Faiz Oranı

Faiz Oranı

Son dakika faiz oranı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan faiz oranı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını faiz oranı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Faiz Oranı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan faiz oranı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.434 faiz oranı haberi bulunmuştur. Tüm faiz oranı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi Merkez Bankası'ndan son dakika faiz kararı geldi. Faiz oranı yükseltildi. Bankada parası olanları yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası, kur korumalı mevduat hesapları için üst faizi politika faizinin yüzde 60'ı olarak belirlediğini duyurdu.
25.04.2024 Ekonomi
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi
ABD Mart ayı enflasyon verisi açıklandı! Altın fiyatları tepki verdi Yıllık enflasyonun Mart ayında yükselmesi ve temel fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam etmesi, Fed'in bu yıl faiz oranlarını ne kadar düşürebileceğine dair soru işaretlerini arttırdı.
10.04.2024 Ekonomi
Kredi kartı faizleri daha yükselecek mi? Uzmandan limitlerle ilgili dikkat çeken açıklama
Kredi kartı faizleri daha yükselecek mi? Uzmandan limitlerle ilgili dikkat çeken açıklama Kredi kartları ile ilgili yapılan son düzenlemeler kamuoyunda oldukça dikkat çekmişti. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH faizleri yükselse de vatandaşların KMH hesapları ve kredi kartı harcamaları rekor seviyelere ulaştı. Peki faiz artışına rağmen kart kullanımı neden yükseliyor? Merak edilenler haberin detayında...
6.04.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti Merkez Bankası (MB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranında değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan MB Tebliğine göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 3,66’dan 4,25’e yükseldi.
6.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faiz oranları hakkında yeni karar
Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faiz oranları hakkında yeni karar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkardı.
1.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni faiz kararı! 1 Nisan itibariyle resmen değişti
Merkez Bankası'ndan yeni faiz kararı! 1 Nisan itibariyle resmen değişti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkardı.
1.04.2024 Ekonomi
Bankaların faiz oranları güncellendi! 1 milyon lira aylık 52 bin lira getiri sağlıyor
Bankaların faiz oranları güncellendi! 1 milyon lira aylık 52 bin lira getiri sağlıyor Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalarda mevduat faiz oranları güncellendi. Bankalarda halihazırda faizler yüzde 57 seviyesine kadar çıktı. Öte yandan döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata geçiş için bankalar çok daha yüksek faiz oranı sunmaya başladı. Faizlerde yüzde 75’e varan seviye dikkat çekti. Peki 1 milyon TL’si olan ne kazanıyor? Merak edilenler haberin detayında...
28.03.2024 Gündem
Kredi kartlarına yeni faiz ayarı! Bankada parası olan herkesi kapsayan ayrıntı
Kredi kartlarına yeni faiz ayarı! Bankada parası olan herkesi kapsayan ayrıntı Kredi kartlarında yeni dönem başladı. Kredi kartı ile ilgili düzenlemeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son olarak kredi kartı nakit çekimi ve KMH hesapları ile ilgili faiz değişikliğine gidildi. Peki kredi kartlarına ilişkin atılan son adımlar vatandaşları nasıl etkiler? İşte detaylar...
18.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan faiz kararı! Kredi kartında oran değişti
Merkez Bankası'ndan faiz kararı! Kredi kartında oran değişti Merkez Bankası’nın (MB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı yükseldi.
16.03.2024 Ekonomi
0,69 faizli, 180 ay vadeli kredi! Yeni dönem resmen başlıyor, işte aylık ödenecek taksit
0,69 faizli, 180 ay vadeli kredi! Yeni dönem resmen başlıyor, işte aylık ödenecek taksit Milyonlarca konutun kentsel dönüşüme girmesi için yeni kredi kampanyasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıkladı. 180 ay vade, yüzde 0.69 faiz oranı ile 2.5 milyon liraya kadar kredi kullandırılacak. Pilot il olarak İzmir seçildi ve sonrasında İstanbul, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ da kapsama alınacak ve toplamda 5 şehirde krediler dağıtılacak. İşte ödeme takvimi
7.03.2024 Ekonomi
Tüketici ve ticari kredilerle ilgili yeni adım! Faiz oranlarıyla ilgili flaş gelişme
Tüketici ve ticari kredilerle ilgili yeni adım! Faiz oranlarıyla ilgili flaş gelişme Merkez Bankası’ndan tüketici ve ticari kredilerle ilgili dikkat çeken bir adım geldi. Bankalarda tüketici ve ticari kredilerde aylık büyüme sınırı aşağı yönlü revize edildi. Peki karar ne anlama geliyor, artık bankalardan kredi çekmek daha da zorlaşacak mı? Şu anda piyasada konut, tüketici, ticari ve taşıt kredilerinde faiz oranları ne durumda? İşte detaylar...
7.03.2024 Ekonomi
Ev fiyatları düştü, kredilerde hesap değişti! Oran verildi tek tek açıklandı
Ev fiyatları düştü, kredilerde hesap değişti! Oran verildi tek tek açıklandı Ev almak isteyenlere güzel haber geldi. Yatırım için ev alımı kısıtlanarak piyasanın rahatlatılması hedeflenen ortamda ihtiyaç için alım yapmak isteyenlerin önünde ise konut kredilerinin yüksek faiz oranları var. Mevcut durumda en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 2.80 olarak görülüyor. Ancak bu oran bankalarca oldukça seçici bir prosedürle sunuluyor. Ortalama faiz oranı ise yüzde 3.50’yi aşıyor.
16.02.2024 Ekonomi
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Geri ödemede 'asgari ücret' detayı
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Geri ödemede 'asgari ücret' detayı Ev almayı planlayanlara güzel haber geldi. Düşük faizli ve avantajlı kredi imkanı ev sahibi olmayı bekleyenler için devreye alınıyor. İlk kez evini alacaklara yönelik geçtiğimiz yıl hükümet cephesinden uygun koşullu kredi desteği verileceği açıklanmıştı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte piyasada bir beklenti oluştu. Yeni kredi kampanyası ne zaman gelir, faiz oranı ne olacak? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...
14.02.2024 Ekonomi
Fed yetkililerinden faiz indirimi mesajı
Fed yetkililerinden faiz indirimi mesajı Boston Fed Başkanı Collins, "beklentiler karşılanır ise" bu yıl içinde faiz oranları düşürülebileceğini söyledi. Richmond Fed Başkanı Barkin, "Faiz indirimleri konusunda sabırlı olmak mantıklı" dedi. Fed Yönetim Kurulu üyesi Kugler ise "Şu andan itibaren yıl sonuna kadar ve ileriye dönük her toplantı canlı olacak" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Kredi ve mevduat faizleri ile ilgili yeni gelişme! Faiz oranlarında artış olacak mı?
Kredi ve mevduat faizleri ile ilgili yeni gelişme! Faiz oranlarında artış olacak mı? Bankada parası olan ya da kredi çekmeyi düşünen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme! Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Buna göre faiz oranı 250 baz puan artışla yüzde 45 seviyesine çıkarıldı. Peki bu son artış mı olacak? Faiz kararı vatandaşın cebine nasıl yansır? Ekonomistler canlı yayında değerlendirdi.
25.01.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! İşte piyasanın tahmini Ekonomide haftanın en önemli bekleyişi sona eriyor. Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını bugün açıklayacak. Peki piyasadaki tahminler neler? İşte detaylar...
25.01.2024 Ekonomi
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Ev alacaklara güzel haber geldi
Düşük faizli konut kredisi müjdesi! Ev alacaklara güzel haber geldi Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Yeni konut kampanyası başlıyor. Yeni konut kampanyasında vatandaşlar uygun faiz oranlarıyla kredi verilmesi planlanıyor. Peki ev almak isteyen vatandaşı ilgilendiren faiz oranları hangi seviyede olacak? İşte ev almak isteyen herkesi kapsayan detaylar...
11.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası açıkladı! Faiz oranları yükseltildi
Merkez Bankası açıkladı! Faiz oranları yükseltildi Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tebliğiyle reeskont işlemlerinde iskonto faiz oranı yıllık yüzde 43,25’e çıkarıldı.
23.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı!
Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı! Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı bildirildi.
21.12.2023 Ekonomi
Yıl sonu dolar, enflasyon beklentisi açıklandı
Yıl sonu dolar, enflasyon beklentisi açıklandı TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,23'ten yüzde 65,39'a geriledi. Yıl sonu doları/TL beklentisi ise, 30 TL'den 29,62 TL'ye indi.
15.12.2023 Ekonomi
Düşük faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? İlk defa ev sahibi olacaklar için kredi şartları neler, 1.20 konut kredisi başladı mı?
Düşük faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? İlk defa ev sahibi olacaklar için kredi şartları neler, 1.20 konut kredisi başladı mı? İlk defa ev sahibi olmak isteyenler düşük faizli konut kredisi ile ilgili haberleri ilgiyle takip ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çalışmalar yapılacağını açıklamış, Merkez Bankası ve BDDK bir karar alarak yüksek vadeli ve düşük faizli konut kredisinin yakın zaman içerisinde yürürlüğe gireceğini duyurmuştu. Kredi oranı belli olmasa da ilk kez ev alacaklara ise yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması bekleniyor. Peki, 1.20 konut kredisi ne zaman açıklanacak, yürürlüğe girip başlayacak? İlk evim 1.20 faizle konut kredisi nasıl hesaplanır, 1.20 konut kredisi şartları neler?
8.12.2023 Ekonomi
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Aylık ödeme yüzde 50'den fazla düşecek
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Aylık ödeme yüzde 50'den fazla düşecek Düşük faizli konut kredisi kampanyasının detayları netleşiyor. İlk defa ev sahibi olmak isteyenlerin heyecanla beklediği konut kredisi kampanyası için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli detaylar anlattı. BDDK’nın konut kredileri ile ilgili ilk defa ev alacaklara ve mevcutta evi olanlar için uyguladıkları kredilerde farklılıklar var. Bugün ilk defa konut alacak bir kişi için 1 milyon TL kredi çekilmek istendiğinde 120 ay vade ile aylık yüzde 2.85 oranında faiz oranı ile yaklaşık 29 bin 500 TL seviyesinde aylık ödeme yapılması gerekiyor. Yeni kampanya ile birlikte aylık ödemenin ne kadar olacağıyla ilgili bilgi verildi.
7.12.2023 Ekonomi
Paranız katlanacak! Faizler görülmemiş oranlara çekildi, maaş gibi getiri sağlıyor
Paranız katlanacak! Faizler görülmemiş oranlara çekildi, maaş gibi getiri sağlıyor Bankaların faiz kararı yatırımcının yönünü değiştirdi. Evini, arabasını satan bankanın yolunu tutuyor. Faizler yıllardır görülmemiş oranlara çıktı. Bankalardan cazip teklifler geliyor. Parası olan mevduat hesaplarına yöneliyor. İşte banka faizleri ile ilgili son gelişmelerin detayları...
5.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Faiz Oranı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki faiz oranı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.