Corona Aşısı

Corona Aşısı

Son dakika Corona aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Corona aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Corona aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Corona Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan corona aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 204 corona aşısı haberi bulunmuştur. Tüm corona aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turistlere büyük tuzak! 2.700 TL’ye Türkiye’de sahte corona aşısı!
Turistlere büyük tuzak! 2.700 TL’ye Türkiye’de sahte corona aşısı! Türkiye'de aşılama oldukça hızlı ilerliyor. Türkiye’deki aşılama hızı bir çok ülke tarafından da takip ediliyor. Bu durum ise bazı fırsatçıları harekete geçirdi. Bir acente İranlı vatandaşları Türkiye'de aşı yaptırma vaadiyle dolandırıyor. İki gün arayla içeriği belli olmayan iki doz aşıyı corona aşısı adı altında 2.700 TL'ye yapıyorlar.
11.07.2021 Gündem
Salgını bitirmek için 12 yaşından büyükler aşılanmalı!
Salgını bitirmek için 12 yaşından büyükler aşılanmalı! Solunum Derneği TÜSAD, aşı çalışmaları hızla sürerken 12 yaş üzeri çocukların aşılanmasının pandemisi ile mücadeleye önemli büyük katkısı olacağını belirtti. TÜSAD Çocuk Göğüs Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ayşe Tana Aslan, “Ailedeki diğer bireylerin ve toplumun COVID-19 dan korunması için de çocuklar da aşılama programına alınmalı” çağrısında bulundu.
27.06.2021 Sağlık
40 yaş aşı sırası ne zaman, 40 yaş aşı randevusu nasıl alınır?
40 yaş aşı sırası ne zaman, 40 yaş aşı randevusu nasıl alınır? 40 yaş ne zaman aşı olacak, 40 yaş aşı randevusu ne zaman açılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşısına ilişkin, "40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz." açıklamasında bulundu. Peki, 40 yaş aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevusu alma…
13.06.2021 Gündem
Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılıyor mu? Biontech aşı randevusu nasıl alınır?
Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılıyor mu? Biontech aşı randevusu nasıl alınır? Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılıyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşılarının bugünden itibaren Aile Hekimlerinde uygulanabileceğini kaydetti. Peki, biontech aşı randevusu nasıl alınır?
8.06.2021 Gündem
50 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 50 yaş üstü aşı başladı mı? (MHRS aşı randevu alma ekranı)
50 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 50 yaş üstü aşı başladı mı? (MHRS aşı randevu alma ekranı) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 yaş üzeri vatandaşların aşı programının bugün başladığını açıkladı. Toplam yapılan aşı sayısı 29 milyona ulaştı. Bir yandan ikinci doz aşı çalışmaları devam ederken, ilk doz aşıda sıra 50 yaş üstü vatandaşlara geldi. Peki, 50 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?
1.06.2021 Gündem
Covid 19 geçirenler ne zaman aşı olacak?
Covid 19 geçirenler ne zaman aşı olacak? 55 yaş üstü vatandaşların aşılama süreci resmen başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama süreci ile ilgili yaptığı açıklamada "Aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum." dedi. Aşılama sürecine yeni grubun dahil edilmesiyle birlikte daha önce covid 19 geçirenler de 'Covid-19 geçirdim, yine de aşı yaptırmalı mıyım?' sorusunu araştırıyor. Peki, Covid geçirenler ne zaman aşı olacak? İşte aşılama süreci ile ilgili detaylar...
20.04.2021 Sağlık
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? İşte öğretmenlerin aşı olacağı tarih!
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? İşte öğretmenlerin aşı olacağı tarih! Koronavirüs aşılama süreci devam ediyor. Aşılama kapsamında, 2. doz aşıları başlarken, yaş yaş ilk doz aşıları da yapılmaya devam ediyor. Normalleşmenin başlayacağı 1 Mart itibariyle okullar da açılacak. Okullar açılmadan hemen önce öğretmenler için aşılama süreci de başlayacak. Kademeli normalleşmenin başlayacağı ilk adımda ne olacağı merak edilirken okullarda eğitim için öğretmenlerin aşılama süreci merak konusu oldu. Peki, Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenlerin aşıları ne zaman başlayacak? İşte öğretmenlerin aşı olacağı tarih!
22.02.2021 Eğitim
Tek doz aşı koronavirüse karşı korumada yeterli mi?
Tek doz aşı koronavirüse karşı korumada yeterli mi? Türkiye'de aşılama çalışmaları devam ediyor. Koronavirüs aşılarının koruyucu olup olmadığı tartışılırken aşının yüzde 65 ile yüzde 98 oranında koruduğu ve mikroorganizmanın vücuda alınsa bile hastalığın oluşmayacağı öngörülüyor. İlk doz aşı olunduktan sonra aradaki 1 aylık sürede tam koruyuculuk olmadığı için virüs kapma ihtimalinin olduğunu belirten uzmanlar, vücutta az bir miktar hücrenin virüsü tanıyor olacağı için hastalığın hafif geçeceğini ifade ediyor.
1.02.2021 Sağlık
Türkiye için tarihi gün! Corona aşısında ilk gönüllü uygulaması yapıldı
Türkiye için tarihi gün! Corona aşısında ilk gönüllü uygulaması yapıldı Dünyanın dört gözle beklediği corona virüs aşısında tarihi bir aşama Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi. İlk enjeksiyonun yapıldığı tarihi anları ilk kez Demirören Haber Ajansı görüntüledi.
16.09.2020 Gündem
Türk bilim insanı aşı için tarih verdi! 'Mükemmele yakın'
Türk bilim insanı aşı için tarih verdi! 'Mükemmele yakın' Corona virüse karşı umutlar, ‘BNT162’ aşısında. Aşıyı Pfizer ile birlikte geliştiren şirketin CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, Amerikan CNN televizyonuna, “Aşı mükemmele yakın. Ekim sonu veya kasım başında onaya hazır hale gelecek” dedi.
10.09.2020 Gündem
ABD Başkanı Trump'tan corona aşısı açıklaması! Tarih verdi
ABD Başkanı Trump'tan corona aşısı açıklaması! Tarih verdi ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı 3 aşı adayının son klinik aşamada olduğunu belirten Trump, "Aşı belki ekim sonundan önce dağıtılır. Bunu seçimler yaklaştığı için değil, insanların hayatını kurtarmak istediğimiz için yapacağız." açıklamasında bulundu.
4.09.2020 Dünya
Bilim Kurulu üyesi 'corona' aşısı için tarih verdi
Bilim Kurulu üyesi 'corona' aşısı için tarih verdi Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid-19’a karşı Çin ile Almanya ve ABD’nin ortak yürüttüğü iki ayrı aşı çalışmasının son aşaması olan Faz 3 gönüllü insan denemelerinin Türkiye’de 10’a yakın merkezde yapılacağını söyledi.
27.08.2020 Sağlık
Rusya'dan aşı müjdesi gelmişti! İlginç anket sonucu, yüzde 52...
Rusya'dan aşı müjdesi gelmişti! İlginç anket sonucu, yüzde 52... Rusya’da yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Rusların geliştirdiği Sputnik V korona virüs aşısını yaptırmak istemeyenlerin oranı yüzde 52 oldu.
22.08.2020 Dünya
Corona virüs aşısı için tarihi verdi!TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal...
Corona virüs aşısı için tarihi verdi!TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal... Corona virüs Türkiye Platformu tarafından yürütülen aşı çalışmalarındaki son durumu TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal anlattı. Mandal aşı içi tarih verdi...
11.08.2020 Corona Virüsü
Koronavirüs aşısı bulundu mu? Yerli aşıda insanlı deney ne zaman? İşte yerli corona aşısı tarihi
Koronavirüs aşısı bulundu mu? Yerli aşıda insanlı deney ne zaman? İşte yerli corona aşısı tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Türkiye'de koronavirüs aşı çalışmasını yürüten ekibin başındaki isim Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Akbulut Aşı takvimine ilişkin detayları paylaştı. Peki, Yerli aşıda insanlı deney ne zaman? İşte yerli corona aşısı takvimi ve Türkiye Corona virüs aşı çalışmaları...
10.08.2020 Sağlık
Trump'tan corona virüs aşısıyla ilgili açıklama! Net tarih verdi...
Trump'tan corona virüs aşısıyla ilgili açıklama! Net tarih verdi... ABD Başkanı Donald Trump corona virüs aşısı ile ilgili açıklama yaptı. Trump aşının 3 Kasım ABD seçimlerinde hazır olacağını ifade etti.
6.08.2020 Dünya
Corona ilacı bulundu mu? Korona ilacı son gelişme ve haberler!
Corona ilacı bulundu mu? Korona ilacı son gelişme ve haberler! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilaç çalışmalarıyla ilgili önemli gelişmeyi paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, ‘’Hekimlerimizin COVİD-19 hastalığı tedavisinde etkin şekilde kullandığı Favipiravir isimli ilacı TÜBİTAK çatısı altında çalışan bilim insanlarımız kendi sentezimizle üretmeyi başardı.’’ İfadelerini kullandı. Öte yandan, ''TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu'' çatısı altındaki bilim insanları tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen ilk yerli sentez ilaç görücüye çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İlacın ruhsatlandırma aşamasına gelmesi hem mutluluk hem de gurur verici." ifadelerini kullandı. İşte Korona ilacı son gelişme ve haberler…
12.06.2020 Gündem
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek?
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek? Corona virüs nedeniyle 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Corona virüsün ilk çıktığı andan itibaren sokağa çıkmalarına izin verilmeyen 65 yaş üzeri vatandaşlar evlerinde kalmışlardı. Son bir aydır belirli gün ve saatlerde kontrollü olarak sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş üstü için alınacak yeni kararlar gündemde. Tüm Türkiye'nin ve özellikle de 65 yaş üzeri gözü Bakanlar Kurulu'nun alacağı kararlarda. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 65 yaş sokağa çıkma yasağı kalktı mı? İşte 65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı hakkında merak edilenler...
3.06.2020 Gündem
Heyecanlandıran açıklama! "Başarılı olduk, yakında başlıyoruz"
Heyecanlandıran açıklama! "Başarılı olduk, yakında başlıyoruz" Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören corona virüs aşısı çalışmalarında, "Bir takım hücre deneylerinde başarılı olduk. Yakında da hayvan deneylerine geçeceğiz" dedi.
16.05.2020 Corona Virüsü
Kistik fibrozis hastalığında kullanılan Dornaz alfaz proteini corona virüsü ilacı olarak mı kullanılacak? (Kistik fibrozis nedir, belirtileri ve nedenleri...)
Kistik fibrozis hastalığında kullanılan Dornaz alfaz proteini corona virüsü ilacı olarak mı kullanılacak? (Kistik fibrozis nedir, belirtileri ve nedenleri...) Genetik bir hastalık olan ve akciğerlerde, sindirim sisteminde ve vücuttaki diğer organlarda ciddi hasara yol açabilen kistik fibrozis, ebeveyndeki kusurlu genin çocuklara geçmesi ile birlikte meydana gelen kalıtsal bir hastalıktır. Corona aşısı için ekibiyle karantinada olan Ercümen Ovalı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama sonrası kistik fibrozis araştırılmaya başlandı. Akciğer ve sindirim sistemini etkilen Kistik fibrozis nedir? Kistik fibroz,s nedenleri, belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Kistik fibrozis'un dornaz alfa ile olan bağlantısı nedir? Kistik fibrozis hastalığında kullanılan Dornaz alfaz proteini corona ilacı olarak mı kullanılacak?
17.04.2020 Gündem
Corona aşısı için sevindiren gelişmeyi açıkladı
Corona aşısı için sevindiren gelişmeyi açıkladı Türkiye'de ve dünyada corona aşısı ve tedavisi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Aşı ve tedavi geliştirmek için çalışmalar yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan heyecanlandıran açıklama geldi.
16.04.2020 Corona Virüsü
Ercüment Ovalı'dan yeni paylaşım! Corona ilacı için harekete geçiyorlar
Ercüment Ovalı'dan yeni paylaşım! Corona ilacı için harekete geçiyorlar Corona virüs (Covid-19) aşısı için çalışan ve aşı çalışmalarındaki ilerleme için 23 Nisan'a gün veren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bu kez de corona virüs ilacı konusunda çalışmak için yeni bir ekibin laboratuvara gireceğini duyurdu.
16.04.2020 Corona Virüsü
Corona aşısı bulundu mu? Corona aşısı son durum ne? Ercüment Ovalı ‘’23 Nisan’da herkes görecek’’
Corona aşısı bulundu mu? Corona aşısı son durum ne? Ercüment Ovalı ‘’23 Nisan’da herkes görecek’’ Dünya corona virüsü salgınına karşı mücadele ediyor. Dünya tek soruyu soruyor, Corona aşısı bulundu mu? Bilim insanları corona aşısı konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye’de de Ercümen Ovalı ekibiyle 45 günlük bir karantinaya girdi. Hürriyet Gazetesi’nden Nedim Şeker, Ercüment Ovalı ile görüşmesini köşesine taşıdı. Ovalı, 23 Nisan’ı işaret etti. İşte corona aşısı don durum…
15.04.2020 Corona Virüsü
Türkiye'den corona aşısı için büyük adım!
Türkiye'den corona aşısı için büyük adım! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "COVID-19 Türkiye Platformu" koordinasyonunda gerçekleştirilecek Aşı ve İlaç Geliştirme Sanal Konferansı'nda konuştu. Önemli mesajlar veren Bakan Varank, "Bilim insanları aşı ve ilaç için kolları sıvadı" dedi.
2.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Corona aşısı son durum: Corona aşısı ne zaman çıkar, test aşamaları ne durumda? (Jackson Laboratuvarı Enstitüsü tarih verdi)
Corona aşısı son durum: Corona aşısı ne zaman çıkar, test aşamaları ne durumda? (Jackson Laboratuvarı Enstitüsü tarih verdi) Corona aşısı ne zaman çıkar? Sorusu merak ediliyor. ABD'de geliştirilen bir coronavirüs (covid-19) aşısının bugün ilk kez Washington eyaletinde test edileceği bildirildi. Amerikan AP haber ajansının ABD'li hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan aşı testinin Seattle'daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsünde yapılacağı ifade edildi. Testin 45 yaşındaki sağlıklı bir kişiye uygulanacağını aktaran yetkililer, bu kişiye virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini test edeceğini bildirdi. Uzmanlar aynı zamanda testin ne kadar sürede çıkacağı tahmininde de bulundu.
16.03.2020 Corona Virüsü

Benzer Haber Etiketleri

Corona Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki corona aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.