Ev Hizmetleri

Ev Hizmetleri

Son dakika ev hizmetleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev hizmetleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev hizmetleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Hizmetleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev hizmetleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.168 ev hizmetleri haberi bulunmuştur. Tüm ev hizmetleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak SGK resmen harekete geçti. Kritik detay ortaya çıktı. Ev hizmetinde çalışanların SGK'ya bildirilmesiyle ilgili flaş gelişme. 10 günden az çalışanlar için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerekiyor. Uzmanlar konuyla ilgili önemli uyarıda bulunarak idari para cezası uygulanacağını söyledi.
19.10.2022 Çalışan Hakları
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira Bakıcı maaşları uçuşa geçti. Buna rağmen ihtiyacı olan kişiler bakıcı bulmakta zorluk çekiyor. Son dönemde aileler de özel ev hizmetleri sektörü de bakıcı bulmakta zorlanıyor. Artan taleple birlikte fiyatların ocak ayından bu yana yüzde 60 arttığını belirten sektör temsilcileri, yaşlı ve çocuk bakıcısının aylık ortalama ücretinin 7-8 bin lira olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle kaçak çalışan firma sayısı da artmış durumda. Bu tip kurumlardan hizmet alanlara uygulanan cezai yaptırım ise 26 bin 786 TL.
20.08.2022 Ekonomi
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa...
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Zam geldi. Ödeme miktarı 5.137 TL'ye yükseldi. Başvuran 10 ay aralıksız alıyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
24.07.2022 Çalışan Hakları
5.137 TL'ye yükseldi! En az 6 ay ödeniyor, 30 gün içerisinde...
5.137 TL'ye yükseldi! En az 6 ay ödeniyor, 30 gün içerisinde... Milonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Temmuz ayı itibarı ile ödeme rakamı değişti. Asgari ücret zammı sonrası en düşüğü 2 bin 568 lira, en yükseği 5 bin 137 lira oldu. Başvuru için 30 gün sınırı bulunuyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor.
19.07.2022 Çalışan Hakları
Emeklilik için büyük fırsat! SMS ile gönderiliyor, günlük 3.34 lira indirim de var...
Emeklilik için büyük fırsat! SMS ile gönderiliyor, günlük 3.34 lira indirim de var... Emeklilik için büyük fırsat! SGK'ya başvuru ya da SMS yoluyla yapılıyor. Günlük 3.34 lira ödemek yeterli oluyor. Aylık ödemeler yapılarak primler tamamlanıp emekli olunabiliyor. SMS ile ödeme yaparsanız ücret telefon faturalarına yansıyor. Düzenli ödemede vergi indirimi de uygulanıyor. SGK, ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliğinin sağlanmasında önemli bir adım atmıştı. Evlerinde ev hizmetlisi çalıştıranlar süreye bağlı olarak prim ödeyerek hizmetlinin sosyal güvencesini sağlayabiliyor. Ödenecek ücret çalışılan süreye göre değişiyor. Örneğin 4 gün ev hizmetlisi çalıştıran bir kişinin aylık prim tutarı 13.36 TL oluyor. Primleri tamamlayarak emekli olmaya hak kazanacak olan çalışanlar aynı zamanda sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor. SGK'dan gelir veya aylık alanlar ev hizmetlerinde 10 günden az çalışırsa maaşları da kesilmiyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) duyurdu! Zorunlu, 10 gün...
Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) duyurdu! Zorunlu, 10 gün... SGK'dan flaş karar! Sosyal Güvenlik Kurumu'nca açıklama geldi. Benzer durumda çok sayıda kişi bulunuyor. Prim ödemesi zorunluluğu bulunuyor. Ev hizmetlerinde gündelikçi, temizlikçi, bakıcı çalıştıranların, çalışanlarını sigortalı yaptırması gerekiyor. Ayda 10 gün ve daha fazla çalıştıranlar ile 10 günden az çalıştıranların sigorta yükümlülükleri farklı. Ev hizmetlerinde çalışanlar eksik günlerinin primlerini kendileri ödeyerek 30 güne tamamlayabilirler.
1.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Flaş detay ortaya çıktı, işveren için zorunlu ve...
SGK harekete geçti! Flaş detay ortaya çıktı, işveren için zorunlu ve... Çalışma hayatında bulunan herkes Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor. Bazı işverenler çalışana sigorta yapmak istemiyor. Böylece prim ödemesi yapmak istemeyen işverenler bu durumun tespit edilmesi durumunda cezai yaptırımla karşılaşıyor. Kayıt dışı istihdamın önüne geçilebilmesi için SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Çalışanların haklarının korunması adına hayata geçirilen uygulama ile 10 günden az çalışanlara da sigorta yapılması zorunlu hale getirildi. Özellikle temizlik hizmetlerinde ya da bakıcı olarak belirli günlerde çalışanlara, çalıştıkları günler için sigorta pirimi ödenmesi gerekiyor. Bu uygulama çalışanların emeklilik sürecine katkı sağlayabileceği gibi aynı zamanda iş kazası ya da meslek hastalığı gibi durumlarda da çalışanların haklarını talep edebilmesini sağlıyor. Evinde ayda 10 günden az süre ile sigortalı çalıştıranların, bu kişiler için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemeleri de gerekiyor. Uzmanlar, her bir gün için asgari ücretin günlük tutarının yüzde 2’si oranında iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bu tutar 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla arttı. Peki, Evde çalışan kadınların sigortası nasıl yapılır? Ev hizmetlerinde çalışanların 2022 SGK primi ne kadar? İşte detaylar…
22.02.2022 Çalışan Hakları
Emeklilik için büyük fırsat! SMS ile gönderiliyor, günlük 2.39 lira
Emeklilik için büyük fırsat! SMS ile gönderiliyor, günlük 2.39 lira Emekli olma yolu açılıyor. Birçok kişi için fırsat niteliğinde. Günlük 2.39 lira ödemek yeterli oluyor. 10 gün detayı önemli. Ayda 10 günden daha az çalışan ev hizmetlilerinin de sigortalarını yaptırmak gerekiyor. ‘Aman ne olacak’ demeden, günlük sigorta prim tutarı olan 2.39 TL’yi ödeyerek güvenceli alanda kalmakta yarar var.
16.08.2021 Ekonomi
SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor, aylık 387 TL ödeniyor! Ücretler...
SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor, aylık 387 TL ödeniyor! Ücretler... Aylık 387 TL ödeniyor. SGK'ya ya da SMS ile başvuru yapılması gerekiyor. Çok sayıda kişiyi yakından ilgilendiriyor. Aylık ödemeler yapılarak primler tamamlanıp emekli de olunabiliyor. SGK, ev hizmetlerinde çalışanların sosyal güvenliğinin sağlanmasında önemli bir adım atmıştı. Evlerinde ev hizmetlisi çalıştıranlar süreye bağlı olarak prim ödeyerek hizmetlinin sosyal güvencesini sağlayabiliyor. Ödenecek ücret çalışılan süreye göre değişiyor. SMS ile ya da SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor. 10 günden az süreyle çalışıldığı takdirde günlük 2.39 lira prim ödeniyor. 10 günü aşıyorsa günlük 38.75 TL’den 10 gün için 387.5 TL prim ödenmesi gerekiyor. Öte yandan çalışanlar aylık 1.162 TL ödeyerek 30 gün üzerinden emekliliklerine prim ekleyip, emekliliğe hak kazanabiliyor.
2.08.2021 Ekonomi
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! SMS ile başvuru yetiyor...
SGK harekete geçti ve resmen duyurdu! SMS ile başvuru yetiyor... SGK'dan flaş açıklama! Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti ve resmen duyurdu. Sadece SMS ile başvuru yapmak yetiyor. Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Ev hizmetlerinde çalışanlara yönelik SGK'dan açıklama geldi. Ayda 10 günden fazla ev hizmetlerinde çalışanlar için sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine, ayda 10 günden az çalışanlar için ise doğrudan e-Devlet üzerinden ya da SMS yoluyla başvuru yapılabilecek.
19.06.2021 Ekonomi
Milyonlarca kişi için geçerli! Bunu yapana bin 177 lira...
Milyonlarca kişi için geçerli! Bunu yapana bin 177 lira... Corona virüs salgını nedeniyle bir dizi ekonomik tedbir hayata geçirildi. Bunlardan en önemlilerinden biri de bakıcı, temizlikçi gibi ev hizmetlerinde çalışanları ilgilendiren nakdi destek. İşvereni tarafından ücretsiz izne çıkartılan ev hizmetleri çalışanlarına 1.177 lira nakdi ücret desteği verilecek. Bu imkandan sadece ev işlerinde 10 günden fazla çalışanlar faydalanacak.
30.04.2020 Ekonomi
Ev hizmetlerinde çalışan kadınların sigorta primi ne kadar (2020)?
Ev hizmetlerinde çalışan kadınların sigorta primi ne kadar (2020)? 2020 asgari zam oranının belli olmasının ardında, birçok kalemde değişiklik oldu. Emekli, memur, işçi, işveren, doğum, askerlik borçlanması, ev hizmetleri primi yeni asgari ücret zammından etkilendi. Peki, ev hizmetlerinde çalışan kadınların sigorta primi ne kadar oldu?
13.01.2020 Çalışan Hakları
Tüm ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Konut sigortası...
Tüm ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Konut sigortası... Evimiz en güvenli alanımız. Konut sigortası yaptırarak evinizi, eşyalarınızı ve ailenizi sel, deprem, yangın, fırtına, hırsızlık, su baskını ve daha pek çok olası riske karşı koruyabilirsiniz.
16.10.2019 Gündem
Gündelikçiye 1.71 liraya ücretsiz sağlık
Gündelikçiye 1.71 liraya ücretsiz sağlık Evde daimi ya da zaman zaman çalışan tüm gündelikçi, temizlikçi ve ev işlerinde yardımcı kadınlar tek bir SMS’le sigortalı olabiliyor. Sigortalı olanlar sağlık hizmetlerinden yararlandığı gibi prim ve yaş şartını tamamlarsa emekli de olabiliyor. SGK sadece 1.71 liralık sigorta karşılığında iş kazasına uğrayan işçinin tedavi giderlerini karşılıyor.
13.08.2019 Çalışan Hakları
Çocuk bakıcıları için 960 lira teşvik
Çocuk bakıcıları için 960 lira teşvik Hükümet, kadınları iş hayatında tutmak için bakıcılara da teşvik veriyor. 0-24 ay arası çocuğu olan anneler, kayıtlı ve eğitimli bakıcı çalıştırırsa 32 aylık hibe desteği alıyorlar. Teşvik yaklaşık 960 lira
7.05.2019 Ekonomi
Yüz binlerce kişiye güzel haber! Ücret desteği...
Yüz binlerce kişiye güzel haber! Ücret desteği... İstihdam Seferberliği kapsamında hayata geçen ücret desteğinin uygulama detaylarını düzenleyen genelge SGK tarafından geçen hafta yayınlandı. İşte bu genelgenin ayrıntıları
25.03.2019 Ekonomi
Ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı nasıl olur?
Ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı nasıl olur? Ev işlerinin hane halkı ya da yakın akrabalar dışında bir kişi tarafından yapılması ile ortaya çıkan ev hizmetleri kavramı, bu şekilde çalışanların da artık sigortalı olabilme hakkı kazanmasıyla bir iş koluna dönüşmüş durumda. Peki ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı nasıl olur? İşte merak edilen tüm detaylar...
30.01.2019 Uzmana Sor
Annelerin emzirme ödeneğine yüzde 20 zam
Annelerin emzirme ödeneğine yüzde 20 zam Artan asgari ücretle birlikte sosyal kapsamdaki ödemeler de buna göre yeniden düzenlendi. Yapılan düzenlemeye göre anne ya da babaya ödenen süt parası, 149 TL’den 180 TL’ye çıkacak.
25.01.2019 Ekonomi
Ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı nasıl olur?
Ev hizmetlerinde çalışanların sigortalılığı nasıl olur? Ev içinde temizlik, bakım ya da başka sebeplerle çalıştırılan kişiler de sigortalanabiliyor. Ev hizmetlerinde çalışan kişilerin nasıl sigortalı yapılacağı ise merak edilen konuların başında geliyor. İşte evde çalışanların sigortalılığı konusunda tüm detaylar...
9.01.2019 Uzmana Sor
İstanbul ucuzladı
İstanbul ucuzladı Yükselen döviz kuru, konut fiyatlarının gerilemesi ve yüksek enflasyon, İstanbul’u yabancı çalışanlara ucuzlattı. Mercer’in ‘Yaşam Maliyeti Araştırması’na göre İstanbul, 21 basamak gerileyerek 163’üncülüğe düştü. Dünyanın en pahalı şehri Hong Kong oldu.
26.06.2018 Ekonomi
Hükümetten istihdama bir teşvik daha
Hükümetten istihdama bir teşvik daha Hükümet istihdam teşvikinde düzenlemeye gidiyor. 3 aylık işsiz kalma süresi 10 güne indiriliyor. Değişiklik hem işverene hem de işçiye yarayacak.
7.07.2017 Ekonomi
SMS'le sigorta dönemi başlıyor!
SMS'le sigorta dönemi başlıyor! Ayda 10 günden az gündelikçi çalıştıranlar abonesi oldukları GSM operatörlerinde 5510’a SMS atarak sigorta yaptıracak. Ücret daha sonra telefon faturasıyla birlikte tahsil edilecek. Uygulama yılbaşına kadar başlayacak.
5.11.2016 Ekonomi
SSK ve Bağ-Kur’a ait bilgilerinizi online sorgulayabilirsiniz!
SSK ve Bağ-Kur’a ait bilgilerinizi online sorgulayabilirsiniz! SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemleri online olarak yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden yapılan SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemlerini vatandaşlar hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirler. SSK BAĞ-KUR Sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için gereken tüm bilgileri sizler için derledik.
29.09.2021 Gündem
SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları online nasıl yapılıyor?
SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları online nasıl yapılıyor? SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları artık internet üzerinden yapılabiliyor. SSK BAĞ-KUR sorgulaması yapmak isteyen vatandaşların kurumlara gitmesine gerek kalmadı. SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemleriyle ilgili tüm detaylar haberimizde.
29.09.2021 Gündem
38 bin yabancıya çalışma izni
38 bin yabancıya çalışma izni Türkiye'de çalışma için farklı uyruklardan 45 bin 375 kişi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurdu...
8.07.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Hizmetleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev hizmetleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.