Gebze Teknik Üniversitesi

Gebze Teknik Üniversitesi

Son dakika Gebze Teknik Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gebze Teknik Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gebze Teknik Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gebze Teknik Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gebze teknik üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 165 gebze teknik üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm gebze teknik üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı
Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün’ü atadı.
5.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: PKK'sından FETÖ'süne tüm terör örgütleriyle anlaştılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: PKK'sından FETÖ'süne tüm terör örgütleriyle anlaştılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi'nin açılışında "Bugün Kocaeli Şehir Hastanemiz Allah’a hamdolsun 1218 yatağıyla, deprem izolatörlü modern inşaatıyla, her türlü imkana sahip birimleriyle gerçekten şu an bakıyorum iftihar ediyorum. Rabbime hamdolsun, bize böyle bir hastaneyi Kocaeli’ye de yapmayı nasip etti. Ben şimdi buradan sesleniyorum, ülkemizin parası olanlarına. Artık hastalarınızı Cleveland’a göndermeyin. İşte Cleveland burada" dedi.
15.04.2023 Gündem
Bakan Varank TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı
Bakan Varank TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Söylenenin aksine üniversitelerimizin insan kaynağı kapasitesi, araştırma altyapıları kapasitesi hamdolsun günden güne gelişiyor. Artık dünya basınında Türk teknoloji girişimcilerinin başarılarıyla ilgili haberler görmek kimse için sürpriz değil" dedi. Varank törende, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçlarını da açıkladı; ilk sırada ODTÜ, ikinci sırada Sabancı Üniversitesi, üçüncü sırada ise İstanbul Teknik üniversitesi yer aldı.
1.04.2023 Ekonomi
Japon Yer Bilimci Kaneda: Aynı günde 2 büyük depremi daha önce tecrübe etmedim
Japon Yer Bilimci Kaneda: Aynı günde 2 büyük depremi daha önce tecrübe etmedim Japonya Kagawa Üniversitesi’nde görevli Yer Bilimci Prof. Dr. Yoshiyuki Kaneda aynı günde 2 büyük depremin yaşanmasının kendisini de şaşırttığını belirterek, “Aynı günde olan bu kadar 2 büyük depremi daha önce hiç tecrübe etmedim, bilmiyorum. Japonya’da buna benzer 2016 yılında Kumamoto’da oldu. 6.6 büyüklüğünde bir deprem oldu, 2 gün sonra 7.3 büyüklüğünde başka bir deprem oldu ve hasar yarattı, fakat Kahramanmaraş depremleri kadar büyük değildi” dedi.
14.02.2023 Gündem
Avrupa Yetenek Zirvesi 30 ülkeden gençleri bir araya getirdi
Avrupa Yetenek Zirvesi 30 ülkeden gençleri bir araya getirdi Avrupa Yetenek Zirvesi'nde, bilişim alanında yetenekli gençlere doğru dijital araçların nasıl sağlanacağı konusu masaya yatırıldı.
10.12.2022 Eğitim
Türkiye ile Tayvan arasında İHA Teknolojisi alanında önemli iş birliği
Türkiye ile Tayvan arasında İHA Teknolojisi alanında önemli iş birliği Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Dronepark’ta bulunan İHA üreticisi Fly BVLOS Technology, İHA teknolojisi alanında dünya pazarında önemli bir atılım gerçekleştirerek Tayvan’da İHA teknolojisi alanında çalışan UAV Technology Center’a ortak oldu.
11.08.2022 Bilim ve Teknoloji
ÖSYM Başkanlığı'na Bayram Ali Ersoy atandı
ÖSYM Başkanlığı'na Bayram Ali Ersoy atandı Son dakika gelişmesi. Halis Aygün'den boşalan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı koltuğuna Bayram Ali Ersoy getirildi. Atama kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
3.08.2022 Gündem
Yerli İHA ‘Jackal’ İngiltere'ye İngiltere'de
Yerli İHA ‘Jackal’ İngiltere'ye İngiltere'de Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)Teknopark’ta geliştirilen asgari 15 kilogram taşıma kapasitesine ve 130 kilometre menzile sahip insansız hava aracı (İHA) ‘Jackal’ın ihracatına başlandı.
28.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank ilk kez duyurdu! İşte ilk 10 üniversite
Bakan Varank ilk kez duyurdu! İşte ilk 10 üniversite Son dakika haberi... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı'nda değerlendirmelerde bulundu. "İstikrar ve öngörülebilirliği sağlamak temel hedefimiz" diyen Bakan Varank, "Bugün kamuoyunun ve üniversitelerimizin özellikle beklediği hususu da buradan ilan etmiş olacağız" ifadesinde bulundu. Bakan Varank, TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ni de ilk kez açıkladı.  
21.12.2021 Ekonomi
'Akıllı maske' kullanıcılarına rahat nefes aldıracak
'Akıllı maske' kullanıcılarına rahat nefes aldıracak Gebze Teknik Üniversitesinde akıllı teknolojilerle geliştirilen maske, sahip olduğu iki ayrı kanal sayesinde kullanıcının aldığı ve verdiği havanın birbirine karışmasını engelliyor.
18.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Üniversite öğrencileri insansız 'uzay keşif aracı' üretti
Üniversite öğrencileri insansız 'uzay keşif aracı' üretti Gebze Teknik Üniversitesi öğrencilerince 6 ay içerisinde tasarlanıp prototipi üretilen uzay keşif aracı, engebeli arazide otonom şekilde ilerleyip nesnelerden aldığı örnekleri analiz edebiliyor.
12.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank’tan Aziz Sancar açıklaması: Genç bilim insanlarıyla çalışacak
Bakan Varank’tan Aziz Sancar açıklaması: Genç bilim insanlarıyla çalışacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar adına doktora sonrası araştırma bursu programı başlatacaklarını belirterek, “Bu özel programda doktora sonrası araştırma yapacak genç bilim insanlarını Aziz hocamız bizzat seçecek ve kendi laboratuvarında 2 yıl boyunca doktora sonrası araştırmalarda onlarla beraber çalışacak" dedi.
29.09.2021 Bilim ve Teknoloji
İnsansız Hava Aracı "Sancak"ın montajı bitti
İnsansız Hava Aracı "Sancak"ın montajı bitti Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Dronepark'ta faaliyet gösteren şirket tarafından montajı tamamlanan "Sancak" adlı İnsansız Hava Aracı (İHA), faydalı yük taşıma ve pilot eğitimi verme aşamasına getirildi.
17.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Orman yangınlarının etkili olduğu alanlar haritalandırıldı
Orman yangınlarının etkili olduğu alanlar haritalandırıldı Akdeniz Bölgesi'nde orman yangınlarının etkilediği alanlar, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Harita Mühendisliği Bölümü İleri Uzaktan Algılama Teknoloji Laboratuvarı'nda optik ve termal uydu görüntüleri kullanılarak haritalandırıldı.
7.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Orman yangınlarıyla mücadele son dakika haberleri! Alevlerden kaçmak için ırmağa atladılar: 2 saat ölümü ensemizde hissettik...
Orman yangınlarıyla mücadele son dakika haberleri! Alevlerden kaçmak için ırmağa atladılar: 2 saat ölümü ensemizde hissettik... Yangın bölgelerinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Antalya'nın Manavgat ilçesinde ormanlarını kül eden korkunç yangında çok sayıda sera da alevlere direnemedi. Yeni kurduğu 1.5 milyonluk serası yanan Serkan Güngör, ‘Alevlerden kaçmak için ırmağa atladık, 2 saat ölümü ensemizde hissettik’ diye konuştu. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Harita Mühendisliği Bölümü İleri Uzaktan Algılama Teknoloji Laboratuvarı'nda optik ve termal uydu görüntüleri kullanılarak haritalandırıldı. İşte nefes kesen ölüm kalım mücadelesinin tüm detayları...
7.08.2021 Gündem
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha...
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha... Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 İHA için 10 ülkeyle sözleşme aşamasında olduklarını söyledi. Bayraktar, TB3'ün de 2022 yılında ilk uçuşunu yapacağını, motorunun TEI tarafından geliştirildiği bilgisini paylaştı.
4.08.2021 Ekonomi
Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması! 'Balık yiyip denize girebilirsiniz'
Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması! 'Balık yiyip denize girebilirsiniz' Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı sonrası basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla denize girebilirler, güven içerisinde balık yiyebilirler" dedi.
14.07.2021 Gündem
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor Gebze Teknik Üniversitesinde geliştirilen, led ışıkla aktif hale gelerek ağızdaki zararlı bakteri ve mikropları 3 dakikada yüzde 99 oranında temizleyen akıllı nanomoleküller içeren diş macunu ile diş fırçası, seri üretimle kullanıma sunulacak.
13.07.2021 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN ile SAHA İstanbul arasında 'Sanayileşme Etkinliği'
ASELSAN ile SAHA İstanbul arasında 'Sanayileşme Etkinliği' Ankara'da ASELSAN, SAHA İstanbul üye firmaları ile Sanayileşme Etkinliği'nde bir araya geldi. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, "SAHA İstanbul'a üye olan ilk vakıf şirketlerinden biri olarak, iş birliğine devam ediyoruz ve bu çerçevede yoğun bir sinerji oluşturduğumuza inanıyoruz. Hali hazırda SAHA üyesi olan 250'yi aşkın firma ile aktif olarak çalışıyoruz; hatta 50 stratejik ortağımızın 17'si SAHA üyesi firmalardan oluşuyor" dedi.
8.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Bu Türkiye'de ilk harita! Çoğalıp aşağı doğru kendini yayıyor
Bu Türkiye'de ilk harita! Çoğalıp aşağı doğru kendini yayıyor Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Harita Mühendisliği Bölümü tarafından, Marmara Denizi'nde görülen müsilajın (deniz salyası) optik ve termal uydu görüntüleri kullanılarak yoğunluk ve zamansal değişim haritaları çıkarıldı.
12.06.2021 Gündem
Türkiye drone için İngiltere'deki iki okulla iş birliği yapacak
Türkiye drone için İngiltere'deki iki okulla iş birliği yapacak Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), İngiltere'deki iki drone eğitim okuluyla yaptığı iş birliği çerçevesinde Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) uyumlu yeni nesil İHA2, İHA3 pilot eğitimi ile sivil drone üretimine katkı sağlayacak.
14.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Gebze Teknik Üniversitesinde 3D biyoyazıcı geliştirildi
Gebze Teknik Üniversitesinde 3D biyoyazıcı geliştirildi Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nde organ ve doku mühendisliği çalışmalarında kullanılan yüksek teknolojili cihazlar geliştirmek için kurulan GBA TECH firması, tasarımı tamamen Türk mühendislere ait 3D biyoyazıcı geliştirdi.
24.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk akademisyen uluslararası başarı elde etti
Türk akademisyen uluslararası başarı elde etti Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İşletme Fakültesi Strateji Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ekber Akgün, uluslararası "Yeni Ürün Geliştirme Araştırmacıları Listesi"ne girmeyi başardı.
16.02.2021 Bilim ve Teknoloji
YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var, ne zaman başlıyor?
YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var, ne zaman başlıyor? Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da birer konuşma yaparak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla 'YÖK Anadolu Projesi'nin hayata geçirildiğini duyurdu. Proje kapsamında, belirlenen bazı alanlarda gelişimi desteklenmek istenen genç üniversiteler, akademik insan gücü ve araştırma altyapısı bakımından daha kıdemli üniversitelerle eşleştirildi. YÖK akademik kariyer-liyakat projesi nedir? YÖK Anadolu Projesi hangi üniversitelerde var?
5.02.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Gebze Teknik Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gebze teknik üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.