EYT ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklama! SGK'dan flaş açıklama geldi
EYT ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklama! SGK'dan flaş açıklama geldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de izin, daha erken emeklilik ve istifa detayı ortayı ortaya çıktı. EYT'de yaş şartı ile ilgili de merak edilen soru cevabını buldu. Prim gün sayısı eksik olanlar sosyal güvenlik sisteminde belirli doğum, askerlik, yurtdışı çalışma gibi koşullar nedeniyle borçlanma yaparak, prim gün sayısını arttırabilir. Bu yeterli olursa, EYT düzenlemesinden yararlanıp, emekli olabilecek. İlk sigortalı olduğu tarihten önce askere gidenler askerlik borçlanması yaparak, ilk sigortalı olduğu tarihi öne çekebilir. Öte yandan EYT'de dikkat çeken izin ayrıntısı da ortaya çıktı. SGK'dan EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki, kimler düzenlemeden yararlanacak, borçlanma imkânı tanınacak mı, ilk emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte milyonları merak ettiği detaylar...
30.12.2022 Emekli
Askerlik borçlanması nedir, ne kadar? Askerlik borçlanması hesaplama… 18 ay (550 gün) ve 12 ay askerlik borçlanması kaç TL, askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır, şartları neler?
Askerlik borçlanması nedir, ne kadar? Askerlik borçlanması hesaplama… 18 ay (550 gün) ve 12 ay askerlik borçlanması kaç TL, askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır, şartları neler? EYT askerlik borçlanması hesaplama araştırmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanlarda yaş şartının kaldırıldığını açıklamasının ardından arttı. Prim gün sayısı eksik olanlar, askerlik borçlanmasıyla EYT’li olup olmadığını sorguluyor. Peki, Askerlik borçlanması hesaplama nasıl yapılır, EYT 550 askerlik borçlanması ne kadar, 12 ay askerlik borçlanması hesabı nasıl yapılır?
29.12.2022 Ekonomi
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı!
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için prim eksiği olanlar e-Devlet üzerinden askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) askerlik ve doğum borçlanması yapacak olan vatandaşlar için borçlanma başvurusu adımlarını anlatan bir video paylaştı. Videoda, askerlik ve doğum borçlanmasının nasıl yapılacağı ile, borçlanma tutarı ve ödemesinin nasıl yapılacağı ve borçlanka takibi konularında vatandaşlara bilgi verildi. Peki, EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu talebi nasıl oluşturulur? Borçlanma için 1 günlük borç tutarı ne kadar? EYT askerlik ve doğum borçlanması ödemesi ne zaman yatırılır? Borçlanma takibi nereden yapılır? e-Devlet askerlik ve doğum borçlanması ekranı ve başvuru işlemleri!
29.12.2022 Çalışma Hayatı