Arkeoloji Müzesi

Arkeoloji Müzesi

Son dakika Arkeoloji Müzesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Arkeoloji Müzesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Arkeoloji Müzesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arkeoloji Müzesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arkeoloji müzesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 546 arkeoloji müzesi haberi bulunmuştur. Tüm arkeoloji müzesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milliyet Arkeoloji'de Antiokheia'dan Antakya'ya yolculuk
Milliyet Arkeoloji'de Antiokheia'dan Antakya'ya yolculuk Milliyet Arkeoloji Dergisi, 2023 yılında yaşanan deprem felaketin yıl dönümünde, bu ay okurlarına Hatay özel sayısını sunuyor
17.02.2024 Gündem
Tarihi yapılar için çalışma başlatıldı! Bakan Ersoy detayları anlattı
Tarihi yapılar için çalışma başlatıldı! Bakan Ersoy detayları anlattı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık depremlerde zarar gören tarihi yapılar için çalışma başlatıldığını açıkladı.
3.08.2023 Gündem
3 bakan son durumu açıkladı: Sel felaketinde can kaybı 20'ye yükseldi
3 bakan son durumu açıkladı: Sel felaketinde can kaybı 20'ye yükseldi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da açıklama yaptı. Bakanlar, afet bölgesindeki son durumu ve alınan önlemleri açıkladı.
20.03.2023 Gündem
Bakan Ersoy: 42 noktada keşif çalışmaları başladı, 50'den fazla eser kurtarıldı
Bakan Ersoy: 42 noktada keşif çalışmaları başladı, 50'den fazla eser kurtarıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Afet Kazı Başkanlığı’nın hayata geçtiğini belirterek, "Hatay’da çalışma kapsamına giren 180 nokta, diğer deprem bölgelerinde ise 15 yapı tespit edildi. İlk etapta 42 noktada keşif çalışmaları başladı ve tamamlananlarda da kazı çalışmaları yapılıyor. 20’sinde kazı çalışmaları bitti ve bu noktalarda 50’den fazla eser kurtarıldı" dedi.
14.03.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesindeki tarihi yapıları ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 11 şehirdeki hasar gören müze ve ören yerlerine müdahale edildiğini, bölgedeki yapıları tekrar ayağa kaldırmak için bakanlık olarak fon ayırdıklarını ve mart ayında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
17.02.2023 Gündem
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu Deprem Türkiye’nin en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu. Nemrut, Zeugma, Göbeklitepe iki depremi hasarsız atlattı. Hatay Arkeoloji Müzesi kısmen hasar gördü. Tarihi Hatay Meclis Binası ve Anadolu’daki ilk cami olan Habib-i Neccar Camisi yıkıldı.
10.02.2023 Gündem
2 bin 500 yıllık aşk mesajının sırrı çözüldü
2 bin 500 yıllık aşk mesajının sırrı çözüldü Dört medeniyete başkentlik yapmış Unesco’ya aday dünyaca ünlü tarihi kent İznik’te Arkeoloji müzesinin yapımı tamamlandı. Kısa süre içerisinde resmi açılışı yapılacak olan müze ilk kez İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi. Dünyanın en önemlilerinden biri olmaya aday müzenin içerisinde bulunan Büyük İskender’in generallerinden Antigonos’a ait lahit mezarın üzerine işlenmiş duygusal mesaj ise herkesi şaşırtacak. Müze 5 bin yıllık tarihe ev sahipliği yapmasıyla da dikkatleri çekiyor.
15.01.2023 Gündem
30 yıl sonra tekrar ortaya çıktı! 'Bizim için heyecan verici'
30 yıl sonra tekrar ortaya çıktı! 'Bizim için heyecan verici' Çanakkale'de çok sayıda su kaynağını içerisinde barındırdığı için mitolojide 'Bin pınarlı İda' olarak geçen Kaz Dağları'ndan beslenen, 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'nda, kuraklık nedeniyle 10 milyon metreküp su kaldı. Barajın su seviyesinin düşmesiyle Skepsis Antik Kenti'ne ait yaklaşık 1500 yıllık hamam ve kilise kalıntıları tekrar gün yüzüne çıktı.
25.11.2022 Yaşam
Helenistik dönemden 2 pişmiş toprak heykelcik, ilk kez sergide
Helenistik dönemden 2 pişmiş toprak heykelcik, ilk kez sergide İzmir Arkeoloji Müzesi'nde, biri kayıkta insan ile maymun arası varlığa benzeyen canlının tasvir edildiği diğeri ise 'Zeus'un, Aitolia Kralı Thestios'un kızı ve Sparta Kralı Tyndareus'un karısı 'Leda'yı baştan çıkarmak için büründüğü kuğunun tasvir edildiği, Helenistik döneme ait pişmiş topraktan yapılmış 2 eser, ilk kez sergilenmeye başlandı. Kayıkçı heykelciğinin İzmir'in Urla ilçesindeki Klazomenai Antik Kenti'nde, kuğu heykelciğinin ise Aliağa'daki Kyme Antik Kenti'nde bulunduğu belirtildi. İzmir Arkeoloji Müzesi Uzmanı Elvan Tural Tercan, 2 eseri de nadir buluntulardan olduğu için sergilediklerini söyledi.
9.11.2022 Kültür Sanat
Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?
Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı? 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı tatili 28 Ekim Cuma saat 13.00’te başlıyor, 29 Ekim Cumartesi 00.00’da sona erecek. 1 buçuk günlük tatili değerlendirmek isteyen vatandaşlar “Müzeler resmi tatillerde açık mı, 29 Ekim 2022 müzeler açık mı?” sorularına yanıt aranıyor.
27.10.2022 Gündem
Beykoz’da Roma ve Bizans dönemine ait binlerce eser ele geçirildi
Beykoz’da Roma ve Bizans dönemine ait binlerce eser ele geçirildi İstanbul'un Beykoz ilçesinde bir iş yerine yapılan operasyonda Roma, Bizans ve Helenistik döneme ait binlerce tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlerin pişmiş toprak küp (pithos), sütun parçası, musluk, ahşap sandıklar, mezar taşı parçaları gibi birbirinden farklı nitelikte olduğu ve sayılarının binleri bulduğu tespit edildi. Operasyonda ele geçirilen ürünlerin incelenmesi için 9 kişilik uzman ekip görevlendirildi.
13.08.2022 Gündem
Beykoz'da 10 TIR dolusu tarihi eser ele geçirildi
Beykoz'da 10 TIR dolusu tarihi eser ele geçirildi Beykoz'da yapılan operasyonda Roma, Bizans ve Helenistik dönemine ait binlerce "Pitos" ve "Amfora"ya el konuldu. Operasyonda ele geçirilen eserlerin 9 kişilik arkeolog ekibiyle inceleneceği öğrenildi. 
12.08.2022 Yaşam
19'uncu Bodrum Bale Festivali'ne yoğun ilgi
19'uncu Bodrum Bale Festivali'ne yoğun ilgi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye'nin ilk ve tek bale festivali olan 'Bodrum Bale Festivali' 19'uncu kez sanatseverlerle buluştu. Bodrum Kalesi'nde yapılan etkinliğe yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.
7.08.2022 Kültür Sanat
Sinop’ta neler yapılır, ne yenir? 29 maddede ‘yapmadan dönmeyin’ listesi
Sinop’ta neler yapılır, ne yenir? 29 maddede ‘yapmadan dönmeyin’ listesi Yaz tatilinde Sinop’ta neler yapılabileceğini araştıranlar için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün 29 maddede oldukça zengin ‘yapmadan dönmeyin’ listesi ziyaretçilerin önerilerine sunuluyor.
18.07.2022 Kültür Sanat
Bakan Karaismailoğlu: 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadık
Bakan Karaismailoğlu: 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı Arkeolojik ve Endüstriyel Miras Parkı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Haydarpaşa Gar Sahasına 3 hatlı giriş, 4 adet peron hattı ve 210 metre uzunluğunda 3 adet yolcu peronu, kuşak hattı, liman bağlantı hattı ve liman bölgesinde oluşturulacak gara hat imalatı yapacağız. Nasıl ki 20 yıldır ülkemizin kaderini birilerinin eline bırakmadıysak, 20 yılda asırlık hizmeti ortaya koyduysak. Ortaya koyduğumuz projelerimizi hayata geçirirken de sadece ve sadece vatandaşlarımızı düşündüğümüzü bilmenizi istiyorum" dedi. 
25.06.2022 Ekonomi
2 bin 800 yıllık mühür ilk kez sergilendi
2 bin 800 yıllık mühür ilk kez sergilendi Erken arkaik dönemde yaşayan rahiplerce dini törenlerde kullanılan ve tanrı onayını sembolize eden 2 bin 800 yıllık mühür, ilk kez İzmir'de ziyarete sunuldu. İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal, "Daha çok törensel amaçlı kullanılır. Önemi, üzerinde Apollon tasvirinin bulunmasıdır" dedi.
26.05.2022 Kültür Sanat
İzmir'de evde bulunan 'tsantsa'lar dikkat çekmişti! İade edilecek
İzmir'de evde bulunan 'tsantsa'lar dikkat çekmişti! İade edilecek İzmir'in Aliağa ilçesinde bir ev ve depoya yapılan operasyonlarda ele geçirilen farklı dönemlere ait tarihi eser ve 'tsantsa' olarak adlandırılan insan başlarının da içinde olduğu 1045 eserin bir kısmı raporlandı. Eserlerden 870’inin Anadolu kökenli arkeolojik eser olduğunun tespit edildiğini anlatan İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal, "Tsantsalar' gibi Güney Amerika, Afrika ve Mısır kökenli eserlerin raporları tamamlandığında ise bu eserler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkelerin ilgili birimleriyle temas kurularak iade edilecek" dedi.
20.05.2022 Yaşam
Emine Erdoğan: Müzeler, halk eğitiminin önemli bir merkezi
Emine Erdoğan: Müzeler, halk eğitiminin önemli bir merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ziyaretinde, "Müzeler, halk eğitiminin önemli bir merkezi. Mesela, bu çatı altında kadın girişimcilere cam zanaatının öğretilmesi, kültür aktarımının ve zanaatın yaşatılma çabasının kıymetli bir örnekliğidir. Kültüre ve tarihe böyle büyük bir hizmetin, milattan önce 3 bin yılına uzanan Kaman'da yürütülmesi son derece sevindirici" dedi.
18.05.2022 Siyaset
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı
200 yıllık genelevin altından çıkanlar herkesi şaşırttı Beyoğlu Belediyesi tarafından kültür-sanat merkezine dönüştürme projesi kapsamında yıkılan Karaköy’deki genelevin hafriyat çalışmaları sırasında Osmanlı hamamı ve sinagog kalıntıları bulundu.
14.04.2022 Yaşam
Aydın Valisi Aksoy: Müzedeki 80 bin eser incelendi, herhangi bir sorun yok
Aydın Valisi Aksoy: Müzedeki 80 bin eser incelendi, herhangi bir sorun yok Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ve biri polis 3 kişinin tutuklandığı tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili müfettişlerin ve oluşturulan komisyon üyelerinin müzedeki eserlerle ilgili yaptığı incelemenin tamamlandığını açıkladı. Vali Aksoy, "Müzedeki 80 bin eserin incelemesi tamamlandı. Gerek müfettişlerimiz gerek uzman arkadaşlarımız burada yaptıkları çalışmalarla ortaya koydular ki müzede herhangi bir sorunumuz bulunmamaktadır." diye konuştu.
13.04.2022 Gündem
Bakan Ersoy: Önümüzdeki yıl Portakal Çiçeği Karnavalı'na destek vereceğiz
Bakan Ersoy: Önümüzdeki yıl Portakal Çiçeği Karnavalı'na destek vereceğiz Adana'da 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sadece kültür, sanat ve turizm değil, gastronomiyle de desteklenen bir karnaval oldu. Bakanlık olarak başarılı buluyoruz. Önümüzdeki sene itibarıyla destek vereceğiz" dedi.
26.03.2022 Ekonomi
Müze müdürü ve 3 kişi tutuklandı! Dünyaca ünlü sanatçının heykeline sahte rapor!
Müze müdürü ve 3 kişi tutuklandı! Dünyaca ünlü sanatçının heykeline sahte rapor! Aydın emniyeti tarafından düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 36 kişiden, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız dahil 4 kişi tutuklandı. Yıldız'ın, polis ekiplerince durdurulan otomobilde bulunan ve 18'inci yüzyıla ait olduğu değerlendirilen, heykeltıraş Donatello'nun 'Davut' heykeline 'sahte' raporu verdiği ancak Ege Üniversitesi'ndeki inceleme sonrası orijinal olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan polis memuru Muhammet Dağ da ifadesinde, heykeli müze müdürü adına satmak için müşteri aradığını itiraf etti.
25.03.2022 Yaşam
11 ilde tarihi eser operasyonu: Müze müdürü ve 33 şüpheli gözaltında
11 ilde tarihi eser operasyonu: Müze müdürü ve 33 şüpheli gözaltında Aydın merkezli 11 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ile bazı müze çalışanlarının da olduğu 34 şüpheli, gözaltına alındı.
21.03.2022 Yaşam
Samsun'da 18 bin arkeolojik eser sergilenmeyi bekliyor
Samsun'da 18 bin arkeolojik eser sergilenmeyi bekliyor Samsun'da, 6 yıl önce yapımına başlanan ancak ekonomik gerekçelerle bir süren durdurulan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatı, tekrar başladı. Projenin tamamlanması ile çoğu depolarda tutulan 18 bin arkeolojik ve etnografik eser, müzede sergilenecek.
10.02.2022 Kültür Sanat
Sivas'ın neyi meşhur? Sivas'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Sivas'ın neyi meşhur? Sivas'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Kültürel yapısı ve doğal güzellikleri ile bilinen Sivas, özellikle yöresel mutfağı ile dikkat çekiyor. İç Anadolu'da bulunan Sivas aynı zamanda turist çeken yerlerden biri. Peki, Sivas'ın neyi meşhur? İşte Sivas'ın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
9.02.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Arkeoloji Müzesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arkeoloji müzesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.