Fitoterapi

Fitoterapi

Son dakika fitoterapi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fitoterapi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fitoterapi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fitoterapi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fitoterapi gelişmeleri de dahil olmak üzere 128 fitoterapi haberi bulunmuştur. Tüm fitoterapi haberleri aşağıda listelenmiştir.
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi Sıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci, "Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Sağlık
Verilen kilolarla ilgili uzmandan açıklama geldi
Verilen kilolarla ilgili uzmandan açıklama geldi Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Beyza Vural Öten, diyet programlarının her bireyin ihtiyacına göre planlanması gerektiğini belirterek, formda kalmak için su tüketimi, gece yenilen yemek ve uyku düzeni gibi konularda önerilerde bulundu.
2.09.2022 Sağlık
Ramazan’da enerjiyi artırıyor, oruç tutanlar için kilit rol üstleniyor! Diyabet ve kronik hastalığı olanlar dikkat! Sahur ve iftarda...
Ramazan’da enerjiyi artırıyor, oruç tutanlar için kilit rol üstleniyor! Diyabet ve kronik hastalığı olanlar dikkat! Sahur ve iftarda... Ramazan’da oruç tutanlarken halsizlik, açlık atakları ve çok susama sıkıntısı çekenler dikkat! Kan şekerinin önce tavan yapmasını kısa süre sonra da aşırı düşmesine neden oluyor. Kendinizi acilde bulabilir, hatta kalp krizi geçirebilirsiniz. “Her şeyden önce abartılı iftar sofralarından kaçınmanız gerekiyor” diyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Tüm gün hiçbir şey yemeyip sonra böreklere, tatlılara saldırırsanız kendinizi acilde bulabilir, hatta kalp krizi geçirebilirsiniz. Ramazan ayında kalp krizi vakalarının artmasının ardındaki neden sisteme bir anda çok yüklenmektir” ifadelerini kullandı. İşte Ramazan’da enerji seviyenizi koruyan, açlık ataklarını önleyen beslenme modeli...
29.03.2022 Sağlık
İnsülin direncini yok ediyor! Kalp krizi, felç ve...
İnsülin direncini yok ediyor! Kalp krizi, felç ve... İnsülin, vücudumuzda midenin arka tarafında bulunan bir organ olan pankreastaki beta hücrelerinde salgılanan hormon olarak biliniyor. Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Fulya Kayar konu hakkında bilgiler verdi.
7.03.2022 Sağlık
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Cinsel hayatı tehlikeye sokuyor
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Cinsel hayatı tehlikeye sokuyor Koronavirüsle ilgili korkutan bir açıklama geldi. Özellikle Omciron varyantı ile vaka sayılarının tavan yaptığı şu günlerde uzmanlardan sık sık gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Koronavirüse yakalananların cinsel problemler yaşayacağına dikkati çeken Üroloji ve Fitoterapi Uzmanı Opr. Dr. Fatih Çelik, “Eğer Kovid-19 damar yapılarını bozuyorsa testislerdeki ve penisteki damarsal yapılarda da problemler oluşturabiliyor. Sertleşme durumunun kalitesinde düşüklükler veya hastanın altta yatan bir zemini varsa daha da kötüsü olabiliyor” dedi.
1.02.2022 Sağlık
Açık yaralara 'larva' tedavisi
Açık yaralara 'larva' tedavisi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Polikliniği'nde larva tedavisine de başlandı. Larvalar açık yaraya yerleştiriliyor, dokunun iyileşip bölgenin kesilmesi önleniyor. Larva tedavisi, diyabet veya yanık yarası olan hastalara uygulanıyor.
31.08.2021 Sağlık
Mavi yumurta mucizesi! Faydaları say say bitmiyor
Mavi yumurta mucizesi! Faydaları say say bitmiyor Mavi yumurtanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirme, Alzheimer, kemik sağlığı, çocuklarda zekâ gelişimi gibi birçok faydasının olduğu ortaya çıktı.
6.07.2021 Sağlık
Emzirme ve regl dönemlerinde bitki çayları yararlı mı?
Emzirme ve regl dönemlerinde bitki çayları yararlı mı? Doğanın gücünden çok daha fazla yararlanmamız gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Erdem Yeşilada, kadınların regl ve emzirme dönemlerindeki sorunlarının bitki çayları ile güvenli bir şekilde çözümlenebileceğini belirtti.
29.06.2021 Sağlık
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence!
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence! Doktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
26.06.2021 Yaşam
Bilinçsiz tüketimi hayati tehlike oluşturuyor
Bilinçsiz tüketimi hayati tehlike oluşturuyor Türkiye’de satışı olmadığı bilinen bitkinin yoğun talep görmesi, gözleri aktarlara ve uzmanlara çevirdi. Sinirleri yatıştırdığı gerekçesiyle tüketilen bitkinin, ciddi hayati tehlike oluşturduğu ortaya çıktı.
14.06.2021 Sağlık
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın!
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın! Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) sorununa ilişkin, sorunun devam ettiği bölgelerde denizlere girilmemesi uyarısı yapılıyor. Sorun Marmara Denizi’nde devam ederken pek çok kişinin aklında tek bir soru var: ‘Balık ve midye yenir mi?’ Uzmanlar, bu bölgelerden çıkarılan deniz ürünlerinin tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.
11.06.2021 Sağlık
Radyoterapinin yan etkilerine karşı aromaterapi önerisi
Radyoterapinin yan etkilerine karşı aromaterapi önerisi Kanser görülme sıklığının arttığına dikkat çeken Fitoterapi ve Akupunktur Uzmanı Dr. Serhat Koran "Gelişen teknolojiyle beraber kanser tedavisinde kemoterapiyle beraber radyoterapi de sık kullanılmaya başlandı. Ancak radyoterapide ciltte kızarıklık, enfeksiyon, açık yara, kanamaya da nekroz gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Aromaterapi bu istenmeyen etkilerde hekimler ve hastalar için önemli bir destektir" dedi.
19.05.2021 Sağlık
COVİD-19 ile mücadelede pastiller ek tedbir olabilir mi?
COVİD-19 ile mücadelede pastiller ek tedbir olabilir mi? Son günlerde çok tartışılan konu pastiller maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine ek bir önlem olabilir mi sorusunu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman yanıtladı.
10.05.2021 Sağlık
“Sivilcelerinizden kurtulmanın yolu bitkilerde saklı”
“Sivilcelerinizden kurtulmanın yolu bitkilerde saklı” Akne tedavisinde son yıllarda fitoterapinin popüler hale geldiğini belirten Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Akne tedavisinde, tıbbi tedavilere ek olarak, çay ağacı yağı, aloe vera, yeşil çay ve resveratrol başta olmak üzere çeşitli bitkilerden faydalanılabilir. Bu bitkiler akne tedavisinde olduğu kadar, hastalığın önlenmesinde ve kullanılan tıbbi tedavilerin yan etkilerinin giderilmesinde de yaygın olarak kullanılıyor” dedi.
10.05.2021 Sağlık
Kilo vermeyi zorlaştıran 8 hata
Kilo vermeyi zorlaştıran 8 hata Kilo vermeye çalışırken farkında olmadan yapılan hataların istenmeyen sonuçlara neden olduğunu dile getiren Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Buket Ertaş, kilo kaybını zorlaştıracak hataları ve doğru davranış biçimlerini açıkladı.
7.05.2021 Sağlık
Pankreas kanserine kadar götürebilir
Pankreas kanserine kadar götürebilir Ramazan ayının olmazsa olmazı hurmaya hile karıştı. Glikoz şurubuna batırılarak piyasaya sürülen hurmalar sağlık açısından risk taşıyor. Glikozun kan şekerini çok fazla yükselteceğini belirten Fitoterapi Uzmanı Serhat Koran uyardı. Koran, “Kalp damar sağlığını bozabiliyor. Pankreas kanseri yaptığına dair çalışmalar var. Bu nedenle hurma alırken oldukça dikkat etmek gerekiyor” dedi.
3.05.2021 Sağlık
'Post-Covid-Sendrom' doğal yollarla tedavi edilebilir
'Post-Covid-Sendrom' doğal yollarla tedavi edilebilir Kovid-19 geçirenlerde, birçok kalıcı hasar oluşabildiğini kaydeden Fitoterapi Uzmanı Serhat Koran, bu rahatsızlıkları doğal yollarla tedavi edebilmenin mümkün olduğunu söyledi. Öncelikle beslenme, uyku ve egzersiz düzenine dikkat ederek vücudun detoks yönünün harekete geçirilmesi gerektiğini dile getiren Koran, hem vücutta oluşan hasarları hem de psikolojik sorunları gidermek için tüketilebilecek yağ ve çay karışımları ile ilgili bilgi verdi.
26.04.2021 Sağlık
Ramazan'da hacamat ile sağlığınızı koruyun
Ramazan'da hacamat ile sağlığınızı koruyun Birçok hastalığın tedavisinde başarı sağlayan hacamatın Ramazan ayında da uygulanabileceğini belirten Dr. Serhat Koran “Hacamat özellikle migren ve benzeri baş ağrılarında, eklem hastalıklarında hatta koronavirüsten sonra beliren halsizlik ve güçsüzlük gibi şikayetlerde de sık uygulanan bir tedavidir. Hacamat tedavisinde vücudu besleyen destek maddeleri verilmez. Aksine vücudu temizleyen bir yöntem olduğu için ramazan ayında da uygulanabilir” dedi.
26.04.2021 Sağlık
‘Post-Covid-Sendrom’ doğal yollarla tedavi edilebilir
‘Post-Covid-Sendrom’ doğal yollarla tedavi edilebilir Kovid-19 geçirenlerde, birçok kalıcı hasar oluşabildiğini kaydeden Fitoterapi Uzmanı Serhat Koran, bu rahatsızlıkları doğal yollarla tedavi edebilmenin mümkün olduğunu söyledi. Öncelikle beslenme, uyku ve egzersiz düzenine dikkat ederek vücudun detoks yönünün harekete geçirilmesi gerektiğini dile getiren Koran, hem vücutta oluşan hasarları hem de psikolojik sorunları gidermek için tüketilebilecek yağ ve çay karışımları ile ilgili bilgi verdi.
25.04.2021 Sağlık
"Ginseng koronavirüse karşı koruyucu etki gösterir"
"Ginseng koronavirüse karşı koruyucu etki gösterir" Ginseng bitkisinin enfeksiyonlardan koruduğuna dikkati çeken Dr. Serhat Koran, "Bağışıklık sisteminde de etkili olduğu bilinen ginseng, lenfosit sayısı ve fonksiyonunda artış yaparak koronavirüse karşı koruyucu etki gösterir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığı, yüksek şeker ve kolesterolü düşürdüğü, karaciğer yağlanmasını geçirdiği bilinir" dedi. Koran, bu bitkinin uzun süreli ve aşırı kullanımında hipertansiyon, sinirlilik, ishal, deri döküntüleri ve uykusuzluk gibi sonuçlar olabileceği uyarısında bulundu.
13.04.2021 Sağlık
Koronavirüse karşı koruyor! Uzman açıkladı
Koronavirüse karşı koruyor! Uzman açıkladı Ginseng bitkisinin enfeksiyonlardan koruduğuna dikkati çeken Dr. Serhat Koran, "Bağışıklık sisteminde de etkili olduğu bilinen ginseng, lenfosit sayısı ve fonksiyonunda artış yaparak koronavirüse karşı koruyucu etki gösterir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırdığı, yüksek şeker ve kolesterolü düşürdüğü, karaciğer yağlanmasını geçirdiği bilinir" dedi. Koran, bu bitkinin uzun süreli ve aşırı kullanımında hipertansiyon, sinirlilik, ishal, deri döküntüleri ve uykusuzluk gibi sonuçlar olabileceği uyarısında bulundu.
13.04.2021 Sağlık
Alt ıslatma problemine homeopati önerisi
Alt ıslatma problemine homeopati önerisi Alt ıslatma probleminin 5 yaşında yüzde 15 ila 20 civarında görüldüğüne dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Serhat Koran, bu problemin çözümü için homeopatik tedavi önerisinde bulundu. Koran, “Homeopatik tedavide sadece çocuğun gece altına ıslatmasına odaklanılmaz, çocuğun anne karnındaki dönemden başlayarak büyüme, gelişme ve çevresiyle karşı olan davranışları da ele alınarak bir bütün olarak tedavi değerlendirilir” dedi.
9.03.2021 Sağlık
'Fitoterapi ile sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz'
'Fitoterapi ile sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz' Bitkilerle tedavinin eski zamanlardan beri kullanıldığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Hakan Terekeci, “İlaçların artmasıyla bitkiler ve alışılmış yöntemler unutulmaya yüz tuttu. Fitoterapi bitkilerle tedavi anlamına gelir, yakın geçmişte modern tıp tarafından daha sık kullanılmaya başlayan tedavi yöntemidir. Sağlıklı yaş almanın ilk koşulu sağlıklı yaşamdan geçer, bitkisel desteklerle sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz” dedi.
20.02.2021 Sağlık
Uzmanlar, internetten alınan ilaçlara karşı uyardı
Uzmanlar, internetten alınan ilaçlara karşı uyardı Çanakkale Eczacılar Odası Başkanı Jale Karaata, koronavirüs döneminde internetten satışı artan bitkisel ilaç alımına yönelik vatandaşlar uyardı. Karaata "Yetkililerin bir an önce bu işe dur demeleri gerekiyor. İnsan sağlığı çok önemli. Eczacılar olarak internetten ilaç satışının bir an evvel durdurulmasını istiyoruz" dedi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ise, bu tip ürünleri kullanacak kişilerin eczacılara danışması gerektiğini söyledi.
6.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Fitoterapi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fitoterapi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.