Arkeoloji Müzesi'nde geometri tarihini değiştirecek tablet
Arkeoloji Müzesi'nde geometri tarihini değiştirecek tablet Babil'e ait 3 bin 700 yıllık tablet, yıllardır İstanbul'da sergileniyor. İstanbul'a gelerek inceleme yapan Avustralyalı bir matematikçi, 3 bin 700 yıllık bir kil tablet üzerinde bilinen en eski uygulamalı geometri örneği olduğunu açıkladı. İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Rahmi Asal ise, "Üzerindeki geometrik ayrıntılardan ilk matematik tablet olduğu düşünülse de aslında biz arkeologlar biliyoruz ki bu daha öncelere dayanıyor" dedi.
9.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Matematik netlerini nasıl arttırabilirsiniz?
Matematik netlerini nasıl arttırabilirsiniz? Matematik, YKS’de adayların en çok zorlandığı derslerden biri. Bu nedenle de çözülen her soru, adayları binlerce kişinin önüne taşıyabiliyor. TYT matematiğinde sayılar, problemler, işlem yeteneği büyük bir yer tutuyor. Geometride ise günlük hayattan herhangi bir nesne, soru olarak çıkabilir. AYT sorularında da bilgiyi kullanarak yorum yapmanız beklenebilir.
29.05.2019 Eğitim
‘Müfredatta olmayan iki soru çıktı iptal edilmeli’
‘Müfredatta olmayan iki soru çıktı iptal edilmeli’ Eğitimciler, geometride uzay analitiğiyle ilgili müfredat dışı iki soru olduğunu ve bunun öğrencileri zorladığını belirtti
11.06.2017 Eğitim
Sabah yapılan matematik derslerinde başarı yüksek
Sabah yapılan matematik derslerinde başarı yüksek İngiltere’deki Royal Holloway Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, matematik ve geometri gibi derslerin sabah saatlerinde verilmesinin çocukların başarı oranını büyük ölçüde artırdığını ortaya koydu.
12.04.2017 Sağlık