Boğazı’ndaki işgal kuvvetlerine ait savaş gemileri için “Geldikleri gibi giderler” sözünü sarf ettiği ve 5 yıl önce hurda halde bulunarak tamamen yenilenen Kartal İstimbotu, Beşiktaş’taki yerine gitmeyi bekliyor.
10.11.2023 Gündem
Ankara-Sivas arası 2 saate düşüyor! Bakan Karaismailoğlu CNN Türk'te açıkladı
Ankara-Sivas arası 2 saate düşüyor! Bakan Karaismailoğlu CNN Türk'te açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Ankara-Sivas arasının 2 saate düşeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, hattın 26 Nisan'da açılacağını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı projesiyle ilgili de "Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika sürecek" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadık
Bakan Karaismailoğlu: 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı Arkeolojik ve Endüstriyel Miras Parkı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Haydarpaşa Gar Sahasına 3 hatlı giriş, 4 adet peron hattı ve 210 metre uzunluğunda 3 adet yolcu peronu, kuşak hattı, liman bağlantı hattı ve liman bölgesinde oluşturulacak gara hat imalatı yapacağız. Nasıl ki 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadıysak, 20 yılda asırlık hizmeti ortaya koyduysak. Ortaya koyduğumuz projelerimizi hayata geçirirken de sadece ve sadece vatandaşlarımızı düşündüğümüzü bilmenizi istiyorum" dedi. 
25.06.2022 Ekonomi
Haydarpaşa Garı'ndaki marangozhanede yangın
Haydarpaşa Garı'ndaki marangozhanede yangın İstanbul Haydarpaşa Garı'nda bulunan marangozhane küçük çaplı yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevkedildi. Ancak yangın çevredekiler tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye inceleme yaptı.
12.03.2021 Gündem
Bakan Karaismailoğu açıkladı! 'Çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz'
Bakan Karaismailoğu açıkladı! 'Çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Haydarpaşa Garı'nda basına yaptığı açıklamada "Kurul izinleri ve İstanbul Arkeoloji müzeler müdürlüğünün kontrolünde; 1. etap olan Haydarpaşa Gar Binasının komple tadilatı çalışmalarına 7 Aralık 2015 tarihinde başladık. 15 Şubat 2019 tarihinde tamamlayarak geçici kabulünü yaptık.11 Mayıs 2018 tarihinde ise Haydarpaşa Gar Binası Ve Müştemilatı 2.Etap Restorasyonuna başladık. Görüldüğü üzere çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz"
8.02.2021 Ekonomi
"Uygun Isıda Mekanlar”
"Uygun Isıda Mekanlar” Vision Art Platform, Çağrı Saray’ın “Uygun Isıda Mekanlar” başlıklı kişisel sergisinin ev sahipliğini gerçekleştirmekten mutluluk duyuyor. Sergi, 29 Ekim - 10 Aralık 2020 tarihleri arasında Vision Art Platform’un Teşvikiye mekanında izleyicisi ile buluşacak.
30.10.2020 Gündem
Büyük İstanbul depremi Heybeliada-Tekirdağ arasında olacak!
Büyük İstanbul depremi Heybeliada-Tekirdağ arasında olacak! İstanbul'da beklenen büyük depremin Heybeliada-Tekirdağ arasında meydana geleceğini belirten Prof. Dr. Zeki Hasgür, “İstanbul Depremi’nin bir gün olacağını biliyoruz ama dünkü depreme öncü demek doğru değil. Hesaplamalara göre bu depremin olasılığı yüzde 60” dedi.
25.09.2019 Gündem
Haydarpaşa'da heyecanlandıran görüntü
Haydarpaşa'da heyecanlandıran görüntü Restorasyon çalışmaları devam eden Haydarpaşa Garı'nın sembollerinden olan saat, yeniden eski yerine monte edildi. Tarihi gardaki çalışmalar havadan görüntülendi.
25.09.2019 Gündem
TCDD, Sirkeci ve Haydarpaşa'yı kiraya verecek
TCDD, Sirkeci ve Haydarpaşa'yı kiraya verecek Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nca (TCDD) tarihi Sirkeci ve Haydarpaşa garlarının bazı bölümleri, kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiraya verilecek.
24.09.2019 Ekonomi
Kadıköy'ün arkeolojisi ve tarihi yeniden gün ışığına çıktı!
Kadıköy'ün arkeolojisi ve tarihi yeniden gün ışığına çıktı! Kadıköy'de Haydarpaşa Garı’nın istasyon bölgesinde başlatılan ve 1 yılını geride bırakan arkeolojik kazılar, tarihe ışık tutuyor. Kazılar kapsamında 5. yüzyıla ait olduğu belirtilen kilise kalıntıları, toplu mezarlar, mimari kalıntılar ile yaklaşık 6 bine yakın sikke bulundu.
2.08.2019 Gündem
Yunan General İoannİs Metaksas’ın kehaneti ve... İnancın zaferi
Yunan General İoannİs Metaksas’ın kehaneti ve... İnancın zaferi Tarihçi ve yazar Prof.Dr.İlber Ortaylı 9 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...
19.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dövizde spekülasyon yapanlara sert sözler: Bedelini ağır ödersiniz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dövizde spekülasyon yapanlara sert sözler: Bedelini ağır ödersiniz! Cumhur İttifakı'nın İstanbul mitingi Yenikapı'da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitingine 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını açıkladı. İstanbul'un potansiyeline değer katmak için 6 katrilyon maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kurulacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada 20 bin kişiye istihdam sağlanacağının müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey finans sektörünün içinde olanlar... 'Piyasadan dövizleri toplayın, döviz yükselecek' gibi provokatif eylemlere giriyorsanız bunun bedelini ağır ödersiniz. Bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Bu tür eylemlerin içerisine sesleniyorum. Hepinizin kimliğini, neler yaptığını biliyorum. Seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğim. Bu milleti sömüreyeceksiniz" ifadelerine yer verdi.
24.03.2019 Siyaset
Binali Yıldırım açıkladı: Geleceğimiz İstanbul 4.0
Binali Yıldırım açıkladı: Geleceğimiz İstanbul 4.0 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım canlı yayında, İstanbul 1.bölge ittifak adaylarıyla buluştu.
7.03.2019 Siyaset
Yıldırım, "Vapurda Çay Simit Sohbet" programında projelerini anlattı
Yıldırım, "Vapurda Çay Simit Sohbet" programında projelerini anlattı TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Haydarpaşa denince İstanbul Bağdat Demiryolu akla gelir, Sultan Abdülhamid'in ülkemize kazandırdığı en büyük eserlerden biridir. Biz de bu değerli yapıyı, içinde müze ve kütüphanenin olduğu Anadolu yakasının yaşam merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.
15.02.2019 Siyaset
Haydarpaşa’da 1000 yıllık iskelet ve çeşme bulundu!
Haydarpaşa’da 1000 yıllık iskelet ve çeşme bulundu! İstanbul Haydarpaşa Garı çevresindeki kazılarda 2.000 yıllık duvar, üzerinde koku kolyesi olan 1.000 yaşında bir iskelet ve Bizans dönemine ait çeşme bulundu.
25.10.2018 Yaşam
Haydarpaşa'da 1.000 yıllık iskelet bulundu
Haydarpaşa'da 1.000 yıllık iskelet bulundu Restorasyon çalışmalarının sürdüğü Haydarpaşa Garı çevresindeki arkeolojik kazılarda 2.000 yıllık olduğu düşünülen duvar ile üzerinde koku kolyesi olan ve 1.000 yaşında olduğu düşünülen bir iskelete rastlandı.
25.10.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler Almanya'da elini kolunu sallayarak dolaşıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , “Avrupa Birliği’nde terör örgütü olarak kabul edilen PKK’nın şu anda Almanya’da binlerce mensubu elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Yeri geldiği zaman terör örgütünün başının posterleriyle beraber Almanya’nın devasa caddelerinde gösteriler yapmaktadır. Halbuki bunlar yasaktır. Peki bunlara niçin müsaade ediliyor?” dedi.
28.09.2018 Siyaset
Haydarpaşa’dan binlerce  yıllık tarih fışkırdı
Haydarpaşa’dan binlerce yıllık tarih fışkırdı 110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda rayların altında arkeolojik kazılar başladı. Kazılarda erken ve geç Bizans dönemine ait tarihi kalıntılar bulunduğu öğrenildi. Kalıntıların antik bir limana ait olduğu belirtiliyor
29.07.2018 Yaşam
Bakanlıktan 'Haydarpaşa Garı' açıklaması
Bakanlıktan 'Haydarpaşa Garı' açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında çıkan, restorasyon çalışmaları yapılan Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kalıntıların restorasyon çalışmalarıyla ilgisi olmadığını açıkladı.
29.07.2018 Gündem
Rayların altından tarih çıktı
Rayların altından tarih çıktı İSTANBUL'un simgelerinden, filmlere konu olan 110 yıllık Haydarpaşa Garı'nda 2015 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sürerken peronların olduğu kısımda ve rayların altında arkeolojik kazılar başladı. Kazılarda erken ve geç Bizans dönemine ait tarihi kalıntılar bulunduğu öğrenildi.
29.07.2018 Yaşam
CHP seçim beyannamesini açıkladı
CHP seçim beyannamesini açıkladı CHP'de seçim beyannamesi açıklandı... 600 vekil adayının tanıtılacağı toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim bildirgesini açıkladı. CHP cumhurbaşkanı seçimi için ‘hepimizin cumhurbaşkanı’, milletvekili seçimi için ‘millet için geliyoruz’ sloganlarını kullanacak.
26.05.2018 Siyaset
Haydarpaşa’nın dönüşü
Haydarpaşa’nın dönüşü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı demiryolu hattında sona yaklaşıldığını belirterek, 20 Mayıs’ta Halkalı’dan Kazlıçeşme’ye kadar trenle kesintisiz seyahate başlanacağını söyledi.
13.05.2018 Gündem
Haydarpaşa Garı'nda ikinci etap çalışmalarına başlandı
Haydarpaşa Garı'nda ikinci etap çalışmalarına başlandı İstanbul'un simge yapılarından tarihi Haydarpaşa Garı'nda 2010 yılında çıkan yangının ardından 3 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmalarında, ikinci etap işlemlere başlandı. Bu çalışmayla gar binası, büro hizmetleri olarak kullanılan bölümler, ahşap işleri onarılacak, sonradan olan eklentiler kaldırılacak, bina içi onarım, elektrik, ısıtma ve su tesisatları yapılacak.
12.05.2018 Yaşam
Haydarpaşa Garı'ndaki boş vagonlarda yangın
Haydarpaşa Garı'ndaki boş vagonlarda yangın İstanbul Kadıköy'de bulunan tarihi Haydarpaşa Garı'ndaki boş vagonlarda yangın çıktı.
16.04.2018 Yaşam
Denize nazır AVM bugün açılıyor
Denize nazır AVM bugün açılıyor Kartal’daki İstMarina projesinin 200 mağazalı alışveriş merkezi bugün kapılarını açıyor. 250 milyon euro yatırıma sahip İstMarina, İstanbul’un denize en geniş cepheli AVM’si olacak
27.03.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Haydarpaşa Garı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haydarpaşa garı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.