SGK, SSK, Bağkur’lu, emekli, EYT’li, engelli, herkesi ilgilendiriyor! Maaş kesilmez, 1261 şartı var...
SGK, SSK, Bağkur’lu, emekli, EYT’li, engelli, herkesi ilgilendiriyor! Maaş kesilmez, 1261 şartı var... İşçi, işveren Emekli, EYT’li, herkes merak ediyordu tek tek açıkladı. Emekli maaşınızı artırmak ve aylığını değiştirebilmeniz için tekrardan, mevcut emekli maaşınızı durdurup 1261 gün 4/C’li olarak çalışmanız gerekiyor. Raporlu işçi ihbar süresini rapor bitiş tarihi itibariyle tamamlarsa istifa edebilir ve ödeme yapmaz ama tamamlamaz ise parayı iade eder. Engellilik raporuna istinaden bağlanan aylıklar rapor oranında herhangi bir değişiklik olmadıkça kesilmez. Dilediğiniz işte çalışabilirsiniz, işletmeniz SGDP’li olarak bildiriminizi yapabilir. Ağır engelli çocuğu bulunan annelere çalıştıkları sürelere ¼ oranında prim günü eklemesi yapılıyor ve aynı zamanda eklenen süre kadar da yaştan indirim yapılıyor. EYT çıkarsa prim gününüz eksik olduğundan faydalanamayabilirsiniz, EYT’den faydalanmanız için en az 5000 gün şartı istenebilir. Merhaba, 1990 yılından itibaren kendi firmamda sigortalıyım. Arada hiç boşluğum da yok, kuruma emeklilik için dilekçe verdim benim tüm hizmetlerimi 4/a’dan Bağkur’a geçirmişler. Dava açma hakkım yok mudur? Bu adaletsizlik değil midir? Merhabalar, puantaj usulüyle haftada 7 gün çalışıyorum. Adıma Genel Sağlık Sigortası prim borcu çıkar mı? Sağlıktan faydalanabilir miyim? Mert Bey ben Bağkur sigortalısı esnafım. Almam gereken pahalı ve reçeteli ilaçlarım var, ancak borcumdan dolayı ilaçlarımı alamıyorum. Cumhurbaşkanı kararıyla yıl sonuna kadar yararlanamıyor muyuz bundan? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
15.04.2022 Uzmana Sor
Emeklilik ile ilgili flaş detay! SGK'ya başvurulması gerekiyor! 1800 gün primle emeklilik
Emeklilik ile ilgili flaş detay! SGK'ya başvurulması gerekiyor! 1800 gün primle emeklilik Emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emekliliğe ilişkin çokça sorulan sorulardan biri, sağlığını yitirenlerin erken emekli olup olamayacağı konusunda. Hastalanan, ameliyat olan ve rapor alıp işine devam edemeyenlerin aklında nasıl emekli olacakları sorusu var. Sosyal güvenlik mevzuatımız kimlerin sağlık sorunları sebebiyle erken emekli olabileceklerini düzenlemiştir. Bu çerçevede, iki emeklilik kavramı öne çıkıyor. Bunlardan ilki 'malulen emeklilik', diğeri de 'engelli hakkıyla emeklilik' kavramıdır. Malulen emeklilik ile engelli emekliliği arasında bazı farklar vardır. İşte malulen ve engelli emekliliği ile ilgili tüm detaylar...
4.03.2022 Emekli
Erken emekli olacaklar! Değişti, yaş şartı yok, indirim...
Erken emekli olacaklar! Değişti, yaş şartı yok, indirim... On binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Erken emekli olacaklar. Yaş şartı aranıyor sadece belli bir süre prim ödemeleri gerekiyor. Doğuştan engeli olan vatandaşlar belli bir yıl ve prim şartını tamamladıklarında yaşa bakılmadan emekli olabiliyor. Ancak vergi indirimi alma şartı bulunuyor. Memurlar da Bağ-Kur'lular gibi 1 Ekim 2008 sonrasında bu haktan yararlanmaya başladılar.
24.10.2020 Emekli
Emeklilik için yüzde 60 şartı...
Emeklilik için yüzde 60 şartı... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emeklilik için yüzde 60 şartı var. Tek tek gün gün açıklandı. Ancak engellilik ve malullük kavramları zaman zaman karıştırılıyor. Engelli ya da malul kişiler haklarını tam olarak kullanamıyor. peki engelli emekliliği şartları nelerdir? Kimler malulen emekli olur?
2.09.2020 Emekli

Benzer Haber Etiketleri