Grip Salgını

Grip Salgını

Son dakika grip salgını haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan grip salgını ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını grip salgını haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Grip Salgını

haberleri sayfasında son dakika yaşanan grip salgını gelişmeleri de dahil olmak üzere 313 grip salgını haberi bulunmuştur. Tüm grip salgını haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'de silahlı saldırı şoku: 5'i çocuk, 8 kişi hayatını kaybetti
ABD'de silahlı saldırı şoku: 5'i çocuk, 8 kişi hayatını kaybetti ABD'nin Utah eyaletinin Enoch kentindeki bir evde düzenlenen silahlı saldırı sonucu 5'i çocuk, 8 kişi hayatını kaybetti.
5.01.2023 Dünya
Belçika'da grip salgını ilan edildi
Belçika'da grip salgını ilan edildi Belçika ulusal halk sağlığı enstitüsü Sciensano, hızla artan grip vakalarının ardından resmi olarak grip salgını ilan etti.
4.01.2023 Dünya
Maske zorunluluğu geri mi dönüyor? Okullar harekete geçti
Maske zorunluluğu geri mi dönüyor? Okullar harekete geçti Koronavirüs pandemisi ile başlayan maske takma zorunluluğu, hastalığın kontrol altına alınması ile gevşetildi. Aşılama ve virüsün uğradığı mutasyonla birlikte ise; maske kullanan kşi sayısı yok denecek kadar az hale geldi. Ancak koronavirüsün artından çocuklarda yaygın olarak görülmeye başlanan grip vakaları okulları da harekete geçirdi. Birçok okul velilere, çocukların okula maske takarak gelmesi konusunda mesaj gönderdi.
14.12.2022 Eğitim
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi Covid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
7.10.2022 Yaşam
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir!
Yeni salgın uyarısı! Bilim insanları açıkladı! Yeni pandemi ne olacak? Bilim insanları tarih verdi! Ölümcül olabilir! Bilim insanları uyardı! Yeni salgın kapıda! H5N1 virüsünün neden olduğu kuş gribi geçen yıla oranlar arttı. Virüsün insanlarda ölümcül sonuçları olabileceğine yönelik uyarılar geliyor. Özellikle mevsimsel grip ile aynı anda görülecek kuş gribi yeni bir pandemiye neden olabilir. Peki, Yeni pandemi ne olacak? Yeni salgına neden olacak virüs ne? H5N1 virüsü ölümcül mü? Kuş gribi yayılıyor mu? Kuş gribi ölümcül mü? İşte detaylar…
30.08.2022 Sağlık
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama...
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama... Yılbaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Bu yıl kısıtlama olmasa da yeni yıla girerken endişe değişmedi. Yılbaşı öncesi uzmanlar, dünyada da vaka patlamasına yol açan koronavirüsün daha hızlı bulaşan Omicron varyantına karşı uyardı. Kalabalık ve havasız kutlama alanlarının Omicron’un bulaşması için ideal ortam olabileceğine işaret eden uzmanlar, maske, mesafenin yanı sıra kapalı alanların havalandırılmasını önerdi.
30.12.2021 Gündem
Maske ile ilgili flaş açıklama! 15 Ekim'den sonra...
Maske ile ilgili flaş açıklama! 15 Ekim'den sonra... Maske, mesafe ve hijyen kurallarında gevşeme, Kovid dışındaki üst solunum yolu enfeksiyonları ile grip vakalarını artırdı. Uzmanlar, maskenin sadece Kovid-19’a karşı değil gribe karşı da etkili koruma sağladığını söylüyor.
7.10.2021 Gündem
Grip salgını geliyor! Ölüme kadar götürüyor
Grip salgını geliyor! Ölüme kadar götürüyor Dünyada ve Türkiye’de 2020 yılında pandemi nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle grip vakalarına ender olarak rastlandığını belirten Türk Toraks Derneği Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, risk gruplarındaki kişilerde grip enfeksiyonuna yatkınlığın artacağını ve hastalığın kliniğinin daha ağır seyredebileceğini belirterek, “Zatürre, solunum yetmezliği, nörolojik ve kalple ilgili komplikasyonlar gelişerek, ölüme neden olabilmektedir” dedi.
4.10.2021 Yaşam
ABD'li uzmanlar uyardı: Ders alınmalı
ABD'li uzmanlar uyardı: Ders alınmalı Dünya genelinde 1918 yılında başlayan grip salgının (Influenza) detayları hakkında bilgi veren ABD’li uzmanlar, koronavirüsün ikinci dalgasıyla mücadelede 1918 Gribi’nin ikinci dalgasından dersler çıkarılması gerektiğini ifade etti. Grip virüsünün mutasyona uğraması, virüsün soğukta daha uzun süre havada tutunması, kış aylarında burun zarlarının kuruması ve enfeksiyona açık hale gelmesi 1918 grip salgınının ikinci dalgasının daha ölümcül hale getiren sebepler arasında yer alıyor.
1.11.2020 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan yeni çalışma! İki test aynı anda yapılacak
Sağlık Bakanlığı'ndan yeni çalışma! İki test aynı anda yapılacak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Sağlık Bakanlığı’nda grip salgınıyla ilgili de bir çalışma başlatılacağına işaret ederek, Halk Sağlığı Kurumu Referans Laboratuvarlarının grip ve Kovid’i aynı anda tespit edebilecek test için çalışmaları hızlandırdığını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, “Tek örnekle her iki hastalığa da bakılabilecek ve bu şekilde de kaç kişi gerçekten grip vakası, kaçı Kovid hastası bunu ayırt edebileceğiz” dedi.
14.10.2020 Sağlık
Gripten korunmak için 5 etkili yol
Gripten korunmak için 5 etkili yol Grip sezonuna adım adım yaklaşıyoruz. Uzmanların en büyük endişesi corona virüs salgınının grip salgını ile birleşmesi. Corona virüsten nasıl korunmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Yine de hatırlatalım: Maske- mesafe- hijyen. Peki gripten nasıl korunacağız? İşte size gripten korunmanızı sağlayacak basit ve etkili 5 öneri.
13.10.2020 Sağlık
'Grip aşısı corona virüsten korumaz'
'Grip aşısı corona virüsten korumaz' Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Farmakoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Mert Vural, "Grip aşısı olunca corona virüsten korunmuş olmuyoruz. Vatandaşlarımızın net şekilde bilmesi lazım; yalancı bir güvene girilmemesi lazım. 'Grip aşısı oldum, artık bu sene corona virüs geçirmem' veya 'bu aşı beni corona virüsten de korur' diye düşünmemesi lazım. Grip aşısı bizim o dönemde corona virüs enfeksiyonu olup, corona virüsü daha ağır geçirmemizi engeller" dedi.
15.08.2020 Sağlık
Bilim Kurulu üyesi Turan: Hastalar çok ciddi hava açlığı içinde
Bilim Kurulu üyesi Turan: Hastalar çok ciddi hava açlığı içinde Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Sema Turan, ''Koronavirüs genç, yaşlı dinlememekte. Hastalar çok ciddi hava açlığı içindeler. Elimizden geldiğince onları tedavi etmeye çalışıyoruz; ama süreç hakikaten zahmetli ve uzun bir süreç" dedi.
9.08.2020 Gündem
Kovid tedavisinde dışa bağımlılığı bitirecek ilacın üretimi 'resmen' başladı
Kovid tedavisinde dışa bağımlılığı bitirecek ilacın üretimi 'resmen' başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ay açıkladığı Kovid-19 ilacının sentezlendiği laboratuvarlar ve üretim tesisleri, ilk kez Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından görüntülendi. 40 gün gece gündüz laboratuvardan çıkmayan ekipler sayesinde Kovid tedavisinde kullanılan bir ilacın Türkiye'de ilk kez "hammaddeden kutuya", her aşamasında tamamen yerli ve milli üretimi başarıldı. Salgının başlarında Çin'den ithal etmek zorunda kaldığımız Favipiravir, herhangi bir ikinci salgın durumunda, dışa bağımlı olmadan Gebze'de üretilebilecek.
14.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Corona virüs ne zaman biter? Corona virüste 2. dalga ne zaman bekleniyor?
Corona virüs ne zaman biter? Corona virüste 2. dalga ne zaman bekleniyor? Çin’in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde sebebi tespit edilemeyen birkaç zatürre vakasının 30 Aralık 2019’da Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) bildirilmesiyle dünya gündemine giren yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi hızla yayılmaya devam ediyor. Vaka sayılarının tekrar yükselişe geçmesi pek çok soruyu da gündeme getiriyor. Peki, Corona virüs ne zaman biter? Corona virüste 2. dalga nedir? Corona virüste 2. dalga ne zaman bekleniyor? İşte corona virüs ile ilgili merak edilen soruların cevapları...
8.07.2020 Gündem
1918’deki salgından kurtulmuştu: Tavsiyelerde bulundu
1918’deki salgından kurtulmuştu: Tavsiyelerde bulundu 1918’de ortaya çıkan ve 500 milyon kişiyi etkileyen grip salgınından kurtulan 105 yaşındaki Jose Ameal Pena, yeni corona virüs salgınına karşı tavsiyelerde bulundu.
26.03.2020 Corona Virüsü
Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması!
Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Türkiye'de şu ana kadar tespit edilen bir koronavirüs vakası bulunmadığını açıkladı.
9.03.2020 Gündem
Griple mücadelede ozon terapi önerisi
Griple mücadelede ozon terapi önerisi Grip salgınından korunarak bağışıklığı güçlendirmek için ozon tedavisinin oldukça faydalı olduğunu belirten Dr. Tansel Turan, Kişi herhangi bir salgın hastalığa yakalanmadı ise ozon tedavisi bağışıklık sistemini güçlendirici ve mikrop öldürücü etkileri ile hastalığa yakalanmasını engelleyecektir dedi.
7.02.2020 Sağlık
Bulgaristan'da alarm! Okullar tatil edildi
Bulgaristan'da alarm! Okullar tatil edildi Bulgaristan'da, grip salgını nedeniyle başkent Sofya başta olmak üzere birçok ilde, ilk orta ve lisede 100 bin öğrencinin eğitim gördüğü 500 okulda grip salgını nedeniyle 6 Şubat tarihine kadar eğitime ara verildi. Ülke genelinde etkili olan salgın nedeniyle hastanelerde planlı ameliyatlar iptal edilirken, hamile kadınlar ve çocukların rutin hasta kontrolleri salgın nedeniyle yapılamıyor.
27.01.2020 Dünya
Gripten korunmak için nar kabuğu, zencefil ve zerdaçal önerisi
Gripten korunmak için nar kabuğu, zencefil ve zerdaçal önerisi Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Mikropların iletişimini kesen moleküller nar kabuğu, zencefil, zerdeçalda bulunuyor. Bu üçlü virüsün yayılmasını engelliyor hem de vücudu zayıflatan bakterilerin gelişmesini önlüyor." dedi.
23.01.2020 Sağlık
Bakan Koca'dan canlı yayında grip salgını açıklaması
Bakan Koca'dan canlı yayında grip salgını açıklaması Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada "Grip vakalarında bu yıl geçen yıla göre değişen bir oran söz konusu olmadı." diye konuştu.
22.01.2020 Sağlık
H1N1 virüsü korkusu hastaneleri doldurdu
H1N1 virüsü korkusu hastaneleri doldurdu Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte salgın hastalıklar nedeniyle panik yaşayan hastalar hastanelerin acil servislerine yöneliyor.
21.01.2020 Sağlık
"Grip ile nezleyi karıştırmayın"
"Grip ile nezleyi karıştırmayın" Kış mevsimi ile birlikte grip ve soğuk algınlığı (nezle) vakalarında hızla artış gözleniyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Kaya, özellikle grip salgınları konusunda önemli uyarılarda bulundu.
17.01.2020 Sağlık
Öldürücü grip geri mi döndü?
Öldürücü grip geri mi döndü? Çocuk ve yaşlılarda ağır seyreden H1N1 virüsünün, Beylikdüzü’nde iki çocuğun ölümüne yol açtığı iddia edilirken, uzmanlara göre mutasyon geçiren virüs tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Prof. Dr. Kurugöl “2007’deki domuz gribi salgınından çok daha ağır seyreden bir tablo söz konusu. Son birkaç gündür, yoğun bakıma çok sayıda çocuk hasta yatırdık, ölümler görebiliriz” dedi.
15.01.2020 Sağlık
İstanbul'da hastanelerde grip yoğunluğu
İstanbul'da hastanelerde grip yoğunluğu İstanbul'da mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı grip hastalığında artışa neden oldu, hastanelerin acil servislerinde hasta yoğunluğu oluştu. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Özgür Çevim, "Ben de hastayım, bütün sağlık personelleri hasta" dedi.
24.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Grip Salgını ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki grip salgını haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.