Fizik

Fizik

Son dakika fizik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fizik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fizik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fizik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fizik gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.652 fizik haberi bulunmuştur. Tüm fizik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır?
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır? Kürenin iç yüzeyinin alanının tamamına aktarılması Işık akısı olarak ifade edilmektedir. Daha doğrusu alanın tamamına aktarılan güç olarak anlatmak mümkündür. Aynı zamanda Birim zamanda aktarılan güç ve enerji olarak da ifade edilir. Bu doğrultuda kürenin iç yüzeyinin alanı belli formül dahilinde sabit olarak ele alınır ve kullanılır. İnsan gözünün yakalamış olduğu Işık gücü miktarına ifade eden Işık akısı, özellikle fizik alanında önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda gerekli alan üzerinden hesaplama işlemini yapabilmek için sabit bir formül kullanılır.
22.04.2024 Gündem
Beşiktaşlı yıldızı resmen gömdü: Bırakın koşmayı, yürüyor, yürüyor eyy Santos
Beşiktaşlı yıldızı resmen gömdü: Bırakın koşmayı, yürüyor, yürüyor eyy Santos Süper Lig'de Beşiktaş, Başakşehir karşısında son dakikada galibiyeti kaçırdı. Spor yazarları karşılaşmayı değerlendirirken Milliyet yazarı Bilal Meşe'nin yazdıkları dikkat çekti.
5.04.2024 Beşiktaş
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yılda 2000’e yakın hastaya radyoterapi hizmeti vererek, kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunuyor.
3.04.2024 Adana
Kadir İnanır'dan sevindiren gelişme: Fizik tedavi süreci devam ediyor
Kadir İnanır'dan sevindiren gelişme: Fizik tedavi süreci devam ediyor Sanatçı Kadir İnanır’ın sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü hastaneden yazılı açıklama yapıldı.
30.03.2024 Magazin
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı: İyi haberlerin bizi sevindirdi
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı: İyi haberlerin bizi sevindirdi Geçtiğimiz pazar günü evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır'a, birlikte birçok projede yer aldığı 'Sultan' lakaplı Türkan Şoray'dan "geçmiş olsun" mesajı geldi.
28.03.2024 Magazin
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Abdullah Avcı, İsmail Kartal'ı bu sözlerle uyarmış: Hocam tahrik ediyorlar
Abdullah Avcı, İsmail Kartal'ı bu sözlerle uyarmış: Hocam tahrik ediyorlar Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray'la oynayacakları Süper Kupa'nın tarihine tepki gösteren İsmail Kartal, olaylı Trabzonspor maçının devre arasında yaşananları da anlattı. İşte detaylar...
25.03.2024 Fenerbahçe
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca; "Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiğiniz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kılınıyor ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yataklıydı toplam 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne kavuşmuş olacağız. Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi" dedi.
23.03.2024 Gündem
Diz ağrısı olanlara dikkat! Belirtileri varsa hekime gitmelisiniz
Diz ağrısı olanlara dikkat! Belirtileri varsa hekime gitmelisiniz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, diz ağrılarının hemen hemen her yaşta gözüktüğünü söyledi. Aydın,"Hastaların 7 günü aşkın bir diz ağrısı varsa bunu önemsemeleri ve uzman hekime muayene olmaları gerekmektedir"dedi.
11.03.2024 Yaşam
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS-2024/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. "Aramız hoş geldiniz" diyen Bakan Koca, "27 bin yeni çalışma arkadaşımız bize güç verecek." ifadelerini kullandı.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı Adana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan Mekselina Akan (34), çocuklarının kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lirayı toplamak amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Aile olarak çok acı ve zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden Akan, “Ben bir anne olarak çocuk parklarını, okulları hiç sevmiyorum. Çünkü benim çocuklarım bunları yaşayamıyor. Elimden geldiğince onları ayağa kaldırmak istiyorum” dedi.
3.03.2024 Adana
Savunma hattı bocaladı: Kemal Kılıç'ın yeni taktiği çok tartışıldı
Savunma hattı bocaladı: Kemal Kılıç'ın yeni taktiği çok tartışıldı Adanaspor'un evinde ağırladığı Göztepe mücadelesinde takımı beşli savunma ile sahaya süren ve yer yer üçlü savunmaya dönen Kemal Kılıç eleştirilerin odağı oldu.
26.02.2024 Adana
ÇÜ rektörlük duyurdu: "Güçlendirme çalışmaları devam etmektedir"
ÇÜ rektörlük duyurdu: "Güçlendirme çalışmaları devam etmektedir" Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında rektörlük konu ile ilgili açıklama yaptı.
22.02.2024 Adana
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı
Marmara'da batan gemi! Kayıp mürettebattan 1'inin daha cansız bedenine makine dairesinde ulaşıldı Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası’nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6 gündür denizden, havadan ve karadan sürerken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı, 51 metre derinliğindeki batık gemiye TCG AKIN’dan dalış yapıyor. Dalış sporunda 42 metrenin üstünde dalışlar zorunlu olmadığı sürece tehlikeli ve yasakken, özel eğitimli 19 dalgıç, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her dalgıç, 'dekompresyon' yani ‘vurgun’a yakalanma riskine karşı günde sadece 1 dalış yapıyor. Her dalgıç yanında 'badi' olarak tabir edilen 1 dalgıçla birlikte 2 kişi halinde dalış yaparken, olası bir riske karşı 2 dalgıç da onlarla birlikte dalış gerçekleştiriyor. 2 dalgıç batığa girerken, diğer 2 dalgıç da içeri giren ekibin güvenliğini sağlıyor. Kayıp 6 mürettebatından aşçı Zeynep Kılınç'ın (33), 3'üncü günde kaptan köşkünde cansız bedeninin bulunmasının ardından 6'ncı gün olan bugün de 1 mürettebatın cenazesine ulaşıldı.
20.02.2024 Gündem
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım'
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! 'Her türlü göreve hazırım' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Türkiye'ye döndü. Gezeravcı, "Yaptığımızın bir uzay seyahati olmadığını çok rahatlıkla ifade edebilirim. Bunu bu işin otoriteleri tarafından ifade edilen değerlendirmelere istinaden söylüyorum" dedi.
12.02.2024 Gündem
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Sol bacağı dizinden kesilip protez takılan Emine: Benim için yeniden yürümek hayal gibiydi
Sol bacağı dizinden kesilip protez takılan Emine: Benim için yeniden yürümek hayal gibiydi Hatay'da, depremlerde evleri yıkılınca sıkıştığı enkazdan 14 saat sonra çıkarılan ve sol bacağı dizinden kesilip ampute edilen Emine Barıtçi (21), protez takılıp fizik tedaviler aldığı 1 yıllık sürecin ardından eskisi gibi yürüyebildiğini kaydetti. Barıtçi, "Benim için yeniden yürümek hayal gibiydi. Şimdi üniversiteye hazırlanıyorum, hayata kaldığı yerden devam edeceğim" dedi.
5.02.2024 Adana
Sonsuzluk İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır?
Sonsuzluk İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır? Sonsuzluk işareti günlük hayatta sıklıkla kullanılmakta olan bir işaret olma özelliğine sahiptir. Sonsuzluk işareti yana doğru sekiz sayısına benzeyen bir sembol olarak bilinmektedir. Sonu olmayan ve ebediyet manasına gelmekte olan sonsuzluk işareti "∞" şeklinde gösterilmektedir. En fazla matematik ve fizik alanında kullanılmakta olan bir işaret olduğunu söylemekte mümkündür. 
3.02.2024 Yaşam
Depremzede Ayşenur, depremde kaybolan bebeğiyle 27 gün sonra buluştu
Depremzede Ayşenur, depremde kaybolan bebeğiyle 27 gün sonra buluştu Depremde eşini kaybeden ve yeni doğan evladına 27 gün sonra DNA testi sonucu kavuşabilen Ayşenur Turan, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalan ve Hatay'a geri dönmek isteyen genç kadın, "Ben bütün umudumu kaybetmiştim. Sadece evlatlarımla yaşayabileceğim bir ev istiyorum" dedi.
2.02.2024 Adana
Pi Sayısı Nedir, Nasıl Hesaplanır? Pi Sayısı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar?
Pi Sayısı Nedir, Nasıl Hesaplanır? Pi Sayısı İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Pi sayısı, bir matematik sabitidir ve bir dairenin çevresinin, dairenin çapına bölümü yoluyla ulaşılır. Adını, Yunan dilinde çevre kelimesinin ilk harfinden almaktadır. Pi sayısı, aynı zamanda Arşimet katsayısı ya da Ludolph sayısı şeklinde de adlandırılır.
1.02.2024 Gündem
Enkazdan 3 gün sonra çıkarılan Büşra, avukat olup depremzedelerin hakkını savunmak istiyor
Enkazdan 3 gün sonra çıkarılan Büşra, avukat olup depremzedelerin hakkını savunmak istiyor Kahramanmaraş'ta yakalandığı büyük depremlerde sıkıştığı enkazdan 3'üncü günde çıkarılıp, kolu ampute edildikten sonra Adana'da tedavisi süren Büşra Sarıgüzel (18), üniversite sınavına hazırlanıyor. Sarıgüzel, "Hukuk fakültesini kazanıp, avukat olacağım. Bu güvensiz yapıları inşa edenlere büyük bir ders vermek için mücadele edeceğim. Depremden etkilenen ve mağdur olan insanlara destek vereceğim" dedi.
1.02.2024 Adana
Nicel Ne Demek? Nicel Örnekleri Nelerdir, Nitelden Farkları Nelerdir?
Nicel Ne Demek? Nicel Örnekleri Nelerdir, Nitelden Farkları Nelerdir? Hem maddi hem de manevi olarak taşımış olduğu anlamları doğrultusunda nitel ve nicel kelimeleri kullanılır. Herhangi bir somut unsurun ölçülebilmesi amaçlı ele alınan kelime ise nicel olarak bilinir. Aynı zamanda somut durumun artıp azalabilmesi veya sayılabilmesi nicel şeklinde ifade edilir. Burada fiziksel olarak bir durumun görülmesi ve görüldüğü yapı üzerinden ifade edilmesi şeklinde ele alınabilir.
1.02.2024 Gündem
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin Gündelik yaşam içinde merdiven inip çıkarken ya da çömeldikten sonra diz önünde ağrı yaşanması çoğu kişinin başına gelebilen yaygın bir durum. Ancak ağrı hastanın hayatını ciddi şekilde etkilemediği için genelde hekime başvurmak için geç kalınabildiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Budak Akman, “Dizin önündeki ağrı birkaç günde düzelmezse, dizi hareket ettirmede zorluk yaşanırsa zaman kaybetmeden hekime başvurulmalı” dedi. Prof. Dr. Akman, özellikle son yıllarda çok daha yaygın olarak kullanılan diz içi enjeksiyonlar ile bu ağrıların kontrol altına alınabileceğine işaret etti.
31.01.2024 Sağlık
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir?
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir? Fiziğin tam olarak keşfedilmemiş en önemli dallarından biri kuantum fiziğidir. Bilimin hala anlaşılamayan en önemli bölümleri içerisinde yer alır. Genel çerçevede ise atom altı parçacıkları inceleyen temel fizik bölümü olarak ifade etmek mümkündür. Çoğu durumda fizik kanunlarının dahi işlemediği ve kendi içerisinde bambaşka kanunları olan bir alandır.
30.01.2024 Gündem
İlim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da İlim Ne Anlama Gelir?
İlim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da İlim Ne Anlama Gelir? Cehalet ve gafil olmak kelimeleriyle zıt anlamlı olan ilim, İslam dininde en çok övülen erdemlerden biridir. Bunun en büyük kanıtı Hz. Muhammed'in her gece "Allah'ım sen ilmimi arttır." diye dua etmesidir. Hz. Ali ise "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." diyerek ilmin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. 
29.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fizik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fizik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.