Fırtına Obüsü

Fırtına Obüsü

Son dakika fırtına obüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fırtına obüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fırtına obüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fırtına Obüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fırtına obüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 91 fırtına obüsü haberi bulunmuştur. Tüm fırtına obüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye başardı! Altay tankı ilk kez görücüye çıktı, işte teslim tarihi
Türkiye başardı! Altay tankı ilk kez görücüye çıktı, işte teslim tarihi Yeni Altay tankı, ilk kez görücüye çıktı. Yerli mühendis grubu ve işçileri ile geliştirilen, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girmesi için üretilen ALTAY Tankı, basın mensuplarına tanıtıldı. Altay Ana Muharebe Tankı’nın TSK’ya teslim edileceğini tarih açıklandı. İşte detaylar...
23.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılı müjdelerde dolu bir sene olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılı müjdelerde dolu bir sene olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında savunma sanayisinde birçok projenin hayata geçirileceğini belirterek, "2023 yılı inşallah 7'den 70'e herkesi gururlandıracak, çok mühim gelişmelerin yaşandığı müjdelerle dolu bir sene olacak" dedi.
9.01.2023 Gündem
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te
Türkiye’nin iftiharları BilimFest’te Kepez Belediyesinin 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde Dokumapark’ta düzenleyeceği BilimFest, Türkiye’nin iftiharı; T 129 ATAK, PUSAT, T-155 Fırtına Obüsü, Aksungur, ULAQ, Kuzgun Tj, Bozdoğan, Gökdoğan, SOM J ve Türksat 4B uydusunu ziyaretçilerle buluşturacak.
24.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili Bakan Akar'dan açıklama!
TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili Bakan Akar'dan açıklama! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili konuşarak, "TSK envanterinde kesinlikle ve asla herhangi bir şekilde gaz kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Ne alındı ne saklı ne gizli. Böyle bir şey yok. Bu kimyasal silahların nerden alındığı, nereye gittiği takibi çok kolaydır. TC’nin TSK’nın son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde yaptığı terörle mücadeleyi lekelemek için bu tür iddialar periyodik olarak tekrarlanıyor." ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Gündem
Türk savuma sanayisi yerli motorları hazırlıyor
Türk savuma sanayisi yerli motorları hazırlıyor Türk savunma sanayisinin geliştirdiği kara ve hava araçlarının motor ve transmisyon ihtiyaçlarının yerli çözümlerle karşılanmasına yönelik projeler yoğun şekilde sürüyor.
6.11.2021 Bilim ve Teknoloji
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, yeni ülkelerde imzaladığı ihracat sözleşmeleriyle ekonomiye, geliştirdiği yeni silah sistemleriyle de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) güç verecek. Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere yaptığı açıklamada, yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
4.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada ilk 3 ülkeden biri olduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada ilk 3 ülkeden biri olduk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akıncı TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri olmuştur " dedi.
29.08.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Hakkımızı söke söke alırız ve alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Hakkımızı söke söke alırız ve alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Tank Palet fabrikası işçilerine seslendi. Erdoğan, "Fabrikamızın mülkiyeti hazinenin tahsisi Milli Savunma Bakanlığımızındır. Burası devletin malıdır ve öyle de kalacaktır." dedi Erdoğan Kuzey Kıbrıs'a yapacağı ziyaret ile ilgili olarak, "Biz Libya'da da varız, Azerbaycan'da da varız, Suriye'de de varız, Doğu Akdeniz'de de varız, olmaya da devam edeceğiz. Biz hakkımız neyse bu hakkımızı söke söke alırız ve alacağız. Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'da oralarda petrol arama işlerimizi sürdüreceğiz." dedi.
2.07.2021 Siyaset
BMC'nin 'yerli motorları' askeri araçlarda
BMC'nin 'yerli motorları' askeri araçlarda BMC Power tarafından geliştirilen 400 beygir gücündeki motorun kullanıldığı Vuran 4x4 aracının test sürüşlerine başlandı. 600 beygir gücündeki "Azra" isimli motor ise BMC tarafından üretilen tank taşıyıcı ile 8x8 araca entegre ediliyor.
24.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar, 'Gurur kaynağı' diyerek duyurdu
Bakan Akar, 'Gurur kaynağı' diyerek duyurdu BMC tarafından üretimi tamamlanan yerli ve milli yeni nesil 3 Fırtına obüsü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın katıldığı törenle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslim edildi. Bakan Akar, "83 milyonluk asil Türk milletinin güvenliğini ve savunmasını birilerinin vicdanına, kararına bırakamayız. Bizim için yerli ve milli savunma sanayi olmazsa olmaz bir ihtiyaç. Fırtınalar kendini kanıtlamış silahlardır. Geliştirilmiş ikinci versiyonu ile Mehmetçiğin çok daha önemli işler yapacağından şimdiden emin olabilirsiniz. Bu bizim için de sizin için de gerçekten önemli bir gurur kaynağıdır" dedi.
23.01.2021 Gündem
Pençe-Kaplan Operasyonu'nun ilk 36 saatinde hainlere büyük darbe!
Pençe-Kaplan Operasyonu'nun ilk 36 saatinde hainlere büyük darbe! Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerinin yok edilmesini amaçlayan Pençe-Kaplan Operasyonu ile ilgili son bilgiler geldi. Operasyonun ilk 36 saatinde terör örgütüne ait 500'den fazla hedef; top, Fırtına Obüsü, ÇNRA'nın yanı sıra SİHA ve F-16'lardan yapılan atışlarla imha edildi.
18.06.2020 Gündem
Macar basınından Türk SİHA'larına övgü
Macar basınından Türk SİHA'larına övgü Macar Magyar Nemzet gazetesi, Türkiye'nin kendi üretimi olan yeni nesil silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) Libya'da savaşın gidişatını değiştirdiğini, bunların Suriye'de de etkili şekilde kullanıldığını yazdı.
23.05.2020 Dünya
TSK'ya çağ atlatacak sevkiyat tamamlandı
TSK'ya çağ atlatacak sevkiyat tamamlandı BMC ve treyler firması Öztreyler tarafından üretilen 72 tank taşıyıcı, Milli Savunma Bakanlığı'na teslim edildi.
26.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor
Yerli ve milli teknoloji TSK'ye güç veriyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Barış Pınarı Harekatı'nda büyük ölçüde yerli ve milli ürünleri kullanırken, savunma sanayisine yönelik ambargolar için alternatif kaynak ve yerli üretim konularında da tedbirler alındı.
16.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Son dakika... Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütüne darbe üstüne darbe, peş peşe açıklamalar geliyor
Son dakika... Barış Pınarı Harekatı'nda terör örgütüne darbe üstüne darbe, peş peşe açıklamalar geliyor Barış Pınarı Harekatı'nda 3. gün... Operasyon bölgesinden gelen son haberlere göre, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 342 oldu. Tel Halef'in teröristlerden temizlenmesiyle Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bağlantı kesildi. Harekatta kurtarılan köy sayısı 13 oldu. Harekat kapsamında Tel Abyad ve Resulayn'daki köyler teröristlerden temizlenirken, paniğe kapılan teröristlerin, özellikle Tel Abyad bölgesinde TSK ve SMO unsurlarının hassasiyetini bildiği için camilere gizlendiği ve buralardan saldırılar düzenlediği belirtildi. Teröristlerin, Tel Abyad'daki bir kiliseyi karargah olarak kullanmaya başladığı ve buradan Mehmetçiğe saldırı düzenlediği öğrenildi. MSB "TSK'nın Kamışlı ve Derik’te halkı hedef aldığına dair yalan haberler akıl sınırını zorluyor. Bu bölgelerde TSK’ya ait operasyon unsuru yok" açıklaması yaptı.
11.10.2019 Gündem
ADOP-2000 TSK'ya teslim edildi!
ADOP-2000 TSK'ya teslim edildi! ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK), hedeflerin doğru zamanda, en uygun silah ve mühimmatla ateş altına alınmasını sağlayan yeni Ateş Destek Otomasyon Sistemi (ADOP-2000) teslimatı gerçekleştirdi.
31.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Fırtına'nın namlusu yerli teknolojiye emanet!
Fırtına'nın namlusu yerli teknolojiye emanet! Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ateş gücüne büyük katkı sağlayan Fırtına obüsünün namlu bakımı için yerli üretim otomatik namlu temizleme cihazı 'Çıngı' geliştirildi.
29.04.2019 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! 'Dev bir yatırım' diyerek duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! 'Dev bir yatırım' diyerek duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sakarya mitinginde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni Zelanda'daki olayı gördünüz. Ama elin oğlu hiçbirini unutmamış. 2019'da gelmiş silahına kazımış. Cami basıp 50 müslüman kardeşimizi alçakça katletti. Bölücü örgütün amacı da aynı değil mi?" dedi. "Biz hizmette sınır tanımıyoruz." diyen Erdoğan, "Karasu’da dev bir yatırım var. BMC Karasu’ya geliyor. Burada otobüs, bütün zırhlı taşıyıcılar ve savunma sanayi ürünleri üretilecek. Bu Sakarya’ya 10 bin istihdam sağlayacak." ifadelerine yer verdi.
19.03.2019 Siyaset
Operasyon korkusu teröristlere hendek kazdırıyor
Operasyon korkusu teröristlere hendek kazdırıyor Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Münbiç'e yönelik askeri sevkiyatlarını arttırmasının ardından teröristler Fırat'ın doğusunda iş makineleri ile hendek kazıyor.
24.12.2018 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar: Asla izin vermeyeceğiz
Milli Savunma Bakanı Akar: Asla izin vermeyeceğiz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Suriye ve Irak'ta yaşanılan istikrarsızlığı fırsat bilen PKK, YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri, bölgedeki otorite boşluğundan da istifade ederek, ülkemizde alçakça terör eylemi düzenlemişlerdir. TSK'nın azami ölçüde yerli, milli ve ileri teknolojiye sahip harp silah araç ve gereçlerinin imkan ve kabiliyetlerinin arttırılması hayati öneme sahiptir" dedi.
12.12.2018 Gündem
Kilis'te askeri sevkiyat sürüyor
Kilis'te askeri sevkiyat sürüyor Suriye sınırında bulunan Kilis'te askeri araç sevkiyatı devam ediyor.
15.09.2018 Gündem
Bombalardan kaçan TSK’ya sığınıyor!
Bombalardan kaçan TSK’ya sığınıyor! İdlib’e yapılan hava harekatları, köy ve kasabaları viraneye çevirdi. Paniğe kapılan siviller, köylerinden kaçarak TSK’nın kurduğu gözlem noktalarının yakınlarındaki çadırlara yerleşti
10.09.2018 Gündem
Hatay sınırına askeri sevkiyat sürüyor
Hatay sınırına askeri sevkiyat sürüyor TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin İdlib kentine komşu Hatay sınırına fırtına obüsü, tank, panzer ve kirpi sevkiyatı sürüyor.
10.09.2018 Gündem
Sınıra tank ve obüs sevkiyatı
Sınıra tank ve obüs sevkiyatı Suriye sınırının Menbiç bölgesine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tank ile fırtına obüs topları sevkiyatı yapıldı.
4.09.2018 Gündem
ROKETSAN'a 3 farklı mühimmatlı roketatar
ROKETSAN'a 3 farklı mühimmatlı roketatar Bilkent Üniversitesi ve ROKETSAN iş birliğiyle mevcut roketatarlardaki kısıtlılıkları kaldırmaya yönelik, en az 3 farklı mühimmatı, toplamda 6 mühimmatı atabilecek Dikey Atış Sistemi geliştirildi.
13.08.2018 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Fırtına Obüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fırtına obüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.