Ercüment Ovalı

Ercüment Ovalı

Son dakika Ercüment Ovalı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ercüment Ovalı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ercüment Ovalı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ercüment Ovalı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ercüment ovalı gelişmeleri de dahil olmak üzere 51 ercüment ovalı haberi bulunmuştur. Tüm ercüment ovalı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün yerli aşı toplantısı yapılacak
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün yerli aşı toplantısı yapılacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün yerli aşı çalışmalarıyla ilgili geniş katılımlı koordinasyon toplantısı yapılacak. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, yerli aşı çalışmaları yapan kurum ve kuruluşların yöneticileriyle bir araya gelecek.
25.03.2021 Gündem
Ercüment Ovalı corona virüse mi yakalandı?
Ercüment Ovalı corona virüse mi yakalandı? Prof. Dr. Ercüment Ovalı koronavirüse yakalandığı iddiaları ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Ovalı, iddiaların gerçek olmadığını belirtti.
3.05.2020 Gündem
Ercüment Ovalı aşıyı buldu mu? Corona virüsü salgını (covid 19) aşısı bulundu mu? Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan aşı açıklaması!
Ercüment Ovalı aşıyı buldu mu? Corona virüsü salgını (covid 19) aşısı bulundu mu? Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan aşı açıklaması! Koronavirüs aşısı için "23 Nisan'ı bekleyin" diyen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, koronavirüs aşısıyla ilgili beklenen haberi verdi. Labaratuvar aşamasının bittiğini belirten Ovalı, "Sıra hayvan deneylerinde" dedi. Ercüment Ovalı aşıyı buldu mu? Corona virüsü salgını (covid 19) aşısı bulundu mu?
23.04.2020 Corona Virüsü
Corona virüs için ilaç bulundu mu yoksa şov mu?
Corona virüs için ilaç bulundu mu yoksa şov mu? Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yaklaşık 1 aydır üzerinde çalıştıkları, COVID-19 tedavisinde kullanılacak ilacın başarılı olduğunu duyurdu. Bilim insanlarından ise itiraz geldi. Çünkü ‘Keşfettik’ denilen ilaç 19 Mart’tan bu yana Yeni Zelanda’da klinik testlerde kullanılıyor. Dornaz Alfa ilacı nedir? Bilim insanları neden tepkili? İşte yanıtı.
18.04.2020 Gündem
Bakan Koca'dan Ercüment Ovalı'ye sert yanıt!
Bakan Koca'dan Ercüment Ovalı'ye sert yanıt! Prof.Dr. Ercüment Ovalı'nın corona virüs tedavisinde kullanılabilir dediği ilaç ile açıklamasına sert tepki gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "İlaç ve aşı işi hem milli hem stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz. Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı" dedi.
17.04.2020 Sağlık
Kistik fibrozis hastalığında kullanılan Dornaz alfaz proteini corona virüsü ilacı olarak mı kullanılacak? (Kistik fibrozis nedir, belirtileri ve nedenleri...)
Kistik fibrozis hastalığında kullanılan Dornaz alfaz proteini corona virüsü ilacı olarak mı kullanılacak? (Kistik fibrozis nedir, belirtileri ve nedenleri...) Genetik bir hastalık olan ve akciğerlerde, sindirim sisteminde ve vücuttaki diğer organlarda ciddi hasara yol açabilen kistik fibrozis, ebeveyndeki kusurlu genin çocuklara geçmesi ile birlikte meydana gelen kalıtsal bir hastalıktır. Corona aşısı için ekibiyle karantinada olan Ercümen Ovalı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama sonrası kistik fibrozis araştırılmaya başlandı. Akciğer ve sindirim sistemini etkilen Kistik fibrozis nedir? Kistik fibroz,s nedenleri, belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Kistik fibrozis'un dornaz alfa ile olan bağlantısı nedir? Kistik fibrozis hastalığında kullanılan Dornaz alfaz proteini corona ilacı olarak mı kullanılacak?
17.04.2020 Gündem
Dornaz alfa nedir? Ercüment Ovalı paylaştı! Dornaz alfa corona virüsü tedavisinde mi kullanılacak?
Dornaz alfa nedir? Ercüment Ovalı paylaştı! Dornaz alfa corona virüsü tedavisinde mi kullanılacak? Sağlık Bakanlığı'nın çalışmalarına onay verdiği Ercüment Ovalı, yerli aşı geliştirmek için ekibiyle beraber 45 gün sürecek karantinaya girmişti. Ovalı geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından koronavirüs aşısı için heyecanladıran bir paylaşım yaptı. Ercüment Ovalı sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaparak Dornaz alfa isimli bir içerikten bahsetti. Ovalı’nın yaptığı açıklamanın ardından Dornaz alfa nedir? soruları da arttı.
16.04.2020 Gündem
Corona aşısı için sevindiren gelişmeyi açıkladı
Corona aşısı için sevindiren gelişmeyi açıkladı Türkiye'de ve dünyada corona aşısı ve tedavisi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Aşı ve tedavi geliştirmek için çalışmalar yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan heyecanlandıran açıklama geldi.
16.04.2020 Corona Virüsü
Ercüment Ovalı'dan yeni paylaşım! Corona ilacı için harekete geçiyorlar
Ercüment Ovalı'dan yeni paylaşım! Corona ilacı için harekete geçiyorlar Corona virüs (Covid-19) aşısı için çalışan ve aşı çalışmalarındaki ilerleme için 23 Nisan'a gün veren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bu kez de corona virüs ilacı konusunda çalışmak için yeni bir ekibin laboratuvara gireceğini duyurdu.
16.04.2020 Corona Virüsü
Corona aşısı bulundu mu? Corona aşısı son durum ne? Ercüment Ovalı ‘’23 Nisan’da herkes görecek’’
Corona aşısı bulundu mu? Corona aşısı son durum ne? Ercüment Ovalı ‘’23 Nisan’da herkes görecek’’ Dünya corona virüsü salgınına karşı mücadele ediyor. Dünya tek soruyu soruyor, Corona aşısı bulundu mu? Bilim insanları corona aşısı konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye’de de Ercümen Ovalı ekibiyle 45 günlük bir karantinaya girdi. Hürriyet Gazetesi’nden Nedim Şeker, Ercüment Ovalı ile görüşmesini köşesine taşıdı. Ovalı, 23 Nisan’ı işaret etti. İşte corona aşısı don durum…
15.04.2020 Corona Virüsü
Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan Türkiye'yi heyecanlandıran paylaşım!
Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan Türkiye'yi heyecanlandıran paylaşım! Corona virüs aşısı için ekibiyle çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan heyecanlandıran bir paylaşım geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Ovalı, "Artık kurduğumuz sistemin güvenli olduğu kanıtlandı. Şimdi kahramanlarım içeri giriyor. Kaldığım yerden onlar devam edecek. 23 Nisan için sözleştik" dedi.
9.04.2020 Corona Virüsü
Prof. Dr. Ercüment Ovalı kimdir? Ercüment Ovalı kaç yaşında ve nereli?
Prof. Dr. Ercüment Ovalı kimdir? Ercüment Ovalı kaç yaşında ve nereli? Tüm dünyayı karantina altına alan corona virüs nedeniyle ölümler hızla artıyor. Bulaşıcılığı yüksek olan corona virüs ile ilgili dünya devletleri virüsün yayılımını ve etkisini azaltmak için önlemler alıyor. Bilim insanları da ölümcül virüsü durdurmak için çalışmalar yapıyor. Corona virüse karşı aşı ve tedavi çalışmalarıyla gündeme gelen isimlerden biri de Prof. Dr. Ercüment Ovalı. Peki, Prof. Dr. Ercüment Ovalı kimdir? İşte Prof. Dr. Ercüment Ovalı hakkında merak edilenler…
10.04.2020 Gündem
Aşı çalışması yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı duyurdu! Corona virüs 72 saatte...
Aşı çalışması yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı duyurdu! Corona virüs 72 saatte... Corona virüse karşı aşı ve tedavi çalışmaları yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini beklenenden kısa sürede parçalamış. Çözmeye çalışacağız" dedi.
4.04.2020 Corona Virüsü
Aşı için karantinaya girdiler
Aşı için karantinaya girdiler Corona virüs tedavisi üzerine çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi, aşı çalışması için 45 günlük karantinaya girdi.
4.04.2020 Gündem
'Corona' ile ilgili heyecanlandıran açıklama!
'Corona' ile ilgili heyecanlandıran açıklama! Corona virüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Bilimsel verilere göre şu an elimizdeki en etkili tedavi ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi. Bakan Varank'ın sorusu üzerine Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Aslında bu çok klasik bir tedavi, gerçekten işe yarayabilir. Ama yüzde yüz mü, bu sorunun cevabını önümüzdeki birkaç haftada verebileceğim" ifadelerini kullandı.
3.04.2020 Sağlık
Corona virüs tedavisinde devrim gibi gelişme! Türk bilim insanları başardı
Corona virüs tedavisinde devrim gibi gelişme! Türk bilim insanları başardı CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, corona virüsle ilgili olarak Türk bilim insanlarının hastalığa etkili bir serum geliştirdiklerini duyurdu
3.04.2020 Gündem
Prof. Dr. Ovalı'dan heyecanlandıran açıklama: Birkaç hafta içinde...
Prof. Dr. Ovalı'dan heyecanlandıran açıklama: Birkaç hafta içinde... Corona virüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Bilimsel verilere göre şu an elimizdeki en etkili tedavi ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi. Bakan Varank'ın sorusu üzerine Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Aslında bu çok klasik bir tedavi, gerçekten işe yarayabilir. Ama yüzde yüz mü, bu sorunun cevabını önümüzdeki birkaç haftada verebileceğim" ifadelerini kullandı.
2.04.2020 Gündem
Türkiye’de aşı için ilk adım atıldı
Türkiye’de aşı için ilk adım atıldı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüse karşı mücadelede tüm kurum ve kuruluşların çalışmalarını destekleyeceklerini açıklamasının ardından Hacettepe, Erciyes, Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü, TÜBİTAK MAM ve Acıbadem’de seferberlik başladı. Acıbadem Labcell Hücre Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, koronavirüsü atlatmış kişilerden elde edilecek olan immün plazmayı 12 hasta üzerinde denemek için klinik çalışmalara başlayacaklarını duyurdu. Ovalı, “Aşı, klinik test aşamasında aksilik olmazsa mayıs sonunda gelmiş olacak” dedi.
29.03.2020 Corona Virüsü
"Genetik hastalıkları düzeltebilmek artık hayal olmanın ötesinde"
"Genetik hastalıkları düzeltebilmek artık hayal olmanın ötesinde" Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bu zamana kadar organların onarımında bilinen kök hücre yöntemlerinin çok başarılı olmadığını belirterek, "Fakat başarıyı sağlayacak metot anlaşıldı. Bu metotlara göre yeni dizaynları yaptık. Genetik hastalıkları düzeltebilmek, devre dışı kalmış organları yeniden hayata kazandırmak ve yaşamın uzatılabilmesi artık hayal olmanın ötesinde." dedi.
25.02.2019 Sağlık
Araştırmalara göre ‘mucize’ gerçek olabilir!
Araştırmalara göre ‘mucize’ gerçek olabilir! Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Öner, ‘tedavisi olmayan’ hastalıklarda kök hücrenin birkaç yıl içerisinde rutin tedavi olarak uygulanabileceğini söyledi. İşte o çarpıcı araştırmadan umut veren ayrıntılar...
14.01.2019 Sağlık
Hücresinden çene kemiği
Hücresinden çene kemiği Türk doktorlar tümör nedeniyle çene kemiğini kaybeden 24 yaşındaki Neslihan Hasret’e kök hücresinden yeni çene yaptılar. Doktorlar, kadavradan aldıkları kemiği genç kızın kök hücresiyle canlandırıp oluşmasını beklediler
7.03.2017 Sağlık
Ergenekon davasında flaş gelişme
Ergenekon davasında flaş gelişme Yargıtay Ergenekon sanıklarının yurt dışına çıkma yasağını kaldırdı. Başbuğ, Tolon, Eruygur dahil 85 sanığın yurt dışı yasağı kalktı.
29.09.2021 Gündem
‘Ergenekon’da ceza fırtınası!
‘Ergenekon’da ceza fırtınası! 5 yıldır süren 66’sı tutuklu, 275 sanıklı Ergenekon davasında dün karar açıklandı.
29.09.2021 Gündem
‘Asrın davası’nda asrın cezaları isteniyor
‘Asrın davası’nda asrın cezaları isteniyor Ergenekon davasında bugün savcı esas hakkında mütalaasını verecek
29.09.2021 Gündem
Cinayet günü İstanbul’da ne yapıyordu?
Cinayet günü İstanbul’da ne yapıyordu? DDK’dan Dink cinayetini soruşturan savcılığa gönderilen yazıda araştırılması gereken konular sıralandı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ercüment Ovalı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ercüment ovalı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.