Gök Bilimciler

Gök Bilimciler

Son dakika gök bilimciler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gök bilimciler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gök bilimciler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gök Bilimciler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gök bilimciler gelişmeleri de dahil olmak üzere 139 gök bilimciler haberi bulunmuştur. Tüm gök bilimciler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Webb teleskobu TRAPPIST-1 sistemine bakmaya başladı! 27 saatte 4 patlama
Webb teleskobu TRAPPIST-1 sistemine bakmaya başladı! 27 saatte 4 patlama Gök bilimciler, büyüleyici TRAPPIST-1 sistemini araştırmak için şimdiye kadar yapılmış en güçlü uzay gözlem aracı olan James Webb Uzay Teleskobu'ndan yararlanıyor.
12.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Böylesi ilk kez görülüyor! ' Tek boynuzlu atlar gibiydi'
Böylesi ilk kez görülüyor! ' Tek boynuzlu atlar gibiydi' Gök bilimciler bir yıldızın etrafında aynı yörüngeyi paylaşan iki gezegen bulmuş olabilir ve bu daha önce uzayda (en azından bizim tarafımızdan) hiç görülmemiş bir şey. Gök bilimciler bir yıldızın etrafında aynı yörüngeyi paylaşan iki gezegen bulmuş olabilir ve bu daha önce uzayda (en azından bizim tarafımızdan) hiç görülmemiş bir şey.
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor? İşte sistemimizde gizlenen dev gezegen!
Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor? İşte sistemimizde gizlenen dev gezegen! Bildiğimiz Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor?
2.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz'
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz' Gök bilimciler ilk kez, ölmekte olan bir yıldızın yörüngesindeki gezegenlerden birini yutmasıyla ortaya çıkan ışık patlamasını gözlemledi.
7.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Uzayda yıllardır var olan 21 Türk ismi
Uzayda yıllardır var olan 21 Türk ismi Uzayın geniş ve sonsuzluğu içerisinde gök bilimciler tarafından araştırmalar sürerken Ay, Mars ve Venüs’te keşfedilen oluşumlara dünyadan verilen isimlerin yanı sıra 21 Türk ismi yazıldı.
5.08.2022 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu!
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu! NASA tarafından geliştirilen ve 25 Aralık 2021 yılında uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu evrenin en net ve renkli fotoğrafını çekti. James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen fotoğrafların yayınlanmasının ardından James Webb Uzay Teleskobu hakkında araştırmalar arttı. Merak edilen James Webb Uzay Teleskobu hakkında detaylı bilgiler…
13.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Gök bilimciler, galaksilerin şimdiye kadarki en ayrıntılı görüntülerini yakaladı
Gök bilimciler, galaksilerin şimdiye kadarki en ayrıntılı görüntülerini yakaladı Gök bilimciler, uzayın derinliklerinde galaksilerin şu ana kadarki en ayrıntılı görüntülerini yakalayarak paylaştı.
18.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Ekseni eğik gezegenler, kompleks yaşam formlarına ev sahipliği yapabilir
Ekseni eğik gezegenler, kompleks yaşam formlarına ev sahipliği yapabilir Ekseni Dünya'nınki gibi eğik gezegenlerin, bitkiler ve hayvanlar gibi kompleks yaşam formlarına ev sahipliği yapma ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirildi.
11.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Uzaylıların Dünya'yı izleyebileceği 29 gezegen belirlendi
Uzaylıların Dünya'yı izleyebileceği 29 gezegen belirlendi Gök bilimciler, akıllı yaşam formlarının, Dünya'yı gözlemlemesi için iyi birer konumda yer alan 29 gezegen tespit etti.
24.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Oumuamua, Plüton benzeri bir gezegene ait olabilir
Oumuamua, Plüton benzeri bir gezegene ait olabilir ABD'de yürütülen yeni bir araştırmada, gök cismi Oumuamua’nın Plüton benzeri bir gezegenin parçası olabileceği belirtildi.
19.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Uzayda ilk kez görüntülendi! Dünya ile benzer öte gezegen...
Uzayda ilk kez görüntülendi! Dünya ile benzer öte gezegen... Hubble Uzay Teleskobu, oldukça uzak bir yıldızın yörüngesinde dönen ve yeni atmosfer oluşturan bir öte gezegeni görüntüledi.
12.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Kara deliğin ışınları 13 milyar ışık yılı öteden geliyor
Kara deliğin ışınları 13 milyar ışık yılı öteden geliyor Gök bilimciler, J0313-1806 ismi verilen kuasarın merkezindeki kara deliğin şimdiye kadar keşfedilen "en yaşlı kara delik" olduğunu saptadı.
15.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor! Sıra dışı görüntü
Bilim insanları açıklamakta zorlanıyor! Sıra dışı görüntü Hubble Uzay Teleskobu, "evrende bilinen en bütün ve en büyük Einstein halkalarından birini" görüntüledi.
19.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Hubble Uzay Teleskobu, devasa Einstein halkasını görüntüledi
Hubble Uzay Teleskobu, devasa Einstein halkasını görüntüledi Hubble Uzay Teleskobu, "evrende bilinen e n bütün ve en büyük Einstein halkalarından birini" görüntüledi.
19.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş 'fosil galaksi' keşfedildi
Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş 'fosil galaksi' keşfedildi Gök bilimciler, Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş "fosil galaksi" keşfetti.
21.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş 'fosil galaksi' keşfedildi
Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş 'fosil galaksi' keşfedildi Gök bilimciler, Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş "fosil galaksi" keşfetti.
20.11.2020 Bilim ve Teknoloji
'Süper yaşanabilir' 24 öte gezegen keşfedildi
'Süper yaşanabilir' 24 öte gezegen keşfedildi Gök bilimciler, Güneş Sistemi dışında potansiyel olarak "süper yaşanabilir" 24 gezegen tespit etti.
5.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Süper kütleli kara delik keşfedildi
Süper kütleli kara delik keşfedildi Gök bilimciler, Büyük Patlama'dan hemen sonra oluşan ve etrafında kozmik bir "örümcek ağı" bulunan süper kütleli bir kara delik keşfetti.
2.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Yüzey sıcaklığı 3 bin 200 derece olan gezegen keşfedildi
Yüzey sıcaklığı 3 bin 200 derece olan gezegen keşfedildi Gök bilimciler yüzey sıcaklığı 3 bin 200 dereceyi bulan, "bugüne kadar gözlemlenenlerin en uçuklarından biri" olarak tanımladıkları bir gezegen keşfetti.
29.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Yıldızı etrafındaki dönüşünü 3,14 günde tamamlayan bir öte gezegen keşfedildi
Yıldızı etrafındaki dönüşünü 3,14 günde tamamlayan bir öte gezegen keşfedildi Gök bilimciler, yıldızı etrafındaki dönüşünü 3,14 günde tamamlayan bir öte gezegen keşfetti.
22.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Jüpiter büyüklüğünde bir gezegen keşfedildi
Jüpiter büyüklüğünde bir gezegen keşfedildi Gök bilimciler, ölen bir yıldızın (beyaz cüce) yörüngesinde dönen dev bir gezegen keşfetti. Keşif, gezegenlerin yıldızları öldükten sonra da hayatta kalmayı başarabileceğine işaret ediyor.
18.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Otobüs büyüklüğünde! Dünya'nın yakınından geçtiler
Otobüs büyüklüğünde! Dünya'nın yakınından geçtiler Gök bilimciler biri otobüs, diğeri otomobil büyüklüğünde iki gök taşının Dünya'nın yakınından geçtiğini bildirdi.
16.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Venüs'te yaşam izi olabilir iddiası! Venüs'te hayat var mı?
Venüs'te yaşam izi olabilir iddiası! Venüs'te hayat var mı? Venüs'ün etrafını çeviren bulutlarda canlı mikroorganizmalar olabileceği öne sürüldü.
14.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Gök bilimciler, astronomik bir nesne keşfetti
Gök bilimciler, astronomik bir nesne keşfetti Gök bilimciler, daha önce hiç gözlenmeyen astronomik bir nesne keşfetti.
24.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Öte gezegenlerde volkanik faaliyet yaygın olabilir
Öte gezegenlerde volkanik faaliyet yaygın olabilir Dünya'ya en çok benzeyen öte gezegenleri araştıran gök bilimciler, hepsinde volkanik faaliyet görülme ihtimalinin bulunduğunu tespit etti.
23.06.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Gök Bilimciler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gök bilimciler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.