Enginar

Enginar

Son dakika enginar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enginar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enginar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enginar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enginar gelişmeleri de dahil olmak üzere 349 enginar haberi bulunmuştur. Tüm enginar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Günlük kazancı 1500-2000 TL arasında değişiyor! Hasat başladı
Günlük kazancı 1500-2000 TL arasında değişiyor! Hasat başladı Enginar hasadı başladı. Aydın ve diğer bölgelerde enginar soyucuları da iş başı yaptı. Günde 1000’e yakın enginar soyan işçilerin günlük kazancı 1500-2000 TL arasında.
25.03.2024 Ekonomi
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı''
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı'' Milletvekili Barut, narenciye üretimini bitirecek Yeşillenme Hastalığı'nı yayan zararlıya karşı acil, kapsamlı ve topyekün mücadele çağrısı yaptı
7.02.2024 Adana
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İshal Nasıl Geçer? İshal Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İshal, insan yaşamı boyunca birçok kez karşılaştığı rahatsızlıktır. Aslında bağırsak sorunu olarak ortaya çıkan ishalin birçok sebebi olabilir. Zehirlenme ve üşütme en yaygın görülen sebebidir. Aynı zamanda kişiye özel dokunan gıdalar da ishale sebep olabilir. İshal özellikle kişilerin günlük yaşamlarında huzursuzluk veren ve rahatsız eden bir durumdur.
3.01.2024 Sağlık
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Gaz sancısının geçmesi için papatya ya da nane çayı tüketebilirsiniz. Lifli gıdaların tüketiminden uzak durarak ve gaz yapmayan besinleri tüketerek uzun vadede gaz sancısına da engel olmak mümkündür. 
2.01.2024 Sağlık
Masterchef Atatürk’ün sevdiği yemekler! 10 Kasım Masterchef yemekleri neler, Atatürk hangi yemekleri severdi?
Masterchef Atatürk’ün sevdiği yemekler! 10 Kasım Masterchef yemekleri neler, Atatürk hangi yemekleri severdi? Atatürk'ün sevdiği yemekler nelerdir, 10 Kasım Masterchef yemekleri neler? Sevilen yarışma Masterchef All Star 10 Kasım Cuma günü Atatürk özel yayını yapacak. Yarışmacılar Atatürk’ün sevdiği yemekleri yapacak. İşte merak edilen 10 Kasım Masterchef Atatürk bölümü…
10.11.2023 Televizyon
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
MasterChef All Star Enginar Dolması nasıl yapılır? Enginar Dolması tarifi ve malzemeleri...
MasterChef All Star Enginar Dolması nasıl yapılır? Enginar Dolması tarifi ve malzemeleri... MasterChef All Star 2023 başladı. 15 Haziran MasterChef ana kadro mücadelesinde Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi Enginar dolması tarifi şef adaylarının tezgahında yerini aldı. Enginar'ın sağlığa faydaları bir yana eşsiz tadıyla da pek çok kişinin favori sebzesidir. Peki enginar dolması nasıl yapılır? İşte Enginar dolması tarifi ve malzemeleri...
15.06.2023 Gündem
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar...
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar... Erkeklerde cinsel gücü ve isteği artıran yiyecekler; bezelye, maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tarçın, roka, Antep fıstığı, şalgam, yumurta, zencefil, kuşkonmaz, kereviz, enginar, ayçiçeği, hindi gibi yiyeceklerdir. İşte, erkeklerde cinsel gücü isteği arttıran yiyecekler hakkında ayrıntıları derledik.
16.05.2023 Sağlık
Bakan Kasapoğlu: Enginar Festivalinin sınırları Urla'yı aşıyor
Bakan Kasapoğlu: Enginar Festivalinin sınırları Urla'yı aşıyor Urla’da düzenlenen Enginar Festivali’ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ünlü şef Türev Uludağ ile birlikte tarlaya girerek enginar hasadı yaptı. Topladığı enginarları, Türev Şef ile mutfağa girerek pişiren Bakan Kasapoğlu, yaptığı enginar yemeklerini vatandaşlara ikram etti.
29.04.2023 Gündem
Kredi tuzağı! Emekli maaşlarına icra işlemi başlattılar
Kredi tuzağı! Emekli maaşlarına icra işlemi başlattılar Denizli'nin de aralarında bulunduğu 4 ilde polis akılalmaz bir dolandırıcılığı ortaya çıkardı. Avukat dahil çok sayıda şüphelinin tutuklandığı olayda, emeklilere kurulan tuzak şoke etti. İşte dolandırıcıların, kredi ihtiyaçlarını karşılama vaadiyle kurduğu ağın detayları...
28.04.2023 Yaşam
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi Bahar aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Bahar ile gelen olumsuz değişikliklerden sağlıklı ve doğru beslenerek korunmak mümkündür. Bahar aylarında kilo sorunu yaşamamak için taze sebzelerle beslenmeye ağırlık verilmelidir. Enginar, tere, brokoli, lahana ve kereviz taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç, kurubaklagiller gibi antioksidan içeriği yüksek taze sebze ve yeşillikler tüketilebilir” dedi.
28.04.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Gribe karşı kalkan oluşturuyor! Satışlar patladı
Gribe karşı kalkan oluşturuyor! Satışlar patladı Aydın’da havaların soğuması ile birlikte grip ve nezleden korunmak isteyen vatandaşlar, doğal ilaç olarak bilinen bitkilere yönelirken, gripsavar olarak bilinen pırasaya da ilgi arttı.
8.12.2022 Sağlık
Arda'nın Mutfağı 143. bölüm fragmanı yayında!
Arda'nın Mutfağı 143. bölüm fragmanı yayında! Programın bu bölümünde Enginar Dolması, Falafelli Salata ve Yanık Cheesecake tarifleri ekrana gelecek.
14.06.2022 Televizyon
150 bin TL kazanıyorlar! Bu iş için özel ekip kurdular, Türkiye'de sadece 200 kişi yapıyor
150 bin TL kazanıyorlar! Bu iş için özel ekip kurdular, Türkiye'de sadece 200 kişi yapıyor Aylık kazançları 30 bin TL. 3 ay çalışıyorlar. Gelirleri 100-150 bin lirayı buluyor. Özel ekip kurdular. 'Yeşil elmas' onlar için gelir kapısı oldu. Türkiye'de aynı işi yapan en fazla 200 kişi bulunuyor. Sezonluk olarak çalışıyorlar. Enginar soyup 3 ayda kazandıklarıyla bir yıl geçinebiliyorlar. Az sayıda kişinin yapabildiği için iş bulmakta sıkıntı yaşamıyorlar. Peki enginarı bu kadar değerli yapan nedir? Karaciğer dostu olarak bilinen enginarın bilinmeyen faydaları neler? Detaylar haberimizde...
17.05.2022 Ekonomi
Zeynep Tuğçe Bayat'tan eşi Cansel Elçin'e yemek jesti!
Zeynep Tuğçe Bayat'tan eşi Cansel Elçin'e yemek jesti! Zeynep Tuğçe Bayat, 2020 yılında kendisi gibi oyuncu olan Cansel Elçin ile dünya evine girmişti. Bayat, bir hafta önce tenis turnuvası için Miami'ye giden eşini çok özlediğini söyledi.
9.05.2022 Magazin
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin!
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin! Pek çok organ için güç merkezi olan karaciğer, protein, kolesterol ve safra üretmenin yanında vitaminleri, mineralleri ve hatta karbonhidratları depolamaya kadar temel görevleri yerine getiren kilit organdır. Hem kanser riskini azaltmak hem de zararlı toksinlere karşı korunmak için bazı yiyecekleri beslenme programına dahil etmek gerekiyor. Toksinleri atarak karaciğerin iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak için uzmanlar faydalı besinleri tüketmek gerektiğini söylüyor. Peki, Karaciğeri koruyan besinler neler? Karaciğeri en hızlı ne temizler? Karaciğer dostu yiyecekler hangileri? İşte detaylar…
16.04.2022 Sağlık
Astım, egzama ve alerjiyi tetikliyor! 'Atopik üçlü' olarak biliniyor, yüzde 60...
Astım, egzama ve alerjiyi tetikliyor! 'Atopik üçlü' olarak biliniyor, yüzde 60... Astım, egzama ve alerjilerin birlikte ortaya çıkma eğilimi atopik üçlü olarak adlandırılıyor. Egzama ile başlıyor, ardından gıda alerjileri, ardından astım ve daha sonra hapşırma ve burun akıntısına neden olan alerjik rinit gelişiyor. Hafif egzamalı çocukların yüzde 20'sinde astım gelişirken, şiddetli egzamalı çocukların yüzde 60'ında astım geliştiği gözleniyor. Uzmanlar kuru fasulye, nohut, mercimek, soğan, sarımsak, lahana, enginar, bezelye, turp, elma, portakal, süt ve süt ürünleri, yulaf kepeği gibi nefes almayı zorlaştıran besinlerden uzak durmayı öneriyor. Kayısı, böğürtlen, kavun, kuru üzüm gibi meyveler; mantar, domates, yeşil biber gibi sebzeler; kimyon, pul biber, biberiye, kekik gibi baharatlar ve badem, yer fıstığı gibi yağlı tohumlar, salisilik içeriği yüksek besinlerin de astım şikayetlerini artırıyor.
23.03.2022 Sağlık
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu Ege’de yüzyıllardır süre gelen ot toplama ve yemeklerini yapma geleneği, günümüzde sıradan bir bahar etkinliği olmaktan çıkarak festivallere dönüştü. 300’e varan çeşidiyle doğanın Ege Bölgesine sunduğu en büyük armağanlarından olan otların sayısız faydasına dikkat çeken Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, otların nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
14.03.2022 Sağlık
E harfi ile bitki isimleri - E ile başlayan bitkiler...
E harfi ile bitki isimleri - E ile başlayan bitkiler... Sizler için herkes tarafından bilinen ve halk arasında da yaygın olarak kullanılan aynı zamanda E harfi ile başlayan bitki isimlerini derledik.
25.05.2022 Gündem
Antalya'nın neyi meşhur? Antalya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Antalya'nın neyi meşhur? Antalya'nın en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Antalya; Akdeniz Bölgesi'nin en güzel illerinden birisi olarak bilinmektedir. Nüfus olarak Türkiye'nin en kalabalık şehirleri arasında beşinci sırada yer almaktadır.
31.01.2022 Yaşam
Güçlü bir bağışıklık için bunları yapın!
Güçlü bir bağışıklık için bunları yapın! Güçlü bağışıklık sisteminin hastalıklarla mücadelede etkin rol oynadığını belirten İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Akçal, önerilerde bulundu.
7.12.2021 Sağlık
Tavşanlar ne yer, ne ile beslenir? Tavşanlar en çok neyi sever?
Tavşanlar ne yer, ne ile beslenir? Tavşanlar en çok neyi sever? Tavşanlar da bütün canlılar gibi beslenme ihtiyacı duyarlar. Otçul hayvan türü olan tavşan, her sebze ve yeşilliği yiyebiliyor. Peki, Tavşanlar ne yer, ne ile beslenir? Tavşanlar en çok neyi sever? İşte detaylar…
26.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Enginar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enginar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.