Gazete Vatan Logo

Corona aşısı bulundu mu? Corona aşısı son durum ne? Ercüment Ovalı ‘’23 Nisan’da herkes görecek’’

Dünya corona virüsü salgınına karşı mücadele ediyor. Dünya tek soruyu soruyor, Corona aşısı bulundu mu? Bilim insanları corona aşısı konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Türkiye’de de Ercümen Ovalı ekibiyle 45 günlük bir karantinaya girdi. Hürriyet Gazetesi’nden Nedim Şeker, Ercüment Ovalı ile görüşmesini köşesine taşıdı. Ovalı, 23 Nisan’ı işaret etti. İşte corona aşısı don durum…

Corona aşısı bulundu mu? Corona aşısı son durum ne? Ercüment Ovalı ‘’23 Nisan’da herkes görecek’’

Corona virüs aşısı geliştirmek için ekibiyle birlikte laboratuvarda kendini karantinaya alan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Hürriyet gazetesinden Nedim Şener, Prof. Ovalı'yla yaptığı konuşmayı bugünkü köşesine taşıdı. Corona virüs aşısı için ekibiyle birlikte çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercümen Ovalı, “Dünya nereye vardığımızı 23 Nisan’da görecek." dedi.

5 öneri sunmuştu 4'ü kullanılıyor

"Ercüment Ovalı ile herkesin çok merak ettiği koronavirüsle mücadele konusundaki çalışmalarını konuştuk. 11 Mart’ta ilk vakanın tespit edilmesinden sonra Sağlık Bakanlığı’na beş öneri sunmuş ve bunların dördü tedavilerde kullanılıyor.

O önerileri şunlar:

1- Kök hücrelerin COVID-19 pnömonisinde kullanılması.

2- IL-6 engelleyicisinin COVID-19 tedavisinde yer alması.

3- Bağışıklık sistemi düşük olanlarda özel olarak virüse karşı üretilmiş T lenfositlerinin kullanılması.

4- Bağışık plazmalarının hızla devreye alınması.

5- Hızla önleyici aşının geliştirilmesi.

Plazmanın tedavide kullanılması yanında asıl önemli çalışmalarından biri de koronavirüse karşı önleyici aşının bulunması.

Haberin Devamı

''23 NİSAN’DA HERKES GÖRECEK''

Ercüment Ovalı bu konuda oldukça mütevazı, 'Sadece bir ay içinde tüm dünya çalışmalarımızla nereye vardığımızı 23 Nisan’da görecek' diyor."