Gıda Takviyesi

Gıda Takviyesi

Son dakika gıda takviyesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gıda takviyesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gıda takviyesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gıda Takviyesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gıda takviyesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 271 gıda takviyesi haberi bulunmuştur. Tüm gıda takviyesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor Yapay zeka ve algoritma gibi modern denetim modellerini devreye alan Maliye, sosyal medyadan gelen ihbarları tek tek dikkate alıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi
Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda yapacağı 13 deneyin 4'üne kadın eli değdi. Deneylerde, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 2 kadın bilim insanın çalışması yer aldı. Bir çalışmada uzayda bitkiler üzerine gen aktarımının yapılıp yapılmayacağı test edilirken, diğerinde ise Türkiye'nin Antarktika bölgesindeki istasyonundan toplanan mikroalglerin üretimi ilk kez uzayda deneniyor.
1.02.2024 Gündem
Leman Sam hastanede tedavi altına alındı! Sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi
Leman Sam hastanede tedavi altına alındı! Sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi Koronavirüse yakalanan sanatçı Leman Sam, hastanede tedavi altına alındı.
31.12.2023 Magazin
Bu altını yatırım için değil içmek için alıyorlar!  Gramı 1.400 lira
Bu altını yatırım için değil içmek için alıyorlar! Gramı 1.400 lira Bursa'da altın imalatçısı Ekrem Filiz, imalat işini bırakarak altını içilebilir hale getirdi. Altının içindeki zararlı bileşenleri imha ettiğini söyleyen Filiz, sadece yararlı mineraller bırakılarak bir çok hastalığa fayda sağladığını öne sürdü. Fİliz ürettiği altın tozuna bakanlıktan ek gıda takviyesi izni de aldığını söyledi.
31.07.2023 Yaşam
Uzman isim 'zarar verici' dedi ve uyardı: Sonuçları ağır olabilir
Uzman isim 'zarar verici' dedi ve uyardı: Sonuçları ağır olabilir Mevsim geçişlerinde pek çok kişi doktor kontrolü olmadan vitamin takviyesi alıyor. 'Hasta' olmamak adına alınan destek ürünler, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımı konusunda uyarılarda bulunsa da test yapmadan takviye ürün kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Dr. Tuğçe Hürkal bilinçsiz vitamin kullanımının yan etkilerine dikkat çekerek, "Vitamin takviyesi ya da desteği kullanma ihtiyacı duyan kişilerin hekime başvurup, uygun kan tahlillerinin yapılması ve eksik kalan vitamin ve minerallerin tespit edilmesi gerekiyor. Hekimler tarafından tahlillerde çıkan değerlere göre planlama yapılması uygun görülüyor.” diye konuştu
1.07.2023 Sağlık
Kapıkule'de 15 bin 400 elektronik sigara ele geçirildi
Kapıkule'de 15 bin 400 elektronik sigara ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda, yurda kaçak yoldan sokulmak istenen 15 bin 400 elektronik sigara ve 387 gıda takviyesi ele geçirildiğini açıkladı.
30.05.2023 Gündem
Balıklıgöl’ün suyu, deprem sonrası çamur rengine döndü
Balıklıgöl’ün suyu, deprem sonrası çamur rengine döndü Şanlıurfa’nın simgesi olan, dünyanın tek doğal akvaryumu olarak bilinen tarihi Balıklıgöl de depremden etkilendi. Berrak ve mavi olan gölün suyu, depremin ardından çamur rengini aldı.
17.02.2023 Gündem
Deprem bölgesinde AFAD kıyafetiyle hırsızlık rezaleti
Deprem bölgesinde AFAD kıyafetiyle hırsızlık rezaleti Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetinde deprem tüm yurdu sarstı. Kurtarma ekipleri enkaz altındaki kurtarmak için zamanla savaşırken hırsızlar yardım kuruluşlarına ait kıyafetleri giyerek boşaltılan evlerden hırsızlık yaptıkları belirlendi.
8.02.2023 Gündem
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike!
Eczane dışı satılan ilaçlardaki büyük tehlike! Sahte ilaç iddiaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir kutu dahi ilaç girişi olmamıştır, hiçbir hastada kullanılmadı” demişti. Eczane dışı satışlarda sahte ilaç riskinin arttığını belirten uzmanlar ise tüketicileri uyardı ve merdiven altı üretime dikkat çekti.
12.01.2023 Sağlık
Vitamin kullananlar dikkat! Sonuçları ağır olabilir
Vitamin kullananlar dikkat! Sonuçları ağır olabilir Mevsim geçişlerinde pek çok kişi doktor kontrolü olmadan vitamin takviyesi alıyor. 'Hasta' olmamak adına alınan destek ürünler, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımı konusunda uyarılarda bulunsa da test yapmadan takviye ürün kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Dr. Tuğçe Hürkal bilinçsiz vitamin kullanımının yan etkilerine dikkat çekerek, "Vitamin takviyesi ya da desteği kullanma ihtiyacı duyan kişilerin hekime başvurup, uygun kan tahlillerinin yapılması ve eksik kalan vitamin ve minerallerin tespit edilmesi gerekiyor. Hekimler tarafından tahlillerde çıkan değerlere göre planlama yapılması uygun görülüyor.” diye konuştu
29.09.2022 Sağlık
Samsun'da ‘aronia’ hasadı! 1 dekarda 50 bin TL net kazanç
Samsun'da ‘aronia’ hasadı! 1 dekarda 50 bin TL net kazanç Şekerleme, reçel, sos, salça, şerbet, meyve suyu ve karışımlarında, ayrıca kurutularak kuruyemiş karışımlarında, pasta, kek, turta, pankek ve çeşit ekmek yapımında kullanımı bilinen aronia meyvesinin Samsun’un Çarşamba ilçesinde hasadı yapıldı.
29.08.2022 Ekonomi
43 ilde eş zamanlı 'Dümen Operasyonu' başlatıldı! 226 kişi hakkında gözaltı kararı
43 ilde eş zamanlı 'Dümen Operasyonu' başlatıldı! 226 kişi hakkında gözaltı kararı Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca örgütlü şekilde mali suç işleyen gruplara yönelik sabah saatlerinde 43 ilde eş zamanlı “Dümen Operasyonu” başlatıldı. Operasyon kapsamında mali suç örgütleri üyesi 226 şahıs hakkında gözaltı kararı bulunurken, 268 şahıs ifadelerine başvurulmak üzere Emniyete davet edilecek. Operasyon kapsamında şu ana kadar 176 şüpheli gözaltına alındı.
16.06.2022 Gündem
108 yaşında koronavirüsü yendi: 'Herkes dikkat etsin'
108 yaşında koronavirüsü yendi: 'Herkes dikkat etsin' Rize’de 25 gün süren tedavinin ardından koronavirüsü yenen Gülten Saruhan (108), "Bu hastalığı da atlattık; insanlar dikkat etsinler, bu hastalıktan kurtulalım" dedi.
24.03.2022 Gündem
Kanserin şifası süper meyve! Aronya meyvesi bağışıklığı güçlendiriyor!
Kanserin şifası süper meyve! Aronya meyvesi bağışıklığı güçlendiriyor! Başta meme ve kolon olmak üzere kanseri önlemede etkin olan süper meyve aronya son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Vücut için adeta sağlık kalkanı olan aronyanın faydaları da saymakla bitmiyor. Peki, aronya meyvesinin faydaları neler? Eczacı Mehmet Müderrisoğlu aronya meyvesi hakkında bilgi verdi.
1.03.2022 Sağlık
Kanserin düşmanı! İşte dünyanın konuştuğu mucize meyve!
Kanserin düşmanı! İşte dünyanın konuştuğu mucize meyve! Düzenli kullanımda bağışıklığı güçlendiren, vücut için adeta sağlık kalkanı olarak görev yapan ‘süper meyve’ olumlu etkileriyle Türkiye’de de büyük ilgi görmeye başladı. Kolon ve meme kanserine etkili olan aronya meyvesi ile ilgili Eczacı Mehmet Müderrisoğlu ve Aylin Kalafatoğlu bilgi verdi. Peki, Aronya meyvesi nedir, faydaları nelerdir? Süper meyve Aronya meyvesi nasıl tüketilir? İşte merak edilenler...
5.02.2022 Sağlık
Gıda takviyesi alırken bunlara dikkat!
Gıda takviyesi alırken bunlara dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Cenkçi, gıda takviyesi kullanırken dikkat edilecek hususlar hakkında açıklamalarda bulundu. Cenkçi, ‘‘Gıda takviyesi alırken Avrupa Patent Ofisi’nden onaylanmış, klinik laboratuvar ortamında etkinliği kanıtlanmış olan onaylı gıda takviyeleri tercih edilmeli’’ dedi.
13.01.2022 Sağlık
Kolesterol ve diyabete karşı şifa! İyi gelmediği hastalık yok, yüzde 30...
Kolesterol ve diyabete karşı şifa! İyi gelmediği hastalık yok, yüzde 30... Kolesterolü azaltıyor, kalp krizi riskinin yüzde 30 düşürüyor. Lif, C vitamini, antioksidan ve antosiyaninler bakımından çok zengin. Kalp hastalıkları ve diyabet için risk faktörlerini azaltıyor. Günümüzde popüler sağlık gıda takviyesi olarak tüketilen bu besinler, idrar yolu ve mide enfeksiyonları riskini azaltıyor. Beyin sağlığına fayda sağlıyor, tip 2 diyabet riskine karşı da ilaç etkisi yapıyor.
8.12.2021 Sağlık
Vitaminler için kritik uyarı: Şifa yerine zehir olabilir
Vitaminler için kritik uyarı: Şifa yerine zehir olabilir TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, Kovid-19 salgını ve havaların soğuması gibi nedenlerle rağbet gören vitaminler için, "Gıda takviyesi olsalar bile saklanma koşullarına riayet edilmeden eczane dışında satışları, fayda yerine zarar getirir ve zehirlenme riskini arttırır" uyarısında bulundu.
26.10.2021 Sağlık
Koronavirüs tedavisi gören çocuklarla ilgili 'ilaç' açıklaması
Koronavirüs tedavisi gören çocuklarla ilgili 'ilaç' açıklaması Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs tedavisi gören çocuklarda hiç ilaç kullanmadıklarını belirterek, "Biz baştan beri çocuklarda hiçbir ilaç kullanmadık. Elde kesin deliller olmadığı sürece bir ilacı ya da aşıyı çocuklara uygulamanız mümkün değil. Biz çocuk ateşlendiğinde ateş düşürücü, belli belirtileri varsa onlara yönelik tedaviler, bol sıvı alması ve izole edilmesi şeklinde bir yaklaşım uyguladık, şu anda da aynı şeyi uyguluyoruz" dedi.
29.09.2021 Gündem
Kolajen hapları gerçekten işe yarıyor mu?
Kolajen hapları gerçekten işe yarıyor mu? Kemiklerin, cildin, kasların, tendonların ve bağların ana yapı taşlarından biri olan kolajen kan damarları, kornealar ve dişler de dahil olmak üzere vücudun diğer birçok bölümünde bulunan önemli proteinlerden biri. Kolajen kullanımına dikkat çeken Dr.Yüksel Büküşoğlu: "Ağızdan alınan kolajen takviyeleri, sindirim sisteminden geçtikten sonra vücuda ilk alındığı gibi aynen ‘kolajen’ olarak kullanılamıyor.” diye konuştu.
3.09.2021 Sağlık
Gereksiz kullanılan vitaminler DNA hasarına yol açıyor!
Gereksiz kullanılan vitaminler DNA hasarına yol açıyor! Vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı, sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma veya enerji kazanmak gibi gerekçelerle günümüzde giderek artıyor. Kişinin yeterli ve dengeli beslenmesi durumunda vücudunda vitamin eksikliği olmayacağını söyleyen Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, vitaminler gıda takviyeleri ilgili önemli bilgiler verdi.
15.08.2021 Sağlık
Gereksiz vitamin ve gıda takviyesi kullanımı DNA hasarına yol açabilir
Gereksiz vitamin ve gıda takviyesi kullanımı DNA hasarına yol açabilir Vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı, sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma veya enerji kazanmak gibi gerekçelerle günümüzde giderek artıyor. Kişinin yeterli ve dengeli beslenmesi durumunda vücudunda vitamin eksikliği olmayacağını söyleyen Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, vitaminler gıda takviyeleri ilgili önemli bilgiler verdi.
14.08.2021 Sağlık
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat Karaciğeri siroz ve kanser gibi ölümcül hastalıklardan korumanın yollarını açıklayan Prof. Dr. Onur Yaprak, “İlk olarak Hepatit B ve C’den korunun ya da tedavi ettirin. Hijyene dikkat edin. Alkolden uzak durun. Karaciğer yağlanmasından korunun. Kullandığınız ilaçlara dikkat edin. Kimyasal maddelere uzun süreli maruz kalmaktan uzak durun. Aflatoksine dikkat edin. Tüketeceğiniz sebze ve meyveleri bol su ile yıkayın. Kültür mantarı dışındaki mantarları tüketmeyin. Genetik faktörler için kontrolünüzü yaptırın” dedi.
9.08.2021 Sağlık
Orman yangınlarından son dakika haberleri! Termik santraldeki yangında yeni gelişme: Manavgat, Bodrum, Marmaris, Milas...
Orman yangınlarından son dakika haberleri! Termik santraldeki yangında yeni gelişme: Manavgat, Bodrum, Marmaris, Milas... Orman yangınlarıyla mücadele tüm Türkiye'de devam ediyor. Yangınların devam ettiği bölgelerde havadan ve karadan söndürme işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Bakan Pakdemirli, Hatay Dörtyol, Isparta Eğirdir, Karabük ve Adana Feke yangınlarının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şu ana kadar çıkan 189 yangından 174'ünün kontrol altına alındığını açıkladı. Altun'un paylaştığı görselde, saat 12.00 itibari ile 6 ilde 15 yangının devam ettiği bilgisi yer aldı.
5.08.2021 Gündem
Hangi durumlarda gıda takviyesi almalıyız?
Hangi durumlarda gıda takviyesi almalıyız? Gıda takviyeleri; besinlerin hap, tablet, kapsül ve sıvı formlarda olan şeklidir. Gıda takviyeleri, vitamin, mineral, aminoasitler, esansiyel yağ asitleri, posa, çeşitli bitkiler ve bitkilerin ekstrelerini de içermektedir. Gıda takviyeleri, normal beslenmeye ek olarak kullanılmalıdır. Peki, gıda takviyeleri yararlı mı yoksa zararlı mı? Diyetisyen Hülya Çağatay konu hakkında bilgiler verdi.
25.06.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gıda Takviyesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gıda takviyesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.