Gensoru

Gensoru

Son dakika gensoru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gensoru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gensoru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gensoru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gensoru gelişmeleri de dahil olmak üzere 486 gensoru haberi bulunmuştur. Tüm gensoru haberleri aşağıda listelenmiştir.
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü?
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım ne günü, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım günü, BM tarafından 1999 yılında kadına karşı şiddete önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan edildi.
25.11.2022 Gündem
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi?
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi? 28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı? "Postmodern darbe" ifadesiyle Türk siyaset tarihine geçen 28 Şubat darbesinin üzerinden tam 25 yıl geçti. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlarla, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin kurduğu koalisyon hükümeti dağılmıştı. Ardından Refah Partisi kapatılmış, Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı konulmuştu. Peki, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı, 28 Şubat darbesi nedir?
28.02.2022 Gündem
Yunanistan'da Türk malı maske şoku: Rezil oldular...
Yunanistan'da Türk malı maske şoku: Rezil oldular... Yunanistan'da ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon’un (SYRİZA), pandemi ve geçen pazartesi günü Atina’daki kar fırtınasının yol açtığı kaos için hükümetin istifası talebiyle parlamentoya verdiği soru önergesi görüşmelerinin ikinci gününde yani cumartesi, milletvekillerine 10’ar adet yüksek korumalı Maske dağıtılacağı açıklandı.
31.01.2022 Dünya
Kabine ile ilgili dikkat çeken detay! AK Parti yılbaşından önce sunacak
Kabine ile ilgili dikkat çeken detay! AK Parti yılbaşından önce sunacak AK Parti, sivil, özgürlükçü yeni anayasa çalışmalarında sona geldi. MHP'nin 120 maddeden oluşan anayasa teklifini geçtiğimiz aylarda kamuoyuna açıklamasının ardından gözler Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı AK Parti'ye çevrildi. AK Parti yeni anayasa çalışmasında sona gelirken, yeni anayasa teklifinin yılbaşından önce kamuoyuna açıklanacağı ifade edildi.
30.09.2021 Gündem
İsveç Başbakanı Stefan Löfven görevinden istifa etti
İsveç Başbakanı Stefan Löfven görevinden istifa etti İsveç'te Başbakan Stefan Löfven, 21 Haziran'da parlamentoda güvenoyu alamadığını belirterek istifa ettiğini açıkladı.
28.06.2021 Dünya
Mesut Yılmaz öldü mü? Eski başbakan Mesut Yılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü?
Mesut Yılmaz öldü mü? Eski başbakan Mesut Yılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Mesut Yılmaz öldü mü? Neden öldü? Eski Başbakanlardan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz vefat etti. Mesut Yılmaz 2019 yılı Ocak ayından bu yana tümörler ile uğraşıyordu. En son Mayıs ayında beyinde saptanan tümör nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Bir süredir hastanede devam ediliyordu. Mesut Yılmaz kimdir, kaç yaşında?
30.10.2020 Gündem
İran'da Ruhani'ye büyük şok! Harekete geçtiler
İran'da Ruhani'ye büyük şok! Harekete geçtiler İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur, ülkedeki sorunların sorumlusu olarak gösterdiği Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hakkında azil soruşturması başlatılması için milletvekillerine destek çağrısında bulundu.
17.10.2020 Dünya
Kuveyt'te hükümet istifa etti!
Kuveyt'te hükümet istifa etti! Kuveyt'te hükümetin istifa ettiği açıklandı.
14.11.2019 Dünya
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi
TBMM Başkanı Şentop yasama yılını değerlendirdi TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk yılı ile ondan önceki parlamenter sistemin iki yasama yılını mukayese ettiğimizde, kanun sayısı bakımından parlamentonun daha fazla kanun çıkarttığını söyleyebiliriz." dedi. Şentop, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM'nin 27. Dönem 2. Yasama Yılı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
26.07.2019 Siyaset
TBMM Başkanı Mustafa Şentop canlı yayında önemli açıklamalar
TBMM Başkanı Mustafa Şentop canlı yayında önemli açıklamalar Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Prof. Dr. Mustafa Şentop, CNN TÜRK-Kanal D'de yayınlanan 'Tarafsız Bölge Özel'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.
20.07.2019 Gündem
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den flaş atama!
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den flaş atama! İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, istifa eden Eğitim Bakanı Muhammed Bathai'nin yerine Cevad Hüseyni'yi bakan vekili atadı.
9.06.2019 Dünya
Dünya bu haberi bekliyordu! Reddedildi
Dünya bu haberi bekliyordu! Reddedildi İngiltere Başbakanı Theresa May'in AB ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşması İngiliz parlamentosunda yapılan oylamada reddedildi. İngiltere Avam Kamarası anlaşmayı 202'ye karşı 432 oyla reddetti. Brexit kararı sonrası AB Komisyonu Başkanı Juncker yaptığı açıklamada, "İngiltere'nin en kısa zamanda niyetine açıklık getirmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı. İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin Lideri Jeremy Corbyn, Başbakan Theresa May hükümetine karşı güvensizlik oylaması talep ettiğini açıkladı.
16.01.2019 Dünya
Son dakika... Büyük gün! 'Planımı hızlandıracağım'
Son dakika... Büyük gün! 'Planımı hızlandıracağım' İngiltere Başbakanı Theresa May'den son dakika Brexit açıklamaları geldi. May, Brexit planında ısrarcı olduğunu yineledi.
15.01.2019 Dünya
İngiltere'de yarın kritik gün
İngiltere'de yarın kritik gün İngiliz parlamentosu hükümetin AB ile vardığı Brexit anlaşmasını yarın oylayacak.
14.01.2019 Dünya
Son dakika... Fransa'da kriz! Perşembe günü...
Son dakika... Fransa'da kriz! Perşembe günü... Fransa'da sol partilerin Macron hükümetine karşı gensoru önergesi verdiği bildirildi. Gensoru önergesi 13 Aralık perşembe günü meclis genel kurulunda oylanacak.
12.12.2018 Dünya
Cevad Zarif'ten olay yaratacak itiraf: İran'da kara para aklama vardır
Cevad Zarif'ten olay yaratacak itiraf: İran'da kara para aklama vardır İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, kara para aklamayla ilgili iddialarının arkasında durarak, bütün dünyada olduğu gibi İran'da da kara para aklama olayının olduğunu söyledi.
2.12.2018 Dünya
İran'da flaş istifa!
İran'da flaş istifa! İran'da ekonomik krize koşut hükümette ayrılma rotasına giren yetkililere Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi de eklendi.
20.10.2018 Dünya
Meclis Başkanı Binali Yıldırım'dan flaş sözler!
Meclis Başkanı Binali Yıldırım'dan flaş sözler! Meclis'in yeni yasama dönemi başladı. Genel Kurul, Meclis Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Açılışta konuşan Yıldırım, mikrofonun sesinin bir kaç saniye geç açılması üzerine “Kimse TBMM’nin sesini kısamaz" diyerek espri yaptı. Konuşmasında 15 Temmuz'a vurgu yapan Yıldırım, "FETÖ'cü hainler 15 Temmuz gecesi ağır silahlarla harekete geçtiler. Gazi Meclis o gece dimdik ayakta durdu. Kur saldırısında Meclis dik durdu" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Meclis'e geldi.
1.10.2018 Siyaset
Yeni Meclis'te ilk çalışma bugün
Yeni Meclis'te ilk çalışma bugün Yeni sistem ile 600'e çıkan vekil sayısına göre yeniden düzenlenen Meclis'te ilk çalışma bugün yapılacak. TBMM'de 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde uzun dönemli çalışma bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından başlayacak. Yasama yılı, çalışma ilkelerinin oluşturulması ve teamüllerin geliştirilmesi açısından parlamentoda ‘dönüşüm süreci’ olacak.
1.10.2018 Siyaset
Katalonya liderinden "kendi geleceğine karar verme hakkı" talebi
Katalonya liderinden "kendi geleceğine karar verme hakkı" talebi İspanya merkezi hükümeti ile Katalonya Özerk Yönetimi hükümeti başkanları, geçen yıl başlayan, benzeri daha önce yaşanmamış bağımsızlık yanlısı girişimlerin ardından "ilişkilerin normalleştirilmesi" amacıyla ilk kez doğrudan görüşme gerçekleştirdi.
9.07.2018 Dünya
Yunanistan hükümeti karıştı!
Yunanistan hükümeti karıştı! Makedonya isim sorununda varılan anlaşma yüzünden Yunanistan'da hükümet ortağı ANEL partisinden bir milletvekili daha istifa etti.
26.06.2018 Dünya
Anlaşma tamam! Ülkenin ismi değişiyor
Anlaşma tamam! Ülkenin ismi değişiyor Yunanistan ve Makedonya "isim sorunu" anlaşmasını imzaladı. Anlaşma Makedonya'nın isminin "Kuzey Makedonya Cumhuriyeti" anlamına gelen "Republika Severna Makedonija" olarak değiştirilmesini ve ülkenin AB ve NATO üyeliklerine yönelik Yunanistan'ın vetosunun kaldırılmasını öngörüyor. Öte yandan, tören alanına yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta üç binden fazla kişi, anlaşmaya karşı protesto gösterisi düzenledi.
17.06.2018 Dünya
İspanya'nın yeni başbakanı Sanchez yemin etti
İspanya'nın yeni başbakanı Sanchez yemin etti Sosyalist Başbakan Pedro Sanchez, İncil veya haç olmadan yemin ederek görevi resmen devraldı.
2.06.2018 Dünya
24 Haziran 2018 seçiminde süreç nasıl işleyecek
24 Haziran 2018 seçiminde süreç nasıl işleyecek AK Parti ve MHP'nin, seçimin 24 Haziran 2018'de yapılmasına ilişkin ortak önergesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildikten sonra, cumhurbaşkanının onayına sunulmaksızın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
19.04.2018 Siyaset
Sığınmacıya yumruk atmıştı, bakan oldu!
Sığınmacıya yumruk atmıştı, bakan oldu! Adalet ve Göç Bakanlığına getirilen Sandberg'in 1997'de bir sığınmacıya yumruk attığı belirtildi. Norveç Adalet ve Göç Bakanı olarak atanan Per Sandberg'in, 1997 yılında bir sığınmacıya yumruk attığı belirtildi.
22.03.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gensoru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gensoru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.