Gazete Vatan Logo

Yaşlanmayı önlemek için nelere dikkat edilmelidir?

Yaşlanmanın önüne geçebilmek için yapabileceğin küçük ancak etkili yöntemleri Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu sizler için derledi.

Yaşlanmayı önlemek için nelere dikkat edilmelidir?

 Yaşlanma süreci, cildimizde bazı değişikliklere neden olur. Belirtiler her cilt tipi için farklıdır. Alınabilecek önlemler ve uygulanabilecek basit yöntemlerle her zaman sağlıklı bir cilde sahip olmak çok kolay.

Yaşlanma sürecinin hızını azaltabilirsiniz

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için yeterli miktarda mineral ve vitamin almak gerekir. Sebze ve meyveler beslenme tercihlerine göre tüketilmelidir. Yağlı ve unlu gıdalar uzun süre tüketilmelidir. İçtiğiniz alkol miktarını azaltırken gün içinde içtiğiniz su miktarını da artırmalısınız. Bu sayede vücutta biriken toksinler kolaylıkla atılabilir.

Ölü deri birikiminin önüne geçebilmek için günlük bakımınıza cilt tipinize uygun peeling ürünleri ekleyebilirsiniz. Kullanacağınız peeling ürünleri mutlaka uzmanlar tarafından önerilmeli ve cilt hassasiyetine neden olmamalıdır. Hava ne kadar sıcak veya soğuk olursa olsun, cildin nem talebini değiştirmez. Bu nedenle cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanmak her zaman gereklidir. Sigara ve içki gibi zararlı alışkanlıklardan kurtulmaya çalışın. Cildiniz daha genç, daha parlak ve daha parlak bir görünüme kavuşabilir. Bu sayede sağlıklı bir vücuda ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Güneş kremi kullanılması şart!

Güneş kremi, sadece yaz aylarında değil, günlük cilt bakım rutininizde önemli bir adımdır. Zararlı güneş ışınlarına maruz kalmak çeşitli cilt hastalıklarına neden olabilir. Güneşe korumasız uzun süre maruz kalmak kırışıklıklara neden olabilir. Kırışıklıklara ek olarak zararlı ışınlara maruz kalmak da cilt kanserine neden olabilir. Cilt, güneşte lekeler oluşturmaya hazırdır. Güneş kremi olmadan güneşe maruz kalırsanız, farklı boyut ve renklerde lekeler görünebilir.

Açık tenli kişilerde güneş yanığı sonrası daha fazla ağrı hissedilebilir. Güneş yanığı önlenmezse cilt kanserine dönüşebilir. Güneş ışığı cildimize ve sağlığımıza zararlı olabileceği gibi faydalı da olabilir. Bu nedenle her yaşta ve her mevsimde koruma yapılmalıdır. Düzenli güneş koruyucu kullanımı zararlı güneş ışığının zararlı etkilerini azaltabilir ve cilt problemlerini önleyebilir.

Haberin Devamı

Tercih edebileceğiniz küçük dokunuşlar

Kırışıklıklar genellikle yüz ve boyun bölgesinde ortaya çıkar. Bunun nedeni ise; elastikiyet ve kollajen kaybıdır. Kollajen doku küçüldükçe ve hasar gördükçe ciltte kırışıklıklar oluşabilir ve zamanla derinleşebilir. Kırışıklıkları önlemek için küçük bir dokunuş seçebilirsiniz.

Dolgu yöntemi yüzün sarkması ve çökmesi için uygundur. Yaşla birlikte hacim kaybeden şakak bölgesine de dolgu yapılabilir. Başvurunun doldurulmasında ilk adım başvuru yapılacak alanın belirlenmesidir. İhtiyaç duyulan bölgelere iğne yardımı ile enjekte edilir.

Yüz mezoterapisi en etkili cilt yenileme yöntemlerinden biridir

Yüz mezoterapisi, özellikle yüz ve boyun çevresindeki ince çizgilerin giderilmesi için uygundur. Kırışıklık ve sarkma problemlerinde kısa sürede belirgin etkileri vardır. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer. İşlem yapılacak bölge temizlendikten sonra mezoterapi enjekte edilerek işlem tamamlanır.

Haberin Devamı

Radyofrekans, cildin alt tabakasına ulaşılabilmektedir

Radyofrekans yöntemi sayesinde derin kırışıklıklar tedavi edilir ve kişiler daha genç görünür. İlk uygulamadan sonra bile programın etkisini görebilirsiniz. Kişinin ihtiyacına göre 3-8 tedavi uygulanabilir. Bu işlem 20-30 dakika sürer ve lazer ekipmanı yardımıyla yüz bölgesine uygulanır. İşlemden sonra yüzde birkaç gün sonra kendiliğinden kaybolacak hafif kızarıklık ve şişlik olabilir.