Emekllik

Emekllik

Son dakika emekllik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emekllik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emekllik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emekllik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emekllik gelişmeleri de dahil olmak üzere 13 emekllik haberi bulunmuştur. Tüm emekllik haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES'te yeni dönem! BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı
BES'te yeni dönem! BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı BES ile ilgili son dakika açıklaması geldi. BES'te yeni dönem başladı. Son iki yıldır asgari ücrete ara zam yapılıyor. Dolayısıyla devlet katkısı tutarı da buna paralel artıyor. 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere asgari ücret net 11 bin 402 lira, brüt asgari ücret ise 13 bin 414 lira oldu. Ocak-temmuz arasında ise asgari ücretin neti 8 bin 506 lira, brütü de 10 bin 8 liraydı. Bu yıl alınabilecek en yüksek devlet katkısını hesaplarken ilk 6 ayla, ikinci 6 ayı ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor. İşte BES ile ilgili flaş detaylar...
14.07.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor Emeklilik ile dikkat çeken detay ortaya çıktı. EYT'ye hak kazanan vatandaşlar çalışmaya devam ediyor. EYT'den yararlananların yüzde 40'ı maaşlarında düşüş yaşamamak için işine devam etti. Maaş kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, çalışan ve işvereni yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi sistemi ile ilgili kritik detayları aktardı.
14.07.2023 Emekli
Erken emeklilik geliyor! Devletten 12 bin 804 liralık prim desteği
Erken emeklilik geliyor! Devletten 12 bin 804 liralık prim desteği Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Ev kadınlarına emekllik hakkıyla ilgili merak edilen soru yanıtlandı. Buna göre; emeklilik yaşı kadınlarda anne olma ve çocuk sayısına göre aşağı çekilecek. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet ödeyecek. Yapılacak emeklilik düzenlemesi ile kadınlar daha az ödeyerek daha erken emekli olabilecek. İşte milyonların merak ettiği detaylar...
15.04.2023 Emekli
Milyonlarca ev kadınına emeklilik fırsatı! Devlet karşılayacak
Milyonlarca ev kadınına emeklilik fırsatı! Devlet karşılayacak Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ev kadınlarına emeklilik kapısı açılıyor. 14 milyon kadın emeklilik için başvurabilecek. Sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. AK Parti Seçim Beyannamesi'nde emeklilik yaşı, ev kadınlarına erken emeklilik, yeni istihdam fırsatları, çalışma hayatında yenilikler konusunda önemli adımlar yer aldı. Ev kadınlarının emekliliğine destek sağlanacak, emeklilik yaşı özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilecek.
13.04.2023 Emekli
EYT ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklama! SGK'dan flaş açıklama geldi
EYT ile ilgili milyonları ilgilendiren açıklama! SGK'dan flaş açıklama geldi EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'de izin, daha erken emeklilik ve istifa detayı ortayı ortaya çıktı. EYT'de yaş şartı ile ilgili de merak edilen soru cevabını buldu. Prim gün sayısı eksik olanlar sosyal güvenlik sisteminde belirli doğum, askerlik, yurtdışı çalışma gibi koşullar nedeniyle borçlanma yaparak, prim gün sayısını arttırabilir. Bu yeterli olursa, EYT düzenlemesinden yararlanıp, emekli olabilecek. İlk sigortalı olduğu tarihten önce askere gidenler askerlik borçlanması yaparak, ilk sigortalı olduğu tarihi öne çekebilir. Öte yandan EYT'de dikkat çeken izin ayrıntısı da ortaya çıktı. SGK'dan EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki, kimler düzenlemeden yararlanacak, borçlanma imkânı tanınacak mı, ilk emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte milyonları merak ettiği detaylar...
30.12.2022 Emekli
8 yıldır emekli maaşı alan kadın eve gelen tebligat ile kabusu yaşadı
8 yıldır emekli maaşı alan kadın eve gelen tebligat ile kabusu yaşadı Isparta’da emekli olan Serpil Kavurt’a bağlanan maaş 8 yıl sonra kesilip, faiziyle 205 bin TL olarak geri ödemesi istendi. Emekli olduğu şirkette kimlik numarası kullanılarak kurulan paravan şirketlerde sigortalı gösterildiğini öğrenen ve aldığı tebligatı açmasıyla şoka giren Kavur’ta sebep olarak ise kanunda öngörülen şartlar yerine gelmediği halde sahte bilgi ve belgelerle aylık bağlanması gösterildi.
19.12.2022 Yaşam
Emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi! Ucuz borçlanma fırsatı, asgari ücret detayı
Emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi! Ucuz borçlanma fırsatı, asgari ücret detayı Emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi. Emeklilikte borçlanma fırsatı. Hizmet borçlanması yapılarak, emeklilikte ödenmesi gereken prim gün sayısını öne çekmek ve bu sayede erken emekli olmak mümkün. Borçlanma tutarı asgari ücrete göre belirleniyor ve asgari ücrete de sene başında önemli oranda zam yapılması bekleniyor. Bu nedenle 2022’nin sonuna kadar borçlanma yapacaklar ucuz ve avantajlı borçlanmış olacak. İşte emeklilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
3.11.2022 Emekli
Emekliliği etkiliyor! Prim günlerine ekleniyor, talepte bulunulması gerekiyor
Emekliliği etkiliyor! Prim günlerine ekleniyor, talepte bulunulması gerekiyor Emekli olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Ödenen primler işçinin uzun vadeli prim günlerine ekleniyor ve emeklilik hesabında geçerli oluyor. İşsizlik maaşı alırken 90 gün içinde iş bulup 12 ay kesintisiz çalışanlar Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) talepte bulunarak sigorta primlerinin eklenmesini sağlayabilir. İşte işsizlik maaşı ve emeklilik ile ilgili milyonları ilgilendiren detay...
17.10.2022 Emekli
Emeklilik ile ilgili flaş detay! Erken emeklilik, EYT, emekli maaşı bağlanmasıyla ilgili son dakika açıklaması
Emeklilik ile ilgili flaş detay! Erken emeklilik, EYT, emekli maaşı bağlanmasıyla ilgili son dakika açıklaması Emekli, emekli yakını, emekli olmak isteyen milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Erken emeklilik, EYT ve emekli maaşı bağlanmasıyla ilgili merak edilen sorular cevabını buldu. Emeklilik ve çalışma hayatı ile ilgili çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi. İşte milyonlarca vatandaşın merak ettiği detaylar...
26.08.2022 Uzmana Sor
Emeklilik yaşları düşüyor! Flaş gelişme
Emeklilik yaşları düşüyor! Flaş gelişme Emeklilik bekleyen uzman çavuşlar için güzel haber geldi. Uzman çavuşların emeklilik yaşı 55'e düşüyor. İlgili düzenleme Meclis'e sunuldu. Ayrıca 40 yaşın üzerindeki uzman çavuşlar komando birliklerinde kadrolu olarak görevlendirilecek. Uzman çavuşların şahsi silahlarını da devlet verecek.
28.01.2021 Emekli
Prim borcu olan BAĞ-KUR'luya müjde!
Prim borcu olan BAĞ-KUR'luya müjde! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu prim borcu olan yaklaşık 1.5 milyon BAĞ-KUR’lu esnafın yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilmesi için bakanlar kurulu kararı çıkaracaklarını, sonbaharda hazırlayacakları yasayla emeklilik ve sağlık primini ayıracaklarını söyledi.
6.07.2017 Ekonomi
TEB Sigorta İsviçreliler’in oldu
TEB Sigorta İsviçreliler’in oldu Sigorta sektöründe son iki yılda başlayan el değiştirme furyası hız kesmeden sürüyor
24.01.2008 Ekonomi
Aviva'dan çevre duyarlılığı
Aviva'dan çevre duyarlılığı Tüm dünyadaki operasyonlarında karbon gazını nötralize edeceğini açıklayan ilk sigorta şirketi Aviva plc, karbon salınımını telafi edecek projelerini açıkladı.
27.09.2007 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Emekllik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emekllik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.