Güneş Yanığı

Güneş Yanığı

Son dakika Güneş yanığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güneş yanığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güneş yanığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Yanığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş yanığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 135 güneş yanığı haberi bulunmuştur. Tüm güneş yanığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor Adanalı kadınların güneş hasarlarından korunmak için gerçekleştirdikleri güzellik rutini ortaya çıktı. Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Peki pirinç maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
22.03.2024 Adana
Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İster hafif isterse de şiddetli olsun, güneş yanığı çok acı veren zorlu bir süreç olmaktadır. Tekrarlanan güneş yanığı nöbetleri, ağrılı olmakta ve aynı zamanda cilt kanseri riskini de artırmaktadır. Bu nedenler güneş yanığından nasıl hızlı bir şekilde iyileşeceği ile ilgili pek çok önemli nokta bulunmaktadır. Bu şekilde zorlu olan bu süreci çok daha ağrısız devam edebilirsiniz.
3.01.2024 Sağlık
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
Havuza girmeden mutlaka bunu yapmalısınız! Uzman isim uyardı
Havuza girmeden mutlaka bunu yapmalısınız! Uzman isim uyardı Yazın gelmesiyle birlikte havuz ve deniz sezonu açıldı. Sıcaktan bunalıp serinlemek isteyen herkes havuzlara koşuyor. Çoğunlukla çocukların tercih ettiği havuzlar göründüğü kadar masum değil. Havuzdaki klorun çocuklara zararları nelerdir?, Havuzdaki tehlikeler neler olabilir gibi birçok soru akla geliyor. Uzman isim bu soruların yanıtladı. İşte detaylar...
8.07.2023 Sağlık
Güneş yanığına iyi geliyor, cildi serinletiyor!  Hepsi doğal çözüm
Güneş yanığına iyi geliyor, cildi serinletiyor! Hepsi doğal çözüm Yaz aylarında saatler güneş ışınlarına maruz kalmak yüzümüzde ya da vücudumuzda güneş yanığına sebep olabiliyor. Peki güneş yanığını evde nasıl tedavi edebiliriz? İşte detaylar...
7.07.2023 Sağlık
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bitkisel yağlar genellikle sağlık için gerekli faydaları sağlamaktadır. Sarı kantaron yağı da yaraları iyileştirmesi beklenen ve en çok kullanılan yağlar arasında gösterilmektedir. 
23.06.2023 Sağlık
Uzmanından karpuz seçmenin püf noktası
Uzmanından karpuz seçmenin püf noktası Kavun ve karpuz seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Düzceli manav, "İyi bir karpuz ses sistemine bağlıdır. Karpuzun tok bir ses vermesi gerekir. Kavun gibi onun da desen yapısı çok önemlidir" dedi.
25.07.2022 Yaşam
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir?
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Uzmanlar aşırı hava sıcaklıkları konusunda uyarırken sıcak çarpması belirtileri ve önlemleri ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Peki, Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Sıcak çarpmasına karşı nasıl önlem alınır? İşte güneş çarpması ile ilgili bilmeniz gerekenler…
23.07.2022 Sağlık
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı!
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı! Avrupa genelinde etkisini göstermeye başlayan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklık artışının çocukları yetişkinlerden daha kısa sürede, daha yıpratıcı etkilediğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Tülin Şimşek, çocuklarda sıcaklığa bağlı olası ciddi bir sağlık sorunları konusunda aileleri uyardı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
21.07.2022 Sağlık
Uzun süre güneşte kalanlar dikkat
Uzun süre güneşte kalanlar dikkat Cilt bakım uzmanı Merve Özer Akın, sıcaklıkların arttığı son günlerde güneşte fazla kalmanın cilde zarar vereceği uyarısında bulunarak, korunmanın yollarını anlattı.
29.04.2022 Sağlık
Rüyasında dolandırıldığını gördü gerçek oldu
Rüyasında dolandırıldığını gördü gerçek oldu Bursa'da otomobil pazarından ikinci el araç alan Talip Çetin, hayatının şokunu yaşadı. Satıcıdan güneş yanıklarından dolayı komple boyalı olmak kaydıyla aldığı aracın ağır hasar kayıtlı olduğunu gördüğü rüyaların ardından yaptırdığı ekspertiz raporuyla öğrenen Çetin, "Rüyamda arabayı aldığım kişilerin benimle dalga geçtiklerini görüyordum rüyalarım maalesef doğru çıktı" dedi.
11.04.2022 Yaşam
Yaşlanmayı önlemek için nelere dikkat edilmelidir?
Yaşlanmayı önlemek için nelere dikkat edilmelidir? Yaşlanmanın önüne geçebilmek için yapabileceğin küçük ancak etkili yöntemleri Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu sizler için derledi.
17.01.2022 Sağlık
2001 model Tofaş'ı 145 bin TL'den satışa çıkardı! 'Türkiye’de nadir araçlardan'
2001 model Tofaş'ı 145 bin TL'den satışa çıkardı! 'Türkiye’de nadir araçlardan' Osmaniye’de oto galeri işletmecisi Ali Yılmaz, 88 bin kilometrede olan 2001 model Tofaş marka otomobilini “Türkiye’de nadir araçlardan” diyerek 145 bin liradan satışa çıkardı. Otomobilin satın alınıp kullanılacak bir araç olmadığını belirten Yılmaz, değer bilen, hevesi olan bir insana satmak istediklerini söyledi.
13.12.2021 Ekonomi
Uzun süreli güneş teması deri kanserlerinin görülme oranını artırdı
Uzun süreli güneş teması deri kanserlerinin görülme oranını artırdı Deri kanserlerinin görülme oranlarının son yıllarda arttığını belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ebru Karagün, “Bunun en önemli nedenleri arasında ozon tabakasındaki incelme ile bronzlaşma amacı ile uzun süreli güneş temasıdır. Hem UVA hem de UVB, malign melanom (cilt kanseri) gelişimine neden olmaktadır” dedi.
21.09.2021 Sağlık
Dünya kahraman anneyi konuşuyor! Çocuklarını dehşetten kurtardı ama...
Dünya kahraman anneyi konuşuyor! Çocuklarını dehşetten kurtardı ama... Venezuela’da tekne kazası sonrası dört gün boyunca denizde yardım bekleyen anne, iki çocuğunu emzirerek hayatta kalmalarını sağladı. Aile denizin ortasında baygın halde bulunurken, fedakar annenin yaptıkları tüm dünyanın gündemine oturdu.
18.09.2021 Dünya
Yaz kazalarına dikkat! Büyük risk taşıyor!
Yaz kazalarına dikkat! Büyük risk taşıyor! Yaz aylarında sıklıkla küçük çapta kazalar ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak küçük kazalar da bazı riskleri beraberinde getiriyor. Yazın karşılaşılabilecek kazalarda da ilk ve doğru uygulamanın hayat kurtardığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Çelikmen yaz kazalarında yapılması gerekenleri anlattı.
21.08.2021 Sağlık
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri Ciltte kızarıklık, şişlik, su kabarcıkları, kaşıntı, ağrı… Genellikle hassas ciltlerde oluşan güneş yanığı, yaz mevsiminde sıkça görülen cilt problemlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Toplumda sadece estetik bir problem olarak görülse de, tedavisinde gecikildiğinde ciltteki bağışıklık sistemini baskılayarak uçuk ve zona gibi enfeksiyonları tetikleyebiliyor. Güneş yanığının en önemli uzun dönem komplikasyonu ise yanan alanlarda deri kanseri riskinin artmasıdır ki bu kanser türünün bazıları ölümcül olabiliyor.
21.08.2021 Sağlık
Sağlıklı cilde kavuşmanın püf noktaları! Cildinizi sonbahara hazırlayın
Sağlıklı cilde kavuşmanın püf noktaları! Cildinizi sonbahara hazırlayın Cildi sürekli temiz, sağlıklı ve parlak tutmak için emek vermek ve özel bir bakım şart. Kozmetik Dermatoloji ve Medikal Estetik Uzmanı Dr. Özlem Çetin güneş hasarını en aza indirmek ve cildi sonbahara hazırlarken parlak ve sağlıklı görünmek için önerilerde bulundu.
17.08.2021 Sağlık
"Sedef hastalığı basit kürlerle tedavi edilemez"
"Sedef hastalığı basit kürlerle tedavi edilemez" Türkiye'de 1 milyona yakın sedef hastası bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Sedef hastalığı süreğen bir hastalıktır, internette dolaşan basit kürlerle tedavi edilemez. Kalıtsal yatkınlığı olan kişilerde, stres, enfeksiyonlar, kalsiyum düşüklüğü gibi metabolik durumlar ve güneş yanığı gibi tetikleyici çevresel faktörler nedeniyle bağışıklık sisteminde ortaya çıkan bozukluklar sonucu sedef hastalığı gelişir. Ayrıca sedef hastalarında obezite, diyabet ve kanser görülme oranı artmıştır” dedi.
13.08.2021 Sağlık
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri!
Güneş yanığına karşı 12 etkili öneri! Ciltte kızarıklık, şişlik, su kabarcıkları, kaşıntı, ağrı… Genellikle hassas ciltlerde oluşan güneş yanığı, yaz mevsiminde sıkça görülen cilt problemlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Toplumda sadece estetik bir problem olarak görülse de, tedavisinde gecikildiğinde ciltteki bağışıklık sistemini baskılayarak uçuk ve zona gibi enfeksiyonları tetikleyebiliyor. Peki, güneş yanığı oluştuğunda neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Öztürk Durmaz Durmaz güneş yanığına karşı 12 etkili kuralı anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
11.08.2021 Sağlık
Tatilcilere kritik uyarı! Bunlar cildi tahrip ediyor
Tatilcilere kritik uyarı! Bunlar cildi tahrip ediyor Yaz aylarında deniz veya havuzda geçirilen sürenin uzaması ve güneşin etkisiyle cilt problemlerinin ortaya çıkma riskinin artmasına dikkat çeken Dr. Ebru Koç, “Özellikle havuz dezenfeksiyonu için kullanılan kimyasal maddeler cildimize oldukça zarar vermektedir. Güneşten korunmak ve bronzlaşmak için kullanılan kremlerin içerisindeki kimyasallar da tahmin edilenden daha büyük cilt tahribatlarına sebep olabiliyor” şeklinde uyarıda bulundu.
3.08.2021 Sağlık
Uzmandan uyarı: Deri kanseri riskini artırıyor
Uzmandan uyarı: Deri kanseri riskini artırıyor Çocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sıla Kılıç Sayar, “Yapılan araştırmalarda, 5 kereden fazla özellikle su toplamalarının da görüldüğü güneş yanığı geçiren kişilerde oldukça tehlikeli bir kanser türü olan melanom tipi deri kanserinin gelişme riskinin yaklaşık 2 kat arttığı görülmüştür” dedi.
29.07.2021 Sağlık
Kanser riskini artırıyor! Çocuklukta birden fazla...
Kanser riskini artırıyor! Çocuklukta birden fazla... Çocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sıla Kılıç Sayar, “Yapılan araştırmalarda, 5 kereden fazla özellikle su toplamalarının da görüldüğü güneş yanığı geçiren kişilerde oldukça tehlikeli bir kanser türü olan melanom tipi deri kanserinin gelişme riskinin yaklaşık 2 kat arttığı görülmüştür” dedi.
29.07.2021 Sağlık
Bebekleri güneşten koruyacak  7 önemli kural!
Bebekleri güneşten koruyacak 7 önemli kural! Güneş ışınlarının sağlığımız üzerinde sayısız etkisi var. Söz konusu bebekler olunca bu etkiler daha da büyük önem kazanıyor. Kalsiyum metabolizmasını düzenleyen ve kemik büyümesini destekleyen D vitamini, güneş ışınları sayesinde sentezleniyor. Ancak tüm bu yararlarına karşın güneşe karşı dikkat edilmesi gereken önemli noktalar da bulunuyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Sünnetçi, bebekleri güneşten koruyacak 7 önemli kuralı anlattı.
27.07.2021 Sağlık
Uzmanından uyarı: Güneş yanığına yoğurt sürmeyin
Uzmanından uyarı: Güneş yanığına yoğurt sürmeyin Sıcak havaların çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getireceğini belirten Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, terlemenin vücut ısısının korunması açısından önemli olduğunu ifade etti. Bebeklerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan kişilerde tek başına terlemenin yeterli olmadığını anlatan Dr. Elkin, "Sık sık duş alınmalı, ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı, susama hissine bakılmaksızın her gün 2-2,5 litre sıvı tüketilmeli" dedi.
24.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Yanığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş yanığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.