Gökbilimciler

Gökbilimciler

Son dakika gökbilimciler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gökbilimciler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gökbilimciler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gökbilimciler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gökbilimciler gelişmeleri de dahil olmak üzere 128 gökbilimciler haberi bulunmuştur. Tüm gökbilimciler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır?
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır? Işık yılı, Gökbilim alanını ilgilendiren bir kavramdır ve mesafe ölçümüdür. Yıl çağrışımı olarak algılansa dahi Işık yılı, bilinen sene sayısını değil, mesafe uzaklığını tanımlamaktadır. Yaşanılan yere bağlı olarak geliştirilen ışık yılı kavramı dünya ve Gökcisimleri arasındaki mesafeyi ölçümleme ifadesidir. 
30.01.2024 Gündem
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
NASA’dan tarihi UFO toplantısı! Kilitli kapı açılıyor, dünya için bir dönüm noktası
NASA’dan tarihi UFO toplantısı! Kilitli kapı açılıyor, dünya için bir dönüm noktası On yıllar boyunca UFO gözlemlerini çürütmeye ve önemsiz göstermeye çalışan ABD pes etti. NASA'nın bir zamanlar sadece askeri ve ulusal güvenlik yetkilileri tarafından incelenen tanımlanamayan nesnelere dair ilk açıklamaları dünyada geniş yankı buldu. BBC’nin son iddiası ise dikkat çekti.
1.06.2023 Dünya
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek Çarpması halinde bir şehri yok edebilecek dev bir asteroit hafta sonu zararsız bir şekilde Dünya ile Ay'ın yörüngeleri arasından geçip gidecek. Bilim insanları bu sırada asteroidi yakından inceleme olanağı bulacak.
25.03.2023 Dünya
Frank Hoogerbeets kimdir, nereli, kaç yaşında? Maraş depremini bilen adam ne dedi?
Frank Hoogerbeets kimdir, nereli, kaç yaşında? Maraş depremini bilen adam ne dedi? Frank Hoogerbeets 3 gün önce yaptığı paylaşımda "Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan'da 7.5'lik deprem olacaktır" ifadelerini kullanınca gözler bir anda “Frank Hoogerbeets”e çevrildi. Deprem uzmanı Frank Hoogerbeets ayrıca "Artçı sarsıntılar devam eder" uyarısında da bulundu. Peki, Frank Hoogerbeets kimdir, nereli, kaç yaşında?
7.02.2023 Gündem
Dev asteroitler Dünya'ya yaklaşıyor! Tarih belli oldu
Dev asteroitler Dünya'ya yaklaşıyor! Tarih belli oldu Gökdelen büyüklüğündeki iki asteroit Dünya'ya yaklaşıyor. Biri en yakın geçişini bugün, ikincisi ise yarın yapacak.
29.07.2022 Dünya
Dünya tarihi için bir ilk! Resmen kayıtlara geçti, radyo dalgası...
Dünya tarihi için bir ilk! Resmen kayıtlara geçti, radyo dalgası... Gökbilimciler, uzayda megamaser olarak bilinen güçlü bir radyo dalgası lazeri tespit etti.
16.04.2022 Dünya
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı
Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, birbirine giren üç galaksiyi görüntüledi.
19.02.2022 Dünya
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği...
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği... Gökyüzünde görünen yabancı cisimler yıllardır pek çok habere konu oldu. En son ABD Savunma Bakanlığı yani Pentagon'un bile araştırmak üzere özel birlik oluşturduğunu duyurduğu UFO'lar 2022'de de gündemde.
5.01.2022 Dünya
'Uzay araştırmaları için 100 kat daha hassas teleskop gerekli'
'Uzay araştırmaları için 100 kat daha hassas teleskop gerekli' ABD'de gökbilimcilerin yayımladığı çalışma raporunda, gelecek yıllarda dünya benzeri bir gezegeni bulmak için benzerlerinden 100 kat daha hassas bir teleskobun inşa edilmesinin gerekli olduğu açıklandı.
8.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfedilmiş olabilir
Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfedilmiş olabilir Gökbilimciler, Samanyolu Galaksisi dışında potansiyel bir gezegen keşfetmiş olabileceklerini bildirdi.
26.10.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA, ilk defa bir asteroidle planlı çarpışma için uzaya araç  gönderecek
NASA, ilk defa bir asteroidle planlı çarpışma için uzaya araç gönderecek Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gök cisimlerinden dünyayı korumak amacıyla uzay aracını dünya yörüngesine yakın bir asteroidle çarpışması için fırlatacak.
6.10.2021 Dünya
İnsanların Mars'a gitmesi için en uygun zaman belirlendi!
İnsanların Mars'a gitmesi için en uygun zaman belirlendi! Gökbilimciler, insanların Mars’a seyahat edebileceği en uygun zamanın Güneş’in "solar maksimum" evreleri olduğunu keşfetti.
30.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Güneş Sistemi'nde yörüngede en hızlı dönen asteroid keşfedildi
Güneş Sistemi'nde yörüngede en hızlı dönen asteroid keşfedildi Güneş sisteminde, yörüngede diğerlerinden daha hızlı döndüğü tespit edilen bir asteroit keşfedildi.
24.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti Üç gezegen 35 ışık yılı uzaklıkta bulunurken, aynı yıldızın yörüngesinde iki dünyanın daha dönüyor olması mümkün.
7.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Güneş Tutulması ne zaman? Güneş Tutulması'nın burçlara etkileri ne? 10 Haziran 2021 Güneş Tutulması etkileri!
Güneş Tutulması ne zaman? Güneş Tutulması'nın burçlara etkileri ne? 10 Haziran 2021 Güneş Tutulması etkileri! Gökbilimciler 2021'in en önemli gökyüzü olayının 10 Haziran'da yaşanacağını duyurdu. Bilim insanlarına göre, Ateş Çemberi Güneş Tutulması Dünya'nın farklı noktalarında izlenebilecek. Kuzey Yarımküre'de etkili olacak Güneş Tutulması Kanada'da başlayıp Sibirya'da sona erecek. Pek çok kişi de bu muazzam gökyüzü olayının Türkiye'den izlenip izlenmeyeceğini merak ediyor. Peki, Güneş Tutulması ne zaman? Güneş Tutulması hangi illerde görülecek? 10 Haziran Güneş Tutulması nereden görülecek? Güneş tutulmasının burçlara etkileri ne? 10 Haziran 2021 Güneş Tutulması ve etkileri
7.06.2021 Gündem
Ateş Çemberi Güneş Tutulması ne zaman, saat kaçta? Ateş Çemberi Güneş Tutulması Türkiye’den izlenebilecek mi?
Ateş Çemberi Güneş Tutulması ne zaman, saat kaçta? Ateş Çemberi Güneş Tutulması Türkiye’den izlenebilecek mi? Ay ve Güneş'in neden olduğu gökyüzü olayı 'Ateş Çemberi' Güneş tutulması heyecanı başladı. Gökbilimciler ve gök olaylarını merak edenler bu gökyüzü olayı hakkında yaptıkları araştırmaları hızlandırdı. Ateş Çemberi Güneş Tutulması saat kaçta, ne zaman? Ateş Çemberi Güneş Tutulması Türkiye’den canlı izlenebilecek mi, saat kaçta bitiyor?
5.06.2021 Gündem
Dünya 'Süper Çiçek Kanlı Ay' tutulmasına tanıklık edecek
Dünya 'Süper Çiçek Kanlı Ay' tutulmasına tanıklık edecek Dünya yarın gece gökyüzünde "Süper Ay" ile tam Ay tutulmasına aynı anda tanık olacak.
25.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünyayı alarma geçiren Çin roketi ilk kez görüntülendi
Dünyayı alarma geçiren Çin roketi ilk kez görüntülendi İtalyan gökbilimci Gianluca Masi, kontrolden çıkan Çin’e ait Long March 5B tipi roketi ilk kez görüntülemeyi başardı.
7.05.2021 Bilim ve Teknoloji
21 tonluk Çin roketi robotik teleskopla görüntülendi
21 tonluk Çin roketi robotik teleskopla görüntülendi İtalya merkezli gökbilimciler, yörüngedeki Çin roketinin bir görüntüsünü yakaladı. Long March 5B'nin bu hafta sonu dünyaya kontrolsüz bir giriş yapması bekleniyor.
6.05.2021 Dünya
Heyecanlandıran gelişme! Venüs’ün toz halkası ilk kez görüntülendi
Heyecanlandıran gelişme! Venüs’ün toz halkası ilk kez görüntülendi NASA 2 yıl önce Venüs’ün yörüngesinde asteroitlerden oluşan toz halkası keşfetmişti. Parker Solar Probe uzay aracı ilk bu toz halkasının tam halini görüntülemeyi başardı.
22.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Jüpiter Satürn kavuşumu saat kaçta? Etkileri neler, nereden izlenir? 21 Aralık Jüpiter Satürn kavuşumu…
Jüpiter Satürn kavuşumu saat kaçta? Etkileri neler, nereden izlenir? 21 Aralık Jüpiter Satürn kavuşumu… Jüpiter ve Satürn Kavuşumu bugün gerçekleşiyor. Güneş Sistemi'nin en büyük iki gezegeni, 800 yıllık aradan sonra ilk kez birbirlerine bu kadar yakın olarak görülecek. İki gezegen, gün batımından hemen sonra ufuk çizgisinin üzerinde bir "çifte gezegen" veya çok parlak bir yıldız gibi belirecek ve bu buluşma çıplak gözle izlenebilecek.
21.12.2020 Gündem
2020 kışı ve çifte gezegen buluşması doodle oldu! Jüpiter ve Satürn kavuşumu saat kaçta?
2020 kışı ve çifte gezegen buluşması doodle oldu! Jüpiter ve Satürn kavuşumu saat kaçta? Arama motoru Google 2020 kışı ve çifte gezegen buluşması (Jüpiter ve Satürn kavuşumu) ile ilgili bir doodle Doodle yayımladı. Google'ın tasarımını görenler nadir görülen gök olayı Jüpiter ve Satürn kavuşumunun ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Peki, 2020 kışı ve çifte gezegen ne zaman? 21 Aralık Jüpiter ve Satürn kavuşumu ne zaman, saat kaçta? İşte 21 Aralık Jüpiter ve Satürn kavuşumu ile ilgili merak edilenler...
21.12.2020 Gündem
Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor! Sıra dışı görüntü
Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor! Sıra dışı görüntü Hubble Uzay Teleskobu, "evrende bilinen en bütün ve en büyük Einstein halkalarından birini" görüntüledi.
19.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Hubble Uzay Teleskobu, devasa Einstein halkasını görüntüledi
Hubble Uzay Teleskobu, devasa Einstein halkasını görüntüledi Hubble Uzay Teleskobu, "evrende bilinen e n bütün ve en büyük Einstein halkalarından birini" görüntüledi.
19.12.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Gökbilimciler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gökbilimciler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.