Hatip Dicle

Hatip Dicle

Son dakika Hatip Dicle haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hatip Dicle ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hatip Dicle haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hatip Dicle

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hatip dicle gelişmeleri de dahil olmak üzere 564 hatip dicle haberi bulunmuştur. Tüm hatip dicle haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bozdağ'dan İmralı iddialarına tepki: Akşener yayınlamazsa ben yayınlayacağım
Bakan Bozdağ'dan İmralı iddialarına tepki: Akşener yayınlamazsa ben yayınlayacağım Adalet Bakanı Bekir Bozdağ CNN TÜRK'te gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, The Economist'in bugün paylaştığı kapağa tepki gösterirken, 'Amaç Türkiye'nin tercihine müdahale girişimi.' dedi. Bozdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17-25 Aralık sürecine ilişkin sözlerine ise "Yıllar sonra da olsa cumhurbaşkanımıza kumpas kurulduğunu, o kasetlerin kurmaca olduğunu, kumpasa destek verdiğini itiraf etti. Kendisini Türk halkından özür dilemeye davet ediyorum" dedi. Bozdağ, Meral Akşener'in 'İmralı' iddialarıyla ilgili de "Orada bir sürü teknik sorun oluyor. Belge dedikleri şey teknik görüşmelerle ilgili yazışma. Bunları yayınlasınlar, yayınlamazlarsa ben yayınlayacağım" ifadelerini kullandı.
5.05.2023 Gündem
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi!
Selahattin Demirtaş yargılanacak! Kobani İddianamesi kabul edildi! Kamuoyunda 'Kobani olayları' olarak bilinen, 6-8 Ekim 2014’de ülke genelinde yaşanan olaylara ilişkin, aralarından eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 27’si tutuklu 108 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanıkların tamamı 29 ayrı suçtan 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680'er yıl hapis istemiyle yargılanacak.
7.01.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye oyalanacak bir ülke değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye oyalanacak bir ülke değildir Güvenli bölge için takvimin işlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uçaklarımız da bölgede uçmak suretiyle zaten bu sürece devam etmekte olduğumuzun sinyallerini verdiler. Bu basit bir seyrüsefer de değil. Döndükten sonra da hemen ne gibi adımlar atacağımızı daha önceki planlarımız çerçevesinde uygulamaya koyacağız” dedi.
26.09.2019 Siyaset
7 yıl süren KCK ana davasının maliyeti 238 bin lira
7 yıl süren KCK ana davasının maliyeti 238 bin lira KCK ana davasında 111 sanığı çeşitli hapis cezasına çarptıran Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, davanın yargılama giderinin 238 bin lira olduğu belirtildi.
29.09.2021 Gündem
8 yıldır süren KCK Davası'nda karar verildi!
8 yıldır süren KCK Davası'nda karar verildi! Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ana davasında karar açıklandı. 2010 yılından bu yana görülen davada, aralarında DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk ve eski milletvekili Dicle'nin de yer aldığı 111 sanık hakkında çeşitli oranlarda hapis cezası verildi
29.09.2021 Gündem
Figen Yüksekdağ Şırnak'a alınmadı!
Figen Yüksekdağ Şırnak'a alınmadı! HDP ve DTK’lıların Şırnak’ta çadırda yaşayanları ziyaretine izin verilmedi
29.09.2021 Gündem
Ağrı'dan HDP'ye destek yok!
Ağrı'dan HDP'ye destek yok! Dün Ağrı'da çekilen fotoğraf, PKK destekçisi HDP'nin bitişinin göstergesi gibiydi...
29.09.2021 Gündem
KCK ana davasındaki 8 milletvekilinin fezlekesi mahkemede
KCK ana davasındaki 8 milletvekilinin fezlekesi mahkemede Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK ana davası sanıklarından aralarında HDP milletvekilleri Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın da bulunduğu 8 milletvekili hakkında hazırlanan fezleke mahkemeye ulaştı.
29.09.2021 Gündem
HDP’nin İzmir mitingine Valilik izin vermedi
HDP’nin İzmir mitingine Valilik izin vermedi HDP’nin İzmir’de 4 Haziran Cumartesi günü saat 17...
29.09.2021 Gündem
Mardin'de Türk bayrağı indirilince polis müdahale etti
Mardin'de Türk bayrağı indirilince polis müdahale etti Kızıltepe’de HDP ve DBP’nin düzenlediği miting öncesinde olaylar çıktı. Miting sırasında, bir grup PKK yandaşı, belediye binası önündeki gönderdeki Türk bayrağını indirip KJA flaması astı. Polis, terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan da atan gruba sert müdahalede bulundu. Müdahale sırasında belediye binası içerisinde bekleyen HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ile milletvekilleri binada mahsur kaldı.
29.09.2021 Gündem
Halfeti’de kuş uçurtulmuyor
Halfeti’de kuş uçurtulmuyor Öcalan’ın doğum günü öncesi Halfeti’de polis ve jandarma yoğun güvenlik önlemi aldı.
3.04.2016 Yaşam
HDP'li vekillerden tartışılacak bir ziyaret daha
HDP'li vekillerden tartışılacak bir ziyaret daha HDP milletvekilleri, Öcalan’ın anne ve babasının mezarını ziyaret etti.
29.09.2021 Gündem
Abdülkadir Selvi hangi vekillerin dokunulmazlığının kaldırılacağını açıkladı
Abdülkadir Selvi hangi vekillerin dokunulmazlığının kaldırılacağını açıkladı Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, "Edindiğim izlenim birkaç milletvekiline dokunulacağı yönünde. Aracında patlayıcı taşıyan ya da canlı bombanın evine taziye ziyaretinde bulunan isimlere dokunulacak." diye belirtti.
29.09.2021 Gündem
Bomba iddia! PKK Kışanak'ı tehdit etti
Bomba iddia! PKK Kışanak'ı tehdit etti Star gazetesinin iddiasına göre; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Sur’da PKK’lılara gidip, “Halk destek vermiyor, vazgeçin” dedi...
29.09.2021 Gündem
‘Meclis’ten kovmak kopuşa hizmet eder’
‘Meclis’ten kovmak kopuşa hizmet eder’ Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DEP’in eski Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması gündeme getirilince, 2 Mart 1994’te yaşadıkları olayı hatırlattı...
29.09.2021 Gündem
Çifte soruşturma açıldı
Çifte soruşturma açıldı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, “özerklik” ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.
29.09.2021 Gündem
Selahattin Demirtaş hakkında çifte soruşturma
Selahattin Demirtaş hakkında çifte soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında özerklik konusundaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da Demirtaş ile Hatip Dicle'nin de aralarında olduğu bazı isimler hakkında soruşturma açtı.
29.09.2021 Gündem
‘Bizi terörist ilan etmek kimsenin hakkı değildir’
‘Bizi terörist ilan etmek kimsenin hakkı değildir’ Demirtaş, HDP’ye yönelik tepkilere karşı “Bizi terörist etmek kimsenin hakkı değildir. Faturayı hepimiz ödüyoruz” dedi.
29.09.2021 Gündem
3 HDP'li ve 2 DTK'lı hakkında soruşturma açıldı
3 HDP'li ve 2 DTK'lı hakkında soruşturma açıldı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP Mardin Milletvekili Selma Irmak, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, ve DTK Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında "hendek ve barikatlarla, arkasındakileri destekleyerek ve halkı desteğe çağıran açıklamalarla halkı isyana teşvik ettikleri" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı...
29.09.2021 Gündem
Parlamentodan çekilmek yok
Parlamentodan çekilmek yok HDP lideri operasyonlara sert tepki gösterdi ve ‘öz yönetim’ talebini dillendirdi. Demirtaş “Sine-i millete dönüş yok” dedi.
29.09.2021 Gündem
Hatip Dicle'den Zana açıklaması!
Hatip Dicle'den Zana açıklaması! DEMOKRATİK Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve kapatılan DEP eski Milletvekili Hatip Dicle, Leyla Zana'nın geçersiz sayılan yeminini değerlendirip, tartışılması gereken Zana'nın demokratik tavrının değil, defalarca değiştirilen anayasada değiştirilmeyen yemin metni olması gerektiğini söyledi...
29.09.2021 Gündem
Kürtçe başladı, ‘Büyük Türkiye milleti’ dedi
Kürtçe başladı, ‘Büyük Türkiye milleti’ dedi Yemin törenine HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın önce Kürtçe barış dileğinde bulunması ve ‘Büyük Türk milleti’ ifadesi yerine ‘Büyük Türkiye milleti’ demesi damga vurdu
29.09.2021 Gündem
Güneydoğu listelerine yansıyan AKP-HDP rekabeti
Güneydoğu listelerine yansıyan AKP-HDP rekabeti AK Parti 7 Haziran seçimlerinde kan kaybettiği Doğu ve Güneydoğu illerinde listesinde önemli değişiklikler yaptı...
29.09.2021 Gündem
4 partide seçim sürprizleri!
4 partide seçim sürprizleri! Başbakan Davutoğlu, partisinin aday listelerini tamamladı, partideki kurmaylarını ve bakanları üst sıralara yerleştirdi. 3 dönemlik 20 isim listelerde yer aldı. AK Parti, HDP’nin milletvekili çıkardığı büyükşehirlerde Mehdi Eker, Orhan Miroğlu ve Galip Ensarioğlu gibi bazı isimleri aday gösterecek
29.09.2021 Gündem
HDP'de Hatip Dicle krizi
HDP'de Hatip Dicle krizi HDP’nin 1 Kasım’da yarışacak aday listesinde büyük bir değişiklik yapılması beklenmezken, Kürt hareketinin simge isimlerinden DTK Eşbaşkanı ve İmralı heyeti üyesi Hatip Dicle’nin aday olması yönünde hem parti yönetimi hem de parti tabanında büyük bir beklenti bulunduğu dile getiriliyor...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hatip Dicle ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hatip dicle haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.