Ev Kiraları

Ev Kiraları

Son dakika ev kiraları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev kiraları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev kiraları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Kiraları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev kiraları gelişmeleri de dahil olmak üzere 277 ev kiraları haberi bulunmuştur. Tüm ev kiraları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emlakçının ev sahibine teklifi pes dedirtti! "Sizin yüzünüzden kiralar tavan yaptı"
Emlakçının ev sahibine teklifi pes dedirtti! "Sizin yüzünüzden kiralar tavan yaptı"Ankara'da internete koyduğu ilanla evini 15 bin 850 TL'ye kiraya vermek isteyen S.K (59), kendisine ulaşan emlakçının 'Evini 20 bin liraya kiraya verebilirim' teklifini, 'Sizin gibiler yüzünden ev kiraları tavan yaptı' diyerek reddetti.
2.07.2024Ekonomi
Ev sahibi kendini böyle savundu: Oğlum ve gelinim apartta kalmaya başladı
Ev sahibi kendini böyle savundu: Oğlum ve gelinim apartta kalmaya başladıDenizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev sahibi Sergül Şerbetçi (56), 1,5 yıl önce oğlunun evleneceği belirtip, evi boşaltmasını istediği kiracısı Emre Akyol'a evden çıkmayınca tahliye davası açtı. Duruşmada kiracısı Akyol'un oğlunun evlendiği yalanıyla kendisini evden çıkarıp, başka birine daha yüksek fiyata kiralamak istediğini ileri sürmesi üzerine Şerbetçi, oğlunun evlilik fotoğraflarını gösterdi.
21.05.2024Gündem
Kiracıları yakından ilgilendiren uyarı! 'Kesinlikle ödeme yapmayın'
Kiracıları yakından ilgilendiren uyarı! 'Kesinlikle ödeme yapmayın'Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin'de konut stoku tükendi, ev kiraları 20 bin TL'ye kadar yükseldi. Fırsatçıların internet sitelerindeki kiralık ev ilanlarını kopyalayıp ilana koyup dolandırıcılık yaptıklarını söyleyen Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, "Vatandaşlarımız ev sahibi ya da emlakçı ile yüz yüze gelmeden, evi görmeden kesinlikle bir ödeme yapmasın" diye konuştu.
2.10.2023Ekonomi
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak'
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak'Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisi ile ilgili önerilerde bulundu. Batı, bu vergide de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce yapılacak değerleme sonucu ya da değerleme hizmeti sunan firmalarca düzenlenecek ekspertiz raporunun esas alınmasını önerdi ve ancak bu şekilde boş ev vergisinin beklenen amaca uygun olacağını vurguladı.
25.09.2023Ekonomi
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 bin
Öğrenci yurtları cep yakıyor! Penceresiz 4 bin TL VIP istersen 49 binAstronomik ev kiraları özel öğrenci yurtlarını da etkiledi. Penceresiz bir odanın kirası 4 bine çıkarken, havuzu, spor salonu olan lüks yurtlarda bu rakam 49 bin lirayı buluyor.
29.07.2023Ekonomi
Kiralık ev arayanlara sahte ilan tuzağı! Yüzlerce kaparo mağduru var
Kiralık ev arayanlara sahte ilan tuzağı! Yüzlerce kaparo mağduru varSahte ilanlarla ev kiralamak isteyenleri hedef alan dolandırıcılar, yüzlerce kişiyi mağdur ediyor. Avukat Abdulsamet Çeker, “Sadece ilandaki uygunluğa kanarak görmeden bir kaparo bedeli ödenmemesi gerekiyor” dedi.
28.07.2023Yaşam
Gayrimenkul sektöründe seçim fırsatçılığı! Ev alacak herkesi ilgilendiriyor
Gayrimenkul sektöründe seçim fırsatçılığı! Ev alacak herkesi ilgilendiriyorEv sahibi olma hayali kuranları çok yakından ilgilendiriyor. Konut satışları son dönemde geriledi. Evini satmak isteyen mülk sahipleri de seçim öncesi yeni bir yöntem buldu. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı ev alacak vatandaşı uyarıyor.
27.05.2023Ekonomi
Antalya'da deniz manzaralı dairenin yıllık kirası 3,5 milyon lira
Antalya'da deniz manzaralı dairenin yıllık kirası 3,5 milyon liraAntalya'nın Konyaaltı ilçesinde deniz manzaralı lüks daire için aylık 255 bin lira kira, Lara bölgesinde ise aylık 125 bin lira kira isteniyor. Depozito bedeli de dahil edildiğinde; Konyaaltı'nda daire kiralama bedeli yıllık 3,5 milyon lirayı aşarken, bu rakam Lara'da 1,5 milyon lirayı buluyor.
11.05.2023Yaşam
Ev sahibi ile kiracı arasında ‘psikolojik baskı’ iddiası! 'Defolun gidin, sizi öldürürüm'
Ev sahibi ile kiracı arasında ‘psikolojik baskı’ iddiası! 'Defolun gidin, sizi öldürürüm'Antalya'nın Manavgat ilçesinde evden çıkması için kendisine ev sahibi tarafından psikolojik baskı yapıldığını söyleyen kiracı kadın yaşanan tartışmaları cep telefonuyla görüntülerken, ev sahibi kadın ise kiracısının çocuğuyla ilgilenmediği için çocuklarının tüm binayı rahatsız ettiğini, 2 ay önce evden çıkacağını söylemesine rağmen çıkmadığını anlattı.
14.04.2023Yaşam
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyor
Sahte kiralık ev dolandırıcılığı! Uygun fiyatı görüp arayan bu tuzağa düşüyorDolandırıcıların yeni hedefi ev sahipleri ve kiracılar oldu. Dolandırıcılar, asıl kira fiyatı 5000 olan bir evi, 3000 liraya gösteriyor. Kiranın uygun olduğunu gören vatandaşlar ise hemen ilgili telefon numarasını arıyor. İşte ne oluyorsa bu dakikadan sonra oluyor. Fırsatçıların kurduğu tuzak bununla da bitmiyor. Mağdur, ev hakkındaki gerçeği öğrenince bir kez daha şoke oluyor.
5.04.2023Ekonomi
Depremi bahane edip, kira fiyatını yüzde 250 artırdı! İhtarname ile öğrendi
Depremi bahane edip, kira fiyatını yüzde 250 artırdı! İhtarname ile öğrendiManisa’da 25 yıllık İngilizce öğretmeni olan Ali Özen 8 yıldır oturduğu dairenin 2 bin lira olan kirasının ev sahibi tarafından 7 bin TL’ye yükseltildiğini kendisine Noter aracılığıyla çekilen ihtarname ile öğrendi. Aldığı ihtarname karşısında neye uğradığını şaşıran Özen, ev sahiplerinin şimdi de depremi bahane ederek fiyat artışları yapmasına artık birilerinin dur demesi gerektiğini söyledi.
31.03.2023Yaşam
Kira fiyatları İstanbul'u bile geçti! Yüzde 300 artınca şikayet yağdı
Kira fiyatları İstanbul'u bile geçti! Yüzde 300 artınca şikayet yağdıEv kiralamayı düşünen milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Pandemi ile artışa geçen ev kiraları, deprem sonrası tırmanışa geçti. Fahiş kira zamlarının yanı sıra ev sahiplerinin hukuksuz davranışları, tehditleri ve yıl içerisinde birden çok zam talebi de en çok şikayet edilen diğer konular arasında yer aldı. İşte konut sektöründe son durum...
16.03.2023Ekonomi
Mersin afet bölgesi ilan edildi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi mi, Mersin afet bölgelerine dahil mi?
Mersin afet bölgesi ilan edildi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi mi, Mersin afet bölgelerine dahil mi?Mersin’e deprem bölgesinden yaklaşık 400 bin kişinin göç ettiği tahmin ediliyor. Belediye Başkanı Vahap Seçer “En az 65 bin aile Mersin’e geldi” diyor. Mersin’deki okullara kayıt aldıran öğrenci sayısı 7 bini buldu. Peki, Mersin afet bölgesi mi? Deprem nedeniyle Mersin afet bölgesi ilan edildi mi?
23.02.2023Gündem
Deprem sonrası Ereğli ve Alaplı'da kira artışları tepki çekti
Deprem sonrası Ereğli ve Alaplı'da kira artışları tepki çektiKahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlar Kdz Ereğli ve Alaplı'ya akın etti. Bazı ev kiraları 7 bin TL'ye kadar yükseldi.
15.02.2023Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş kararEv fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023Ekonomi
Evi olanlar dikkat! Fırsatçıların devremülk oyunu ortaya çıktı: 'Saf bir adam'
Evi olanlar dikkat! Fırsatçıların devremülk oyunu ortaya çıktı: 'Saf bir adam'Evi olan milyonları ilgilen son dakika gelişmesi! Konutunu devremülk olarak verenler dikkat, dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti. Çok sayıda ilde onlarca vatandaşı tuzağa düşürdüler. Şebeke üyelerinin daha önce devremülk sektöründe çalıştığı, buradan edindikleri verilerle tuzağa düşürdükleri vatandaşların kimlik bilgilerini çaldıkları ve bu yöntemle akılalmaz bir sistem kurdukları ortaya çıktı.
26.11.2022Ekonomi
Ev fiyatlarında son durum! Zirvedeki iller belli oldu
Ev fiyatlarında son durum! Zirvedeki iller belli olduKiralardaki ve ev fiyatlarındaki fahiş artışlar devam ediyor. İstanbul, Antalya gibi büyükşehirlerde ortalama kira bedeli 10 bin TL seviyesine yükselirken, Ankara’da 5 bin lirayı geçen ortalama kira, İzmir’de 7 bin liraya, Bursa’da 4 bin liraya ulaştı. Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 azalarak 102 bin 660 olarak gerçekleşirken aynı dönemde yabancılara yapılan konut satışları yüzde 8,8 azalarak 5 bin 377 oldu. İşte ev fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...
16.11.2022Ekonomi
Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması: 600 bin TL'lik daire 5 milyonun üzerine çıktı
Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması: 600 bin TL'lik daire 5 milyonun üzerine çıktıEv fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Antalya'nın ciddi dış göç aldığını belirten Prof. Dr. Hilal Erkuş Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle "Antalya sinyal veriyor. Özellikle hayat pahalılığı, konuta erişilebilirlik açısından İstanbul'la yarışıyor. Planlama açısından çok ciddi müdahaleler yapılmazsa, burada yaşayan kesimlerin bir grubu konuta erişemeyecek" ifadelerini kullandı.
13.11.2022Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika uyarısı: 'Alt kiralama'ya dikkat
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika uyarısı: 'Alt kiralama'ya dikkatEv sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren son dakika uyarısı! Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, emlakçılar aracılığıyla kiralanan dairelerin, kiracılar tarafından ticaret siteleri üzerinden üçüncü kişilere daha yüksek ücretlerle kiralandığı yönünde şikayetler geldiğini belirterek, “Bu gibi durumlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu konuda meslektaşlarıma önerim, kime kiraya veriyorsak mutlaka takibini yapalım” dedi. Olayın hukuki boyutu ile ilgili ise dikkat çeken bir açıklama geldi.
8.11.2022Ekonomi
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebi
Kiralarda ‘savaş’ etkisi! Fiyatlar uçtu, ev sahiplerinden bir yıllık peşin ödeme talebiRusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan göç dalgası, kiraların yükselmesine neden oldu. Yaşanan artışlar sonrası devlet, özel önlemler aldı. Ancak fırsatçı ev sahipleri yüksek kira bedelleri talep etmeye devam ediyor. Öyle ki Antalya'da kiralık daire fiyatları; 40 bin liraya kadar çıkıyor. Ayrıca mülk sahipleri bir yıllık kira bedelini de peşin olarak talep ediyor.
20.10.2022Ekonomi
Fahiş ev kiraları ikinci el eşya satanları vurdu! ‘Fiyatlar düştü’ deyip nedenini açıkladı
Fahiş ev kiraları ikinci el eşya satanları vurdu! ‘Fiyatlar düştü’ deyip nedenini açıkladıÜniversite öğrencisi milyonları ilgilendiren gelişme! Ev kiralamada ve ev eşyasında yeni dönem. Yaklaşık 16 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü Bayburt'ta ikinci el ve spot eşya satan esnaflar, dört gözle öğrencilerin gelmesini beklemeye başladı. Öğrenci ve memur sezonunun başladığını ancak beklenilen hareketliliğin henüz yaşanmadığına dikkat çeken esnaflar, bununun en büyük sebebinin öğrencilerin ev bulamaması olduğunu ifade etti.
4.10.2022Ekonomi
Kira fiyatları artışa geçti, yeni bir kazanç kapısı ortaya çıktı
Kira fiyatları artışa geçti, yeni bir kazanç kapısı ortaya çıktıEv kira fiyatlarındaki artış devam ederken, vatandaşlar yeni yöntemler arıyor. Özellikle büyükşehirlerde 2+1 ile 3+1 daireler arasında 5 bin TL'ye dayanan fiyat farkları nedeniyle kiracılar, farklı alternatiflere yöneldi. Kira artışları nedeniyle daha küçük evlere taşınanlar yeni bir sektörün oluşmasına neden oldu. Eşyalarını satmak istemeyenlerin kullandığı yöntem birçok insan için ekmek kapısı oldu. İşte detaylar...
19.09.2022Ekonomi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldi
Ev kiralamada yeni dönem! Fiyatlar uçuşa geçti, öğrencilere uyarılar art arda geldiÖSYM’nin tercih sonuçlarını açıklaması ile milyonlarca öğrenci uygun fiyata kiralık ev ve yurt araştırmaya başladı. Uzmanlar, bu süreçte fiyatlarda herhangi bir düşüşün olmayacağını ifade ederek, öğrenciler arasında oda kiralama döneminin iyice yayıldığını belirtti. Yeni alışkanlığın aidat ve faturalarda bir dizi krizi de beraberinde getirebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, fahiş fiyatların nasıl düşürülebileceğine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Öğrencilere rehber olacak tavsiyeler ve kira fiyatlarındaki son gelişmeler haberimizde...
9.09.2022Ekonomi
Turistler akın etti, kiralar 50 bin liraya çıktı: 'Sürekli birileri arıyor'
Turistler akın etti, kiralar 50 bin liraya çıktı: 'Sürekli birileri arıyor'Bulgaristan vatandaşlarına sağlanan 'pasaportsuz geçiş hakkı' sonrası, Edirne'ye günübirlik alışveriş için gelenlerin sayısı daha da arttı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgar turistlerin gelişinde yüzde 30 artış olduğunu belirterek, son 1 yıl içinde 57 firmanın kentte yatırım yaptığını söyledi. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker ise kentin önemli caddelerindeki iş yeri kiralarının 10-15 bin liradan 50 bin liraya çıktığını belirtti.
8.09.2022Ekonomi
Yüksek fiyatlar düştükçe düşüyor! Ödemeden kaçıyorlar: Balon patladı
Yüksek fiyatlar düştükçe düşüyor! Ödemeden kaçıyorlar: Balon patladıEv sahibi ve kiracılar dikkat. Yüksek kira fiyatları gittikçe düşüyor. Pandemiyle başlayan ve enflasyon oranlarının artmasıyla devam eden kira fiyatlarındaki artış ilk başta kiracıları mağdur etmişti, şimdi de ev sahiplerini mağdur ediyor. Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşından sonra 2 bin lira olan kira fiyatlarının 20 bine ulaşmasının ardından bazı yabancılar kandırıldıklarını düşünerek kiralarını ödemeden kaçmaya başladı. Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar, "Bugün yüksek fiyatlar gerilere çekildi ve balon patladı" ifadelerini kullandı.
6.08.2022Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Kiraları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev kiraları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.