Erü

Erü

Son dakika ERÜ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ERÜ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ERÜ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erü gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 erü haberi bulunmuştur. Tüm erü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir
Japon Deprem Uzmanı Moriwaki'den uyarı: Akdeniz, Ege ve Marmara'da tsunami meydana gelebilir Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Denizin içinde bir deprem oluyorsa tsunami de oluyor. Akdeniz, Ege ve Marmara'da genel olarak 1 metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kaymada oluyorsa 3 metre yüksekliğinde tsunami olabilir" dedi.
1.02.2024 Gündem
Sayısı 20 bindi,  2 yılda 15'e kadar düştü! 'Bize doğanın canlılığını gösteriyordu'
Sayısı 20 bindi, 2 yılda 15'e kadar düştü! 'Bize doğanın canlılığını gösteriyordu' Erciyes Üniversitesi kampüsünde bulunan ve 'Anadolu sincabı' olarak bilinen gelengilerin 2021 yılında yaklaşık 20 bin olan sayısı 2 yılda 15'e kadar düştü. ERÜ Veteriner Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Düzler, "Yapraklarla kapanmış yuvalar bize yuvaya girdiklerini fakat kış uykusundan uyanamadıklarını gösteriyor. Gelengiler otları yiyerek yağlanamıyorlar. Tohum yemeleri gerekiyor ama çimleri sularken aşırı sulama yapılması, çimlerin tohuma kalkmadan biçilmesi, kentleşme, mevsimsel kaymalar gibi durumlar bu hayvanların popülasyonunu sönme noktasına getirmiş görünüyor" dedi.
4.07.2023 Ekonomi
Bakan Akar: Halkımızı terör belasından kurtarmakta kararlıyız
Bakan Akar: Halkımızı terör belasından kurtarmakta kararlıyız Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) akademik yılı açılış törenine katıldı. Fahri doktora unvanı verilen Bakar Akar, "Halkımızı terör belasından kurtarmakta azimliyiz ve kararlıyız. Bunu dağdaki mağaradaki hainler anladı. Bunların hamileri de anlayacak" dedi.
18.11.2021 Siyaset
'Kurallara uyarsak yeni varyantlar çıkmaz'
'Kurallara uyarsak yeni varyantlar çıkmaz' Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, şu an en baskın varyantın Delta olduğunu hatırlatarak, koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda çağrı yaptı. İnal "Bu varyantları engellemek bizim elimizde. Tedbirlere uyarsak yeni varyantlar çıkmaz" dedi.
22.10.2021 Sağlık
Turkovac Delta varyantına karşı etkili mi? ERÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış açıkladı!
Turkovac Delta varyantına karşı etkili mi? ERÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış açıkladı! Turkovac Delta varyantına karşı etkili mi? Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversitelerinde geliştirilen TURKOVAC aşısının yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına etkisine ilişkin, "Delta varyantını izole ettik. Delta varyantına karşı TURKOVAC aşımızın etkinliğini araştırıyoruz. Hem transgenik farelerde hem de gönüllü serumlarında çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
14.10.2021 Gündem
Turkovac aşısıyla ilgili flaş gelişme! Ve başladı
Turkovac aşısıyla ilgili flaş gelişme! Ve başladı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz 3 çalışmaları kapsamında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesinde gönüllülere uygulanıyor.
27.08.2021 Sağlık
Yerli aşıda flaş gelişme! Resmen uygulanmaya başladı
Yerli aşıda flaş gelişme! Resmen uygulanmaya başladı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz 3 çalışmaları kapsamında ERÜ'de gönüllülere uygulanmaya başlandı.
25.08.2021 Gündem
Piri Reis'in ismi Antarktika'da keşfedilen liken türünde yaşatılacak
Piri Reis'in ismi Antarktika'da keşfedilen liken türünde yaşatılacak Kıtada keşfettiği yeni türe "Leptogium Pirireisii" ismini veren ERÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Halıcı, "Antarktika 1800'lerin başında keşfedildi. Ondan 300 yıl önce haritasında Antarktika'yı ve adaları göstermesi son derece önemli." dedi.
28.05.2021 Bilim ve Teknoloji
'Sahur ile iftar arasında 3 kez ilaç almak uygun değil'
'Sahur ile iftar arasında 3 kez ilaç almak uygun değil' Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İyi Klinik Uygulama Merkezi Başaraştırıcısı Dr. Ahmet İnal, bazı hastaların ramazan ayında ilaç kullanımını bıraktığını belirterek, "Yapılan hata şu; hastalarımız, günde 3 defa ilaç içecekse bunu sahur ile iftar arasına sıkıştırmaya çalışıyor. Maalesef bu ilaç kullanımına uygun bir şey değil" dedi.
13.04.2021 Sağlık
ERÜ'de iki yeni bakteri türü keşfedildi
ERÜ'de iki yeni bakteri türü keşfedildi Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi'nde yürütülen çalışma kapsamında iki yeni bakteri türü tespit edildi.
5.03.2021 Bilim ve Teknoloji
İletişim Başkanı Altun: Bebek katili PKK'nın katliamlarını unutmadık
İletişim Başkanı Altun: Bebek katili PKK'nın katliamlarını unutmadık İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Birileri görmezlikten gelse de bebek katili PKK'nın katliamlarını unutmadık, unutmayacağız" dedi.
21.02.2021 Gündem
Antarktika'nın likenleri Türk bilim insanına ödül kazandırdı
Antarktika'nın likenleri Türk bilim insanına ödül kazandırdı Antarktika'da bilimsel araştırmalar yapan ilk Türk ekibinde yer alan Prof. Dr. Gökhan Halıcı, kıtadan topladığı likenlerle yaptığı çalışmalar sonucu 2020 yılı Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'ne layık görüldü.
26.12.2020 Bilim ve Teknoloji
ABD'deki kariyerinden vazgeçti! 'Nanoteknolojik şifre' için çalışıyor
ABD'deki kariyerinden vazgeçti! 'Nanoteknolojik şifre' için çalışıyor TÜBİTAK'ın 2232 Yurda Dönüş Programı kapsamında 2014'te ABD'den dönen Doç. Dr. Mustafa Serdar Önses, nanoteknoloji alanında yaptığı çalışma ve araştırmalarla bu yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.
26.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Erciyes Üniversitesinin Kovid-19 aşı adayının uygulandığı gönüllü sayısı 44 oldu
Erciyes Üniversitesinin Kovid-19 aşı adayının uygulandığı gönüllü sayısı 44 oldu Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çalış, üniversitelerinde Kovid-19'a karşı geliştirilen "ERUCOV-VAC" aşı adayının uygulandığı gönüllü sayısının 44'e ulaştığını ve hiçbirinde yan etki görülmediğini bildirdi.
23.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Erciyes Üniversitesinde geliştirilen Kovid-19 aşı adayının ilk dozu bir gönüllüye yapıldı
Erciyes Üniversitesinde geliştirilen Kovid-19 aşı adayının ilk dozu bir gönüllüye yapıldı Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) Kovid-19'a karşı geliştirilen "ERUCOV-VAC" aşı adayının ilk dozu bir gönüllüye uygulandı. ERUCOV-VAC inaktif aday aşısı, 18-55 yaş arasında, sağlıklı ve daha önce Kovid-19 geçirmemiş 44 gönüllüye uygulanacak. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, "Böylece aşı çalışmamızda Faz-1 çalışmasına geçmiş bulunmaktayız. Faz-1 çalışması yaklaşık iki ay sürecektir. İnşallah önümüzdeki yıl ocak ayının başlarında bitirmeyi planlamaktayız. Faz-1 çalışmalarının başarılı olması halinde ise üniversitemizde diğer Faz çalışmalarına geçilmesi planlanmaktadır" dedi.
5.11.2020 Gündem
Erciyes Üniversitesinde Kovid-19 aşısı için gönüllü denekler hazır
Erciyes Üniversitesinde Kovid-19 aşısı için gönüllü denekler hazır Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni tip corona virüse (Kovid-19) karşı bağışıklık sağlamayı amaçlayan aşı çalışmalarında Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) gönüllü deneklerin hazır tutulduğunu belirtti.
12.10.2020 Bilim ve Teknoloji
ERÜ, araştırma merkeziyle yapay zekada öncü olmayı hedefliyor
ERÜ, araştırma merkeziyle yapay zekada öncü olmayı hedefliyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) bünyesinde kurulan Yapay Zeka ve Büyük Veri Araştırma Uygulama Merkezi, hem yapay zeka alanında çalışan gençleri yetiştirmeyi hem de yapay zekayı sağlık başta olmak üzere pek çok alanda uygulamaya geçirmeyi hedefliyor.
17.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Hayvanlar üzerinde aşı denemelerine başlandı
Hayvanlar üzerinde aşı denemelerine başlandı Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) hayvanlar üzerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı denemelerine başlandığı bildirildi.
20.05.2020 Sağlık
Corona virüs aşısıyla ilgili önemli gelişme!
Corona virüs aşısıyla ilgili önemli gelişme! Erciyes Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, aşı geliştirme çalışmaları için kritik öneme sahip olan corona virüsün tüm gen haritasının çıkarıldığını duyurdu.
14.04.2020 Corona Virüsü
Darbeci Kemal Batmaz'ın ağabeyine istenen ceza belli oldu
Darbeci Kemal Batmaz'ın ağabeyine istenen ceza belli oldu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminde Akıncı Üssü’nde Adil Öksüz ile birlikte darbeyi yöneten Kemal Batmaz’ın ağabeyi Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü eski öğretim görevlisi Şakir Batmaz’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılandığı davada savcı, sanığa 15 ila 22 yıl arasında ‘örgüt yöneticiliği’ suçundan ceza istedi.
28.12.2018 Gündem
Mustafa Boydak’ın eşine FETÖ’den 7 buçuk yıl hapis
Mustafa Boydak’ın eşine FETÖ’den 7 buçuk yıl hapis FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Melikşah Üniversitesine 50 bin TL havale yaptığı ve ‘abla’ pozisyonunda olduğu gerekçeleriyle terör örgütüne ‘üyelik’ suçundan yargılanan sanık Müjgan Boydak’a, mahkeme heyeti 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
4.12.2018 Gündem
Kemal Batmaz'ın kardeşi tutuklandı! İtiraf etti: Abim FETÖ'cü
Kemal Batmaz'ın kardeşi tutuklandı! İtiraf etti: Abim FETÖ'cü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'da yönettiği belirtilen örgütün sözde sivil imamı Kemal Batmaz'ın kardeşi Şakir Batmaz tutuklandı
29.09.2021 Gündem
MHP'yi sarsan ölüm haberi! Eski Milletvekili hayatını kaybetti
MHP'yi sarsan ölüm haberi! Eski Milletvekili hayatını kaybetti Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Kayseri Milletvekili ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) eski öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş, 71 yaşında hayatını kaybetti. Kronik lenfositer lösemi hastalığını nedeniyle yaşamını yitiren Üstünbaş için ERÜ'de tören düzenlendi. Yapılan törenin ardından Üstünbaş, Hunat Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.
29.09.2021 Gündem
ERÜ'de görevli 5 kişi, FETÖ'den gözaltına alındı
ERÜ'de görevli 5 kişi, FETÖ'den gözaltına alındı Erciyes Üniversitesi'nde, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanan 6 çalışandan 5'i gözaltına alındı. 1 kişi ise aranıyor.
29.09.2021 Gündem
ERÜ'de öğrenciler arasında gerginlik
ERÜ'de öğrenciler arasında gerginlik ERCİYES Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu'nda (BESYO) sınava giren 2 öğrencinin PKK sempatizanı olduğı iddiasıyla başlayan tartışma, öğrenciler arasında kavgaya dönüştü. İki grup, polisin müdahalesiyle ayrıldı.
26.12.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Erü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.