Ev İşleri

Ev İşleri

Son dakika Ev işleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ev işleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ev işleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev İşleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev işleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.747 ev işleri haberi bulunmuştur. Tüm ev işleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Boşanma sebebi sayılıyor
Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Boşanma sebebi sayılıyor Evli milyonlarca çifti ilgilendiren detay ortaya çıktı. Evlilikte ev işi yapmamak boşanma sebebi sayılıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak merak edilen detayları aktardı.
7.10.2023 Gündem
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı!
Bilim insanları kanser riskini artıran en büyük hatayı açıkladı! Avustralyalı bilim insanları hareketsiz bir yaşamın kanser riskini artırdığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar sonucu egzersiz yapmayan bireylerin egzersiz yapan bireylere nazaran daha fazla kanser riski taşıdığı öğrenildi.
28.07.2023 Sağlık
Evli milyonlarca çift ilgilendiriyor! Boşanma sebebi sayılıyor
Evli milyonlarca çift ilgilendiriyor! Boşanma sebebi sayılıyor Evli milyonlarca çifti ilgilendiren detay ortaya çıktı. Evlilikte ev işi yapmamak boşanma sebebi sayılıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak merak edilen detayları aktardı.
13.05.2023 Gündem
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat Ayak yanması olan kişilerde özellikle geceleri ayakta yanma, ağrı, uyuşma, karıncalanma gibi şikâyetlerin arttığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Şekip Şimşek, “Ayak yanması konusunda yakınması olan hasta sayısı dikkat çekecek kadar fazladır. Hastalar çoğunlukla 50 yaş üstünde, aylar ve yıllar içerisinde yavaş yavaş kötüleşen, vücudun sağ ve sol tarafının benzer olarak etkilendiği, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma, ağrı gibi şikâyetleri olduğunu belirten, duyusal liflerin etkilendiği vakalardır” dedi.
25.08.2022 Sağlık
Meryem Uzerli pozlarıyla kısa sürede gündem oldu!
Meryem Uzerli pozlarıyla kısa sürede gündem oldu! 'Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı 'Hürrem Sultan' karakteriyle tanıdığımız oyuncu Meryem Uzerli, Instagram hesabından yeni fotoğraflarını yayınladı. Ünlü ismin takipçileri tarafından büyük ilgi gören pozları, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
7.08.2022 Magazin
Yargıtay'dan dikkat çeken emsal boşanma kararı! 'Müvekkilim temizlikçi, ev de otel değildir'
Yargıtay'dan dikkat çeken emsal boşanma kararı! 'Müvekkilim temizlikçi, ev de otel değildir' Yargıtay, boşanma davasında MS hastalığı nedeniyle evinin temizliği ve çocukların bakımıyla yeterince ilgilenemeyen kadını kusurlu bulan yerel mahkemenin kararına onay vermedi. MS ve benzeri hastalıkların eşlere kusur olarak yüklenemeyeceği yönünde emsal bir karar alan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kocanın MS hastası eşine 25 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.
8.06.2022 Gündem
Metrelerce uzaktan tam isabet! Kadınlar görev başında
Metrelerce uzaktan tam isabet! Kadınlar görev başında Kars Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimlerde görev yapan kadın polisler, poligon ve tatbikatlardaki başarılı atışları ile göz dolduruyor. Kadın polisler, belirlenen hedefleri farklı silah modelleri ile metrelerce uzaktan tam isabetle vuruyor.
7.04.2022 Yaşam
Çalışma hayatında mobbinge maruz kalan kişi ne yapmalı?
Çalışma hayatında mobbinge maruz kalan kişi ne yapmalı? Farkında bile değiliz ya da farkında olanlar bir elin parmaklarını geçmez. Ne var ki, Türkiye’nin en yaygın sorunlarından biri. Sosyal salgın denebilecek seviyede. Üstelik milyonlarca şikâyetçisi var ve hukukumuzda da cezası belirlenmiş bir suç. Ne olduğunu tam olarak bilemediğimiz bir kavram. Başımıza gelince ne yapmamız, nasıl yapmamız gerektiğini çıkartamadığımız bir fiili durum. Kısaca tanımı: İş yerinde, genellikle ‘üst’ün ‘ast’a uyguladığı “psikolojik şiddet.” Türk Dil Kurumu’nun bulduğu karşılık: “Bezdiri.”
17.03.2022 Çalışan Hakları
Bakan Derya Yanık: “Çatışmaların ortasında kalanları yalnız bırakmamak ahlaki yükümlülüğümüzdür”
Bakan Derya Yanık: “Çatışmaların ortasında kalanları yalnız bırakmamak ahlaki yükümlülüğümüzdür” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yıllardır dünyanın dört bir yanındaki kadınların ve kız çocuklarının savaşın etkilerinden orantısız şekilde zarar gördüğünü belirterek, “Ukrayna'da devam eden çatışmalarda ortada bir kazanan yok. Asıl mağdurlar, kadınlar ve çocuklar. En savunmasız kişileri korumak için Ukrayna'da azami kısıtlamalar uygulanmalıdır. Bu saldırganlıktan kaçan tüm siviller için güvenli geçiş kolaylaştırılmalıdır. Ukrayna'dan kaçamayanlar için insani yardıma hızlı ve engelsiz erişim garanti edilmelidir. Tüm kadın ve kız çocuklarının hakları için burada toplandığımız dikkate alındığında, çatışmaların ortasında kalanları yalnız bırakmamak ahlaki yükümlülüğümüzdür. Artık bugün ve yarın, dünyadaki tüm insanlar için barış yolunda çalışma zamanıdır” dedi.
14.03.2022 Siyaset
Parmak çıtlatmak ile ilgili önemli uyarı!
Parmak çıtlatmak ile ilgili önemli uyarı! Parmak çıtlatmak kimi zaman stresten kimi zaman can sıkıntısından sık yapılan bir alışkanlıktır. Genel düşüncenin aksine eklemlerde aşınma (kireçlenmeye) neden olmayacağını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, “Parmak çıtlatmak bir tik halini aldığında bağlarda gevşeme nedeniyle elin tutma gücünde azalma meydana gelebilir” dedi.
7.02.2022 Sağlık
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor!
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor! Fiziksel olarak aktif olmak sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, ayrıca hareketsizliğe bağlı oluşan hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor. Düzenli uygulanan fiziksel aktivitelerin erken ölüm riskinin azalttığını vurgulayan uzmanlar, egzersizleri daha sistemli yapmanın kalp ve damar sağlığı ile kilo idaresi açısından önem taşıdığını ifade ediyor. Uzmanlar, günde en az 30 dakikalık orta şiddette bir fiziksel aktivitelerin hedef olarak belirlenebileceğini, zaman kısıtlı ise 10’ar dakikalık seanslar şeklinde de uygulanabileceğini belirtiyor.
15.11.2021 Sağlık
Tansiyonunuzu düşürmenin 10 etkili yolu!
Tansiyonunuzu düşürmenin 10 etkili yolu! Yüksek tansiyon (hipertansiyon), “sessiz katil” olarak adlandırılıyor. Genellikle hiçbir semptomu yoktur, ancak kalp hastalığı ve felç için büyük bir risktir. Yüksek tansiyon, başta ABD olmak üzere pek çok ülkede önde gelen ölüm nedenleri arasında gösteriliyor. Araştırmalara göre, yetişkinlerin neredeyse yarısının yüksek tansiyonu var. Peki, Tansiyon nasıl düşer? Tansiyon düşüklüğü nasıl anlaşılır? İşte tansiyonu kontrol altında tutmanın yolları!
31.10.2021 Sağlık
Alzheimer riskini 2 kat artırıyor
Alzheimer riskini 2 kat artırıyor Alzheimer riskini azaltmak için hareket etmenin önemine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, “Spor yapamıyorsanız bile hareket edin. Amerika ve Kanada’da yapılan çalışmalar da gösterdi ki yemek, temizlik gibi ev işleri bile riski azaltıyor” dedi.
16.10.2021 Sağlık
Her 5 kadından 1’inde görülüyor
Her 5 kadından 1’inde görülüyor Başparmak kök eklemi kireçlenmesinin en sık görülen eklem hastalığı olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yiğit Erdağ, bu rahatsızlığın 50 yaş üzeri her beş kadından birinde görüldüğünün altını çizdi. Erdağ, hastaların başparmak hareketlerinde azalma ve hareket kaybı gelişebildiğini anlattı.
27.08.2021 Sağlık
Çocuklarla nitelikli zaman geçirmek
Çocuklarla nitelikli zaman geçirmek Ebeveynlerin çocukları ile geçirdikleri süreçte telefonlarla ilgilenmemeleri gerektiğini belirten Eğitimci Abdulkadir Özbek, çocuklarla nitelikli zaman geçirmek hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.
30.06.2021 Sağlık
Diz kapağında çıtırdama kireçlenme belirtisi olabilir
Diz kapağında çıtırdama kireçlenme belirtisi olabilir Diz kapağında yaşanan çıtırdamaya bağlı ağrının eklem kireçlenmesine işaret edebileceğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç, birçok kişinin zaman zaman yaşadığı bu durumu hangi dönemde dikkate alması gerektiğine dair bilgiler aktardı.
22.06.2021 Sağlık
Annenize verebileceğiniz en güzel Anneler Günü hediyesi!
Annenize verebileceğiniz en güzel Anneler Günü hediyesi! Aileleri için zorluklara göğüs geren anneler, pandemide yaşam stresinin ve sorumlulukların da artmasıyla çok yoruldu. Özellikle de evden veya iş yerinde çalışan annelerin üzerindeki sorumluluğun oldukça fazla olduğunu belirten Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Pandemi sürecinde annelerin, özellikle de çalışan annelerin iş yükü çok ağırlaştı. İçerisinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde anneniz için hazırlayacağınız küçük bir sürpriz, onu çok mutlu edecek, ona kendini değerli hissettirecektir. Anneler Günü’nü kutlamak için pahalı hediyelere veya aylarca düşünülerek hazırlanmış sürprizlere gerek yok. Onu ne kadar sevdiğinizi göstermeniz, emekleri için teşekkür etmeniz, içinizden gelerek söyleyeceğiniz bir cümle bile anneniz için en değerli hediyedir” açıklamasında bulundu.
6.05.2021 Sağlık
Fener Rum Patrikhanesi'nde deprem! Görenden alındı
Fener Rum Patrikhanesi'nde deprem! Görenden alındı Fener Rum Patrikhanesi’nde büyük bir temizlik operasyonu gerçekleştirildi. Karar alma organı olan Sen Sinod Meclisi, Patrik Bartholomeos’dan sonra iki numara olan Kadıköy Metropoliti Athanasios’u itaatsizlik gerekçesiyle görevden aldı.
18.03.2021 Gündem
Ev işlerinde bu kurallara dikkat!
Ev işlerinde bu kurallara dikkat! Ev işleri kimilerine göre kolay gibi görünse de ütü yapmak, bulaşık makinesi doldurup boşaltmak, yer silmek, perde asmak, evi süpürmek, yemek yaparken saatlerce ayakta durmak omurgayı ve boyun kaslarını ciddi şekilde etkiliyor. Her 10 ev kadınından 6’sının kas-iskelet istemi sorunları yüzünden ağrı yaşadığına dikkat çeken Fizyoterapist Bünyamin Aydın, bu problemlere sahip kişilerin ev işleri sırasında dikkat etmesi gerekenleri anlattı.
2.03.2021 Sağlık
Boşanma davasında şok karar! 55 bin lira tazminat ödeyecek, sebebi ise...
Boşanma davasında şok karar! 55 bin lira tazminat ödeyecek, sebebi ise... Çin'in başkenti Pekin'de bir boşanma davasında mahkeme, bir adamın beş yıl boyunca ev işleri yapan eşine 55 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.
24.02.2021 Dünya
Hem evi hem işi idare ediyor: Evin direği kadınlarmış
Hem evi hem işi idare ediyor: Evin direği kadınlarmış Kars'ın Akyaka ilçesinde yaşayan 4 çocuk babası Abdullah Tazegül (65), eşinin İstanbul'a gitmesinin ardından hem ev işlerini hem de hayvanların bakımını yapmaya başladı. Sabah erken saatlerde kalkıp önce hayvanlara yemini veren Tazegül ardından ev temizliğini ve yemeği yapıyor. Hem evi hem de işleri idare etmenin çok zor olduğunu dile getiren Tazegül, "Allah hiç kimseye eşinin eksikliğini vermesin. Evin direği kadınlarmış" dedi.
15.02.2021 Yaşam
Sigortada yeni model! Milyonları ilgilendirecek
Sigortada yeni model! Milyonları ilgilendirecek Nüfusun yaşlanması sağlık ve sosyal güvenlik sistemleri üzerinde yük yaratıyor. Gelişmiş ülkeler de buna çözüm olarak bakım sigortası sistemini uyguluyor. Türkiye de yakında nüfusun yaşlanması problemi ile karşı karşıya kalacak. Bu nedenle bakım sigortası önemli. Bu sigorta nasıl işliyor? İşte tüm bilinmeyenler
11.01.2021 Ekonomi
Bu ağrılar boyun fıtığının habercisi olabilir
Bu ağrılar boyun fıtığının habercisi olabilir Günümüzde boyun fıtığı görülme sıklığı, yaşam tarzında yaşanan değişimlere bağlı olarak her geçen gün artıyor. Özellikle telefon ve tablet gibi teknoloji ürünlerinin kullanımındaki artış, yanlış duruş ve hareketsizlik gibi nedenler boyun fıtığını yaygınlaştırıyor. Pandemi döneminde evde geçirilen sürenin artması da beraberinde getirdiği teknoloji kullanımı ve hareketsizliği artırdığı için boyun fıtıklarının artmasına neden oluyor.
2.01.2021 Sağlık
TÜRGEV Başkanı Altun: Salgın döneminde kadınların iş yükü iki kat arttı
TÜRGEV Başkanı Altun: Salgın döneminde kadınların iş yükü iki kat arttı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Dr. Fatmanur Altun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde kadınların iş yükünün iki kat arttığını söyledi.
16.12.2020 Gündem
Yargıtay'dan flaş boşanma kararı! Eşit sayıldı
Yargıtay'dan flaş boşanma kararı! Eşit sayıldı Yargıtay çok konuşulacak bir karara imza attı. Boşanma sebebi sebebi oldu, eşit kusur kabul edildi. Karşılıklı boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay, çok konuşulacak bir karara imza attı. Öfkeli kocanın, ‘cahil kadın’ şeklindeki hakaretiyle, kadının ev işleri yapmaması ve çocuklarıyla ilgilenmemesini eşit kusur saydı. Yüksek Mahkeme, kadın lehine verilen tazminat karını bozdu.
7.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ev İşleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev işleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.