Halepçe

Halepçe

Son dakika halepçe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan halepçe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını halepçe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Halepçe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan halepçe gelişmeleri de dahil olmak üzere 200 halepçe haberi bulunmuştur. Tüm halepçe haberleri aşağıda listelenmiştir.
Halepçe Katliamı nedir, nasıl oldu? Halepçe Katliamı ne zaman oldu, kim tarafından neden yapıldı?
Halepçe Katliamı nedir, nasıl oldu? Halepçe Katliamı ne zaman oldu, kim tarafından neden yapıldı? Halepçe katliamı nedir, ne zaman oldu? Irak'ın Halepçe kentinde, 34 yıl önce dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin Kürtlere yönelik kimyasal bombalarla saldırı düzenledi. 16 Mart 1988'de Halepçe'de düzenlenen kimyasal saldırı dünya tarihine kara bir leke olarak geçti. İşte Halepçe Katliamı hakkında merak edilenler...
16.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 'Obama aradı ve destek istedi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 'Obama aradı ve destek istedi' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin "Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi" başlıklı uluslararası konferansta gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Maddi imkanları bizden kat ve kat fazla olan ülkeler mültecileri toplama kampına mahkum ederken, biz bu insanlarla ekmeğimizi paylaştık. Obama görevdeyken şahsımı aradı ve Kobani'deki Kürtlerin zor durumda olduğunu ve bu konuda özellikle kapılarımızı açmamız için destek istedi. Dedim ki bu durumda nasıl olacak. Bana verdiği cevap şu; Bu insanlar ölümle karşı karşıya. Gerekirse biz tüm mühimmatla buraya uçağı indireceğiz. Ben de dedim ki, biz buna ortak olamayız. O olay ile birlikte binlerce Kürt kardeşimiz o olay neticesinde öldü. Biz ona rağmen kapılarımızı açtık. Onbinlerce Kobanili Kürt kardeşimiz hala bizim topraklarımızda." dedi.
22.02.2021 Siyaset
Şok! Normalleşme sürecinde rekor sayıda vaka tespit edildi
Şok! Normalleşme sürecinde rekor sayıda vaka tespit edildi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY), yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınında normalleşme sürecine geçilen aşamada 2 kişi hayatını kaybederken, bir günde rekor sayıda yeni vaka tespit edildi.
31.05.2020 Corona Virüsü
Corona virüs salgınına karşı İran, Irak ve Kuveyt'te cuma namazı  kılınmadı
Corona virüs salgınına karşı İran, Irak ve Kuveyt'te cuma namazı kılınmadı Kabe ve Mescid-i Nebevi, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde umre ziyaretlerinin iptali ve sık sık yapılan uyarılar dolayısıyla bu hafta oldukça sakin bir cuma geçirdi.
13.03.2020 Dünya
Erdoğan'dan Halepçe mesajı: Vicdanlarda açtığı yara bugün de taze
Erdoğan'dan Halepçe mesajı: Vicdanlarda açtığı yara bugün de taze Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Halepçe katliamında hayatlarını kaybeden Kürt kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." mesajı paylaştı.
16.03.2019 Gündem
İran'daki depremde yüzlerce yaralı!
İran'daki depremde yüzlerce yaralı! İran'daki 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından 7'si büyük 148 artçı sarsıntı yaşandı ve yaralı sayısı 646'ya çıktı.
26.11.2018 Dünya
IKBY'de yeni hükümet KDP öncülüğünde kurulacak
IKBY'de yeni hükümet KDP öncülüğünde kurulacak IKBY'deki milletvekili seçiminin galibi Kürdistan Demokrat Partisi, tek başına hükümet kurmaya ilk kez bu kadar yaklaştı.
5.10.2018 Dünya
Kurtulmak için  7 saniye var
Kurtulmak için 7 saniye var Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener: Marmara’da Uzak Doğu’daki gibi bir tsunami beklemiyoruz.
26.08.2018 Gündem
Erbil ve Süleymaniye'de halk ayaklandı!
Erbil ve Süleymaniye'de halk ayaklandı! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde Erbil ve Süleymaniye kentlerindeki memurlar, hükümetin geciken maaşlarını kesintili bir şekilde ödemesine karşı kitlesel gösteri düzenledi.
25.03.2018 Dünya
Son dakika... Barzani'ye şok! Kuzey Irak karıştı! Ateşe verdiler!
Son dakika... Barzani'ye şok! Kuzey Irak karıştı! Ateşe verdiler! IKBY'nin Süleymaniye kentinde bir araya gelen binlerce memur, "maaşlarının ödenmemesi ve yolsuzlukları" protesto etmek için kitlesel gösteri başlattı. Son dakika haberlerine göre, protestocular, Süleymaniye yakınlarındaki KDP ofisini ateşe verdi.
18.12.2017 Dünya
Halepçe'de deprem!
Halepçe'de deprem! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Halepçe kentinde 4,9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiği bildirildi.
6.12.2017 Dünya
Türk Kızılayı'ndan deprem bölgesine gıda yardımı
Türk Kızılayı'ndan deprem bölgesine gıda yardımı Türk Kızılayı, Halepçe ve Derbendihan ilçelerindeki depremzedelere gıda kolisi ve sıcak yemek yardımında bulundu. Türk Kızılayı ve AFAD'ın bölgeye sevk ettiği yardım tırlarında, 3 bin adet barınma çadırı ve ısıtıcı, 14 bin adet battaniye, 10 bin adet yatak ile 5 bin kişinin yemek ihtiyacının karşılanabileceği bir seyyar mutfak yer alıyor
29.09.2021 Gündem
İran duyurdu! İlk o ülkeden kabul edecekler
İran duyurdu! İlk o ülkeden kabul edecekler İran Kızılayı, ilk uluslararası yardımın Pakistan'dan kabul edileceğini duyurdu
17.11.2017 Dünya
Irak'a yardım götüren AFAD TIR'ı devrildi! Yaralılar var
Irak'a yardım götüren AFAD TIR'ı devrildi! Yaralılar var Irak'ın kuzeyinde, AFAD'a bağlı yardım malzemesi taşıyan tırın devrilmesi sonucu 2 kişi ağır yaralandı
15.11.2017 Dünya
Bahçeli'den çok sert Atatürk çıkışı: Adını anmaya...
Bahçeli'den çok sert Atatürk çıkışı: Adını anmaya... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te yaptığı konuşmasında, son zamanlarda Atatürk'e yönelik artan ilgiden ziyadesiyle mutluluk duyduğunu belirterek, "Aziz Atatürk'ün siyaset üstü kalması samimi dileğimdir. PKK, HDP ve FETÖ'nün yörüngesine giren CHP'nin Atatürk adını anmaya ne yüzü ne de hakkı kalmıştır." dedi.
14.11.2017 Siyaset
Vahim haberler! Ölü sayısı artıyor!
Vahim haberler! Ölü sayısı artıyor! İran ve Irak'ı vuran depremle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Süleymaniye'nin güneydoğusundaki Halepçe'de meydana gelen 7.3 büyüklüğünde depremde hayatını kaybedenlerin sayısı en az 450 olarak açıklandı.
14.11.2017 Dünya
Irak-İran sınırında meydana gelen depremde bilanço artıyor
Irak-İran sınırında meydana gelen depremde bilanço artıyor Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ülkenin batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 407'ye ulaştı.
13.11.2017 Dünya
Neçirvan Barzani'den Türkiye'ye teşekkür
Neçirvan Barzani'den Türkiye'ye teşekkür Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, depremin ardından bölgeye insani yardımlarını ulaştıran Türkiye'ye teşekkür etti.
13.11.2017 Dünya
Prof. Dr. Ercan: Irak depreminin etkisi bir hafta sürer
Prof. Dr. Ercan: Irak depreminin etkisi bir hafta sürer Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Irak'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremle yerden 150 atom bombası gücünde bir gerginlik boşaldığını belirtip, kırık boyunca yerin 2 metre 40 santim yer değiştirdiğini söyledi. Prof. Dr. Ercan, depremin artçılarının 10 gün, etkisinin ise en az bir hafta süreceğini kaydetti.
29.09.2021 Gündem
Türk Kızılayı Irak'taki deprem bölgesine ilk ulaşan ekip oldu
Türk Kızılayı Irak'taki deprem bölgesine ilk ulaşan ekip oldu Türk Kızılayı, merkez üssü Irak'ın Halepçe ilçesi olan 7,2 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk yardım ekibi oldu.
29.09.2021 Gündem
Korkunç haberler peş peşe geliyor! Ölü sayısı yükseliyor
Korkunç haberler peş peşe geliyor! Ölü sayısı yükseliyor Kuzey Irak'ta meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin bilançosu her geçen dakika artıyor. Son bilgilere göre İran ve Irak'ta ölü sayısı 400'ü aştı. İki ülkede binlerce kişi de yaralandı.
13.11.2017 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan deprem açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan deprem açıklaması Dışişleri Bakanlığı: "Özellikle Iraklı Kürt kardeşlerimizin bulunduğu yerlerde yoğun şekilde hissedilen depremde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, ulusal kuruluşları AFAD ve Kızılay'la Irak halkının bu acı gününde yardıma hazırdır"
12.11.2017 Siyaset
Depreme canlı yayında yakalandılar!
Depreme canlı yayında yakalandılar! Barzani'nin kanalı Rudaw'da canlı yayın devam ederken, stüdyodakiler depreme yakalandı.
12.11.2017 Dünya
Türk Kızılayı harekete geçti! İlk yardımlar bölgeye gönderildi
Türk Kızılayı harekete geçti! İlk yardımlar bölgeye gönderildi Irak'ta meydana gelen 7,3'lük depremin ardından Türk Kızılayı'nın Elazığ'daki depolarından 3 bin çadır, 10 bin battaniye ve yatak ile mobil mutfak bölgeye gönderildi
29.09.2021 Gündem
Irak'taki 7,3'lük deprem Türkiye'deki fayları etkiler mi?
Irak'taki 7,3'lük deprem Türkiye'deki fayları etkiler mi? Prof. Dr. Ali Pınar, merkez üssü Irak'ın Halepçe kenti olan 6 ülkede hissedilen 7,3'lük depremin Türkiye'deki fayları etkileyip etkilemeyeceğine dair açıklamada bulundu.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Halepçe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki halepçe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.