Fukuşima

Fukuşima

Son dakika fukuşima haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fukuşima ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fukuşima haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fukuşima

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fukuşima gelişmeleri de dahil olmak üzere 215 fukuşima haberi bulunmuştur. Tüm fukuşima haberleri aşağıda listelenmiştir.
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem Japonya'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
4.04.2024 Dünya
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez Akkuyu Nükleer Santrali'nden CNN Türk canlı yayına bağlanarak ilk yakıt teslimine dair detayları paylaştı. "Tesis büyük oranda tamamladı" diyen Bakan Dönmez, "İlk reaktör devreye alındıktan sonra üretmemiz gereken enerjinin 4'te 1'i üretilecek. Dünyada aynı anda 4 reaktör inşaatı devam eden bir proje yok" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Japonya'da 7.3 büyüklüğünde deprem! İki eyalet için tsunami uyarısı
Japonya'da 7.3 büyüklüğünde deprem! İki eyalet için tsunami uyarısı Japonya'da merkez üssü Fukushima eyaleti olan 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fukushima ve Miyagi eyaletleri için tsunami uyarısı yapıldı.
16.03.2022 Dünya
Çernobil nerede, Çernobil nükleer santrali aktif mi? Çernobil faciası nedir, ne zaman ve nasıl oldu? Çernobil nükleer santrali haritası!
Çernobil nerede, Çernobil nükleer santrali aktif mi? Çernobil faciası nedir, ne zaman ve nasıl oldu? Çernobil nükleer santrali haritası! Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş bugün ikinci gününde. Rus saldırıları bu kez Çernobil nükleer santraline yöneldi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yakınlarındaki Çernobil nükleer santrali, Rus askerlerinin kontrolüne geçmişti. AP’den gelen son dakika bilgisine göre Rus füzeleri Çernobil'de bir radyoaktif atık deposuna çarptı. Söz konusu gelişmenin ardından Çernobil nükleer santrali aktif mi? Çernobil faciası nedir, ne zaman ve nasıl oldu? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Çernobil faciası ve haritası…
25.02.2022 Dünya
Fukuşima Nükleer Santrali'nin içi özel bir teknikle ilk kez görüntülendi
Fukuşima Nükleer Santrali'nin içi özel bir teknikle ilk kez görüntülendi Japonya'da 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından nükleer facianın yaşandığı Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nin hasar gören reaktöründeki erimiş nükleer atıklar, uzaktan kumandalı robot ile görüntülendi.
11.02.2022 Dünya
Almanya 3 nükleer santralini daha kapattı
Almanya 3 nükleer santralini daha kapattı Almanya'da son 6 nükleer santralden 3'ünün fişi çekildi. Ülkede enerji ihtiyacının yüzde 80'inin yenilenebilir kaynaklarından sağlanması hedefleniyor.
1.01.2022 Dünya
UAEA uzman ekip gönderecek! Fukuşima'da...
UAEA uzman ekip gönderecek! Fukuşima'da... Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Fukuşima Dai-içi nükleer santralindeki radyoaktif özellikli atık suyun denize boşaltılması planını denetlemek için aralık ayında heyet gönderecek.
13.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Fukuşima'daki radyoaktif atık su okyanusa salıverilecek
Fukuşima'daki radyoaktif atık su okyanusa salıverilecek Japonya'da Fukuşima Dai-içi nükleer santralindeki radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyun tahliye edilmesi için okyanusun altında 1 kilometrelik tünel inşa edilecek.
5.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Japonya ve UAEA'dan işlenmiş atık su mutabakatı!
Japonya ve UAEA'dan işlenmiş atık su mutabakatı! Japonya hükümeti, Fukuşima Dai-içi'deki radyoaktif özellikli işlenmiş atık suyun denize boşaltılmasının denetlenmesi için Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile mutabakata vardı.
11.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Japonya'da Fukuşima krizi: Radyoaktif atık su denize boşaltılacak
Japonya'da Fukuşima krizi: Radyoaktif atık su denize boşaltılacak Japonya hükümeti Fukuşima Dai-içi nükleer santralindeki atık suyu denize boşaltmaya karar verdi. Karara çevreciler ve bölge ülkelerinden tepki yağdı.
13.04.2021 Dünya
Japonya'da 7.2 büyüklüğünde deprem!
Japonya'da 7.2 büyüklüğünde deprem! Japonya'nın kuzeydoğusundaki Miyagi eyaletinde yerel saatle 18.09'da 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
20.03.2021 Gündem
Radyoaktif suyun tahliyesi için iş birliğine hazırlar
Radyoaktif suyun tahliyesi için iş birliğine hazırlar Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, Fukuşima Dai-içi nükleer tesisindeki radyoaktif özellikteki suyun bertaraf edilmesine için Japonya ile iş birliği yapmak istediklerini bildirdi.
25.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Toryum nedir? Toryum ne işe yarar? Toryum rezervleri nerede?
Toryum nedir? Toryum ne işe yarar? Toryum rezervleri nerede? Isparta'daki 20 bin tonluk 'toryum' rezervinin Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılacağı haberleri üzerine internette toryum merak konusu oldu. Toryumu nükleer yakıt olarak kullanmaya imkân sağlayacak teknoloji Türk kamuoyunun gündemine, 2007'de elim bir uçak kazasında kaybettiğimiz Prof. Dr. Engin Arık'ın 2002'de basına verdiği söyleşiyle taşınmıştı. Peki, Toryum nedir? Toryum ne işe yarar? Toryum rezervleri nerede? Türkiye Toryum yatakları nerede? Toryum kullanım alanları nelerdir? İşte 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak toryum hakkında bilmeniz gerekenler...
21.10.2020 Gündem
Fukuşima'nın etkilediği bölgeler nükleerden tam arıtılmadan dönüşe  izin verilebilir
Fukuşima'nın etkilediği bölgeler nükleerden tam arıtılmadan dönüşe izin verilebilir Japonya'da hükümetin, Fukuşima Nükleer Santrali çevresindeki bölgelerin tümüyle radyoaktif maddeden arındırılmadan dönüş izni verebileceği bildirildi.
3.06.2020 Dünya
Japonya'da 5,3 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 5,3 büyüklüğünde deprem Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima eyaletinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
19.05.2020 Dünya
Meclis gündemine geldi! Ermenistan hâlâ çalıştırıyor
Meclis gündemine geldi! Ermenistan hâlâ çalıştırıyor Iğdır’ın yanı başındaki Metsamor Nükleer Santralı, Çernobil ve Fukuşima ile aynı teknoloji kullanılarak yapılmıştı. 2005’te ömrünü tamamlamasına rağmen Ermenistan hâlâ bu santralı çalıştırıyor. Türkiye’nin yakın takibinde olan santral, geçen günlerde Meclis’te de gündeme geldi.
19.01.2020 Gündem
Japonya'da şiddetli deprem! Radyoaktif sızıntı korkusu...
Japonya'da şiddetli deprem! Radyoaktif sızıntı korkusu... Japonya'nın kuzeydoğusunda 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkenin kuzeydoğusunda meydana gelen depremde 'tsunami' uyarısı yapılmadı.
4.08.2019 Dünya
"Çernobil'in bir daha yaşanmaması için yeni nükleer yakıt aranıyor"
"Çernobil'in bir daha yaşanmaması için yeni nükleer yakıt aranıyor" Odessa National Polytechnic Üniversitesi (ONPU) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oleg Zoteev, Çernobil ve Fukuşima'daki gibi bir faciayı önlemek için Ukrayna'dan ve dünyanın dört bir yanından bilim insanlarının yeni tip nükleer yakıtlar üzerinde çalışma yürüttüğünü bildirdi.
20.07.2019 Dünya
BM'den Fukuşima uyarısı
BM'den Fukuşima uyarısı Bağımsız müfettiş Baskut Tuncak, Tokyo yönetimine çocukların Fukuşima'ya geri dönmesini durdurması çağrısında bulundu.
26.10.2018 Dünya
Japonya'da 5.4 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 5.4 büyüklüğünde deprem Sarsıntının merkez üssü, yedi yıl önce 9 büyüklüğündeki depremle dev radyoaktif sızıntının yaşandığı Fukuşima.
31.07.2018 Dünya
Büyük Okyanus'u yüzerek geçmeye çalışacak
Büyük Okyanus'u yüzerek geçmeye çalışacak 51 yaşındaki Fransız yüzücü Ben Lecomte, Büyük Okyanus'u yüzerek geçen ilk insan olma amacıyla Japonya'dan yüzmeye başladı.
5.06.2018 Dünya
Köyü için canına kıydı ailesine 535 bin lira ödendi
Köyü için canına kıydı ailesine 535 bin lira ödendi Japonya’da mahkeme, 2011’de Fukuşima’daki nükleer felaketin ardından köyünün tahliye edileceğini öğrendikten sonra intihar eden 102 yaşındaki Fumio Okubo’nun ailesine 15,2 milyon yen (535 bin lira) tazminat ödenmesine hükmetti.
20.02.2018 Dünya
Fukuşima'nın 2 nolu reaktöründeki erimiş nükleer yakıta ulaşıldı
Fukuşima'nın 2 nolu reaktöründeki erimiş nükleer yakıta ulaşıldı Japonya'da 2011 yılındaki deprem ve ardından meydana gelen tsunamide zarar gören Fukuşima Daiçi Nükleer Santralinin tahliyesi için çalışmalar yürüten ekipler 2 nolu reaktördeki tehlikeli nükleer yakıt kalıntılarına ulaşmayı başardı.
19.01.2018 Dünya
Japonya'da genel seçimin galibi Başbakan Abe oldu
Japonya'da genel seçimin galibi Başbakan Abe oldu Japonya'da genel seçimin resmi olmayan ilk sonuçlarına göre, Başbakan Abe liderliğindeki Liberal Demokratlar, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinde üçte iki çoğunluğu geçti.
22.10.2017 Dünya
Japonya'da 6,2 şiddetinde deprem
Japonya'da 6,2 şiddetinde deprem Japonya'nın Fukuşima şehrine yakın bir bölgede 6,2 şiddetinde deprem meydana geldi.
20.09.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Fukuşima ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fukuşima haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.