Hak-İş

Hak-İş

Son dakika HAK-İŞ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HAK-İŞ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HAK-İŞ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hak-İş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hak-iş gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.187 hak-iş haberi bulunmuştur. Tüm hak-iş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memura zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde HAK-İŞ Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak” dedi.
11.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hak-İş heyetini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hak-İş heyetini kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığındaki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
5.01.2022 Siyaset
HAK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması
HAK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret konusuna değindi. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK olarak asgari ücret sürecini birlikte yürüteceklerini ifade eden Arslan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasından önce ilkelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Hem işverenlerimiz hem hükümetimiz hem de işçi tarafı olarak ortak bir noktada buluşmalıyız. Hem işverenler hem hükümetimiz hem de çalışanlar olarak makul ve adaletli bir asgari ücreti birlikte çıkarmamız gerekiyor. Biz çalışanları temsilen bu hassas denge üzerinde kurulacak bir asgari ücretin inşallah milletimiz, ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum." dedi.
27.11.2021 Ekonomi
Son dakika asgari ücret açıklaması! Milyonlarca çalışan...
Son dakika asgari ücret açıklaması! Milyonlarca çalışan... Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Hak-İş tarafından açıklandı. Farklı bir modele geçilmesi gerektiği vurgulandı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücret tespit komisyonunun temsil açısından zayıf olduğunu belirterek, daha geniş katılımlı olması gerektiğini bildirdi.
13.10.2021 Ekonomi
Toplu sözleşme görüşmeleri ne zaman? Kamu işçisinin zam pazarlığı başlıyor!
Toplu sözleşme görüşmeleri ne zaman? Kamu işçisinin zam pazarlığı başlıyor! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kamu görevlilerinin 2 yıllık zam oranının belirleneceği 6'ncı dönem toplu sözleşme süreci başlıyor. Kamu görevlilerinin 2022 ve 2023 yıllarında maaşlarına yapılacak zammın belirlendiği görüşmeler yeni haftanın gündeminde olacak. Peki, Kamu işçisine zam miktarı ne kadar olacak? Memur zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...
24.07.2021 Çalışan Hakları
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş açıklama! Yeni teklif...
Kamu işçilerine zam ile ilgili flaş açıklama! Yeni teklif... Yüz binlerce kişi bu haberi bekliyordu. Hükümet zam teklifini sundu ve belli oldu. Maaşı 3 bin 577 TL ile 3 bin 750 TL arasında olanlara 100 TL zam önerildi. Türk-İş ve Hak-İş ise hükümetten taleplerini karşılayacak yeni bir teklif bekliyor. Kamu işçilerine yapılan zam teklifinin kabul edilemez olduğu, talepler ile hükümetin teklifi arasında ciddi fark olduğu belirtildi. Bayramdan sonra makul pazarlık sürecinin başlayacağı öngörülüyor.
13.07.2021 Ekonomi
İşçi, memur, emekliler için flaş gelişme! Yeni zam geliyor
İşçi, memur, emekliler için flaş gelişme! Yeni zam geliyor Kamuda çalışan yüz binlerce kişi bekliyor. İşçi, memur, emekliler için müjdeli haber geldi. Zam oranları ile ilgili flaş gelişme. Ve belli oldu. Tek tek açıklandı. Kamu işçilerinin zam pazarlığı başlıyor. Türk-İş ve Hak-İş, kamudaki 700 binden fazla işçinin ücretine 2021-2022'de yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler öncesi ortak taleplerini belirledi. Görüşmelerin temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor. Öte yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 5,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2021-2022 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.
23.05.2021 Ekonomi
1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs neden kutlanıyor? 1 Mayıs'ta ne oldu? İşte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tarihçesi!
1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs neden kutlanıyor? 1 Mayıs'ta ne oldu? İşte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tarihçesi! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2 yıldır koronavirüsün gölgesinde kutlanıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde kalan 1 Mayıs, kutlamanın yanı sıra çalışanların sorun ve taleplerinin gündeme getirildiği gün olma özelliği de taşıyor. 1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla çevrimiçi platformlarda etkinlikler düzenlenirken, çeşitli sendikaların temsilcileri bu özel günde işçinin haklarını dile getiren etkinlikler amacıyla bir araya getiriyor. Peki, 1 Mayıs nedir, niçin kutlanır? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs neden işçi bayramı? 1 Mayıs neden kutlanıyor? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tarihçesi...
1.05.2021 Gündem
EYT'li milyonlara güzel haber!
EYT'li milyonlara güzel haber! EYT'li milyonlarca kişi ilgili Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan önemli bir açıklama yaptı. Arslan, Emeklilikte yaşa takılan (EYT) milyonlarca kişinin iş bulmakta zorlandığını ifade etti. AK Parti’nin önceki gün TBMM’ye sunduğu, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü için teklif edilen düzenlemenin, bu kesimin iş bulmasını kolaylaştırabileceğini ifade eden Arslan, “Yaşı bekleyen, primini doldurmuş insanlar var. Bu kesime iş de verilmiyor, işsizlik ödeneği de ödenmiyor. Bunlar için düşünülüyorsa konuşulabilir” diye konuştu.
19.10.2020 Emekli
Hak-İş'ten "kıdem tazminatı" açıklaması
Hak-İş'ten "kıdem tazminatı" açıklaması Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, mevcut sistemde, kıdem tazminatını hak etme ve erişimde birtakım zorluklar bulunduğunu belirterek, "Kazanılmış hakların korunduğu ve çalışanların tamamına yönelik güçlü, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir modele ihtiyaç duyulduğu inancındayız." ifadesini kullandı.
21.06.2020 Çalışan Hakları
Yüz binlerce işçi için ortak talep! 'Tüm çalışanları kapsasın'
Yüz binlerce işçi için ortak talep! 'Tüm çalışanları kapsasın' Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Kovid-19 salgını sonrası yeni normalleşme sürecine ilişkin ortak taleplerini açıkladı.
14.05.2020 Çalışan Hakları
Sendikalar Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı
Sendikalar Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalar Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.
1.05.2020 Çalışma Hayatı
Hak-İş, 1 Mayıs'ı 81 ilde sınırlı katılımcıyla kutladı
Hak-İş, 1 Mayıs'ı 81 ilde sınırlı katılımcıyla kutladı Hak-İş Konfederasyonu üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kovid-19 tedbirleri alınarak 81 ilin valiliklerince belirlenen alanlarda sınırlı katılımcıyla kutladı.
30.04.2020 Çalışma Hayatı
Asgari ücret şu an ne kadar? Son dakika asgari ücret haberleri
Asgari ücret şu an ne kadar? Son dakika asgari ücret haberleri Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'in asgari ücret 2020 zam talebini açıklamalarından sonra, vatandaşlar 2020 asgari ücrette ne kadar talep edildiğini hesaplamak için ‘’Asgari ücret şu an ne kadar?’’ sorusunu araştırmaya başladı. Biz de sizler için son dakika asgari ücret haberlerini derledik.
20.12.2019 Çalışan Hakları
Son dakika... Sendikalar TÜRK-İş, Hak-İş ve DİSK Asgari ücret 2020 zam talebini açıkladı! 2 bin 578 lira olsun
Son dakika... Sendikalar TÜRK-İş, Hak-İş ve DİSK Asgari ücret 2020 zam talebini açıkladı! 2 bin 578 lira olsun SON DAKİKA! Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'ten asgari ücret 2020 zammına ilişkin son dakika açıklaması yapıldı. Gelen habere göre sendikalar, 2020 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretin 2 bin 578 lira olması gerektiğini belirttiler. İşte Asgari ücret belli oldum mu? sorusunun detayları.
20.12.2019 Ekonomi
Asgari ücrette kritik tarih! Ve belli oluyor
Asgari ücrette kritik tarih! Ve belli oluyor Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücretle ilgili 3 konfederasyonun belirlediği rakamı yarın kamuoyuyla paylaşmayı planladıklarını söyledi.
19.12.2019 Çalışma Hayatı
Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! Asgari ücret 2020'de ne kadar olacak
Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor! Asgari ücret 2020'de ne kadar olacak 2020 Asgari ücret zammı ne kadar? Sorusu milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor. Milyonlarca işçinin kaderini belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyon toplantıları 2 Aralık'ta başlıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de geçerli olacak asgari ücreti görüşmek için bir araya gelecek.
1.12.2019 Çalışma Hayatı
Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan açıklama
Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan açıklama Hak-İş Genel Başkanı Arslan yaptığı açıklamada, "Belediyelerdeki işe iadeler konusunda taleplerimiz karşılanmazsa Kurban Bayramı'ndan sonra açlık grevine başlayacağız." dedi.
2.07.2019 Gündem
Ankara'da Kudüs için miting düzenlendi
Ankara'da Kudüs için miting düzenlendi Memur-Sen, Hak-İş, İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cihannüma ve ÖNDER, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki için Anadolu Meydanı'nda ortak miting düzenledi.
29.09.2021 Gündem
Ankara'da bu yollar trafiğe kapatılacak
Ankara'da bu yollar trafiğe kapatılacak Hak-İş tarafından düzenlenecek etkinlik nedeniyle bugün saat 15.00'ten sonra bazı yollar araç trafiğine kapatılacak
29.09.2021 Gündem
‘Herkes istediği gibi giyinir’
‘Herkes istediği gibi giyinir’ HAK-İŞ’in 6. Uluslararası Kadın Buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkede kimse kusura bakmasın herkes istediği gibi giyinir, kimse buna müdahale edemez. Kabullenemeyen varsa, ikiyüzlülükle değil, mertçe söylesin fikrini” dedi.
4.03.2017 Siyaset
‘Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmaktır’
‘Kadın olmak peşinen imtiyazlı olmaktır’ Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Mart etkinliğinde, “Eşitlik adı altında kadınların sömürüye açık hale getirilmesine inanıyorum ki en başta kadınlarımız karşı çıkacaktır” dedi.
29.09.2021 Gündem
Başbakan'dan müjde! Buradan talimat veriyorum
Başbakan'dan müjde! Buradan talimat veriyorum Başbakan Davutoğlu, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Toplu sözleşme süreci devam eden taşeron işçilerin toplu sözleşmelerinin sonuçlandırılması, ivedilikle sonuçlandırılması için gereken talimatları da buradan veriyorum" dedi.
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan HAK-İŞ Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Diyarbakır'da asılan afişe çok sert çıktı.
29.09.2021 Gündem
FLAŞ!  'Beni çok rahatsız ediyor'
FLAŞ! 'Beni çok rahatsız ediyor' CHP lideri, “Sadece bir çözüm süreci ismi var. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Karşılıklı güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç başarıya ulaşamaz” dedi
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hak-İş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hak-iş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.