Gazbir

Gazbir

Son dakika GAZBİR haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan GAZBİR ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını GAZBİR haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gazbir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gazbir gelişmeleri de dahil olmak üzere 56 gazbir haberi bulunmuştur. Tüm gazbir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evdeki doğal gaz tehlikesi! Sakın yapmayın, büyük risk taşıyor
Evdeki doğal gaz tehlikesi! Sakın yapmayın, büyük risk taşıyor İstanbul ve Ankara’da meydana gelen doğal gaz patlamalarının ardından aboneleri uyaran uzmanlar, çürük sarımsağa benzer kokunun alınması halinde Alo 187 doğal gaz hattına haber verilmesini, ortamın hemen havalandırılmasını istiyor.
30.09.2023 Ekonomi
Binalarda yeni dönem başlıyor! 3 ile öncelik verildi
Binalarda yeni dönem başlıyor! 3 ile öncelik verildi İstanbul, Bursa ve Eskişehir’de 1.5 milyon bina için harekete geçildi. Doğal gaz şebekesi 2002 öncesi illerde binalara ‘gaz stop’ sistemi kurulacak. Depremde gaz, genel değil bina bazlı kesilecek.
1.04.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Modüler reaktörler gündemimizde
Bakan Dönmez: Modüler reaktörler gündemimizde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Konvansiyonel nükleer santrallerin yanı sıra 'SMR' adıyla bilinen küçük ve orta ölçekli modüler reaktörler de artık gündemimizde. İnşallah inşası süren ve planladığımız nükleer santrallerimizin yanı sıra SMR’ları da enerji portföyümüze ekleyeceğiz" dedi.
19.01.2023 Ekonomi
Doğal gaz faturaları ile ilgili son dakika açıklaması: 5 bin lira
Doğal gaz faturaları ile ilgili son dakika açıklaması: 5 bin lira Havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar doğal gaz faturalarını düşünmeye başladı. Dünya genelinde yaşanan enerji krizi en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor. Yaklaşan kış aylarıyla beraber de konutlara gelecek doğalgaz faturalarının ne kadar olacağı merak konusu. Öte yandan alınacak küçük önlemlerle doğal gaz faturasını düşürmek de mümkün.
29.11.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Evlere giriyor
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Evlere giriyor Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazı gelecek yılın ilk çeyreğinde evlere ulaştırmak için hazırlanan Türkiye, diğer yandan karadaki sahalarında da doğal gaz üretimine devam ediyor.
25.09.2022 Yaşam
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 21 azaldı
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 21 azaldı Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi. Haziran ayında resmen değişti. GAZBİR, Haziran 2022’de Türkiye’nin doğal gaz tüketiminin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azaldığını açıkladı. Konutlarda tüketilen doğal gaz tüketimi ise yüzde 4 arttı.
7.09.2022 Ekonomi
Ucuz doğal gaz açıklaması! GAZ-BİR duyurdu
Ucuz doğal gaz açıklaması! GAZ-BİR duyurdu GAZ-BİR’in Avrupa ülkelerini kapsayan sektör raporuna göre Avrupa başkentlerinde en pahalı doğalgazı kullanan şehir Amsterdam oldu. Aynı raporda en ucuz doğalgazı kullanan başkent ise Ankara olarak kayıtlara geçti.
19.07.2022 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz faturaları düşecek! EPDK'dan faturalarla ilgili önemli karar! Her yıl...
Elektrik ve doğal gaz faturaları düşecek! EPDK'dan faturalarla ilgili önemli karar! Her yıl... Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları için EPDK harekete geçti. Faturaların yerli yazılımla düşürülmesi için kollar sıvandı. Yazılımın büyük bölümünün yurt dışından olduğu belirlenirken, ilk alım için 160 milyon dolar, her yıl lisans ücreti içinde 35 milyon dolar ödendiği tespit edildi. Atılan adım sayesinde faturalar üzerindeki önemli bir maliyetin ortadan kaldırılacağı ifade ediliyor.
12.07.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 14 arttı
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 14 arttı Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti. Yüzde 14 arttı. Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Türkiye’nin doğalgaz tüketiminin Mart ayında bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında arttığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
13.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 28 arttı
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 28 arttı Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme. Resmen açıkladılar. Yüzde 28 oranında arttı. 2021 yılında Türkiye’de konutlarda doğal gaz tüketimi yüzde 4 artarak toplam tüketim içinde yüzde 28 ile ikinci en büyük paya sahip oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
16.05.2022 Ekonomi
Kademeli doğalgaz tarifesi nedir? Kademeli fatura sistemi nasıl uygulanacak, adım adım işleyişi?
Kademeli doğalgaz tarifesi nedir? Kademeli fatura sistemi nasıl uygulanacak, adım adım işleyişi? Elektrik faturalarındaki TRT ve enerji fonu kesintisinin kaldırılmasının ardından hükümet elektrik ve doğalgaz faturalarında bir uygulamaya daha gidiyor. Faturalara kademeli ücretlendirme sistemi geliyor. Peki, Kademeli doğalgaz tarifesi nedir, kademeli fatura sistemi nasıl uygulanacak? İşte adım adım faturalarda kademeli ücretlendirme sistemi…
24.12.2021 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik faturalarında yeni dönem! Düşük fatura devri!
Doğal gaz ve elektrik faturalarında yeni dönem! Düşük fatura devri! Doğal gaz ve elektrik faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! Vatandaşlar artık daha az fatura ücreti ödeyecek. Buna göre; abonelerin aylık tüketim miktarları incelenerek, en geniş tüketim grubunun ortalama tüketimi belirleniyor. Yapılan çalışmada bu limitin aylık 150 kilovatsaat olarak ortaya çıktığı belirtiliyor. Bu limite kadar 1. kademe birim fiyat, bu limiti aşanlar için ise 2. ve 3. kademe birim fiyatlar oluşturulacak. Kademeler 50 kW'lik dilimler halinde bölünecek ve her kademe aşımında kilovat birim fiyatı yüzde 10 artacak. Örneğin, 1. kademe altında elektrik tüketenler 'bir lira'lık birim maliyetinin yüzde 10 altında fatura öderken, 150 -200 kW arasında tüketim yapanlar ilave kW için birim başına '1 lira', 200-250 kW arası tüketim yapanlar ilave kW başına '1 lira 10 kuruş', 250 kW üzeri tüketim yapanlar ise ilave kW başına '1 lira 20 kuruş' ödeyecekler. Böylece 1. kademe tüketimden bütün vatandaşlar 'düşük ücretten' yararlanırken, zamlı tarifeyi sadece ilave tüketim yapanlar ödeyecek.
24.12.2021 Ekonomi
Çalışmalar arttı! Ağır sanayide fosil yakıtların yerini...
Çalışmalar arttı! Ağır sanayide fosil yakıtların yerini... Hidrojeni enerji sektöründe kullanmaya dönük destek politikaları geliştiren yaklaşık 20 ülke, kimya, petrokimya, demir, çelik ve diğer madenlerin üretimi ve işletimi için gerekli olan enerjiyi sürdürülebilir ve temiz kaynaklardan sağlamayı amaçlıyor.
26.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Uzmanlar açıkladı: Yılda 6 milyar dolar cepte kalacak
Uzmanlar açıkladı: Yılda 6 milyar dolar cepte kalacak Türkiye'nin Karadeniz'de Tuna-1 ve Amasra-1 kuyularında keşfettiği doğal gaz sahalarında yılda 20 milyar metreküp üretim yapılmasıyla ithalat faturasının yıllık 5-6 milyar dolar azalacağı tahmin ediliyor.
4.06.2021 Ekonomi
Türkiye'den 'hidrojen' hamlesi! Resmen hayata geçti, İlk kez...
Türkiye'den 'hidrojen' hamlesi! Resmen hayata geçti, İlk kez... Türkiye'de ilk defa doğal gazla hidrojenin karıştırılarak evsel cihazların beslenmesi projesi hayata geçirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2021 yılı içinde, sektör temsilcileri ve vatandaşın görüşlerini alarak Türkiye'nin hidrojen stratejisini oluşturacaklarını bildirdi.
2.04.2021 Ekonomi
Doğal gaz geliyor! Türkiye'de bir ilk
Doğal gaz geliyor! Türkiye'de bir ilk Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme. Türkiye'de bir ilk. Projesini bakanlık yaptı. Hidrojenin, Konya’da kurulan laboratuvarda doğal gaz ile harmanlanıp, temiz enerji olarak vatandaşlara ulaştırılması hedefleniyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen hidrojenin doğal gazla harmanlanmasından elde edilen kompozit gazın kullanımıyla temiz enerjinin orta vadede tüm Türkiye'ye yayılması öngörülüyor.
2.04.2021 Ekonomi
Ek rezerv müjdesi! Vatandaşın cebine yansıyacak, daha ucuz...
Ek rezerv müjdesi! Vatandaşın cebine yansıyacak, daha ucuz... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen müjdeyi açıkladı ve Karadeniz'de bulunan ek rezervin miktarını yukarı yönlü revize etti. Böylece, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği toplam gaz miktarı 405 milyar metreküpe yükseldi. Yapılan hesaplamalara göre, söz konusu keşfin potansiyel ekonomik değeri mevcut fiyatlarla yaklaşık 85-90 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Peki bulunan bu rezerv vatandaşın cebine nasıl yansıyacak? Uzmanlar açıkladı...
17.10.2020 Ekonomi
Doğal gazda yeni dönem! Fatura, abonelik ve...
Doğal gazda yeni dönem! Fatura, abonelik ve... Milyonlarca doğal gaz abonesini ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Doğal gaz dağıtım şirketleri, müşteri hizmetlerinde ve iç tesisat proje uygunluk kontrollerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasına başlıyor.
16.09.2020 Ekonomi
Doğal gazda yeni dönem! 'HES' kodu uygulaması başlıyor
Doğal gazda yeni dönem! 'HES' kodu uygulaması başlıyor Doğal gaz dağıtım şirketleri, müşteri hizmetlerinde ve iç tesisat proje uygunluk kontrollerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasına başlıyor.
16.09.2020 Ekonomi
Doğal gaz ödemeleri ile ilgili flaş açıklama! 'Bazı istisnai durumlar...'
Doğal gaz ödemeleri ile ilgili flaş açıklama! 'Bazı istisnai durumlar...' GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, doğal gazda kıyasen fatura düzenlemesinin karantina bölgeleri veya sosyal izolasyonun sağlanamayacağı bazı istisnai durumlarda geçerli olacağını belirterek, "Bunun dışındaki abonelerin sayaç okuma ve faturalandırma süreçlerinde bir değişiklik olmayacak." ifadesini kullandı.
9.04.2020 Ekonomi
Bu önerilere kulak verin! Faturanızı yüzde 35 düşürün
Bu önerilere kulak verin! Faturanızı yüzde 35 düşürün Kış yaklaşıyor. Doğal gaz kullanımı artacak. Peki kullanımda nasıl tasarruf sağlanabilir? Bu durum faturaya olumlu yansır mı? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Alacağınız küçük önlemlerle hem doğal gaz faturanızda yüzde 30-35 oranında tasarruf sağlayabilir hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına destek olabilirsiniz.
17.11.2019 Ekonomi
Bu yıl 1,1 milyar liralık doğal gaz şebeke yatırımı yapılacak
Bu yıl 1,1 milyar liralık doğal gaz şebeke yatırımı yapılacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bu yıl 1,1 milyar liralık doğal gaz şebeke yatırımı yaparak, 1 milyon yeni aboneyi daha doğal gaz ile tanıştıracağız." dedi.
19.05.2019 Ekonomi
Doğal gazda abone sayısı 15 milyonu geçti
Doğal gazda abone sayısı 15 milyonu geçti Türkiye'deki doğal gaz abone sayısı geçen yıl aralıkta, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 artarak 15 milyon 400 bin 892'ye yükseldi.
1.03.2019 Ekonomi
Vatandaşlara uyarı: O parayı ödemeyin
Vatandaşlara uyarı: O parayı ödemeyin Doğalgaz bağlantısı yapan bazı iç tesisat firmaları, sayaç montajı ve bağlantı malzemeleri için abonelerden yüksek bedeller talep ediyor. GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, aboneleri uyararak, "Bağlantı malzemesi için ayrıca bir bedel ödemeyin." dedi.
24.10.2018 Ekonomi
Çevreci enerjide parmak ısırtacağız
Çevreci enerjide parmak ısırtacağız Türkiye’nin enerji üretirken dünyayı en az kirleten ülkelerden biri olduğunu söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Çevreci enerjide ‘parmak ısırtacak’ düzeye geleceğiz. Bu sadece bir başlama vuruşu. Süreci daha da ileriye taşıyacağız” dedi.
12.04.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gazbir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gazbir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.