Gen Haritası

Gen Haritası

Son dakika gen haritası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gen haritası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gen haritası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gen Haritası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gen haritası gelişmeleri de dahil olmak üzere 50 gen haritası haberi bulunmuştur. Tüm gen haritası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin genetik haritası 'Gen Bankası'nda bulunuyor
Türkiye'nin genetik haritası 'Gen Bankası'nda bulunuyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İzmir ve Ankara’daki iki gen bankamızda 120 bin genetik materyali koruma altında tutuyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında her bakımdan referans alınan bir Tohum Gen Bankası'na sahibiz" dedi.
6.04.2024 Gündem
Türk bilim insanları arıların gen haritasını çıkaracak
Türk bilim insanları arıların gen haritasını çıkaracak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Veterinerlik Fakültesinde görevli bilim insanları, Türkiye'deki arıların hastalıklara karşı dirençlerini ortaya koymak için gen haritalarını çıkaracak.
5.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Rahim ağzı kanseri cerrahisinde anne olma şansı korunuyor
Rahim ağzı kanseri cerrahisinde anne olma şansı korunuyor Prof. Dr. Vardar, "Son araştırmalar, rahmi koruyacak şekilde tümörlü bölgenin alınmasının rahmi almak kadar etkili olduğunu gösterdi." dedi.
31.10.2020 Sağlık
'Corona' ile ilgili şok eden çalışma!
'Corona' ile ilgili şok eden çalışma! İstanbul'da 4 hastadan alınan Kovid-19 virüsünün genetik haritası çıkarıldı. Virüsün genetik mutasyonlarından Avrupa kaynaklı olduğu anlaşıldı. Bu mutasyon, hastalığın şiddetini artırmasa da PCR testlerinin duyarlılığını etkileyebiliyor. Çalışmayı yürüten Prof. Dr. Sadrettin Pençe, “Yalancı negatif sonuçların engellenmesi için PCR testlerinin periyodik olarak bu mutasyonlara göre revize edilmesi gerekli. Ayrıca İstanbul’daki bir hasta ile Kayseri’deki bir hastaya bile farklı virüs bulaşmış olabilir” dedi.
22.06.2020 Corona Virüsü
Corona virüs aşısıyla ilgili önemli gelişme!
Corona virüs aşısıyla ilgili önemli gelişme! Erciyes Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, aşı geliştirme çalışmaları için kritik öneme sahip olan corona virüsün tüm gen haritasının çıkarıldığını duyurdu.
14.04.2020 Corona Virüsü
Genetik bilimciden corona virüs açıklaması: Virüsün atası ABD
Genetik bilimciden corona virüs açıklaması: Virüsün atası ABD Bilim insanları, bir ilk olarak dünyayı kasıp kavuran corona virüs salgınına ilişkin geçtiğimiz hafta gen dizilimini tamamen çözmeyi başardığını duyurdu. Salgının genetik özellikleri ile ilgili bir açıklama da İngiliz genetik bilimci Peter Forster'den geldi. Forster, dünya genelinden elde edilen 160 corona virüs genetik şifresinin incelendiği ve A tipi corona virüsün ABD ve Avustralya'daki hastalarda görüldüğü açıkladı.
11.04.2020 Corona Virüsü
Rus bilim insanları corona virüsünün gen haritasını çıkardı
Rus bilim insanları corona virüsünün gen haritasını çıkardı Rus bilim insanları tarafından corona virüsü olarak bilinen Covid-19'un gen haritasının çıkarıldığı açıklandı.
19.03.2020 Dünya
Milli ilaç için geri sayım başladı
Milli ilaç için geri sayım başladı İzmir Biyoteknoloji ve Genom Merkezi, milli ilaç için kolları sıvadı. Merkezde gen haritası çıkarılacak ve Türk genine özel ilaç üretilecek. 500 kişilik bilimsel kadronun üreteceği ilaçlar, ihracata da yönlendirilecek
28.06.2017 Ekonomi
Türkiye, kanser gen haritasını çıkarıyor
Türkiye, kanser gen haritasını çıkarıyor Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla, "Türkiye'nin kanser gen haritası" çıkarılacak...
18.01.2016 Yaşam
NATO projesiyle 1450 ailenin kanser olmalarını engelledik
NATO projesiyle 1450 ailenin kanser olmalarını engelledik Türkiye kanserle mücadelede yeni bir yönteme geçiyor; Kanser hastalarının gen haritasını kişiye özgü tedavi İstanbul Üniversitesi Onkoloji’den Prof. Dr. Hülya Yazıcı kendilerinin 20 yıldır bu yöntemi uyguladığını söyledi
25.05.2015 Yaşam
Mamutların gen haritası çıkarıldı
Mamutların gen haritası çıkarıldı Farklı türleri son buzul çağında Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika'da yaşamış ve nesli tükenmiş mamutların gen haritası çıkarıldı...
24.04.2015 Bilim ve Teknoloji
Eğer kötü ellere geçerse...
Eğer kötü ellere geçerse... İnsanın amansız hastalıklarla mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor...
7.02.2015 Bilim ve Teknoloji
Türkiye kanser ilacı üretecek
Türkiye kanser ilacı üretecek Türkiye, 1 trilyon doları zorlayan küresel ilaç pazarına "oyuncu" olarak girecek. İki ayaklı tarihi proje ile Türkiye başta kanser olmak üzere dünyanın en önemli ilaç üreticileri arasında yerini almak için düğmeye bastı.
29.09.2021 Gündem
Kemoterapi tarih olacak!
Kemoterapi tarih olacak! İngiltere’de geliştirilen bir genetik tedavi yöntemi sayesinde kanser hastaları şifa bulacak.
4.08.2014 Sağlık
140 bilim adamı 10 yıl bunun için uğraştı
140 bilim adamı 10 yıl bunun için uğraştı Başlarında Yale’den Türk Prof...
1.05.2014 Yaşam
Gen araştırmasının ilginç sonucu!
Gen araştırmasının ilginç sonucu! Türkler de en az Fransızlar kadar...
9.05.2013 Yaşam
Kansere umut Türk doktordan!
Kansere umut Türk doktordan! Kanserle mücadele eden doktorlar Time'ın kapağında
26.03.2013 Dünya
O müdür geri döndü!
O müdür geri döndü! 'O çocukları yürümeden yok edin' demişti
29.09.2021 Gündem
İnsanlık tarihinde bir ilk!
İnsanlık tarihinde bir ilk! Bilimadamları uzun yıllardır hayali kurulan süreci sonunda tamamladı
6.09.2012 Sağlık
Adeta kopyası gibi!
Adeta kopyası gibi! Kuşadası'ndaki Kadıkalesi'nde yapılan kazı çalışmaları ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı
27.07.2012 Yaşam
O müdür için karar verildi
O müdür için karar verildi "Çocuk doğduktan sonra analizi yapılsın. Vatana, millete, bu ülkeye zararlıysa yok edilsin" demişti
8.06.2012 Yaşam
O müdür beraat etti!
O müdür beraat etti! "Vatana millete zararlı çocuk yürümeden yok edilsin" diyen müdür özür diledi, beraat etti
29.09.2021 Gündem
Fetusun gen haritası çıkarıldı!
Fetusun gen haritası çıkarıldı! Anne ve babasından alınan kan ve tükürük örnekleriyle fetusun, anne karnındayken, gen haritası çıkarıldı...
7.06.2012 Sağlık
Hitler özentisi müdür açığa alındı
Hitler özentisi müdür açığa alındı ERZURUM’da Yakutiye Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Huzur toplantısı’na katılan Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın "Emniyette suçluların kanını alıp gen haritası çıkarsınlar...
29.09.2021 Gündem
Anne kanından çıkardılar
Anne kanından çıkardılar Doğmamış bebeklerin DNA dizilimini ve genetik hastalıklarını öğrenmek için yeni yöntem...
10.12.2010 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gen Haritası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gen haritası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.