Eyalet

Eyalet

Son dakika eyalet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eyalet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eyalet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eyalet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eyalet gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.993 eyalet haberi bulunmuştur. Tüm eyalet haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
28.03.2024 Dünya
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti Almanya’nın Solingen kentinde dün gece 02.30 sularında çıkan yangında, biri bebek dört Bulgaristan Türkü hayatını kaybetti, 9'u ağır 21 kişi ise yaralandı. Savcılık faciaya ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.
26.03.2024 Gündem
Çeteler Haiti Merkez Bankası'na saldırdı, en az 3 kişi öldürüldü
Çeteler Haiti Merkez Bankası'na saldırdı, en az 3 kişi öldürüldü Haiti’de çeteler sebebiyle yaşanan iç güvenlik sorunu devam ederken polisin dün Haiti Merkez Bankası’nı hedef alan saldırganlara operasyon düzenlediği açıklandı. Yerel basın, polisin operasyonda en az üç kişiyi öldürdüğünü duyurdu.
20.03.2024 Dünya
ABD’de bir eyalet daha ‘nitrojen gazıyla’ idamı yasalaştırmaya hazırlanıyor
ABD’de bir eyalet daha ‘nitrojen gazıyla’ idamı yasalaştırmaya hazırlanıyor ABD’nin Alabama eyaletinde Kenneth Smith'in ilk kez nitrojen gazıyla idam edilmesinin ardından, Ohio eyalet yetkilileri de aynı idam uygulamasına izin verecek bir yasa tasarısı sundu.
31.01.2024 Dünya
ABD-Meksika sınırında göçmen krizi! 25 eyalet valisi Beyaz Saray'a karşı bildiri yayınladı tansiyon arttı
ABD-Meksika sınırında göçmen krizi! 25 eyalet valisi Beyaz Saray'a karşı bildiri yayınladı tansiyon arttı ABD'den göçmen krizi büyüyor. Ülkedeki 25 eyalet, ABD Başkanı Joe Biden ile Teksas eyaleti arasında yaşan sınır güvenliği tartışmasında Teksas'a destek veren bildiri yayınladı. CNN TÜRK Washington temsilcisi Yunus Paksoy ABD - Meksika sınırına giderek son gelişmeleri aktardı.
27.01.2024 Dünya
Divan-I İstifa Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I İstifa Ne İş Yapar?
Divan-I İstifa Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I İstifa Ne İş Yapar? Divan-ı istifa 1178 senesinde II. Kılıçaslan tarafından kurulmuştur. Divan-ı İstifa Anadolu Selçuklu Devletinde tüm mali işlerden sorumlu olan divan olmuştur. 
27.01.2024 Gündem
İdam deneyi! İğne ile 1 saat can çekişti, Kenneth Smith 25 Ocak'ta hiç denenmemiş insanlık dışı bir yöntem ile idam edilecek
İdam deneyi! İğne ile 1 saat can çekişti, Kenneth Smith 25 Ocak'ta hiç denenmemiş insanlık dışı bir yöntem ile idam edilecek 2017'den beri öleceği günü bekledi, infaz günü geldiğinde damarlarına sokulan iğneler 1 saat can çekişmesine neden oldu. Ölmediği için infazı ertelenen Kenneth Smith, 25 Ocak'ta şimdi ise daha önce hiç denenmemiş ve insanlık dışı olduğu ifade edilen bir yöntemle infaz edilecek. Peki, idam mahkûmunu nasıl bir son bekliyor?
21.01.2024 Dünya
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi
Almanya’da çifte vatandaşlık müjdesi! Yasa tasarısı resmen kabul edildi Almanya Federal Meclisi, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılmasını ve çifte vatandaşlık yolunun açılmasını içeren yasayı onayladı.
19.01.2024 Dünya
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı gerçekleştirildiği duyurdu. İran tarafı ise saldırıda 3 kadın, 4 çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenlemiş, 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk da yaralanmıştı.
18.01.2024 Dünya
Rüyada Eski Komşuyu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Eski Komşuya Gitmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Eski Komşuyu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Eski Komşuya Gitmek Nasıl Yorumlanır? Aile içerisindeki problemlerin son bulması rüyada eski komşu görmek üzerinden yorumlanır. Aynı zamanda hiç umulmadık yerden gelecek güzel haberler ve ayrıca yüklü miras şeklinde ifade edilir. Yeni yere taşınmak, yeni iş ve yapılacak birçok farklı değişim üzerinden değerlendirilir. Bu değişimlerin özellikle rüya sahibi adına olumlu şekilde gelişeceğine yönelik yorumlar öne çıkar. Ayrıca kıskanç olan insanları anlatırken, kavgalı ve küs akrabalar ile yeniden görüşmek şeklinde eyalet eder.
11.01.2024 Eğitim
MİT'ten nokta operasyon! YPG’nin sözde Ayn El Arab eyalet sorumlusu Bahoz Afrin öldürüldü
MİT'ten nokta operasyon! YPG’nin sözde Ayn El Arab eyalet sorumlusu Bahoz Afrin öldürüldü MİT, Suriye sınır hattında konuşlu güvenlik güçlerimize yönelik tacizlerin sürdüğü Ayn El Arab’da, PKK/YPG sözde Ayn El Arab Sorumlusu Bahoz Afrin kod adlı teröristi etkisiz hale getirdi.
24.12.2023 Gündem
Kuş gribi alarmı: 40 bin kümes hayvanı itlaf edilecek
Kuş gribi alarmı: 40 bin kümes hayvanı itlaf edilecek Japonya’da bir çiftlikte kuş gribinin yüksek bulaşıcılık özelliğine sahip H5 mutasyonu tespit edilmesinin ardından 40 bin kanatlı hayvanın tedbir amacıyla itlaf edileceği açıklandı.
25.11.2023 Yaşam
O ülkeden TikTok'u yasaklama kararı
O ülkeden TikTok'u yasaklama kararı Nepal hükümeti, 'sosyal yapıya zarar verdiği' gerekçesiyle Çinli sosyal medya platformu TikTok'un yasaklanması kararı alındığını duyurdu.
14.11.2023 Bilim ve Teknoloji
MİT'ten Irak'ta nokta operasyonu! Sözde Kerkük sorumlusu etkisiz hale getirildi
MİT'ten Irak'ta nokta operasyonu! Sözde Kerkük sorumlusu etkisiz hale getirildi MİT, PKK/KCK’nın sözde Kerkük eyalet sorumlusu 'Çiya Amed' kod adlı Remzi Avcı'yı, Irak/Süleymaniye’de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.
14.11.2023 Gündem
New York’ta su baskınları nedeniyle OHAL ilan edildi
New York’ta su baskınları nedeniyle OHAL ilan edildi ABD’nin New York kentinde yoğun yağışlar nedeniyle su baskınları meydana geldi. Eyalet Valisi Kathy Hochul, OHAL ilan etti.
29.09.2023 Dünya
Solucanlar yılda 140 milyon tahıl üretimine katkıda bulunuyor! Detayları şaşırttı
Solucanlar yılda 140 milyon tahıl üretimine katkıda bulunuyor! Detayları şaşırttı ABD’li bilim insanları, yaptıkları bilimsel çalışma sonucunda solucanların, dünya çapında yılda 140 milyon ton tahıl üretimine katkıda bulunduğu ifade edildi.
29.09.2023 Yaşam
Bakan Yerlikaya: Kırmızı ve gri kategorilerde aranan 2 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya: Kırmızı ve gri kategorilerde aranan 2 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarda terörden arananlar listesinde kırmızı ve gri kategorilerde yer alan 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
25.09.2023 Gündem
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok!
Türk düşmanı Senatör Menendez'in skandal listesinde yok yok! Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkan New Jersey Senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez ile ilgili rüşvet skandalı ortaya çıktı. Eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlananınca istifa eden Menendez'in skandal listesinde ise yok yok.
24.09.2023 Dünya
Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda; 3'ü terörden arananlar listesinde yer alan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Teröristlerden 2'sinin 79 güvenlik görevlisinin şehit edildiği, 339 kişinin yaralandığı eylemlerin talimatını verdiği tespit edildi.
18.09.2023 Gündem
ABD'de enflasyon sebebiyle acil durum ilan edildi
ABD'de enflasyon sebebiyle acil durum ilan edildi Georgia Valisi Brian Kemp, Washington DC'den gelen politikaları suçlayarak yüksek enflasyona tepki olarak acil durum ilan etti. Karar dün ABD'de enflasyon açıklanmadan önce alındı ancak veri ile birlikte artışın hızlandığı görülünce daha geniş yankı buldu.
14.09.2023 Ekonomi
Kanada Bayrağı Anlamı Nedir? Kanada Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kanada Bayrağı Anlamı Nedir? Kanada Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? 13 eyalet ve 3 bölgeden oluşan Kanada, aynı zamanda Kuzey Amerika bölgesinde yer alır. Ayrıca Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu ile beraber arktik okyanusuna kadar bağlantısı bulunduğunu söylemek mümkündür. Diğer yandan Rusya'dan sonra yüz ölçümü bakımından en büyük ülke olduğunu eklemek gerekir.
10.09.2023 Eğitim
Ermenistan Bayrağı Anlamı Nedir? Ermenistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Ermenistan Bayrağı Anlamı Nedir? Ermenistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Dünya da bulunan tüm ülke bayraklarının kendi tarihine özgü anlamlar içermektedir. Bu durum ülkelerin tarihte yaşadıkları savaşlar, toplum değer yargıları ve milletinin ülke topraklarına sahip çıkmasıyla doğru orantılıdır. 
5.09.2023 Eğitim
Şans eseri idamdan kurtuldu: ABD tarihine geçecek, daha önce kullanılmamış bir yöntem kullanılacak!
Şans eseri idamdan kurtuldu: ABD tarihine geçecek, daha önce kullanılmamış bir yöntem kullanılacak! ABD'nin Alabama eyaletinde kumar borcuna batmış bir papaz eşini kiralık katil tutarak öldürttü. İki katil genç kadını öldürdükten sonra idam cezasına çarptırıldı. Ancak olaylar daha sonrasında karmaşık bir hal almaya başladı.
5.09.2023 Dünya
Amerika Bayrağı Anlamı Nedir? Amerika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Amerika Bayrağı Anlamı Nedir? Amerika Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Amerika dünya tarihine özgürlükler ülkesi olarak geçmektedir. Bu tanımın en büyük kanıtı Özgürlük heykelidir. Bu sebeple Amerika bayrağı kendi egemenliği altındaki halkı ifade etmektedir.
1.09.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Eyalet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eyalet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.