Eskişehir Valiliği

Eskişehir Valiliği

Son dakika eskişehir valiliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eskişehir valiliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eskişehir valiliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eskişehir Valiliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eskişehir valiliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 262 eskişehir valiliği haberi bulunmuştur. Tüm eskişehir valiliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eskişehir'de, dilencilere para vermek yasaklandı! Dikkat çeken karar
Eskişehir'de, dilencilere para vermek yasaklandı! Dikkat çeken karar Eskişehir Valiliği, çocuklar ve engelli bireylerden kağıt mendil, yara bandı, çiçek, su ve benzeri ürünlerin satın alınmasının, dilencilik yapan kişilere, dilendirilen çocuk veya engellilere para verilmesinin yasaklandığını açıkladı.
12.10.2023 Yaşam
Vali değişikliği 2023! Resmi Gazete Kararları (10 AĞUSTOS 2023) Hangi illerin valisi değişti? 57 ile vali ataması yapıldı: Hangi valiler görevden alındı, hangileri merkeze çekildi?
Vali değişikliği 2023! Resmi Gazete Kararları (10 AĞUSTOS 2023) Hangi illerin valisi değişti? 57 ile vali ataması yapıldı: Hangi valiler görevden alındı, hangileri merkeze çekildi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen vali atamalara ilişkin kararlar belli oldu. Atama kararlarına göre; Adana Valisi Süleyman Elban, İzmir Valiliğine, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Valiliğine, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Valiliğine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Valiliğine atandı. 10 Ağustos Resmi Gazete kararları ile beraber yeni vali atamaları gerçekleşince vatandaşlar hangi illerin valisi değişti? Resmi Gazete kararları neler? Hangi valiler görevden alındı, hangileri merkeze çekildi? Sorularına yanıt aramaya başladı.
10.08.2023 Gündem
Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Erol Ayyıldız göreve başladı
Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Erol Ayyıldız göreve başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Emniyet Genel Müdürü olarak atanan Erol Ayyıldız göreve başladı.
27.06.2023 Gündem
İlk 3 ay içinde hizmete sunulacak! Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu
İlk 3 ay içinde hizmete sunulacak! Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu Eskişehir’de katıldığı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022’de büyük oranda tüm Türkiye’deki okul binalarının güçlendirme çalışmalarını yaptık ama eksik kalanlar var. Dolayısıyla 2023 yılında artık güçlendirme çalışmalarını ülkemizin eğitim sisteminin gündeminde çıkaracağız. Türkiye’de en güvenli yerlerin okullar olduğunu tüm Türkiye’ye göstermiş olacağız” dedi.
6.01.2023 Eğitim
MEB görevden aldı! Müdürden öğrencilere iğrenç istismar
MEB görevden aldı! Müdürden öğrencilere iğrenç istismar Eskişehir'de müdürü olduğu ortaokulda 11 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Mustafa Kartaler (46) hakkında, çocukların cinsel istismarı, cinsel taciz ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 69 yıldan 149 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddanamede sanığın suçlamaları kabul etmediği, "Kesinlikle hiçbir öğrencime kötü niyetle bakmadım. Ben bütün öğrencilerime ‘aç mısınız yemek ısmarlayayım mı?’ şeklinde söylemlerde bulunurum. Bunda kötü niyetim yoktur" dediği de yer aldı.
20.09.2022 Yaşam
Şehit polis memuru Hüseyin Duman, son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis memuru Hüseyin Duman, son yolculuğuna uğurlandı İstanbul'da şüphelilerin bulunduğu otomobili takip ederken motosikletiyle TIR’a çarpıp yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Hüseyin Duman (24), memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
12.05.2022 Gündem
Etkinlik yasağı getirilmişti! Eskişehir Valiliği'nden kararın nedenine ilişkin açıklama
Etkinlik yasağı getirilmişti! Eskişehir Valiliği'nden kararın nedenine ilişkin açıklama Eskişehir Valiliği’nin, kentte 15 günlük süreyle alınan etkinlik yasağı kararına müzik festivali yapmayı planlayan organizasyon şirketinin yaptığı itiraz üzerine mahkemeye verdiği yazılı savunmada, Bursa'daki terör saldırısının örnek gösterilip, Anadolu Fest'in güvenlik riski taşıdığının belirtildiği ifade edildi.
12.05.2022 Gündem
Cinayetten yargılanıyordu! Eski futbolcu Sezer Öztürk'ün cezası belli oldu
Cinayetten yargılanıyordu! Eski futbolcu Sezer Öztürk'ün cezası belli oldu Cinayetten yargılanan eski Futbolcu Sezer Öztürk, "tahrik altında kasten öldürme", "tahrik altında yaralama" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından toplamda 14 yıl 7 Ay hapis cezasına çarptırıldı.
12.05.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Böyle günlerde kardeşliğin önemi daha iyi anlaşılıyor
TBMM Başkanı Şentop: Böyle günlerde kardeşliğin önemi daha iyi anlaşılıyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Güçlünün haklıya meydan okuduğu böyle günlerde sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin önemi çok daha iyi anlaşılıyor. Yunus Emre, bu nedenle Anadolu'da en çok makamı olan kişidir" dedi.
3.03.2022 Siyaset
Müdür 10 kız öğrenciye cinsel istismarda bulundu! İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı! İğrenç olay
Müdür 10 kız öğrenciye cinsel istismarda bulundu! İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı! İğrenç olay Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 10 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla ortaokul müdürü Mustafa Kartaler’in tutuklanmasının ardından bakanlık kararıyla görevinden alındı. Cırıt'ın yerine, İstanbul'dan Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’ın atandığı belirtildi.
17.02.2022 Yaşam
Okul müdürü 'çocuğa karşı cinsel taciz' suçuyla tutuklandı! 'Öğrenciler için tehlikeli'
Okul müdürü 'çocuğa karşı cinsel taciz' suçuyla tutuklandı! 'Öğrenciler için tehlikeli' Eskişehir'de Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nda 10 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan okul müdürü Mustafa Kartaler, çıkarıldığı mahkemece ‘çocuğa karşı cinsel taciz ve cinsel istismar’ suçlarından tutuklandı. Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu’nun okul müdürü Kartaler'in sicili hakkında daha önce Eskişehir Valiliği’ne ‘uyarı’ yazısı gönderip, halen okul müdürü olmasının öğrenciler için tehlike arz ettiğini ifade ettiği ortaya çıktı.
15.02.2022 Gündem
Valilikler son dakika açıkladı: İdari izinli sayılacaklar
Valilikler son dakika açıkladı: İdari izinli sayılacaklar Valilikler son dakika açıkladı. Birçok ilde resmi olarak idari izinli sayılacaklar. Yurt genelinde etkisi sürdüren kar yağışı sonrası valiliklerden art arda açıklamalar geldi. Pazartesi günü engelli ve hamile personellerin izinli sayılacağı belirtildi.
23.01.2022 Gündem
O ilde flaş kısıtlama kararı! İnsan ve işyeri yoğunluğu olan yerlerde yasaklandı...
O ilde flaş kısıtlama kararı! İnsan ve işyeri yoğunluğu olan yerlerde yasaklandı... Eskişehir Valiliği, yapılacak olan kutlama, anma ve eğlence amaçlı etkinlikler için güzergah kısıtlaması getirildiğini açıkladı.
20.01.2022 Gündem
Yasak geldi! O ilimizde flaş karar, saat 24:00'den sonra artık...
Yasak geldi! O ilimizde flaş karar, saat 24:00'den sonra artık... O ilimizde flaş yasak kararı. Resmen açıklandı. Hepsini kapsıyor. Eskişehir Valiliği, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni önlemler aldı. En çok vaka artışı üçüncü il olan kentte saat 24.00’ten sonra konaklama tesisleri ve yeme ­içme yerlerinde müzik yayınları ile nikah ve düğünlerde canlı müzik yapılması yasaklandı.
7.01.2022 Gündem
Eskişehir’de müzik yayınları 24.00’a kadar sürecek
Eskişehir’de müzik yayınları 24.00’a kadar sürecek Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından korona virüsle mücadele kapsamında; konaklama tesisleri, yeme-içme mekânları, nikâh ve düğün merasimlerinde canlı müzik de dâhil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00’a kadar yapılmasına karar verildi.
7.01.2022 Gündem
Bir ilde koronavirüs alarmı! Etkinlikler iptal edildi
Bir ilde koronavirüs alarmı! Etkinlikler iptal edildi Eskişehir'de en az iki doz aşı olan kişilerin oranı yüzde 85'e ulaşmasına rağmen artan koronavirüs vakalarının ardından hastanelerde test kuyrukları uzadı. Covid-19 nedeniyle evlerinde tedavi görenlerin sayısı, son 1 haftada 8 bin 678'den 14 bin 485 kişiye yükseldi. Valilik, toplu etkinlikler için maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaparken, Büyükşehir Belediyesi ise ocak ayında yapılması planlanan sergi, tiyatro ve konser organizasyonlarının iptal edildiğini duyurdu.
3.01.2022 Yaşam
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde...
HGS ile ilgili flaş açıklama! Üniversitelerde... Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi, Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahlarını turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayırdı. Üniversitedeki 5 farklı sendika, araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlemesine tepki gösterip kararın iptali için dava açtı.
8.10.2021 Gündem
Aşı ve PCR testi kararı! İptal edildi...
Aşı ve PCR testi kararı! İptal edildi... Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika gelişmesi! Koronavirüs aşısı olmayan öğrenciler hakkında kritik karar. PRC testi isteniyordu, artık değişti. Üniversite öğrencilerinden 2 doz aşı olmayanlar için istenen PCR testi zorunluluğu iptal edildi.
5.10.2021 Gündem
Valilikten son dakika koronavirüs kararı! Tamamen yasaklandı
Valilikten son dakika koronavirüs kararı! Tamamen yasaklandı Eskişehir Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek toplanmalarının yasaklandığını açıkladı. Yasağa rağmen bir grup öğrenci, parkta bir araya gelerek sosyal mesafe kuralına uygun olarak eylem yaptı.
23.09.2021 Gündem
Eskişehir'de yürüyüş ve basın açıklamaları 15 gün yasaklandı
Eskişehir'de yürüyüş ve basın açıklamaları 15 gün yasaklandı Eskişehir Valiliği, kentte yapılacak her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklamalarının 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
6.08.2021 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen duyuruldu, bu illerde...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen duyuruldu, bu illerde... Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Açıklamalar peş peşe yapıldı. Valilikler yasak kararlarını duyurdu. Yasak kararı alınan kent sayısının giderek artması bekliyor. Çok sayıda ilde harekete geçildi. Yangın haberlerinin ardından ormanlara girişlere yasak getirildi. Valilikler vatandaşlara ormanlara giriş yasağı kararlarının tüm ayrıntılarını tek tek açıkladı. Yeni eklenen illerle birlikte sayı artmaya devam ediyor. İşte yasak kararı alınan tüm iller...
3.08.2021 Gündem
SMA’lı Toprak, diyetle tedavi umudunu sürdürüyor!
SMA’lı Toprak, diyetle tedavi umudunu sürdürüyor! Eskişehir’de Zehra ile Reyhan Yavaş çiftinin 4 yaşına giren Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip2 hastası çocukları Toprak’ın tedavi masrafı olan yaklaşık 20 milyon lirayı toplamak için valilik izniyle başlatılan bağış kampanyası sürerken, anne ve babası hem kaslarını güçlendirmeye hem de 13,5 kiloya ulaşmaması için diyet yaptırarak büyük mücadele veriyor. Diyetle umutlarının sürdüğünü ifade eden baba Reyhan Yavaş, “Tedavisi 13,5 kiloya kadar uygulanabiliyor. Bizim 900 gramımız kaldı. Gerçekten Toprak'a bir şeyler yedirmemek, 4 yaşındaki bir çocuğa yememeyi anlatmak, yememesini tavsiye etmek çok zor” dedi.
1.08.2021 Sağlık
Onlarca kişinin PCR testi karıştı iddiası! Hastaneden açıklama geldi
Onlarca kişinin PCR testi karıştı iddiası! Hastaneden açıklama geldi Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 90 kişinin Covid-19 PCR test sonuçlarının veri giriş programında yapılan hatayla karıştığı iddia edildi. Testi pozitif olmasına rağmen veri giriş hatasıyla kişilerin PCR testleri negatif görünürken, negatif olanlar ise pozitif olduğu sanılarak evlerinde ilaç tedavisine alındı. Yanlışlık ise yapılan kontroller sonrasında fark edilerek test sahipleri tek tek aranarak bilgilendirildi. Eskişehir Valiliği de konuyla ilgili inceleme başlattı, hastaneden konuyla ilgili açıklama geldi.
29.03.2021 Gündem
Eskişehir için flaş yasak kararı! 15 gün yapılamayacak
Eskişehir için flaş yasak kararı! 15 gün yapılamayacak Eskişehir Valiliği, kentte yapılacak her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, oturma eylemi ve basın açıklamalarının 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
8.02.2021 Gündem
Hastanede 'kumar' skandalı! Harekete geçildi; 5 kişi açığa alındı
Hastanede 'kumar' skandalı! Harekete geçildi; 5 kişi açığa alındı Eskişehir’de bir kamu hastanesinde aralarında doktor, sağlık memuru, temizlik personeli ve güvenlik görevlisinin bulunduğu bazı kişilerin acil servis ofis odasında iskambille ‘kumar’ oynadığı iddia edilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler üzerine Eskişehir Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğü’nce hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan 14 kişiden 5’i açığa alındı.
25.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Eskişehir Valiliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eskişehir valiliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.