Günlük Kiralık Daire

Günlük Kiralık Daire

Son dakika günlük kiralık daire haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan günlük kiralık daire ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını günlük kiralık daire haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Günlük Kiralık Daire

haberleri sayfasında son dakika yaşanan günlük kiralık daire gelişmeleri de dahil olmak üzere 47 günlük kiralık daire haberi bulunmuştur. Tüm günlük kiralık daire haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fatih'te günlük kiralık dairede yangın
Fatih'te günlük kiralık dairede yangın Fatih'te günlük kiralık olarak kullanılan dairede yangın çıktı. Binanın çatısını da saran alevler itfaiye ekiplerince söndürüldü.
11.06.2022 Yaşam
Günlük kiralık dairelerle ilgili flaş detay! Yasal işlem yapılıyor
Günlük kiralık dairelerle ilgili flaş detay! Yasal işlem yapılıyor Günlük kiralık dairelerle ilgili belediyeler alarma geçti. Fatih Belediyesi ilçedeki günübirlik evleri denetleyebilmek için sokak aralarına pankartlar asarak semt sakinlerinden ihbarda bulunmalarını istedi. Son 5 yılda 1400’e yakın daire kayıt dışı kiralama nedeniyle mühürlendi.
18.05.2021 Gündem
Günlük kiralık dairede öldürülen Aleyna Can davasında karar
Günlük kiralık dairede öldürülen Aleyna Can davasında karar Kartal’da 17 yaşındaki Aleyna Can’ın günlük kiralık dairede başından vurularak öldürülmesine ilişkin görülen dava karara bağlandı. Mahkeme, Can’ın sevgilisi ve sevgilisinin kardeşi hakkında suçu işlediklerinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Tutuklu sanığın ise ‘bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan 7 yıl 6 hapisle cezalandırılmasına hükmedildi.
2.10.2019 Gündem
Ev kiralamada yeni model
Ev kiralamada yeni model Yapı stoğunun fazla olması yeni bir kiralama modelinin ortaya çıkmasına sebep oldu.
5.10.2015 Arşiv
O bölgedeki ilanlara akın
O bölgedeki ilanlara akın Ramazan ayının sonuna gelinmesiyle birlikte kullanıcılar tatil bölgelerindeki ilanlara akın etti.
6.07.2015 Arşiv
Günlük Kiralıklarda PKK mı Kalıyor?
Günlük Kiralıklarda PKK mı Kalıyor? SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, günlük kiralık dairelerin kullanımına dikkat çekti.
27.08.2014 Arşiv
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı
Ev sahibi şikayetçi oldu! Şoke eden gerçek ortaya çıktı Avcılar'da bir ev sahibi 4 katlı binanın 2. katındaki daireyi kaçak çalıştığı iddia edilen emlakçı aracılığıyla kiraya verdi. Daireyi kiralayan kişi ise başka bir kiracı buldu. Daireyi son kiralayan, her odaya 10 yatak koyarak günlük kiralık daireden para kazanmaya başladı. Şikayetlerin artması üzerine ev sahibi İstanbul Emlakçılar Odası'ndan yardım istedi. Haber verilmesi üzerine daireye gelen polis ekipleri, 27 yatak konulan evde çok sayıda yabancı uyruklunun kaldığını tespit etti.
4.03.2024 Gündem
Günlük kiralık evlerle ilgili yeni düzenleme: Bakan Ersoy sinyali verdi!
Günlük kiralık evlerle ilgili yeni düzenleme: Bakan Ersoy sinyali verdi! Turizm sektöründe, kayıt dışı günübirlik kiralama sorunu gündemde. Yabancılar aldıkları evleri turistlere kayıt dışı kiralıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu durumu engellemek için yeni bir mevzuat hazırlıyor.
3.08.2023 Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Çalıştığı fabrikadan, sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi.
5.03.2023 Gündem
Kiralar uçuşa geçti! Aylık fiyatına günlük kira dönemi başladı, geceliği 15 bin lira...
Kiralar uçuşa geçti! Aylık fiyatına günlük kira dönemi başladı, geceliği 15 bin lira... Fahiş kira fiyatları gündemdeki yerini korurken yaz aylarının gelmesi ve bayram tatinin başlamasına günler kala yazlık fiyatları tavan yaptı. Özellikle ailelerin tercih ettiği tatil bölgelerindeki günübirlik ev fiyatları aylık kira fiyatlarıyla yarışıyor. Vurguncular için fırsat kapısı haline gelen dairelerin günlük fiyatı Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Çeşme gibi yerlerde 15 bin TL’ye ulaşıyor. 20 bin TL depozito istenen evlerin temizliği için bile bin lira isteniyor.
7.07.2022 Ekonomi
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar...
Konut kredisiyle ilgili son dakika kararı! Fiyatlara yansıyor, resmen değişti! İşte yeni oranlar... Ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Konut kredileriyle ilgili yeni kararlar alındı. Kredilerde flaş değişiklik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık...
Krediler ile ilgili son dakika kararları! Resmen değişti, artık... Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredilerle ilgili flaş değişlik. Konut Kredisi çekecek olanlara yönelik yenilikler ortaya çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde enerji verimliliğini ön plana çıkardı. Buna göre sıfır konutlarda (1. El olarak da geçiyor) enerji sınıfı A olan bir evin değeri 2 milyon ve altındaysa yüzde 90’ına kadar Kredi çıkıyor. Başka bir deyişle evin fiyatı 2 milyon liraysa 1.8 milyon liraya kadar kredi çıkıyor. Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik olarak koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verdi. Bu adımlar kapsamında TL cinsinden ticari kredi kullanımı ile ilgili yeni koşullar belirlendi. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
25.06.2022 Ekonomi
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90...
Ev alacak ve ev kredisi çekecekleri ilgilendiren gelişme! Şartlar değişti, yüzde 90... Ev sahibi almayı düşünen milyonları ilgilendiren gelişme! Ev kredisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni yönetmelik ortaya çıktı, tamamen değişti. Şartlar belli oldu, limitler de güncellendi. Yeni dönem başladı, artık bazı konutlarda yüzde 90’a kadar kredi imkanı sağlanıyor. BDDK konut kredilerine yönelik düzenlemeye gitti. Buna göre kredilerde binaların enerji verimliliği de etkili olacak. Peki 2 milyonluk ev A sınıfıysa ne kadar kredi çıkacak? Aylık taksiti ne olacak? İşte BDDK’nın konut kredisi ile ilgili yeni kriterleri...
24.06.2022 Ekonomi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi
Ev ve araba alacaklara güzel haber! Balon sönecek, fiyatlar düşecek, tarih verildi Ev ve araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Fiyatlar düşecek. Tarih belli oldu.Uzun süredir hem satılık ev fiyatları hem de kiralık ev fiyatları yükseliş trendindeydi. Arzın talebi karşılamaması nedeniyle fiyatlar adeta katlandı. Aynı şekilde sıfır arabada da pandemi, çip krizi ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan tedarik sorunu fiyatların yükselmesine yol açtı. İkinci el araç fiyatları da sıfır araba fiyatlarına paralel şekilde yükseldi. Ancak hem ev hem de araba fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Ev ve araba alamak isteyenlerin acele etmemesi bayram sonrasını beklemesi tavsiye edildi.
22.06.2022 Ekonomi
Ucuz tatil fırsatı! Tüm seçenekler verildi! Paranız cebinizde kalsın
Ucuz tatil fırsatı! Tüm seçenekler verildi! Paranız cebinizde kalsın Ucuz tatil yapmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Tatil yapmak isteyen vatandaşlar erken rezervasyonla büyük kar etti. Öte yandan tatil planını yeni yapan vatandaşlar için ise yeni fırsatlar tek tek sıralandı. Peki tatil için yeterli bütçesi olmayanlar ne yapmalı? Erken rezervasyon ucuzluğu sürüyor mu? Tatili ucuza getirmenin püf noktaları neler? İşte 12 başlıkta merak edilenler...
27.05.2022 Ekonomi
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Milyonlarca kiracıya ev sahiplerinden yeni tuzak. Kiracılara konu ile ilgili peş peşe uyarılar geldi. 'Yasal oranın üstünde zam', 'Ara zam' gibi yasa dışı talepleri reddedilen fırsatçı ev sahiplerinin son metodu ise 'tanıdığına evini satma' yani 'hülle ile satış' yöntemi. Birçok ev sahibi, evlerini daha yüksek meblağlara kiraya verebilmek amacıyla mevcut kiracılarını evden çıkarmak için 'hülle ile satış' yöntemine başvuruyor. Öte yandan kira fiyatlarına gelen zamlar ise kiracıları zor durumda bırakmaya devam ediyor. İşte kiracı milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
14.05.2022 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla ilgili şok rakamlar! Kirada yeni rekor! İstanbul, Ankara, İzmir
Kira fiyatlarıyla ilgili şok rakamlar! Kirada yeni rekor! İstanbul, Ankara, İzmir Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Kira fiyatlarıyla ilgili kötü haber geldi. Kira fiyatlarında rekor yükseliş. Kira fiyatlarında 2022 yılının ilk dört ayında yeni rekorlar kırıldı. Bazı bölgelerde kira fiyatları iki katına çıkarken artışların devam ettiği görülüyor. Kira artışlarının arkasındaki temel etkenin yeni konut azlığı olduğu belirtiliyor. Emlakçılar, normalin yüzde 70 üzerinde kiralar oluştuğunu anlatıyor. İstanbul’da en keskin artışların yaşandığı ilçelerden biri Zeytinburnu. Zeytinburnu’nda 2020’de 1900 lira seviyesinde olan ortalama kira fiyatının 4 bin liraya çıktığı görülüyor. Gaziosmanpaşa’da ise 2020’de 1500 lira seviyesinde olan ortalama kiraların 3- 4 bin liradan başladığı ilanlara yansıyor. Dikkat çekici bir diğer artış ise Eyüpsultan ilçesinde yaşanıyor; 2 bin liranın üzerinde seyreden 2020 ortalama kiralık bedelleri 5 bin lirayı aştı. Yine Beylikdüzü’nde 2 bin lira seviyesinde bulunan kiralık konut fiyatlarının en düşük seviye olarak 4 bin lirayı geçtiği fark ediliyor. İşte kira fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
14.05.2022 Ekonomi
Kiralara fahiş zam! 15 bin TL'ye çıktı, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Kocaeli ve....
Kiralara fahiş zam! 15 bin TL'ye çıktı, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Kocaeli ve.... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri hem kiracılar hem de ev sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Kiralara yapılan fahiş zamlar maaşlı olarak çalışan orta gelir ya da alt gelir grubunu mağdur ediyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kiralar ortalama maaş miktarlarının çok üzerine çıktı. Peki kira fiyatları her geçen gün neden artıyor? Kira artışının en temel nedeni arzın talebi karşılayamaması. Pandemi sürecinde durmak noktasına gelen konut sektörü, enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle toparlanma sürecine giremedi. Maliyetlerdeki artış nedeni ile yeni bina inşaatları durdu. TUİK verilerine göre 2017 yılında İstanbul'da 270 bin bina için yapı ruhsatı başvurusu yapıldı. 2021 yılında ise bu rakam 65 binlere kadar geriledi. Alınan yapı ruhsatının konuta dönüşebilmesi ise ortalama 2 yılı buluyor. Bu nedenle büyük şehirlerde göçün de etkisiyle kiralık ev bulmak imkansız hale geliyor. Ancak kira fiyatlarındaki fahiş artışın tek nedeni arz yetersizliği değil, bu durumu fırsata çevirmek isteyen mülk sahipleri de kira bedeli için astronomik rakamlar istiyor. Örneğin İstanbul'da en düşük kira fiyatları dahi asgari ücretin üzerine çıkmış durumda. Sadece kira fiyatları değil aynı zamanda ev sahiplerinin istekleri de değişti. Bir yıllık kira bedelini isteyen de memur şartı arayan da bulunuyor. Kiraların vatandaşların ödeme güçlüğü çekebileceği boyuta gelmesi nedeniyle ev sahipleri yabancı kiracı tercih ediyor. Bazı ilçelerde Türklere ev verilmediği iddiası bulunurken, internetteki bazı ilanda Türkçe açıklamalara da yer verilmiyor.
15.04.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılar ile ilgili flaş uyarı! Hakkaniyet indirimi, yüzde 20...
Ev sahibi ve kiracılar ile ilgili flaş uyarı! Hakkaniyet indirimi, yüzde 20... Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren gelişme! Kiralarda hızlı yükseldi, İstanbul'da fiyatlar üç katına kadar ulaştı. Hem ev sahipleri hem de kiracılar için flaş uyarılar art arda geldi. Tahliye hakkı ile ilgili kritik beşi yıl detayı ortaya çıktı. Kiralar, ortalama bir ev için 4 bin TL bandında seyrederken, yeni yapılarda ve markalı projelerde bu fiyat 10 bin TL'nin üzerine çıkıyor. Ev sahipleri kiralara fahiş zam yapmak amacıyla kiracılarını çıkarmak istiyor. Peki kiracılar bu durumlarda ne yapmalı? Ev sahibinin tahliye hakkı bulunuyor mu? Tahliye taahhüdünde kiracının belli bir tarihte evi boşaltmayı yazılı olarak taahhüt ettiğini hatırlatan uzmanlar, “Şayet bu sözleşmeye uygun şekilde davranılmadıysa, mülk sahibi kira sözleşmesini, bir ay içinde dava açmak suretiyle sona erdirebilir” uyarısında bulundu. ‘Kira tespit davası' açma hakkına vurgu yapılan açıklamada, mahkemenin bölge rayiçlerine göre kiracıya yüzde 10 hakkaniyet indirimi uygulayabileceği ve 10 yıllıktan fazla ise hakkaniyet indiriminin yüzde 20'ye çıkabileceği belirtildi.
22.02.2022 Ekonomi
Kiralara fahiş zam, 1+1 daire 12 bin TL! Eski kiracıya rayice göre ek artış...
Kiralara fahiş zam, 1+1 daire 12 bin TL! Eski kiracıya rayice göre ek artış... Ev sahibi - kiracı milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Kiralara gelen fahiş zam nedeniyle ev sahipleri kontrat süresi dolmayan kiracılarını çıkararak evini daha yüksek bedeller ile kiraya vermek istiyor. Ancak bu yasal değil. Kiracıların pek çok hakkı bulunuyor. TÜFE üzerinde zam talep edilemez. Fakat ev sahipleri yasal düzenlemelere uymak istemiyor.7.500 lira kirası olan 1+1 dairenin kirasını 12.000 TL'ye yükseltmek isten mülk sahipleri bulunuyor. Peki kiracılar bu ve benzeri durumlarda ne yapmalı? Özellikle büyük kentlerde konut stokunun yetersiz olması nedeniyle ev değiştirmek isteyen kiracılar ya kiralık daire bulamıyor ya da bütçesini aşan bedeller ile kiralık bir eve çıkıyor. Bu da ilerleyen dönemlerde borç yükü olarak geri dönüyor.
21.02.2022 Ekonomi
Tatile gidecekler dikkat! Fiyatlar yüzde 40 arttı, yaz ayına kadar...
Tatile gidecekler dikkat! Fiyatlar yüzde 40 arttı, yaz ayına kadar... Tatile çıkacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Fiyatlar arttı. Açıklama geldi. Şimdiden rezervasyon yapın. Pandemiyle öne çıkan yazlık evlerde fiyatlar geçen yıla göre yüzde 40 arttı. Yabancı talebinin güçlü olduğunu belirten sektör temsilcileri, “Yerli turist elini çabuk tutsun. Fiyatlar yaza daha da artacak” dedi.
8.01.2022 Ekonomi
Ev alacaklara kötü haber! Zam üstüne zam geliyor, fiyatlar günlük olarak değişiyor
Ev alacaklara kötü haber! Zam üstüne zam geliyor, fiyatlar günlük olarak değişiyor Ev sahibi olmak isteyenler kamu bankalarının faiz indirimine gitmesi sonrası harekete geçti. Faiz oranlarının düşürülmesi ve buna bağlı olarak döviz piyasalarında yaşanan ani değişimlerin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen gayrimenkul sektörü yeni bir çıkmaza girdi. Mülk sahipleri evlerinin fiyatını günlük olarak değiştirmeye başladı. Kimileri ise zam söylentisinden dolayı satılık ev ilanlarını yayından kaldırdı. Birçok kişi ev sahiplerinin satıştan vazgeçmesi nedeni ile tapudan döndü.
2.12.2021 Ekonomi
İstanbul'da bir çok semtte kıtlık yaşanıyor! Kapış kapış gidiyor!
İstanbul'da bir çok semtte kıtlık yaşanıyor! Kapış kapış gidiyor! Bu yıl İstanbul genelinde kira fiyatları yüzde 50 ile yüzde 80 arttı. Fahiş fiyatlar ve daire kıtlığının Avrupa yakasındaki nedeni yabancı ve göçmen sayısındaki artış, Anadolu yakasında boşanmalardaki artış gösteriliyor.
5.09.2021 Gündem
Zam geldi, fiyatlar yüzde 300 arttı!
Zam geldi, fiyatlar yüzde 300 arttı! Fiyatlar arttıkça arttı. Zam oranları yüzde 300'lere kadar ulaştı. Vatandaşlar şikayetçi. Pek çok kişi fiyat artışlarının nedenini merak ediyor. Türkiye genelinde kira fiyatları yüzde 40 yükseldi. Bu oran yüz yüze eğitime geçileceğinin açıklanmasıyla birlikte Kocaeli, Eskişehir, Erzurum, Konya, Bursa gibi öğrenci şehirlerinde yüzde 50'yi buldu. İzmir, Ankara gibi metropol olarak geçen şehirlerin merkezi noktalarında ise fiyatlar geçen yıla göre yüzde 100 arttı. İstanbul'da artış oranı bazı bölgelerde yüzde 300'lere çıktı.
31.08.2021 Ekonomi
İstanbul'da taksi krizinin nedeni: Plaka ağalığı!
İstanbul'da taksi krizinin nedeni: Plaka ağalığı! İBB’ye her gün yüzlerce şikâyet yağıyor. Vatandaşlar, taksicilerle ilgili yaşadıkları sorunları sosyal medyada uzun uzun anlatıyor. Eminönü, Sultanahmet, Beyoğlu, Şişli gibi ilçelerde turist avına çıkan, kentin genelinde ise kısa mesafede müşteri almak istemeyen taksiciler, İstanbullunun çilesi oldu. Taksicilere göre ise birkaç meslektaşlarının yaptıklarından dolayı herkesi aynı kefeye koyup bir mesleği kötülememek gerek.
25.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Günlük Kiralık Daire ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki günlük kiralık daire haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.