Fosil Yakıt

Fosil Yakıt

Son dakika fosil yakıt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fosil yakıt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fosil yakıt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fosil Yakıt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fosil yakıt gelişmeleri de dahil olmak üzere 196 fosil yakıt haberi bulunmuştur. Tüm fosil yakıt haberleri aşağıda listelenmiştir.
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi Kızıldeniz'deki gerilim Husilerin yeni bir saldırısıyla tırmanırken petrol fiyatları son üç ayın en yüksek seviyesi yakınında sabit kaldı. Ham petrol, zayıf talep ve jeopolitik gerilimler gibi çelişkili faktörler nedeniyle dar bir aralıkta işlem görüyor. Yatırımcılar için bir sonraki odak noktası, üretim kesintilerini görüşmek üzere Mart ayında yapılacak OPEC+ toplantısı.
20.02.2024 Ekonomi
Kömür Kullanım Alanları Nelerdir? Kömürün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Kömür Kullanım Alanları Nelerdir? Kömürün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Kömür, çağın en önemli yer altı kaynaklarından biri olan ön plana çıkmaktadır. Daha çok elektrik üretiminde, ısınma amacıyla, enerji amaçlı ve buhar üretiminde kömür kullanılmaktadır.
23.01.2024 Yaşam
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir?
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir? Üretim sektörleri veya ekonomik sektörler çok farklı alanlara göre sıralamalara ayrılmaktadır. Birincil ekonomik faaliyet tarım, balıkçılık ve madencilik faaliyetlerini kapsamaktadır. Birincil ekonomik faaliyet, doğal kaynakların kullanılmasına ve karşılığında hammadde elde edilmesine yönelik tüm ekonomik faaliyetleri içerir.
15.12.2023 Ekonomi
Biden'ın COP27'deki konuşmasında "fosil yakıt" protestosu
Biden'ın COP27'deki konuşmasında "fosil yakıt" protestosu ABD Başkanı Joe Biden'ın Mısır'daki BM İklim Konferansı'nda yaptığı konuşmayı, salondaki çevreci grubun protestosu böldü.
12.11.2022 Dünya
Just Stop Oil ne demek? Just Stop Oil protestoları neden yapılıyor? İklim aktivistleri neden sanat eserlerine saldırıyor?
Just Stop Oil ne demek? Just Stop Oil protestoları neden yapılıyor? İklim aktivistleri neden sanat eserlerine saldırıyor? Birleşik Krallık merkezli Just Stop Oil (Sadece Petrolü Durdurun) protestoları devam ediyor. İklim aktivistlerinin Vincent van Gogh'un tablosuna domates çorbası fırlatmasının ardından, Fransız ressam Claude Monet'nin milyon dolarlık tablosuna patates püresi fırlatılmasıyla devam eden protestolar hız kesmiyor. Peki, Just Stop Oil ne demek? Just Stop Oil protestoları neden yapılıyor? İklim aktivistleri neden sanat eserlerine saldırıyor? Just Stop Oil neyi protesto ediyor? Vandallık ne demek? İşte detaylar…
1.11.2022 Gündem
Petrol fiyatları 2 yılda yüzde 350 arttı
Petrol fiyatları 2 yılda yüzde 350 arttı 2021’de yaşamın normalleşmeye başlamasıyla birlikte enerji tüketimi pandemi öncesi dönemin üzerine çıktı. Uzmanlar, dünyanın 1970’lerden beri gözlenen en büyük enerji kriziyle karşı karşıya olduğunu dile getiriyor. Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, deneyimli ekonomist Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, küresel enerji görünümünü değerlendirdi.
16.09.2022 Ekonomi
Toplu ulaşımda yeni dönem! İlk kez devreye girdi, ücretsiz oldu
Toplu ulaşımda yeni dönem! İlk kez devreye girdi, ücretsiz oldu Türkiye'de bir ilk. Toplu ulaşımda ilk kez devreye alındı. Ücretsiz olarak başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olan ultra hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüsleri bugün itibarıyla hizmete aldı. Çevre dostu 10 elektrikli otobüs, vatandaşları TEKNOFEST KARADENİZ’in gerçekleştirildiği Çarşamba Havalimanı’na ücretsiz taşıdı. İşte son dakika haberinin detayları...
30.08.2022 Ekonomi
TOGG'da geri sayım başladı! İki kritik tarih heyecanla bekleniyor
TOGG'da geri sayım başladı! İki kritik tarih heyecanla bekleniyor Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli aracı TOGG hakkında da konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "60 yıl önce yarıda kalmış bir rüyamız vardı. Bu neydi? Türkiye'nin otomobilinin üretilmesi. Türk markasıyla üretilmesi. Bize bu görev verilince Türk özel sektörüne, yani sizlere güvenerek dedik ki; ‘Biz bu işi yaparız. Türk iş dünyası olarak yaparız’ dedik. Allah nasip ederse bütün IP hakları bizim. Yüzde 51'i yerli ve milli. Türkiye'nin ilk otomobilini, TOGG'u, teknolojik anlamda da dünyayla aynı zamanda yapıyoruz. Artık fosil yakıt devri bitiyor. Ne başlıyor? Elektrikli otomobiller. Bunu Avrupa'da da yapan 2-3 ülke var. Başka yok. Amerika'da var, Çin'de var. Başka da yok. Türkiye'nin ilk yer ve milli arabası TOGG'un fabrikasını 29 Ekim'de açacağız. Allah nasip ederse de inşallah mart ayında Keşan'da TOGG'a hep beraber bineceğiz" ifadelerini kullandı.
12.08.2022 Ekonomi
Elektrikli otomobiller ile ilgili yeni karar! Yüzde 10 ek vergi...
Elektrikli otomobiller ile ilgili yeni karar! Yüzde 10 ek vergi... Araba alma planı yapanlar son yıllarda elektrikli otomobillere yöneliyor. Fiyatllar diğer araçlara göre daha yüksek olmasına rağmen çevreye herhangi bir fosil yakıt bırakmaması ve karbon salınımı yapmaması nedeniyle tercih ediliyor. Çevre dostu olan elektrikli arabalarda egzoz bulunmaması ve gürültü kirliliği yapmıyor olması da yeni nesli araçların dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor. Çip krizi ile otomotiv sektöründe üretimin aksamasının ardından firmaların klasik otomobil üretimini azaltıp elektrikli otomobil üretiminin artırılması da yönünde harekete geçmesi de gündemde. Öte yandan elektrikli otomobiller ile ile ilgili yeni bir karara imza atıldı. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ithal elektrikli otomobil modelleri için ek vergi getirildi.
28.07.2022 Ekonomi
Suudi Arabistan'dan enerji fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama
Suudi Arabistan'dan enerji fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz Al Suud, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Körfez İşbirliği Konseyi üyesi 6 ülke ile Mısır, Irak ve Ürdün liderlerinin katıldığı zirvede yaptığı konuşmada, gerçekçi olmayan enerji politikalarının enflasyonun daha da yükselmesine yol açacağını söyledi.
16.07.2022 Dünya
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Yıllık 8 milyon lira tasarruf sağlanacak
Bakan Karaismailoğlu açıkladı! Yıllık 8 milyon lira tasarruf sağlanacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilecik girişi köprülü kavşağın açılışını yaptı. Karaismailoğlu, köprülü kavşak ile zamandan 7, akaryakıttan 1 milyon olmak üzere yıllık 8 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.
4.07.2022 Ekonomi
Halkbank’tan yeni kredi paketi! Resmen duyuruldu, 84 ay vade imkanı...
Halkbank’tan yeni kredi paketi! Resmen duyuruldu, 84 ay vade imkanı... Halkbank harekete geçti. Yeni kredi paketi devreye alındı. Banka tarafından kredi detayları paylaşıldı. Uzun vade imkanı ile dikkat çeken kredi paketinde geri ödeme 84 ayda yapılıyor. Halkbank, Yeşil Enerji Kredi Paketi’yle yeşil enerji projelerine finansal destek sunuyor
15.06.2022 Ekonomi
Avrupa Birliği Rusya'yı zengin etti! Savaşa rağmen günde 1 milyar dolarlık kazanç...
Avrupa Birliği Rusya'yı zengin etti! Savaşa rağmen günde 1 milyar dolarlık kazanç... Ukrayna savaşı başladığı ilk günden itibaren Rusya'ya bir çok yaptırım uygulayan Avrupa Birliği Putin'in ülkesini zengin etti. Rusya, Ukrayna savaşının ilk 100 gününde fosil yakıt satışından 98 milyar dolar gelir elde etti. Moskova’yı zengin eden bir numaralı müşteri, yaptırımlarda başı çeken Avrupa Birliği oldu.
14.06.2022 Dünya
Bakan Kurum: Avrupa'nın yeşil hidrojen kaynağı Türkiye olabilir
Bakan Kurum: Avrupa'nın yeşil hidrojen kaynağı Türkiye olabilir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Avrupa'nın yeşil hidrojen kaynağı Türkiye olabilir" dedi.
21.04.2022 Siyaset
Avrasya Tüneli ile ilgili flaş açıklama! Bakan Karaismailoğlu duyurdu
Avrasya Tüneli ile ilgili flaş açıklama! Bakan Karaismailoğlu duyurdu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Avrasya Tünelini, Ramazan Bayramı öncesinde, 1 Mayıs itibarıyla motosiklet trafiğine açıyoruz" dedi.
21.04.2022 Gündem
Fiyat artışları faturalara yansımayacak! Destek açıklaması, Bakan Dönmez duyurdu
Fiyat artışları faturalara yansımayacak! Destek açıklaması, Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Uzlaştırma fiyatları doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaat başına 2 bin 500 lira olarak belirlendi. Diğer santraller için bin 200 lira olarak kararlaştırılmış oldu. Böylece santrallerin üretime sorunsuz bir şekilde devam etmesini de temin etmiş olacağız. Bu destekle birlikte fiyat artışlarının faturalara yansımasını da engelleyeceğiz." dedi.
31.03.2022 Ekonomi
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Elektrikli araba ile büyük tasarruf!  90 TL'ye 200-300 km yol yapıyor
Elektrikli araba ile büyük tasarruf! 90 TL'ye 200-300 km yol yapıyor Elektrikli otomobillerin pazar payı giderek artarken, Türkiye'de de her geçen gün trafiğe daha fazla elektrikli araç katılıyor. Peki elektrikli otomobil kullanıcıları eski araçlarına kıyasla ne gibi avantajlara sahip oluyor ya da en sık hangi sorunlarla karşılaşıyorlar? İstanbul gibi büyükşehirlerde normal şarj ünitelerindeki yetersizliğin ilk sırada olduğunu söyleyen sürücüler, araçlarının performansından ise oldukça memnun ve "Elektrikle tasarruf mümkün" diyor.
19.02.2022 Ekonomi
Isınma giderleriyle ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu: Yüzde 30 düşecek
Isınma giderleriyle ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu: Yüzde 30 düşecek Yüksek doğal gaz faturası ödeyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren flaş açıklama! Bakan duyurdu, yüzde 30 düşüyor. Resmen açıklandı, konutlar artık bu yöntemle ısınacak. Proje hayata geçti, 25 bin personel göreve başladı. Bu sayede yeni iş fırsatları da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sanayi tesislerinden çıkan atık ısıyı geri kazanıp ev ve işyerlerinde ısıtma kaynağı olarak yeniden kullanılabileceğine işaret eden Bakan Kurum, "Bu yeni uygulamamızla, vatandaşlarımızın ısıtma giderlerini yüzde 30 oranında düşüreceğiz. Ülkemizdeki tüm termik santrallerin atık ısı potansiyelini hesapladığımızda, 4 milyon konutu ısıtabilecek atık ısıyla karşılaşıyoruz. Biz termik santrallerdeki atık ısı potansiyelinin tamamını kullanarak, yaklaşık 16 milyon vatandaşımızın ısıtma giderlerini yüzde 30 daha aşağı çekeceğiz" dedi.
6.02.2022 Ekonomi
Fabrikasına güneş paneli kurdu! Yılda yüzde 40 tasarruf sağladı!
Fabrikasına güneş paneli kurdu! Yılda yüzde 40 tasarruf sağladı! Bursa’da tekstil fabrikasının 8 dönümlük çatısı güneş enerjisi sistemi panelleri ile donattı, yıllık yüzde 40 tasarruf sağlamaya başladı.
28.11.2021 Ekonomi
Türkiye ile KKTC arasında anlaşma! 'Türkiye'den müjdesini aldık' dedi ve duyurdu
Türkiye ile KKTC arasında anlaşma! 'Türkiye'den müjdesini aldık' dedi ve duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) enerji arz güvenliğine yönelik ihtiyaç duyduğu projelere destek olmayı sürdüreceklerini belirterek, "Dün olduğu gibi bugün de yarın da KKTC'deki soydaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.
21.11.2021 Ekonomi
Bakan Kurum: Glasgow İklim Paktı'nı iş birliği içinde kabul ettik
Bakan Kurum: Glasgow İklim Paktı'nı iş birliği içinde kabul ettik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması ile ilgili çeşitli uygulama hükümlerini kapsayan Glasgow İklim Paktı'nı, tüm taraflarla iş birliği ve uyum içerisinde kabul ettik" dedi.
15.11.2021 Siyaset
BM Genel Sekreteri Guterres: Hala iklim felaketinin kapısını çalıyoruz
BM Genel Sekreteri Guterres: Hala iklim felaketinin kapısını çalıyoruz Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Kırılgan gezegenimiz pamuk ipliğine bağlı. Hala iklim felaketinin kapısını çalıyoruz." dedi.
13.11.2021 Dünya
BM İklim Değişikliği Konferansı'nda anlaşmaya varıldı
BM İklim Değişikliği Konferansı'nda anlaşmaya varıldı Ülkeler, 26. BM İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) "hayal kırıklıkları" arasında anlaşmaya vararak, gelecek yılın sonuna kadar 2030 emisyon azaltma hedeflerini güçlendirmeyi kabul etti.
13.11.2021 Dünya
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Geri dönülmez yola girdi
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Geri dönülmez yola girdi Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu artık geri dönüş yolların kapanmıştır. Kendini de partini de ateşe attın. Kılıçdaroğlu diyor ki, yabancı askerler Türkiye'ye geliyor. Hiç kimsenin topraklarımızı çiğneyeceği yoktur. Ülkemizin DEAŞ karşı uluslararası koalisyonun üslerimizden yararlanmasını sağlamaktadır." dedi.
2.11.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Fosil Yakıt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fosil yakıt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.