Engelli Destek

Engelli Destek

Son dakika engelli destek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan engelli destek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını engelli destek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Engelli Destek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan engelli destek gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.499 engelli destek haberi bulunmuştur. Tüm engelli destek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Paralar hesaplara aktarılıyor! Ramazan, fatura desteği ve...
Paralar hesaplara aktarılıyor! Ramazan, fatura desteği ve... Devlet eli ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Devlet destekleri artarak devam ediyor. Birçok kişi talepte bulunması durumunda destek ödemelerinden yararlanıyor. Pandemi döneminde başlayan nakdi destekler sürüyor. Ayrıca Ramazan dolayısı ile de ihtiyaç sahipleri için ek kaynak ayrıldı. Dezavantajlı olan kişilere de para yardımı sağlanıyor. Doğal gaz tüketim desteği ve elektrik yardımı da faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşların imdadına yetişiyor. İlk kez bu sene uygulanmaya başlayan doğal gaz desteğinde ödemeler başladı. Bakan Yakın yaptığı açıklamada destek ödemeleri ile ilgili, “Mart ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 6,6 milyar TL’yi aşan nakdi yardımda bulunduk” ifadelerini kullandı.
13.04.2022 Ekonomi
Paralar hesaplara yatırılıyor! Bugün başladı, ödemeler...
Paralar hesaplara yatırılıyor! Bugün başladı, ödemeler... Yüz binlerce kişi bekliyordu. Paralar vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başladı. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor. Başvuruda bulunan kişilerin paraları evlerine de teslim edilebiliyor. Bakan Yakın ödemeler ile ilgili detayları paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aralık ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.
8.12.2021 Ekonomi
1.797 lira hesaplara yatırılmaya başladı! Ödemeler...
1.797 lira hesaplara yatırılmaya başladı! Ödemeler... Devlet yardımı alanlara destek ödemeleri yapılmaya başladı. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Ödeme miktarı 1.797 TL. Bakan Yakın para ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 963 milyon TL Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırıyoruz.” Dedi.
17.10.2021 Ekonomi
Her ay 1.037 TL! Zam geldi, başvurana ödeniyor
Her ay 1.037 TL! Zam geldi, başvurana ödeniyor Yüz binlerce kişiye güzel haber! Zam geldi, ödeme miktarı yükseldi. Her ay vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Geçen yıl 967 lira ödeniyordu. Artık 1.037 TL ödeniyor. Dezavantajlı durumdaki vatandaşlara devlet eli uzanıyor. Birçok alanda önemli destekler sağlanıyor. Özellikle pandemi sürecinde nakit destek kalemleri artırıldı. Engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan desteler ise artarak devam ediyor. Annesi ya da babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzeri engeli olanlara Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bağladığı maaş, geçen yıl 967 lirayken, bu yıl 1.037 liraya yükseldi.
13.04.2021 Ekonomi
Hibe desteği ile ilgili yeni karar! Bugün başlıyor, değişti, artık...
Hibe desteği ile ilgili yeni karar! Bugün başlıyor, değişti, artık... Yün binlere müjde! Bugün başlıyor. Güzel haberi Bakan Selçuk duyurdu. Hibe desteğine ilişkin flaş açıklama! Yeni bir dönem başlıyor. Şimdiye kadar elden teslim ediliyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Engelli Hibe Desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 65.000 TL’ye kadar hibe desteği sağladıklarını belirten Bakan Selçuk “Şimdiye kadar elden teslim edilen proje başvurularını yeni dönemde e-Devlet üzerinden alacağız.” dedi.
11.03.2021 Ekonomi
Para desteği yapılıyor! Zam geldi, aylık 914 TL
Para desteği yapılıyor! Zam geldi, aylık 914 TL Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ocak ayı itibarı ile zam yapıldı. Aylık ödeme miktarı 914 TL'ye çıktı. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Başvuranlar yararlanıyor. Başvuru yapanlara ‘başvuru alındı’ belgesi veriliyor ve başvurular en geç bir ay içerisinde sonuçlandırılıyor. Nüfusu 83.6 milyon olan Türkiye’deki engelli vatandaşların sayısı ise 10 milyona yakın. Devlet, engelli vatandaşlarının hayatını kolaylaştırmak için sosyal yardımları artırarak sürdürüyor. Engelli maaşı için başvuruda sağlık kurulu raporu şartı aranıyor.
10.02.2021 Ekonomi
Hesaplara yatırılıyor! Aylık 862 lira ödenecek
Hesaplara yatırılıyor! Aylık 862 lira ödenecek Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından aylık olarak ödenecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. On binlerce kişi yararlanıyor. 2021 yılı için ödenecek miktar 862 TL olarak belirlendi. Engelli vatandaşlara yönelik sağlanan desteklerden biri olan eğitim desteği ile engellerin ortadan kaldırılıp tüm bireylerin için iş hayatında ve sosyal yaşamda eşitlik sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda 2021'de özel eğitim okullarıyla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, KDV hariç bireysel eğitim için aylık 862 lira oldu.
4.02.2021 Ekonomi
Milyonlarca vatandaş yararlanıyor! En az 537 TL...
Milyonlarca vatandaş yararlanıyor! En az 537 TL... Milyonlarca dezavantajlı vatandaşa devlet tarafından pek çok destek sağlanıyor. Bu destekler sayesinde birçok kişinin hayatı kolaylaşıyor. Destek kalemlerinden önemli kısmı engelli vatandaşlara ayrılıyor. Engellilerin toplumsal yaşama katılabilmeleri için kendisine ve yakınlarına maaş bağlanması, erken emeklilik, iş kurmada hibe imkanları ve vergi kolaylıkları gibi birçok destek veriliyor. İşte o destekler ve detayları...
12.05.2020 Ekonomi
Bakan Selçuk: Mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayılacak
Bakan Selçuk: Mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayılacak Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, “Engelli aylığı alan ve evde bakım yardımından yararlanan engellilerimizin, 1 Ocak 2020 tarihi ve sonrasında süresi dolan raporlarını mayıs ayı sonuna kadar geçerli sayıyoruz.”dedi.
29.03.2020 Ekonomi
517 bin kişiye evde bakım hizmeti  veriliyor
517 bin kişiye evde bakım hizmeti veriliyor Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, engellilerin topluma entegre edilmelerine yönelik eğitim, rehabilitasyon, beceri ve yeti kazandırma gibi hizmetler verdiklerini belirterek, "Türkiye'de 517 bin ağır engelli kardeşimiz evde bakım desteği alıyor." dedi.
16.02.2020 Ekonomi
Yeni sistem yüzleri güldürdü! Kazanan dar gelirli oldu
Yeni sistem yüzleri güldürdü! Kazanan dar gelirli oldu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yüzleri güldürdü. Bu yıl 2 milyon kişiye nakdi yardım, 6.8 milyon kişiye 5.8 milyar liralık sağlık primi, 3.2 milyon çocuğa eğitim ve sağlık desteği sağlandı.
12.11.2018 Ekonomi
Ödeme tarihi öne çekildi! Paralar banka hesaplarına aktarılıyor
Ödeme tarihi öne çekildi! Paralar banka hesaplarına aktarılıyor Binlerce kişi bekliyordu. Ödemeler başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla her ay yatırılan Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çekerek yarın toplam 4,2 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.
7.04.2024 Ekonomi
Deprem bölgesine e - birliktelik kampanyası
Deprem bölgesine e - birliktelik kampanyası Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesinin kalkındırılmasına katkı sunmak amacıyla E-Birliktelik kampanyası başlattıklarını söyledi.
3.04.2024 Ekonomi
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Gece gündüz sözünü tutan başkan olacağız
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Gece gündüz sözünü tutan başkan olacağız AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Avcılar’da mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum, "Gece gündüz sözünü tutan başkan olacağız. Sözünü unutan değil, sözünü hatırlamayan değil, sözünü tutan başkan olacağız. ‘Var mı bir sorun, ben Murat Kurum’ diyeceğiz. Geleceğiz ve sorunu çözeceğiz. 31 Mart’ta da onlar hüsrana uğrayacak. Sandık günü hesap günüdür. 31 Mart’ta sandık gelecek ve hesap kesilecek. 31 Mart akşamı Avcılar, bu kaybolan yılların hesabını sandıkta soracak. 31 Mart akşamı büyük bir zafer yaşayacağız." dedi.
23.03.2024 Gündem
Köpeklere trenli gezi! Görenleri şaşkına çevirdi
Köpeklere trenli gezi! Görenleri şaşkına çevirdi Yürüme güçlüğü çeken hayvanlar için boş varillerden tren yaptıran Buket Özgünlü, engelli hayvanları her gün trenle gezdiriyor. 'Eros' isimli kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesiyle ilgili de konuşan Özgünlü, "Eros için çok üzülüyorum" dedi.
15.03.2024 Gündem
Paralar hesaplara aktarılmaya başladı! Bakan Göktaş duyurdu
Paralar hesaplara aktarılmaya başladı! Bakan Göktaş duyurdu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.
15.03.2024 Ekonomi
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir Çalışan milyonlar ile bil birlikte devlet desteği alan ya da banka hesabı olan milyonları kapsıyor. Birikmiş paranız olabilir. Devletin sunduğu engelli ve yaşlı aylıkları gibi ödemelerinin hesaplarına yatırıldığının farkına bile varmıyor. Peki, unutulan destek ödemeleri nasıl alınabilir? İşte adım adım bilinmesi gerekenler…
7.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler: Kim kime borçlu muamma, rezilli diz boyu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler: Kim kime borçlu muamma, rezilli diz boyu! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen mitingde, "Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar. Şimdi de bunu televizyon ekranlarından ulu orta dillendirmeye, hatta açıkça ödenmesini istemeye başlamışlar. Anlaşılan birilerinin ödemek zorunda oldukları diyet borcu hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Tabii muhalefet cenahında her şey gizli kapaklı olduğu için kimin kiminle yürüdüğü, kimin kime borçlandığı da tam bir muamma. Siyasetin acemi genel başkanlar elinde adeta bir kabzımal hesabına dönüştürülmesi gerçekten utanç verici" dedi.
23.02.2024 Gündem
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor Evi olmayanlara müjde gibi haber! 500 bin TL'ye kadar karşılıksız ödeme yapılıyor. Detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programlarını açıkladı. Ev alacaklara bazı şartlar dahilinde 500 bin liraya kadar kadar destek verilirken bunun dışında yaşlılık aylığı, engelli aylığı, asker çocuğu yardımı, öksüz ve yetim yardımları, doğum yardımı da veriliyor.
21.02.2024 Ekonomi
AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'tan CNN TÜRK'te açıkladı! Ankaralılara metro projesi müjdesi
AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'tan CNN TÜRK'te açıkladı! Ankaralılara metro projesi müjdesi AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK'te seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara'ya metro müjdesi veren Altınok, "Metro hattı projemiz 2024 yılı yatırım programına alındı. En kısa sürece gece gündüz demeden çalışılacak. Ankara'yı metro ağları ile öreceğiz" dedi.
17.02.2024 Gündem
ÇKA, girişimcileri yatırımcılar ile buluşturdu
ÇKA, girişimcileri yatırımcılar ile buluşturdu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bölgede girişimcilik ekosistemini geliştirmeye devam ediyor. ÇKA tarafından Adana’da girişim sermaye fonları, melek yatırımcılar, girişimciler ve ekosistem paydaşlarının katılımı ile “Çukurova Yatırımcı- Girişimci Buluşması” etkinliği düzenlendi.
4.02.2024 Adana
Otizm destek merkezi açıldı
Otizm destek merkezi açıldı Büyükşehir’den engelsiz Adana yolunda bir adım daha. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde Otizm Destek Merkezi açıldı.
29.01.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Engelli Destek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki engelli destek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.